Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

zorgkosten

Geplaatst door: knevel op: 17-09-2011 22:17
Het destijds door Hans Hoogervorst (Hans kots)(VVD) doorgedrukte nieuwe zorgstelsel inclusief miljarden kostende DBC systeem leid voor vele Nederlanders tot een financiële ondergang. Doorsnee burger betaald elk jaar dit gelach. Grote verzekeringsmaatschappijen,Overheid bepalen de regie . De overhead in de sector zijn onevenredig hoog en duur. Maatschappen in ziekenhuizen en hun directies idem. Voorts is het onderdeel visie op preventie en voorlichting op het voorkomen van ziek worden sterk onderbelicht. Medisch gezien kan er vreselijk worden bespaart als de heren machthebbers wakker werden en bijvoorbeeld minder elkaar de bal toespelen daar waar het gaat om de rol van Farmaceutische lobby's en ziek makende protocollen binnen de gezondheidszorg. Voorts wordt een ieder tussen de oren gepraat dat de vergrijzing hier debet aan is. De heren beleidmakers zijn zo slim dat ze niet kunnen bedenken dat de huidige generaties nu net iets ouder worden dan decennia hier voor. We kunnen alles uitvinden ,naar de maan, 50 jaar geleden, maar we weten ineens niet meer dat we gemiddeld ouder werden. Dit huidige stelsel moet zo snel mogelijk verdwijnen. Leid tot sociale uitsluiting van het recht op gezondheidszorg. De uit de VS geprojecteerd systeem zal uiteindelijk tot grote sociale onrust leiden in de samenleving.
Reactie door valerius-2 op 17-09-2011 22:38
DE privatisering is dus altijd gebeurt als melkkoetje, zodat het geld naar de kapitaal beheerders gaat, Ik zou best eens een staat willen zien waar in waarheid staat wat de winst is van de zorg verzekeringen, van de verzekeringsmij.
Reactie door cici66 op 22-09-2011 12:48
Ik vraag me al jaren af waarom er niet wordt gekeken naar de manier waarop andere landen hiermee omgaan. Zo hoor ik over Belgie bijv. goede verhalen zoals minder bureaucratie, nauwelijks wachtlijsten... waarom kan het daar wel en gaat het hier zo moeizaam ? Waarom geen overleg als wij van hun kunnen leren ?
Reactie door janbato op 22-09-2011 12:55
Als er een ideetje komt van een VVDer dan is het opletten geblazen en mijn veronderstelling dat zij er heel veel beter van werden klopt helemaal. Weg met dat zorgstelsel, het is een molensteen voor velen. behalve voor een kleine groep welgestelden die er juist op vooouit gingen. Meer concurentie, de groete we worden met zijn allen gewoon bed...... door die gasten in Den Haag. Het stokpaardje van de VVD om alles maar te privatiseren kost de gewone man daarna bakken met geld. Bestuurders in dikke auto,s en hoge salarissen, de graai cultuur is nog niet ten einde. Je hoeft de krant maar open te slaan en er is weer een graaier gesignaleerd. Managers, bestuurders en veel van dat soort niksnutten weg ermee. WORDT WAKKER NEDERLAND..............
Reactie door pimpandoer op 22-09-2011 13:03
Ja wat zo'n goed idee was 'n nieuwzorgstelsel maar wat heeft het opgeleverd? - elk jaar verhoging van de premie; - elk jaar vergoedingen uit de basis verzekering; - elk jaar hogere eigen bijdrage; - elk jaar gewijzigde voorwaarde v.w.b. aanvullende verzekering; - elk jaar verhoging percentage inhouding op salaris; Onduidelijkheden v.w.b. wordt iets wel of niet vergoed en voor hoeveel. Een boel romslomp met nota's en administratie zowel voor de gebruiker als de zorgverlener. Zorgtoeslag ja de nee? Wat kost dit allemaal aan overhead? Waarom een eigen risico wie slikt er nu of gaat voor de lol naar een arts? Had het maar bij het basisidee gehouden premie betalen naar inkomen. De overheid koopt centraal medicijnen in en apothekers zijn voor het uitdelen. Geen strijk stokken meer dit spaart in de kosten. Geen eigen risico scheelt een boel administratie en kosten. Kortom VROEGER was zo slecht nog niet.
Reactie door trosje op 22-09-2011 13:12
hans hogervorst grrrrrrrrrrr we gaan bankroet aan dit systeem den haag kijk toch eens over de grens. maar ja dat zal wel niet gebeuren dan valt er niks meer te graaien. terug naar het ziekenfonds dan lijkt me beter
Reactie door vlievis op 22-09-2011 13:13
Was vorige week getuige van een zaak bij de huisapotheek houdende huisarts op het platteland in Overijssel. Oudere heer plusminus 75 jaar vroeg de apothekersassistente om de nieuwe medicijnen voor zijn vrouw. Die waren door een ziekenhuis specialist voorgeschreven. Assistente overhandigde deze en zei tegen de man: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee. De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen. Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt. OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!
Reactie door opaplop op 22-09-2011 13:13
Ben het er helemaal mee eens.heb zelf ruim 46 jaar in de gezondheidszorg gewerkt,en daar veel gezien.Een voorbeeld,als er iemand vanuit een school een stage opdracht kreeg om wat te onderzoeken en de uitkomst was goed,dan ging het zo,dat er na een korte periode een of twee mensen er mee een de slag gingen.En binnen een paar jaar,was er weer een afdeling van meerdere mensen aan het werk,en dat ging zo maar door. De mensen van de raad van Bestuur,stonden boven aan de lijst met hun top inkomen,de mensen op de afdeling,daar werd op bezuinigd,terwijl. Er lopen veel te veel mensen rond,die zelf niet weten wat ze per dag gedaan hadden,niets als vergaderen,maar wat kwam eruit??????? En wie nam zijn of haar verandwoording als het er om gaat???Ze verschuilen zich heel vaak achter het team. Het is gemakkelijk om met andermans geld om te gaan,zo kan ik het ook,maar als ze zelf zo thuis zuiden doen,dan piepten ze wel anders.
Reactie door keuning op 22-09-2011 13:15
Ik ben het roerend eens met janbato en hoopt net als hij dat we hier in nederland eens wakker worden en zien dat op dit moment het voor de gewone man onbetaalbaar wordt om je goed te verzekeren, en dat ik bang ben dat we dezelfde kant op gaan als in Amerika. Ik hoop dat we snel weer een echte regering krijgen die in plaats van te bek vechten ook eens aan het lands belang gaat denken en dat we eens een verzekering krijgen naar draagkracht zodat niet altijd de minderen de dupe zijn.
Reactie door tj.daems op 22-09-2011 13:15
Watchman Ik ben het met janbato eens, dat het hele zorgstelsel acuut moet worden herzien. Weg met al die managers en bestuurders met topsalarissen, betaald van ons belastinggeld. De heer Hoogervorst heeft met zijn privatisering ons een slechte dienst bewezen. Niks goedkoper door concurentie, het is alleen maar duurder geworden en het wordt alleen maar duurder. De zorgverzekeraar gaat nu op de plaats van de arts zitten en bepaalt welke medicijnen dienen te worden voorgeschreven. Voor velen is het eigen risico een te zware last en velen zien af van een aanvullende verzekering (om dezelfde reden). Terug naar af dus en opnieuw beginnen. Het huidige zorgstelsel hangt als een molensteen om onze nek en zonder radicale herziening verzuipen we allemaal............
Reactie door tenormin op 22-09-2011 13:19
Er zou al heel wat verbetering komen als er in de zorg de TOP en sub-TOP managers salaris inleverden. De medicijn industrie krijgt meer en meer een monopoly positie. Artsen moeten vaak goedkopere medicijnen voorschrijven, waar een arts het zelf vaak ook niet mee eens is. Het extra eigen risico gaat nu echt de spuigaten uitlopen, maar geen hond op niveau die er iets aan wil doen. Heel eigenlijk zou Nederland een kabinet moeten hebben met mensen uit de echte zakenwereld, mensen die bedrijven moeten runnen. Maar die mensen bedanken voor de eer, te veel gedoe. Kabinetten kunnen dit land niet runnen, ze hebben geen notie wat ze aanrichten. Er zitten alleen mensen in het kabinet die geen bal afweten wat hun eigen fortefeuille inhoudt, m.a.w. de bakker bakt niet zijn eigen brood maar beslist over Welzijn. En zo worden alle functies bezet door niet deskundigen.
Reactie door nuvervara op 22-09-2011 13:21
Er zijn ca.80 zorgverzekeraars ,officieel Zelfstandige Bestuursorganen en stichtingen zonder winst oogmerk ( zie overheid.nl) met ca. 30.000 dik betaalde medewerkers, die een groot deel van de zorgverzekerings premies op souperen met dikverdienens ( veelal oud politicie zoals Roger van Boxtel D66) aan de top. De grootste systeem fout is wel, dat de grote zorgverzekeraars - o.a. Menzis- tevens "Zorgkantoor" zijn, die de AWBZ gelden mogen beheren en verdelen. Accountants kunnen niet controleren of de arbeidsuren van medewerkers van de zorgverzekeraar ten laste komen van het zorgkantoor. Ze werken onder 1 dak!! Daarbij worden ook nog eens bureaucratische instellingen betrokken als CAK en CIZ.
Reactie door corkiekie op 22-09-2011 13:32
Die Hogevorst heeft met die nieuwe zorgstelsel gewoon die particulieren verzekerd waren gewoon een inkomensverhoging gegeven. Maar dat krijg je als je de VVD in het kabinet zit want die willen heel snel naar het Amerikaans systeem zo dat ze flink kunnen graaien en zakkenvullen.
Reactie door tdehond op 22-09-2011 13:39
Het was een VVD minister die het destijds ons door de strot duwde. Daar heeft Nederland niets van geleerd gezien het stemgedrag van de laatste verkiezingen. De chronisch zieke en zwaar invaliden die nu zelfstandig wonen zijn nog zwaarder gedupeerd door het aantasten van het PGB. Hen rest straks wegkwijnen in een verpleeghuis en opgeven van hun baan omdat zij daar niet meer op tijd kunnen zijn.
Reactie door tdehond op 22-09-2011 13:42
Quote: vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13: Was vorige week getuige van een zaak bij de huisapotheek houdende huisarts op het platteland in Overijssel. Oudere heer plusminus 75 jaar vroeg de apothekersassistente om de nieuwe medicijnen voor zijn vrouw. Die waren door een ziekenhuis specialist voorgeschreven. Assistente overhandigde deze en zei tegen de man: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee. De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen. Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt. OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!einde Quote De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren. Dit is verkwisting van geld. Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering.
Reactie door pawana op 22-09-2011 13:52
We moeten gewoon allemaal een bepaald bedrag gaan storten in een grote pot, waar dan gezondheidszorg, onderwijs, openbaar vervoer (misschien nog wat andere zaken) uit betaald worden. Ook al ben je zelf nooit ziek (dat kan je altijd worden), gezonde medemensen maken een gezonde maatschappij. Dat is dan voor de rest dus allemaal "gratis". Niets privatiseren. Dat trekt geldwolven aan. Die halen dat maar ergens anders bij mensen die geld hebben en dat willen besteden. Winst maken in deze sectoren is dus uit den boze. Wel extra zien te reserveren voor verhogingen, verbeteringen, innovaties. En dat kan allemaal heel ruim zijn in deze basisvoorzieningen. Wat daarbuiten valt, is voor eigen verantwoording. Niet alleen de nadelen, maar ook de voordelen. Dat wordt dan een kwestie van of extra verzekeren of gewoon zelf betalen. "Ouderdom komt met gebreken": jammer, maar helaas. Maar er moet niet voor elk oplopend kwaaltje (wat moeilijker gaan lopen bijvoorbeeld) meteen een batterij elektrische wagens, rollators GRATIS beschikbaar worden gesteld. Mensen gaan dan juist niet meer bewegen, zitten te veel, worden alsmaar dikker, ongezonder enz.
Reactie door tenormin op 22-09-2011 13:52
tdehond, daar heeft u groot gelijk in, echter wat vlievis schrijft kan bijna niet waar zijn: de niet gebruikte medicijnen moeten door de apotheek worden ingenomen en vernietigd. Heb er zelf stennis mee gehad met terugbrengen van niet gebruikte medicijnen toen ik opperde dat, als ze weggegooit moesten worden, ze beter verzameld konden worden en naar derde wereld landen konden gaan. Nee, dat mocht niet van de Zorgverzekeraars. Met andere woorden: gewoon geld weggooien is lucratiever voor ze. Een schande is en blijft het.
Reactie door gazalo op 22-09-2011 13:55
vooreerst. de bevolking wordt ouder.oudere mensen hebben meer kans op kwalen. 2e veel immigranten betalen geen zorgverzekering. idem zwervers e.d 3e omdat velen die in een uitkering zitten geen inbreng hebben vwb belasting en premie's (wordt door de staat betaald) komt er omgeslagen te weinig zorgpremie binnen. 4e managers gezondheidszorg (al wat daaronder valt) zulle uiteraard zich nooit zelf wegbezuinigen,dus zoekt men het bij de handen aan het bed.5e omdat de zg dcb code's zijn ingevoerd is er (alhoewel er rekening mee is gehouden in de budgetten vanuit de overheid) zal het ziekenhuis zich geen zorg maken of er uberhaupt geld binnenkomt. wel of men patienten die het zat zijn op de wachtlijst.als die naar andere ziekenhuizen of buitenland uitwijken. 6e er is nog steeds geen zorgpremie naar inkomen.althans de premie die men rechtstreeks aan de zorgverzekering betaalt,dit is duidelijk voor 100% VVD m dus Hoogervorst. oplossing is betalen naar vermogen/inkomen 2e minder managers en zg zorgconsulenten en zorgbureau's 3e dcb code's afschaffen. 3e blessures bij sport e.d onder brengen aparte persoonlijke verzekering,idem daardoor uitval ivm werk. least but not last, invoeren van gezondheids risico'a als overgewicht.roken .alcohol en drugs. deze groepen gaan dus meer betalen.
Reactie door tedjek op 22-09-2011 13:59
En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! !
Reactie door ankhor op 22-09-2011 14:03
En dan de verplichte premie. Kan je die niet meer opbrengen, dan wordt die na een half jaar wel geïnd op andere wijze, Met premieverhoging tot 130% (je kan het al niet betalen) en verder incasso kosten, En dan probeer je een bealingsregeling, maar ja, hoe moet je dat doen? De premie kan je niet betalen dus laat staan (verhoogde)premie + aflossing van de schuld, dus het is dweilen met de kraan open want wat je de schuld bezorgt, mag je niet af/opzeggen, dus loopt het alleen maar op.(met de nodige extra kosten, incasso griffie etc.) Dus loonbeslag, en dan kan je de huur niet meer betalen, en sta je op straat, nou, en dat is zeeeeeeeeeeeeeer bevorderlijk voor je gezondheid. En je raakt je (onderbetaalde) baan kwijt, En kan je dan je zorgpremie betalen? Nee dus. Nee zorgverzekering is de juiste term voor dit, verzekert van zorg(en), dat ben je. (en nee, ik maak nu geen gebruik van de medische voorzieningen, neem mijn medicijnen niet meer, (ook omdat ik die 170 eigen bijdrage er echt niet bij kan hebben) dus ik moet straks betalen van iets waar ik geen gebruik meer van (kan) maken, nog wens te maken, laat mij maar gewoon doodgaan, op deze manier is het gewoon financiele verwurging. :Leve het Internationale Monetaire fascisme zal ik maar zeggen.
Reactie door tdehond op 22-09-2011 14:14
Quote: tedjek schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:59: En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! ! einde Quote Ik heb destijds gewaarschuwd, maar werd ook uitgelachen. De realiteit is veel erger als waar ik destijds voor vreesde.
Reactie door jantom op 22-09-2011 14:21
We kunnen er zelf -met zijn allen- wat aan doen door bij voorbeeld op niet-rechtse partijen te gaan stemmen. Dat doen veel te weinig mensen ... Het zal toch op die manier moeten gaan als we verandering willen. Klagen helpt niet zo... De meeste ellende die ik zie is dat teveel geprivatiseerd is. Dat was het begin van het einde van iets waar we ooit trots op konden zijn. De VVD heeft veel ellende gebracht maar daar is die partij niet alleen verantwoordelijk voor. Ik ben nog niet oud maar denk graag terug aan vroeger toen veel zaken inderdaad beter waren geregeld dan nu het geval is.
Reactie door frits op 22-09-2011 14:32
Ik ben het met meerdere eens kijk eens naar ons omliggende landen, waar het beter en goedkoper kan.
Reactie door geer56 op 22-09-2011 14:37
Het kan inderdaad beter wat mijn bezwaar is dat we steeds neiuwe systemen opzetten die dan ook weer problemen opleveren. Nee ik ben er voor om tehouden wat je hebt en dat te verbeteren en de fouten er uit te halen zie PGB. Het kan veel en veel goedkoper centrale inkoop meer persoonlijkebenadering maar ook logische zaken door mensen zelf laten betalen Als ik een accu voor mijn scootmobiel koop kost hij 200 en via de leverancier 360 euro ?? Het zijn precies de zelfde.en zo kan ik er heel veel noemen. Wat denk je er van als de organisatie zoals de KNVB enz zich zelf moeten verz tegen de eindeloze kosten van sport blessures. Dat zou een flinke bezuiniging zijn.
Reactie door jodegroot op 22-09-2011 14:49
Enige jaren geleden werd er besloten dat er nog alleen goedkope medicijnen moesten worden voorgeschreven, dàt zou een hoop schelen zo besloot men in Den Haag. Ik ben echter aangesloten bij het IZa en krijg daardoor dee rekeningen thuis, en vergeleek mijn zogenaamde dure medicijn (Zocor) tegen te hoog cholesterol met de statine die me daarna in de maag werd gesplitst, Wat schetste mijn verbazing dat de "goedkope" statine 13 Euro duurder was dan mijn oude medicijn Zocor. Toen heb ik verhaal gehaald bij de apotheek en bij het IZA, de apotheek zei het volgende: ja het telefoonboek was ook al duurder geworden, dat is toch niet te geloven, en het IZA wist er van en zou er iets aan doen, maar tot op heden is er NIKS aan gedaan. Nu heb ik sinds 2 jaar mijn Zocor weer terug, de opmerking van de apotheek dat de zorgverlener wel eens moeilijk zou kunnen doen, heb ik geantwoord dat ik DAAR op zat te wachten, dan zijn de rapen echt gaar. Dus werg met dit zorgstelsel ze zeggen wel dat veel mensen niet betalen, maar dat ze gewoon NIET KUNNEN betalen hoor je ze niet.Het is me nogal wat
Reactie door gwoutersen op 22-09-2011 14:53
Er wordt nu zo druk over het geld gespeculeerd dat we van Griekenland misschien nooit meer terug krijgen, maar veel belangrijker is het doordrukken dat Hans Hogervorst (met vingertje in z'n keel) bij ons door de strot duuwde, die foute beslissing is voor ons allemaal een grote molensteen aan het worden en met de arrogante CDA en VVD houding om dat terug te draaien zal dit alles nog lang in stand gehouden worden. Als de premie weer naar draagkracht wordt bijgedragen en de zorgtoeslag geheel wordt afgeschaft scheelt dat enorm veel aan burocratie. Er zijn zoveel dingen waar wij met onze pet niet bij kunnen dat het soms beter lijkt het eens over te laten aan iemand zonder stropdas of opleiding. De Dienst Omroep bijdrage werd afgeschaft en ondergebracht bij Financien en die heb nu zo'n dikke vinger in de pap dat de omroepen niet meer met ons geld kunnen smijten. Voor de wegenbelasting betaal je met 5.000 km per jaar net zoveel als iemand die 10 tot 20x meer per jaar rijdt. Waarom niet gewoon in de benzine en weg met al die burocratische te innen wegenbelastingen. Die knappekoppegeloofwaardigheid houden ze ondanks ze zien dat ze het verkeerd doen, halstarrig vast. Gelukkig hebben we nog weleens iets tijdelijks zoals het kwartje van Kok.
Reactie door keessie1 op 22-09-2011 14:58
Bezopen systeem: Men mag alle apparatuur die in een ruimte staan mee laten tellen voor het bepalen van de prijs voor een behandeling. Dus betaald IEDEREEN JAREN LANG voor b.v. een scanner die je niet gebruikt maar wel in de ruimte staat steeds weer opnieuw een flink bedrag extra op de rekening. Voor de wijziging gebeurde dit niet en werd deze alleen berekend bij patiënten die er echt gebruik van hadden gemaakt. En dit gebeurt elke dag weer bij elke patiënt en in elk ziekenhuis tandarts enz.... Hoe zo kunnen we het duur maken...... Belachelijk toch. Groetjes Keessie
Reactie door raydep op 22-09-2011 15:06
Het gaat niet om het bezuinigen. Ik word doordat ik mijn PGB verlies heel erg veel duurder qua zorgkosten maar de thuiszorgondernemers gaan wel weer lekker verdienen en daar gaat het wél om. Ik ben zo langzamerhand wel gewend dat de kwaliteit van mijn zorg niet belangrijk is.
Reactie door mietekee op 22-09-2011 15:48
Het is heel jammer dat dit zorgstelsel ingevoerd is, alleen zal het wijzigen van dit stelsel (ebn er helemaal voor) zal de burger weer heel veel geld gaan kosten.
Reactie door tenormin op 22-09-2011 16:05
Quote: mietekee schreef op donderdag 22 sep 2011, 15:48: Het is heel jammer dat dit zorgstelsel ingevoerd is, alleen zal het wijzigen van dit stelsel (ebn er helemaal voor) zal de burger weer heel veel geld gaan kosten.einde Quote Maakt u zich maar geen zorgen; de enige wijzigingen die doorgevoerd zullen worden zijn nog hogere bijdrage van de mensen en dat het de burger geld gaat kosten? Wel, ik sta er niet van te kijken. Plukken ze je niet rechts dan wordt je wel links geschoren en dat moet wel doorgaan, want na Griekenland staan er nog twee landen die "op visite willen komen" om nooit meer weg te gaan. Nog even en de gewone man verzuipt, als hij/zij niet al verdronken is.
Reactie door cees60 op 22-09-2011 16:13
Ik kan nog goed het kotsgebaar van Hans Hoogervorst voor de geest halen. Deze arrogante knuppel hadden ze toen al de vinger door zijn strot mogen rammen.Het is en blijft (sinds de privatisering) een enorme melkkoe. We moeten terug naar een zorgpremie gebaseerd op inkomen. Onodige voorzieningen moeten eruit zodat de noodzakelijke er weer in kunnen. Het ergste is dat sinds de invoering de ziekenhuizen en zorginstellingen gegijzeld worden door geldwolven die zich vereningd hebben in raden van bestuur en commissarissen. Dus terug naar vroeger : Een geneesheer-directeur plus wat ook medisch goed onderlegde bestuursleden. Meer handjes op de werkvloer en betere salarissen voor het zware werk wat daar wordt gedaan.
Reactie door michelmc007 op 22-09-2011 16:49
Stelling: Niet elke verandering is een verbetering! Weg met dit zorgstelsel. Bereken de premie maar van het Bruto salaris. Niet nog is apart netto van zijn karig salarisje. Premies worden alleen maar duurder en de vergoeding alleen maar minder, waar gaat dit allemaal heen, het is zometeen voor de gewone burger niet meer te betalen. Voor een gezin met opgroeiende kinderen is het niet te betalen, bv die dan de 18 jaar berijken en dan ook nog is het volle premie moeten betalen en geen inkomen hebben en dan zorg moeten gaan aanvragen en bij de ouders moet gaan aankloppen. Je hoort veel berichten dat ze de ziektekosten niet meer kunnen betalen. maand premies en andere kosten worden zo maar ineens ingehouden en dat zijn honderden euro's, voor bv een gezin met 4 personen. De kunstgebitten zullen weer terugkomen! omdat de tandheelkunde te duur wordt. Gezinnen moeten de kostbare tandartskosten voorschieten bij de tandarts. Zo hoge heren van de tweede kamer, met een inkomen van meer dan 5.000 euro p/m. Niet elke verandering is een verbetering! Knijp de burger maar uit. Verhoogt de premies maar, weg met die euro, de burger moet dan nog meer bezuinigen op zijn uitgave en dan krijgen we nog meer crisis. Met de euro zijn we ook genaaid hier in Nederland, we hebben te veel betaald voor die dure euro, met zijn HFL. 2,20 Niet elke verandering is een verbetering!
Reactie door martin wiltink op 22-09-2011 16:53
De heer knevel heeft groot gelijk. Er moet paal en perk gesteld worden an de kos-ten van ons ziekte kosten stelsel. De oplossing is een inkomsten afhankelijke pre-mie voor iedereen. Ook voor de kinderen. De veelverdieners betalen dan de hoogste premies en de minimum looners een kleine bijdrager in evenredigheid. Ook zouden alle specialisten in dienst van een ziekenhuis moeten wezen en zou een salaris voor zulke mensen zo rond de balkenende norm of iets hoger moeten zijn. Ook een hogere bijdrage voor de veelverdieners voor medicijnen e.d. Dit zal meer rust geven in de medische wereld.
Reactie door tenormin op 22-09-2011 17:01
michelmc007 "de hoge heren in de tweede kamer van meer dan €5000 per maand". Was dat maar waar; die zitten echt dichter bij de €10.000 bruto per maand. Gelooft u me maar. Nog 5000 erbij en daar is mijn jaarinkomen. Nou ja, als je het inkomen wilt noemen, het is meer "uitkomen".
Reactie door 1madevri op 22-09-2011 17:02
helemaal mee eens, dat het huidige zorgstelsel afgeschaft wordt. Zoals de politie wordt afgerekend op het aantal bekeuringen, worden wij afgerekend op het aantal patiëntencontacten, in plaats van op de kwaliteit van zorg. Dat zorgt er tevens voor, dat je onnodig je patientencontacten verhoogt om toch voor de instelling aan het geld te komen. Dit wekt tevens de schijn, dat je veel ervaring hebt op een bepaald specialistisch gebied. Voorheen kreeg je een pot geld als instelling, en daar moest je het mee doen. En daar deed je het ook mee. Veel goedkopen en betere kwaliteit. Bovendien veel minder administratie, omdat je allleen de dingen opschreef, die écht van belang zijn voor de zorg. Nu schrijf je onnodig veel, al was het alleen maar om te laten zien, dat je de patienten hebt gezien
Reactie door 1madevri op 22-09-2011 17:04
sorry, ik bedoel, dat ik het er mee eens ben dat het zorgstelsel afgeschaft moét worden
Reactie door retjudyy op 22-09-2011 17:57
Op zich zelf is het niet slecht ,maar iedereen zou naar zijn inkomen premie moeten betalen, nu betaald iemand die bv 160.000 euro verdiend; het zelfde als iemand met 25.00 euro per jaar
Reactie door tenormin op 22-09-2011 19:01
Quote: tedjek schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:59: En we blijven er maar over praten en discuseren met elkaar en de overheid, de grote heren en dames lachen zich kapot want niemand DOET er werkelijk iets aan ! ! ! einde Quote U bent een optimist als U denkt dat ze zitten te lachen. Het is al veel gezegd: ze zijn zelfs daar te dom voor om te beseffen wat ze aan het doen zijn!!!
Reactie door marijke77 op 22-09-2011 19:01
Zorgverzekering naar draagkracht, Premie betalen via je salaris of uitkering en wie het meest verdiend betaald ook het meest. Nu zijn er veel mensen die niet meer kunnen of niet meer willen betalen en ook die mensen die niet meer willen betalen krijgen gewoon zorg. Dus gewoon via salaris premie inhouden. Nu betaald de grootverdiener net zo veel/weinig premie dan iemand met een minimum salaris of uitkering. Dit geld voor de basiszorg, daar moet dan wel alles wat nodig is inzitten. Wil je dan dingen bijverzekeren dan kies je daar zelf voor en koop je een polis voor aanvullende zorg.
Reactie door frawams op 22-09-2011 19:08
Het nieuwe zorgstelsel is bedacht in de PvdA hoe, Simons/Kombrink en werd in een PvdA-VVD regering verder voorbereid. Men had goed in het achterhoofd de ervaringen met de oude ziekenfondsregeling waar ook eerst de bomen tot in de hemel groeiden en daarna de mensen steeds minder kregen voor steeds meer geld wat ze moesten betalen. En door de euro zagen de managers hun salaris meer dan gehalveerd en dat konden ze niet maken op de golfbaan zodat zij (maar ook de andere managers van banken, verzekeraars etc) snel hun raad van commissarissen konden bewegen (ja heer Kok!!) om hen marktconform (HaHa) weer hun salaris te verdubbelen. Ja die Gofvriendjes, die willen wel. Ook de raden van Toezicht zijn geformeerd uit de old-boys clan en zorgen ervoor dat de managers waarmee zij praten salarisconform aan hen worden. En wat moeten ze met die salarissen boven de B-norm? Ze kunnen het niet opmaken en ook niet uitgeven want ze zitten constant te lunchen en dineren op andermans kosten. Zie die buiken maar op de TV en in de krant. Ik walg van de verspillende en zakkenvullende maatschappij die zo gevoed wordt door de politici. Die arme lui die we hebben gekozen. Weg ermee en geen oprotpremie.
Reactie door ingrid58 op 22-09-2011 19:11
En het gaat nog erger worden: AWBZ gaat naar de Zorgverzekering. Dat betekent: nog meer winst najagen. Zorgverzekering heeft nu de regels gedicteerd en deze regering heeft zich laten gijzelen. Een deel van de zorg gaat naar WMO = weg recht op zorg.
Reactie door helene2260 op 22-09-2011 22:25
Ik ben inmiddels ruim 7 jaar chronisch ziek en gebruik een bepaald medicijn ook zo'n 2,5 jaar. Nu wil het geval ik had mijn handen gewassen, waren nog een beetje klam en wat gebeurt er : het medicijnflesje valt mij uit de hand. Gevolg alles in de wastafel en het restant op de vloer van de badkamer. Daarom niet getreurd dacht ik bij mijzelf, mijn vaste apotheek heeft zeker nog een herhaalrecept van de specialiste in de klapper zitten, nou ja, niet dus. Ik werd geadviseerd om de Huisartsenpost te bellen. Na ongeveer 5 keer bellen had ik eindelijk een dame aan de lijn, ik leg haar mijn probleem voor, zij zegt geen probleem mevrouw, ik zal een recept uitschrijven voor 10 pilletjes. Ik zei daarop : Wat ??? 10 pilletjes waarom geen vol potje, daar zitten er weliswaar 90 stuks in, maar ik een chronische patiënte dus die komen van zelf op. Antwoord van die dame, nee mevrouw wij mogen slechts een hoeveelheid uitschrijven die u dit weekeinde dient in te nemen met een marge van maximaal 25%. Ik was met stomheid geslagen, moest ook nog naar een de ziekenhuisapotheek tuffen op mijn scootmobiel want het kon niet doorgefaxt worden naar mijn eigen apotheek, die mij eerder aangeboden hadden om het even te bezorgen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik tuf op mijn scootmobiel naar de ziekenhuisapotheek, lever mijn recept in en hoor meteen de apothekersassistente boos worden, zo in de trant waarop ikzelf gereageerd had : wat een onzin !! Nu moet ik mevrouw (bedoelde ze ondergetekende mee) een vol potje medicijnen (90 stuks) openmaken en er maar 10 stuks van aan u meegeven. Ik zei daarop, weet je wat, doe niet moeilijk, bel mijn apotheek even en hier is mijn paspoort ter verificatie, dan zal het toch niet zo'n probleem zijn om mij het hele potje mee te geven, desnoods faxt mijn apotheek een nieuw recept door a.s. maandag. Oh nee mevrouw, zei zij, niet dat wij dat niet willen hoor, maar wij krijgen van de zorgverzekeraar maar 10 pilletjes vergoedt. Toen gingen bij mij bijna mijn stoppen door. Hoe bedoel je bureaucratie ???? OF je reinste tijd- en geldverspilling. Laat ik u allen even de tijdlijn uitleggen. Oké, het is dus als volgt hier in ons land. Kom jij in het weekeinde krap te zitten met medicijnen of jij hebt een blunder zoals ik dan gebeurt er dit : 1. medicijnen vallen uit iemands handen 2. men belt de huisapotheek 3. huisapotheek verwijst naar de huisartsenpost voor nieuw recept 4. huisartsenpost schrijft nieuw recept uit maar in zeer kleine hoeveelheid 5. recept dient zelf opgehaald te worden bij andere apotheek 6. recept is slechts voor 10 pilletje in plaats van voor 1 potje 7. Yippie medicijn gehaald. Maandagochtend begint het feest van voren af aan !! 8. Bel de specialist en/of huisarts voor een nieuw herhaalrecept 9. Laat eigen apotheek het nieuw gefaxte recept uitleveren. 10. Ik heb eindelijk het volledige medicijn. In deze tijdlijn heb ik 7 verschillende mensen gesproken dan niet moeten lastig vallen om 1 POTJE MEDICIJNEN VAN 90 STUKS. Het heeft mij alles bij elkaar 6 telefoontjes gekost, 2 uur reistijd (met scootmobiel) en 1 uur wachttijd inclusief wachttijd aan de telefoon voordat jij de huisartsenpost bereiken kan. Vraag ik dit die bewuste maandag ook nog eens na bij de zorgverzekeraar VGZ in dit geval en dan krijg je als verzekerde het volgende antwoord : Ja mevrouw maar u moet ook geen herhaalrecepten aanvragen tijdens het weekdeinde; nadat ik uitgelegd had wat er gebeurd was, bond de jongedame in en zei doodleuk : dat zijn de regels mevrouw. Ik heb maar gauw opgehangen want de stoom kwam letterlijk uit mijn oren en ik kan er nu nog wel eens boos om worden, echt waar, zelfs nog na een half jaar. Ik weet echt niet meer waarom ik als chronisch zieke zoveel premie moet betalen voor een service en zorg van lek mijn vestje.
Reactie door terpstra op 22-09-2011 22:35
Even de feiten. Tot 1985 in het bedrijfs zieken fonds van de Prof Geld El. Mij. betaalde je max.1 (èèn) procent van je bruto salaris inclusief premie voor een goede verzekering. Alles was gedekt. Kunst benen. Kunst kiezen ,kronen en alle aanverwante zaken. Je was particulier verzekerd. Bepaalde zelf of je wel of niet een specialist nodig had. Mijn studerende kinderen waren mee verzekerd tot hun 27 è jaar. Dat betaalde bedrag was dekkend. Feit 2. De premie voor de zorg is dermate verhoogd en staat niet in verhouding van het geleverde. Let wel, met honderden procenten.100% procent is een verdubbeling. Een verkapte belasting op AOW. 7.2 % Pensioen 5,2 % . Uitkering eigen geld via verzek. mij..5.2%. Dat is 57,2% belasting op het spaargeld van een zuinige hardwerkend echpaar. En vervolgens mag ik al mijn kosten zelf betalen. Naast een premie van meer dan 9000 euro zorg.De belastingdienst weet van niets. Dat is een ander bureau.!!!
Reactie door tenormin op 22-09-2011 22:43
Quote: frawams schreef op donderdag 22 sep 2011, 19:08: Het nieuwe zorgstelsel is bedacht in de PvdA hoe, Simons/Kombrink en werd in een PvdA-VVD regering verder voorbereid. Men had goed in het achterhoofd de ervaringen met de oude ziekenfondsregeling waar ook eerst de bomen tot in de hemel groeiden en daarna de mensen steeds minder kregen voor steeds meer geld wat ze moesten betalen. En door de euro zagen de managers hun salaris meer dan gehalveerd en dat konden ze niet maken op de golfbaan zodat zij (maar ook de andere managers van banken, verzekeraars etc) snel hun raad van commissarissen konden bewegen (ja heer Kok!!) om hen marktconform (HaHa) weer hun salaris te verdubbelen. Ja die Gofvriendjes, die willen wel. Ook de raden van Toezicht zijn geformeerd uit de old-boys clan en zorgen ervoor dat de managers waarmee zij praten salarisconform aan hen worden. En wat moeten ze met die salarissen boven de B-norm? Ze kunnen het niet opmaken en ook niet uitgeven want ze zitten constant te lunchen en dineren op andermans kosten. Zie die buiken maar op de TV en in de krant. Ik walg van de verspillende en zakkenvullende maatschappij die zo gevoed wordt door de politici. Die arme lui die we hebben gekozen. Weg ermee en geen oprotpremie.einde Quote Haha, maar grappig genoeg hebben juist Rutte, Verhagen en Wilders geen buik en zijn slank te noemen. Roemers wel, en dat is nu weer juist iemand die ik wel waardeer!
Reactie door tenormin op 22-09-2011 22:53
Helene2260, dit is al jaren zo, (gebruik al 20 jaar medc) dus al van vóór U de medicijnen moest slikken. In weekend alleen maar de benodigde hoeveelheid en 's-maandags eigen huisarts bellen. En heb je dan de pech dat huisarts op vakantie is kreeg je vroeger ook maar de hoeveelheid tot eigen arts terug was. Dit is nu veranderd in de huisartsenpraktijken nu de computers met elkaar (en apotheek) verbonden zijn. Ik krijg ook altijd voor 90 dagen de medicijnen en owéé als je eerder komt, dan krijg je zelfs een opmerking. Nou ja, ik zeg gewoon dat ik op vakantie ga (wat ik lieg want ik kan niet op vakantie) dan krijg ik ze wel. Maar dat waarschuwende vingertje, hè? brrrrr
Reactie door moeder56 op 22-09-2011 23:09
Quote: tdehond schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:42: Quote: vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee. De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen. Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt. OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!einde Quote De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren. Dit is verkwisting van geld. Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering. einde Quote Zodra de medicatie uit handen van de apotheek is gegeven mag het niet opnieuw worden gebruikt. Er zou iets mee gebeurd kunnen zijn.
Reactie door kroeg1945 op 22-09-2011 23:25
ben het met bijna iedereen eens. Na 40 jaar zorg eindelijk met pensioen. Dan maak je dus wel wast mee. 1 Praktijkgeval met apotheker: In de zorginstelling medicatieverzorging voor ouderen. Medicijnen van bepaalde bewoner retour apotheek wegens stoppen medicatie. Na anderhalve week weer voorgeschreven door arts. Apotheek stuurt de medicatie. Wat schetst mijn verbazing dat het hier dezelfde medicijnen betrof die ik ingeleverd had. Ik had nl. de strips in de verpakking allemaal doorgeknipt en enkele doorgedrukt alvorens ze in te leveren. (het betrof voor 3 maanden medicatie. Rarararara wie werd hier beter van?
Reactie door wendiez op 22-09-2011 23:41
We krijgen allemaal, vroeg of laat, te maken met de gezondheidszorg, onverwacht een opname, medicijnen of wat dan ook. (ook al hoop je als gezond mens dit nooit nodig te hebben en wens je het zeker niemand toe.) De kosten hiervan blijven stijgen... hopelijk gaat het niet de kant op zoals in amerika dat lijkt me niet het juiste voorbeeld. Dat je het geld niet kan opbrengen om je te verzekeren? Daar moet je toch niet aan denken... Of dat je geluk moet hebben dat iemand je kan wil opereren en anders sterft? (kan sterven?) dat je behandeling geweigerd kan worden omdat men het niet nodig vind? Bizar toch? Laat men echt eens naar de topsalarissen (op elk vakgebied!) gaan kijken want alle jaren die ik in de gezondheidszorg werk is er bij hen meer bij gekomen... en bij mij kan ik zeggen dat ik praktisch hetzelfde verdien. ( al verdien ik natuurlijk meer maar krijg het niet...) Wat verdient de top en kunnen zij ECHT niet iets inleveren?? .... ps mijn pensioen duurt nog even tegen die tijd mag ik tot 80 door werken? ( als ik al niet eerder bezweken ben door een geweigerde operatie of mijn medicijnen niet meer kan betalen...)
Reactie door mietekee op 23-09-2011 09:49
dit alles is jammer genoeg een gevolg van de ons regerende theoretici. Op papier, jaha papier en veel papier en nog meer papier, klopt het maar dat de praktijk wel eens anders zou kunnen zijn komt niet in de "knappe" koppen op. Zie de toekomst somber in met zulke bestuurders aan het roer. Graag terug naar het systeem ziektekosten betalen naar inkomen.
Reactie door cees60 op 23-09-2011 14:44
Het schijnt dat veel mensen al dan niet bewust of niet in staat zijn géén premie betalen voor de zorgkosten. Uiteraard moet je ze i.g.v.ziekte en/of ongeval helpen maar voor de volgende groepen zou ik hier een uitzondering voor willen laten gelden : 1. Zij die willens en wetens géén premie willen betalen maar dit wel kunnen, 2. Zij die door eigen schuld kosten veroorzaken (o.a. comazuipers). Deze groepen zouden de rekening thuisgestuurd moeten krijgen. Het is volgens mij zo dat de verzekeraars de premies die ze niet kunnen innen verhalen op hen die wel netjes betalen. Daarnaast zou er een boete moeten worden betaald als je niet kunt bewijzen dat je verzekerd bent tegen ziektekosten. Dit geldt ook voor autoverzekeringen, de identificatieplicht, zwart reizen enz.
Reactie door beloperator op 23-09-2011 15:18
Wat ik ook een nadeel van het huidige systeem vind is,dat de zorgverzekeraar bepaalt wel medicijn je krijgt.Ziekenhuis specialist schrijft een bepaald geneesmiddel voor en via het ziekenhuis krijg je voor een paar maanden dat geneesmiddel mee.Als het op raakt kan je via de huisarts een herhaalrecept krijgen.De apotheek levert je een geneesmiddel met de naam van het medicijn.Maar de verpakking is anders.Je denkt dat de fabrikant het product gewijzigd heeft.Neen,het is een z.g.n B mderk,dat goedkoper is dan het oorspronkelijke product maar wel de zelfde geneesstof bevat.Als je de bijsluiters vergelijkt klomen de hoofdlijnen overeen,maar bij de rubriek samenstelling zie je verschillen.Fabrikant B heeft het hoofdkantoor in Nederland en liet het middel in Tsjechie vervaardigen.Het A merk had het hoofdkantoor in Londen en liet het product in Ierland vervaardigen. Met gevoel voor nhumor kan je dus zeggen dat beide producten identiek zijn,want ze zijn allebij in het buitenland vervaardigd. Natuurlijk is product B goedkoper,maar het bedrag gaat van je eigen risico af.(straks 220 euro)Dus of er nu 10 of 9 euro van je eigen risico gestaffeld wordt, je betaalt het zelf. Maar de zorgverzekeraar wil natuurlijk niet dat je snel door je eigen risico bedrag heen gaat.
Reactie door nuvervara op 23-09-2011 15:26
Het is 'not-done'dat verzekeraars schade op elkaar verhalen. Bijv. als een specialist een verwijtbare fout maakt waardoor vele kostbare herstel operaties nodig zijn, betaalt de zorgverzekeraar blindelings de kosten zonder deze op de wa verzekeraar van het ziekenhuis te verhalen. Dit geldt ook wanneer een vrachtwagen chauffeur een personen auto te pletter rijdt en de inzittenden jarenlang moeten revalideren, dan worden de revalidatie kosten uit de AWBZ pot betaald zonder dit te verhalen op de schade verzekering van het transport bedrijf. Denkje dat Unive zorg verzekeraar de kosten gaat verhalen op Unive/schade of Unive-wa? Overigens zijn alle voorstellen op dit forum peanuts vergeleken met de 45% overheadkosten tgv de huidige structuur met 80 zorgverzekeraars en 15 `zorgkantoren`
Reactie door tenormin op 23-09-2011 15:29
beloperator, nog een nadeel van de goedkopere b. merken is dat ze niet eens dezelfde naam behouden (weinige medicijnen maar) maar ook, vooral voor ouderen, verwarrend werken. Je kunt, als chronisch gebruiker van medicijnen, je apotheker de medicijnen in een rolletje laten aanleveren, per week, maar als gebruiker heb je er bijna geen overzicht meer op, ook al staan de namen op ieder zakje (en die namen veranderen dus veelvuldig. Het wordt er, behalve niet gemakkelijker ook duurder door, ondanks dat de medicijnen goedkoper zijn.
Reactie door marnix1 op 24-09-2011 09:38
Quote: moeder56 schreef op donderdag 22 sep 2011, 23:09: Quote: tdehond schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:42: Quote: vlievis schreef op donderdag 22 sep 2011, 13:13: Wij zagen in de computer dat de andere medicijnen van Uw vrouw deze week ook op zijn bij U. Wij hebben deze ook weer aangevuld voor Uw vrouw, direkt weer voor de komende 3 maanden geef ik ze aan U mee. De man antwoor direkt daar op : Mijn vrouw mag die niet meer innemen van de specialist, daar zijn die nieuwe medicijnen voor in de plaats gekomen. Assistente kijkt de man lullig aan en zegt keihard : Dan moet U ze maar weggooien want we kunnen er anders ook niets meer mee.De man accepteerd de medicijnen en vertrekt. OVER GELD WEGGOIEN GESPROKEN!!!!!!!einde Quote De medicatie had m.i. gewoon in de apotheek kunnen blijven omdat zij nog niet met de patient meegeven waren. Dit is verkwisting van geld. Dit zou op de apotheek verhaald moeten worden i.p.v. de zorgverzekering. einde Quote Zodra de medicatie uit handen van de apotheek is gegeven mag het niet opnieuw worden gebruikt. Er zou iets mee gebeurd kunnen zijn. einde Quote @moeder, de apotheek had ze nog niet uit handen gegeven begrijp ik uit het verhaal, ze hebben heel eigengereid en overbodig die medicijnen besteld en laten nu de verzekering van de patient er gewoon voor betalen. Eigenlijk zou betrokkene dit moeten melden bij zijn/haar verzekeraaar.
Reactie door börgemeister op 24-09-2011 10:14
Voordat men in 2006 de huidige vorm van zorgverzekering had ingevoerd, zou men beter eerst hebben kunnen kijken hoe het in het in het Verenigd Koninkrijk met de NHS (National Health Services) aan toe gaat. NHS is al velen decennia daar gratis zorg, je kunt altijd als particulier naar een 'consultant' (specialist) gaan tegen betaling. Als ik in een bekend - nummer 1 van Nedrland - kom, poliklinieken, dan krijg ik het gevoel of het een prijzencircus c.q. doldwaze dagen zijn, je loopt zo wat over de mensen massa. Misschien iets overdreven uitgedrukt! De (motor)ambulances rukken vaker voor een A1 of A2 prioriteit uit t.o.v. decennia terug, ook voor binnenshuis, terwijl dat vroeger een eerste prioriteit was voor de huisarts, de ambulance kwam pas dan op vraag van de huisarts. Wat kost een uitruk van een ambulance tegenwoordig? Soms kunnen.'spoedeisend' vaak door de huisarts(enpost) worden behandeld. Hoe vaak wordt een SEH van een ziekenhuis niet bezocht met iets wat de - goedkopere - huisarts(enpost) kan worden behandeld. Remgeld invoeren zoals in België? Mensen moeten meer bewust worden van wat gezondsheidszorg inhoud, kostenbesef! Het geld moet ergens vandaan komen. Chronisch zieken hebben ook niet gekozen om ziek te zijn o.a. door erfelijkheid.
Reactie door tenormin op 24-09-2011 13:52
Marnix1, 9:38 Eigenlijk zou betrokkene dit moeten melden bij zijn/haar verzekeraar..... Wel, dat heb ik gedaan; vergeet het maar. Het lijkt wel op kartelvorming, ik heb er in ieder geval niets mee bereikt. Dit is dus weer een bevestiging dat we "genaaid" worden qua eigen risico. Excuus voor het grove taalgebruik.
Reactie door tenormin op 24-09-2011 14:00
börgermeister, u haalt de Engelse National Heath Service aan. U verzuimt echter wel te vermelden dat, als je een afspraak bij een arts wilt je daar minstens 5 dagen op moet wachten (minimaal) en dat ieder recept 10 pond kost; mijn kinderen wonen in Engeland en kunnen gelukkig private gaan (en dat is ook kassa). Vanuit dat oogpunt bezien ben ik "blij" (nog wel) met wat de Nederlandse zorg aanbiedt. Dat het voor ons allen bijna onbetaalbaar wordt is ook een feit. Maar ik kan in ieder geval direct bij de dokter terecht zonder een week te moeten wachten.
Reactie door tenormin op 24-09-2011 20:26
Quote: retjudyy schreef op donderdag 22 sep 2011, 17:57: Op zich zelf is het niet slecht ,maar iedereen zou naar zijn inkomen premie moeten betalen, nu betaald iemand die bv 160.000 euro verdiend; het zelfde als iemand met 25.00 euro per jaareinde Quote Flauw hè van mij maar dát moet ik type foutje zijn. Zelfs een zwerver heeft meer dan 25,00 per jaar, maar ik teken wel voor € 25.000,00 per jaar.
Reactie door börgemeister op 25-09-2011 01:47
Quote: tenormin schreef op zaterdag 24 sep 2011, 14:00: börgermeister, u haalt de Engelse National Heath Service aan. U verzuimt echter wel te vermelden dat, als je een afspraak bij een arts wilt je daar minstens 5 dagen op moet wachten (minimaal) en dat ieder recept 10 pond kost; mijn kinderen wonen in Engeland en kunnen gelukkig private gaan (en dat is ook kassa). Vanuit dat oogpunt bezien ben ik "blij" (nog wel) met wat de Nederlandse zorg aanbiedt. Dat het voor ons allen bijna onbetaalbaar wordt is ook een feit. Maar ik kan in ieder geval direct bij de dokter terecht zonder een week te moeten wachten.einde Quote Stelde het ook als mogelijk voorbeeld. Bij dezen weet ik dan ook weer dat een recept daar £ 10.= kost en dat het vijf dagen duurt om een arts te spreken.
Reactie door nbw op 25-09-2011 02:59
Het probleem van telkens stijgende zorgkosten tot haast onbetaalbaar voor de onderkant is het westerse systeem. Want heb je de kennis een HBO of Universitaire opleiding succesvol afgerond wil je ook een navenant inkomen en status opbouwen. Dat is ook helemaal geen probleem.Echter het in hokjes plaatsen kan ons ernstig opbreken. We hebben wel een diploma maar hoe goed we ook zijn zonder ondersteunend personeel lukt het niet. En de gediplomeerde mbo'er heeft inmiddels ook door dat ie als vee in de commercie wordt behandeld en tegengas geeft. Door het vrijgeven aan marktwerking in de zorg is 40% van de premie die we betalen voor de ego's van artsen/bestuurders etc met papieren. Zorg is betaalbaar en voor iedereen goed als we dat willen.
Reactie door birgita op 25-09-2011 09:30
Ja het is allemaal waar wat iedereen schrijft.Vooral die Hoogervorst waarom gaan die mensen altijd vrij uit ook na zulke missers.Hij zit allang ergens anders met een goed salaris en hoeft niet wakker te liggen over het betalen van zijn bijdrage.Maar nu vraag ik me af mopperen alleen helpt niet.Er moet iets gebeuren en niet alleen maar veranderen van stemgedrag.Dat stemmen heeft tot nu toe nooit iets verandert.Nee er moet een echte opstand komen.Een echte volksopstand die zal er vast wel komen maar het moet eerst nog erger worden denk ik.En ik hoop ook dat het niet al te lang meer zal duren.De kruik gaat zolang te water tot hij breekt.
Reactie door tenormin op 25-09-2011 10:02
börgermeister, even off topic, hoe maakt u een pond teken op keyboard? Ik heb, door alt0128 in te drukken wel mijn euroteken gevonden, maar als u tijd heeft, graag uw "geheim" vertellen hoe u dit doet. Op mijn vorige keyboard zat het pond teken er nog wel. Alvast bedankt.
Reactie door draadje op 25-09-2011 10:08
Quote: tenormin schreef op zondag 25 sep 2011, 10:02: börgermeister, even off topic, hoe maakt u een pond teken op keyboard? Ik heb, door alt0128 in te drukken wel mijn euroteken gevonden, maar als u tijd heeft, graag uw "geheim" vertellen hoe u dit doet. Op mijn vorige keyboard zat het pond teken er nog wel. Alvast bedankt.einde Quote alt-156
Reactie door tenormin op 25-09-2011 10:16
bedankt draadje, hoop nu dat börgermeister zich niet passé voelt. fijn dat u dit las op deze mooie zondagmorgen, prettige dag. (Sorry redactie).
Reactie door spikkel op 25-09-2011 11:16
Quote: nuvervara schreef op vrijdag 23 sep 2011, 15:26: Het is 'not-done'dat verzekeraars schade op elkaar verhalen. Dit geldt ook wanneer een vrachtwagen chauffeur een personen auto te pletter rijdt en de inzittenden jarenlang moeten revalideren, dan worden de revalidatie kosten uit de AWBZ pot betaald zonder dit te verhalen op de schade verzekering van het transport bedrijf. einde Quote Bij elke declaratie die ik invul vraagt mijn zorgverzekeraar (Salland / ENO) of er sprake was van een ongeluk. Dit doen ze niet zomaar. Als ik buiten mijn schuld om geplet wordt door een vrachtwagen ben ik bang dat de verzekeraar van die vrachtwagenchauffeur moet dokken.
Reactie door renate07 op 25-09-2011 18:50
Even iets over dure medicijnen die niet vergoed worden... ik slik zere dure hartmedicatie voor 100den euro's per maand. En ik krijg alles keurig netjes vergoed. Mijn cardiologe schrijft op het recept :. MEDISCH NOODZAKELIJK buiten mijn eigen risico hoef ik niks bij te betalen en krijg gewoon mijn dure medicijnen vergoed. gr. Renate
Reactie door tenormin op 25-09-2011 19:15
renate07, ik heb niet (weer) alle commentaar doorgelezen maar naar mijn weten hebben de forumleden niet geschreven over dure medicijnen die

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!