Kassa

App: Slaapcyclus meten

Geplaatst door: mgbv op: 28-02-2012 07:43
Naar aanleiding van de tip-oproep van de redactie wil ik een erg leuke app met jullie delen. (Ik heb een iPhone!) De app is een wekker die tijdens je slaap je slaappatroon meet. Naar aanleiding van je slaappatroon maakt de wekker je op het meest gunstige moment wakker, namelijk in je meest lichte slaapfase. Dan word je minder abrupt uit een diepe slaap gewekt en word je dus fijner wakker. Daarnaast heeft de app een duidelijk overzicht je slaapcyclus en berekent je gemiddelde slaaptijd. De app heet: Sleep Cycle Alarm Clock. Deze is niet gratis maar kost niet al te veel. Er zijn overigens wel gratis varianten hierop, dus voor iedereen leuk! Veel plezier!
Reactie door ankhor op 28-02-2012 13:30
De reden dat je een wekker hebt, is, omdat je op een bepaalde tijd wakker moet worden. Anders zou je die wekker niet zetten en zou je gewoon wakker worden als je wakker wordt, en dat is meestal het gunstigste moment voor je lichaam. Dus ik zie het nut van de app niet zo in? Kijk, die wekkers die het langzaam licht laten worden, zodat je lichaam al kan reageren op het nep ochtendlicht, snap ik wel, die halen je dus langzaam uit de slaap, en die kan je zo instellen dat je nogsteeds wakker wordt wanneer je wakker moet worden. Als het werkt trouwens, want dat weet ik dus ook niet, want er wordt veel wetenschappelijk beweerd tegenwoordig. Dus leuk ding, maar wat moet je ermee?
Reactie door spikkel op 29-02-2012 10:34
'De app is een wekker die tijdens je slaap je slaappatroon meet.' Hoe meet die app dat dan. Komen er sensoren uit je iPhone die verbonden zijn met jou ? Dat lijkt me van niet. Dat ding gaat uit van hoe een slaappatroon ZOU MOETEN ZIJN. Het kan zomaar zijn dat jouw slaappatroon anders is en je op de verkeerde tijd gewekt wordt. Ik schrijf uit ervaring, mijn slaappatroon bestaat uit 4 x 3 kwartier waarin in alle slaapfases doorloop. Ik hoef denk ik niet uit te leggen dat 3 uur slaap per etmaal veeeel te weinig is. Bovendien eens met de vorige schrijver, een wekker is bedoeld om je te wekken op een bepaalde tijd. Je baas zal het een zorg zijn of jij al dan niet op de goede tijd bent gewekt.
Reactie door mgbv op 29-02-2012 13:24
De iPhone heeft een bewegingssensor ingebouwd zitten die bewegingen (slaapschokjes, ademhaling en omdraaien) meet tijdens de slaap, aan de hand daarvan bepaalt het programma hoe diep je slaapt en dus hoe je slaapcyclus eruit ziet. Daarnaast is het wel degelijk een wekker, je stelt de tijd bijvoorbeeld in op 07:00u, dan maakt de wekker je tussen 06:30 en 07:00u wakker op het gunstigste moment (lichtste slaap). Dit is als je de wekperiode hebt ingesteld op een halfuur, deze tijd is echter zelf te in te stellen. Dus nutteloos is de app zeker niet!
Reactie door spikkel op 29-02-2012 13:50
Heel leuk bedacht maar slaapschokjes, ademhaling, omdraaien zegt vrij weinig. Er zijn mensen die wel 200 keer per nacht omdraaien. Ik draai me hoogstens 3 keer om. Iemand met een luchtwegaandoening ademt onrustig en vaker dan iemand zonder luchtwegproblemen. Als je na 8 uur slaap wordt gewekt door de app is het logisch dat je dan in je lichtste slaapfase zit. Maar wat als je om 4 uur je bed in bent gerold na een feestje ? Dan gaat het de app echt niet lukken om jou tussen 6 en 7 uur te wekken in een lichte slaapfase. De eerste 3 uur van je slaap bestaat over het algemeen uit hele diepe slaap en REM slaap.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!