Kassa

Bespaartip pers. verzorging: alleen tubes en potjes

Geplaatst door: zoeker op: 16-05-2012 12:10
Vooral verzorgende producten zijn erg duur. Gebruik van dagcremes, creme spoelingen, maskers en dergelijke alleen maar potjes en tubes in plaats van die mooie flesjes met een pompje waar je niets meer uit krijgt, maar je wel ziet dat er nog product tegen de binnenwand zit. Je kunt dan het hele product waarvoor je betaald hebt opmaken: bij tubes knip je, wanneer hij bijna leeg lijkt, de bovenkant af. Daarna een stukje van het middengedeelte wegknippen (de tube wordt dus korter) zodat je met een spateltje of je vingers tot en met de laatste druppel uit je tube haalt. Dit doe ik al jaren met bv mijn (dure) creme spoeling en ik doe nog anderhalve week met hetgeen ik er op deze manier uit haal.
Reactie door katja1000 op 17-05-2012 14:16
Je kunt ook bezuinigen door ze niet te kopen. IK was mn haar 1 x per week, verder doe ik er niks in, kleur ook niet, wordt langzaam grijs. Hoort erbij. Bevalt mij prima. Ik koop 2 x per jaar een tube weleda calandula-zalf, en thats it. Waarmee ik wil zeggen: is het echt wel allemaal nodig wat er te koop is. Ik sta weleens met verbazing bij het shampoo vak te lezen hoeveel soorten haar er wel niet zijn. Sta met beide benen op de grond, en laat je niet ver (mis) leiden door de prachtige dames op de foto's.
Reactie door saunafreakje op 18-05-2012 13:38
Nou als ik niks in mn haar doe ziet het er niet uit. En loop er toch graag netjes en verzorgd bij. Ik heb heel dun fijn haar. Dus sowieso een shampoo voor meer volume. Dan schuim voor meer volume, fohnen, en dan haarlak. Dagcreme met spf factor, een goede bodylotion, anders lijken mn benen wel gerimpelde appels, deoleen creme voor de oksels (ook 6,50 per tube), een lekkere doucheschuim (dove is vaak 2 halen 1 betalen).
Reactie door trudy22 op 05-06-2012 13:33
Een goed shampoo hoeft niet duur te zijn en hoeft ook geen merk te hebben dat heb ik gemerkt, en mijn haar zit altijd goed. En dat geld ook voor al die creme`s de goedkoopste is vaak beter dan de duurste.
Reactie door donna op 05-06-2012 13:37
Ik gebruik het allemaal, shampoo, conditioner, kleur, dagcrème, nachtcrème, foundation, mascara, oogschaduw enz. Als het kan in tubes, die ik ook openknip zodat ik alles kan gebruiken. Soms hebben ze het niet in tube, dan zie je het nog in het pompflesje zitten, maar het komt er niet uit. Heb er al eens over gemaild naar l Oréal, maar dat helpt niet. Ik let wel op de prijzen, goedkope crème is net zo goed als dure. Shampoo koop ik bij de groothandel, drie flessen voor 4 euro. Je spoelt het toch direct weer uit. En toen mijn kapster beweerde dat ze mijn haar aan het wassen was met vochtinbrengende shampoo heb ik haar gevraagd of ze dat zelf wel geloofde.
Reactie door lizz op 05-06-2012 13:42
Ja dat klopt wel een beetje,maar ik was mijn haar meteen als ik douche en dat is bijna iedere dag lekker fris,maar ik neem gewoon shampoo en haarspullen van een merk en daar doe je wel even mee. En dat hoef niet zo duur te zijn.ik doe ook altijd zelf mijn haar. Als jeen beetje handig bent gaat dat goed,en spaart je veel watergolfjes.en 3x per jaar een permanent ,.en men vraagd mij heel vaak ,weer naar de kapper geweest,en dan zeg ik ja mijn eigen handjes,een beetje geduld en tijd ,dan is er niet veel aan de hand.lizz.
Reactie door tobenja op 05-06-2012 13:50
ik heb jaren in een schoonheids salon gewerkt en mee gelopen bij een zeer bekende plastisch chirurg...hij zei ook...koop NOOIT de duurste creme want de onderzoeken die er naar gedaan zijn worden doorberekend in de produkten en er werken onderzoekers die heeeel veel verdienen...koop gewoon een middenklasse produkt...Waarom denk je dat actrices en filmsterren naar een plastisch chirurg gaan??...Zij kunnen juist het duurste van het duurste produkt kopen en zouden dus eigenlijk geen rimpeltje of verzakking moeten hebben,als je leest op de verpakking of ziet op tv wat die creme zou doen...al die "mooie" dames zijn allemaal gefotochopt en hebben vaak een pruik of haarstuk op... Denk je nu werkelijk dat zo'n Patricia Paay of Patty Brard zo'n volle kop met haar heeft?? Dat komt echt NIET door een shampoo hoor...Natuurlijk moet je je huid verzorgen maar geloof nou echt niet dat je door welke creme dan ook, geen rimpeltjes zal gaan krijgen...je kunt het langer uitstellen, heb ik mijn klanten altijd verteld en gezond eten en genoeg slapen en zeker NIET te lang in de zon.. Ook zeker NIET roken want je herkent meteen iemand met een rokershuid!!
Reactie door donna op 05-06-2012 13:54
Ik ben ervan overtuigd dat een reclamecampagne waarin jongeren kunnen zien wat roken voor hun huid doet veel meer effect zal hebben dan de teksten op sigarettenpakjes. Van roken word je echt lelijk. En dat is pas een besparing.
Reactie door chanoe op 05-06-2012 14:15
Ga eens bij Action kijken, scheelt echt een hele hoop. Of als je vlak bij de duitse grens woont , ga dan maar eens kijken in een Kaufland winkel, dat is echt een heel stuk goedkoper. Ben er geweest en heb het gezien.
Reactie door marann op 05-06-2012 15:48
Ik koop mijn shampoo bij Het Kruidvat voor € 0,38 het is hun eigen merk en ook hebben ze goedkope babyartikelen van hun eigen merk. Dat is nog eens besparen!
Reactie door harmes op 05-06-2012 17:38
L'Oreal is kampioen dierproeven. Koop uitsluitend dierproefvrij. Bijv. Hema heeft alleen maar dierproefvrije cosmetica. Voor een Hemaprijsje. Ik ben trouwens benieuwd wat dat V I E Z E geurtje is waar 90% van de vrouwen mee loopt. Scherp en irriterend. En hoeveel dieren zouden daarvoor gemarteld zijn? Ik ruik zonder 'luchtjes' hartstikke lekker, na te hebben gedoucht met Hema bad-/doucheschuim. Henriëtte Mesman
Reactie door merryweather op 05-06-2012 18:33
Quote: katja1000 schreef op donderdag 17 mei 2012, 14:16: Je kunt ook bezuinigen door ze niet te kopen. IK was mn haar 1 x per week, verder doe ik er niks in, kleur ook niet, wordt langzaam grijs. Hoort erbij. Bevalt mij prima. Ik koop 2 x per jaar een tube weleda calandula-zalf, en thats it. Waarmee ik wil zeggen: is het echt wel allemaal nodig wat er te koop is. Ik sta weleens met verbazing bij het shampoo vak te lezen hoeveel soorten haar er wel niet zijn. Sta met beide benen op de grond, en laat je niet ver (mis) leiden door de prachtige dames op de foto's. einde Quote Spreek voor uzelf!!Iemand anders ziet er graag verzorgd uit!
Reactie door agteuben op 05-06-2012 18:54
Wát een flauwekul allemaal!!
Reactie door lentebloeier op 05-06-2012 19:06
Ik let altijd op aanbiedingen en dan vooral 1+1 gratis of 2+2 gratis. Dan nog niet van die hele dure producten, gewoon goed zonder fratsen. Dat scheelt.
Reactie door misty&moos op 06-06-2012 00:49
Wat zoeker doet doe ik ook al jaren. Niet alleen met crèmes maar ook met tandpasta. Alleen even een aanvullende tip: Om te voorkomen dat e.e.a. uitdroogt doe ik de opengeknipte tube in een leeg potje (bijvoorbeeld waar oogmake-up verwijderingspads in hebben gezeten). Ook zet ik flessen shampoo of douche-schuim altijd op zijn kop. Dit kan je ook doen met flessen van slasaus of andere sausjes. En bij deze kan je ook nog een flessenlikker gebruiken. Want we gooien natuurlijk niets weg. We gaan vanzelfsprekend niet de fabrikanten spekken.
Reactie door harmes op 06-06-2012 11:36
Op antirimpelcremes kan men ook flink besparen: die bestaan namelijk niet. Ook dat slakkensnot is gelul (en voor vegetariërs/veganisten gelukkig geen optie). Henriëtte Mesman
Reactie door harmes op 06-06-2012 11:38
Oja, ipv dure cremespoeling kunt u ook wasverzachter gebruiken. Ruikt prima en werkt net zo goed. Henriëtte Mesman
Reactie door natuurmens op 06-06-2012 12:04
Laten we wel zijn veel van deze spullen zijn meer voor het strelen van onze ego en hebben geen bewezen effect. Je hebt niet altijd maar sommige keren zeep of shampoo nodig omdat onze eigenhuid en haar al een reinigende factor heeft. Vandaar de roos enz. Ik ben voor veel stoffen allergisch en gebruik alleen soja zeep maar dan alleen na de wc, door het velen handen wassen daalt onze weerstand. Kinderen op de boerderij zijn minder gevoelig en hebben een groter weerstand. Als we alle bacteriën doden neemt onze weerstand en van de kinder af. Bovendien is het nodig om vanaf 10 meter geroken te worden dat je eraan komt door die geurende douche spullen en parfum.
Reactie door dannyzwolle op 06-06-2012 17:26
Ik was mijn haar bijna nooit, en als het moet, dan nog met de ouderwetse groene vloeibare zeep !!!, kost 0.49 cent een liter in de supermarkt, neutraal en schoon
Reactie door lielie op 07-06-2012 20:13
Quote: dannyzwolle schreef op woensdag 6 jun 2012, 17:26: Ik was mijn haar bijna nooit, en als het moet, dan nog met de ouderwetse groene vloeibare zeep !!!, kost 0.49 cent een liter in de supermarkt, neutraal en schooneinde Quote Ik weet niet welke leeftijd danny heeft en hoeveel haren dus. Ik zou het niet durven/kunnnen, bijna nooit wassen. Kan er anders na een paar weken een pannetje onder hangen vrees ik ... Besparen mag, doe ik ook, gewoon van Kruidvatmerk 0,89. Maar dit gaat mij persoonlijk ietsje te ver. Maar, ik respecteer ieder zijn keus. Zeker in deze (aankomende) tijden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!