Kassa

Aluminium inleveren/inzamelen

Geplaatst door: 00maxime00 op: 30-05-2012 11:44
Sinds kort spaar ik mijn aluminium op en als ik genoeg heb verzameld dan lever ik dit in. De prijs ver kilo valt opzich wel mee, het is vooral gunstig als je verhuisd of iets van je werk mee kan nemen. wat wij het meest verzamelen zijn eneryblikjes, bierblikjes en spulletjes van het verbouwen..laatst heeft mijn vriend van zn werk een aluminium ton mee kunnen nemen. Als je niet veel aluminium gebruikt, dan kan ik dit niet aanraden..aangezien de kiloprijs dan iets tegenvalt, maar als je net als ons dit veel gebruikt en/of van je werk of iets dergelijks kan meenemen is dit extra zakcentje mooi meegenomen! groetjes
Reactie door traporgel op 31-05-2012 12:31
Praktische vraag: Hoeveel blikjes heb je nodig om een kilo aluminium te verzamelen? En hoelang doe je er over om een tientje te verdienen met aluminium sparen? En hoe groot moet de auto zijn die je nodig hebt om van je werk aluminium tonnen in te laden, en trekt u de kosten van de benzine dan weer af van de opbrengst van het aluminium? Wellicht kunt u bezwaar maken bij de Tweede Kamer dat ze door de Energydrinks te verbieden, uw aluminiumspaarwoede ontregeld wordt?
Reactie door et1 op 31-05-2012 12:33
Als je zelf niet veel aluminium gebruikt, is het nog steeds erg de moeite waard om het in te zamelen. De fabricage van aluminium vraagt namelijk heel erg veel energie. Dan is het toch veel beter om je oude aluminium opnieuw te laten gebruiken. Er zijn genoeg plekken waar je het in kan leveren. Ik lever het bijvoorbeeld in Utrecht in bij de kinderboerderij Rotsoord. Die verkopen het dan en kopen er voer voor de dieren op de kinderboerderij van. Ik ben goed met het milieu bezig, en help ook een ander nog. Mooier kan toch niet?
Reactie door koekeloer op 31-05-2012 12:41
Quote: 00maxime00 schreef op woensdag 30 mei 2012, 11:44: ...maar als je net als ons dit veel gebruikt en/of van je werk of iets dergelijks kan meenemen is dit extra zakcentje mooi meegenomen! groetjeseinde Quote Daar zal je baas blij mee zijn dat werknemers spullen mee naar huis nemen om dit zelf te verkopen. Ga dan bij Prorail werken en neem dan af en toe eens een spoorrails mee voor de oud ijzermarkt, of een rol koperdraad....
Reactie door bennieol op 31-05-2012 12:52
hou et1 goed bezig. koekeloer er zijn zelf bazen die het mooi vinden dat je dit mee neemt. hebben ze zelf minder afval en als de baas er van weet is dit toch niet erg. zelf ben ik ook bezig met het milieu volgende week komt er voor 2660 wp zonne panelen bij op het dak heb al voor 1600 wp op dak liggen en ik heb een zonneboiler. wasmachine a klasse en een droger met warmte pomp. het kost wel wat maar de mens neemt ook veel van de natuur. en ik fiets veel. auto alleen voor de iets verdere riten met slecht weer. maak geregeld met de fiets afstandjes van 50 km.
Reactie door manwijf op 31-05-2012 12:56
@koekeloer Je bent me net voor... Als het inderdaad maar niet betekent dat opeens al het alu van de baas bij de schrootboer verdaagt. De toestemming van een of andere toezichthouder wil nog niet zeggen, dat je zo maar spullen mee kan nemen. We noemen dat ook wel diefstal. Zelfde probleempje ook al gehad met koper inderdaad. Afijn, met het WK in zicht zit er een goede tijd voor je aan te komen. Beetje door drinken zou ik zeggen!
Reactie door manwijf op 31-05-2012 13:21
Met het zo min mogelijk kopen van bier in blik en die dure energydrankjes verdient u overigens aanzienlijk meer! Die energydrankjes zijn ook nog eens heel slecht voor de gezondheid. Zo slecht, dat er al stemmen opgaan om ze niet meer in de supermarkt te verkopen. Met het niet kopen ben je dus 2x zo goed bezig: voor het milieu en voor je gezondheid.
Reactie door grootmoe op 31-05-2012 13:50
zo langzamerhand lijkt dit wel de derde wereld. daar zamelen ze ook van alles in uit de vuilnisbelt.
Reactie door tenormin op 31-05-2012 13:51
koekeloer, daar zal je baas blij mee zijn dat werknemers spullen mee naar huis nemen. Kan toch zo zijn dat die blikjes gewoon in kantine op het werk verkocht worden? Dan is dat blikje toch jouw eigendom. Tenzij TS natuurlijk voor schrootfabriek werkt, dan is het pas diefstal. Maar daar ga ik natuurlijk niet van uit. Maar helaas voor de TS, niemand hier drinkt de "troep" die in de blikjes zit; wij zijn van de PET flessen en die kan ik hier gelukkig nog normaal inleveren (totdat het Kabinet weer anders gaat beslissen!).
Reactie door ruitenboer op 31-05-2012 20:19
Hoeveel blikjes opbrengen? Het aantal weet ik niet. Maar ik kwam onlangs een kennis tegen die uit pure ergernis was begonnen met het ruimen van zwerfafval. Blikjes en glas. Omdat hij toch bezig is neemt hij de rest ook mee. Hij begon daarmee toen zijn dochter naar het VWO ging. Zij doet dit jaar examen en hij is nu dus ruim 4 jaar bezig. De opbrengst van blik, oud ijzer en statiegeld glas over die periode was ruim 6000 euro.
Reactie door tenormin op 31-05-2012 20:44
nou ruitenboer, da's toch mooi €125,00 per maand. Leuke "bijverdienste" als je er de tijd voor hebt plus een aanwinst voor de Gemeente en zijn omgeving.
Reactie door nietechtblond op 11-06-2012 14:57
Beste ruitenboer en Tenormin het VWO duurt ERG RUIM 4 jaar; bij ons zelfs 6 jaar! Dit betekent een maandopbrengst van pakweg 83 euro per maand. Ik vind het overigens geweldig als mensen recyclen en wil dan ook iedereen die dit doet bedanken voor de genomen moeite en gun hun dat ze, buiten voldoening, ook geld verdienen.
Reactie door tenormin op 11-06-2012 15:16
ja, had verkeerd gerekend + verzuimd het correcte bedrag neer te schrijven. Kom nog uit de tijd van "de tafels opdreunen" en zou het dus goed hebben moeten hebben opgeschreven, foei, grote fout.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!