Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Aangepast zoutgehalte per kop

Geplaatst door: kokkie 10 op: 01-03-2012 14:38
Kant en klare soep is erg zout, neem een blik of zak soep en voeg daar water aan toe, + wat kruiden die ook op de verpakking staan, laat dat aan de kook komen en bindt dan de soep met een beetje aardappelmeel gemengd met water. Laat afhankelijk van wat er is toegevoegd, 5 a 10 minuten zachtjes koken ( dus toch snel op tafel )..Begin met b.v. 200 ml water toe te voegen en voer dat iedere keer op.Om aan de minder zoute smaakte wennen , tot de hoeveelheid soep en water hetzelfde is.. Dat betekend dat het zoutgehalte per kop wordt gehalveerd.. voorbeelden waarbij dit heel goed gaat zijn, uiensoep, aspergesoep, bospaddestoelensoep, goulash soep.. gewoon uitproberen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!