Kassa

Bewaren

Geplaatst door: welcome op: 26-05-2010 13:47
Het bewaren van allerlei producten kan heel gemakkelijk en simpel door het gebruik van bv glazen haring potten. Je laat ze in de vaatwasser meedraaien en ook het deksel. Hier kunnen dan de producten goed in bewaard blijven door de plastic seal in de deksel. Warme soep kan er bv gelijk in en warm in de koelkast en door de koeling krimpt de inhoud en ontstaat een vacuüm, wat betekent dat het langer bewaard kan woorden. Knoflook in een glazen pot in de koelkast en geen luchtjes. Het gebruik is eindeloos, tot vis bak olie aan toe, halve paprika enz. Door het glas kan je de inhoud zien en mijn koelkast temperatuur is 2° C, wat voor mij de bewaar temperatuur is.
Reactie door madelieverd op 26-05-2010 14:27
Het lijkt mij niet zo gebruiksvriendelijk en energiezuinig voor uw koelkast....warme etenswaar gelijk er in zetten......Kost veel energie om de koelkast weer op de 2 o C te krijgen. Als u dan ook nog een aantal potten tegelijk er in zet, hebt u een oven ipv een koelkast.....
Reactie door eskater op 07-03-2012 13:53
Quote: madelieverd schreef op woensdag 26 mei 2010, 14:27: Het lijkt mij niet zo gebruiksvriendelijk en energiezuinig voor uw koelkast....warme etenswaar gelijk er in zetten......Kost veel energie om de koelkast weer op de 2 o C te krijgen. Als u dan ook nog een aantal potten tegelijk er in zet, hebt u een oven ipv een koelkast.....einde Quote Supergoede tip van welcome en met de aanvulling van madelieverd ben ik het zeker eens. I.p.v. de potten warm in de koelkast zetten, kun je ze gewoon op je aanrecht een uurtje laten afkoelen of 's winters en in het voor en najaar buiten op een tegel, en pas daarna in de koelkast. Zomers is het soms te warm, dan zet ik de potten om af te koelen eerst een tijdje in koud water en pas daarna in de koelkast. Het effect van het krimpen is hetzelfde en het scheelt veel energie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!