Kassa

zorg op maat

Geplaatst door: gravin4 op: 23-11-2011 14:34
Wanneer kun je nu eindelijk eens een zorgpakket op maat krijgen, waarin je zelf bepaald wat je wilt verzekeren? Laat het BASISPAKKET ALLEEN UIT HUISARTSEN- EN SPECIALISTENVERGOEDING BESTAAN, PLUS CONTROLE TANDARTS EN MEDICIJNEN. De rest kun je dan zelf kiezen, bijvoorbeeld kraamzorg, IV behandelingen, fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen voor boven de 18, tandheelkundige zorg, orthodontisten, enz. Nu betaald iedereen voor zorg die die niet nodig heeft: ouderen voor kraamzorg en beugels bijvoorbeeld en jongeren voor kunstgebitten, hulpmiddelen, enz. Laat iedereen zelf zijn pakket kiezen, dat is eerlijker en voordeliger!
Reactie door naitsoezn op 23-11-2011 14:40
Eerlijker: ja, als je van het adagium "Ieder voor zich" bent. Voordeliger: alleen als je nergens gebruik van maakt. Het mooie aan Nederland (zeg ik zonder ironie / sarcasme), is dat iedereen betaalt voor zorg die sommigen nodig hebben. Hoe meer mensen ergens aan mee betalen, hoe voordeliger het door de bank genomen is (behalve voor die mensen die nergens gebruik van maken). Als het aan mij ligt, gaan je idee dus kneiterhard de prullenbak in :-).
Reactie door gravin4 op 23-11-2011 14:54
Waarom moet ik betalen voor voorzieningen die ik niet nodig heb, terwijl ik voor de dingen die ik wel nodig heb moet bijbetalen of helemaal betalen? En dat met minimuminkomen.
Reactie door naitsoezn op 23-11-2011 15:03
Quote: gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:54: Waarom moet ik betalen voor voorzieningen die ik niet nodig heb, terwijl ik voor de dingen die ik wel nodig heb moet bijbetalen of helemaal betalen? En dat met minimuminkomen. einde Quote Dat is een heel andere vraag; je vraagt nu waarom er bepaalde dingen niet in de verzekering zitten, maar andere dingen wel. Dat is puur een kwestie van keuzes maken in Den Haag. Maar op het moment dat iedereen zich kan verzekeren voor enkel en alleen die dingen die ze nodig hebben, dan betaal je uiteindelijk al je behandelingen volledig en helemaal zelf (er is dan immers geen solidariteit van anderen). Neem als voorbeeld de aanvullende tandarts-verzekering: vaak ben je voor een bedrag van bv. 200 euro per jaar verzekerd voor een maximale declaratie van bv. 250 euro. Dat komt vooral omdat er relatief veel gedeclareerd wordt en er relatief weinig mensen zijn die declaratie-loos de premie betalen. Is allemaal logisch, maar het wordt er niet voordeliger op voor de mensen die iets aan hun gebit hebben...
Reactie door naitsoezn op 23-11-2011 15:09
Nog even een aanvulling om e.e.a. te verduidelijken: de verzekeringsmaatschappijen bestaan vooral om winst te maken. Er moet dus meer geld binnenkomen dan er uitgaat. Op het moment dat iedereen zich alleen maar verzekerd voor wat ie nodig heeft, en hierdoor bijvoorbeeld de premies halveren (of reduceren tot 75% oid), dan komt er dus ook minder geld bij de verzekeringsmaatschappij binnen. Terwijl iedereen nog wel dezelfde declaraties indient en de verzekeringsmaatschappij dus nog wel dezelfde uitgaven houden.... Zo kun je op je vingers natellen dat dit niet goed gaat komen, en de premies dus uiteindelijk omhoog moeten (maar dan alleen voor de mensen die zichzelf ergens voor verzekeren, want mensen die zichzelf nergens voor verzekeren hoeven immers niets te betalen)..
Reactie door valerius-2 op 23-11-2011 15:44
Ja kijk dan maar eens naar USA de afgelopen jaren. Waarom moeten mensen die door hun afkomst geen geld hebben om als ze ziek zijn enz eerder dood gaan dan mensen die het wel kunnen betalen. Zo gaat dat komen als T.S. zijn voorstel gebtuikt wordt. Want de premies komen dan minsten 2 tot 3x zo hoog uit en dat is voor minium salaris nit meer op te brengen. Een verplicht zorg verzekering is dan oo niet mogelijk.Weet u wel wat diverse operatie's kosten, ga dat maar is te weten komen dat loopt echt in de 10.000 den euros.
Reactie door geer56 op 24-11-2011 12:50
naitsoezn Je hebt het keurig gezegd en als aanvulling wil ik nog zeggen dat wie nu met gesloten ogen rond huppeld en denkt wat heb ik er mee is morgen zomaar aan de beurd en dat word vaak vergeten. En doel hierbij op werk situaties maar ook even in de kop staart als er weer eens mist is. Ik wil maar zeggen dat het net als met veel verz zo is veel huizen branden er niet af maar oh wat ben je blij als je goed verz bent ! !
Reactie door koningsjpc op 24-11-2011 12:55
Een beetje een onzinnige stelling, zoals bijv. ouderen die voor kraamzorg moeten betalen. Destijds waren deze ouderen jonger en hadden toen wel kraamzorg nodig. Zo kan ik nog wel ettelijke voorbeelden geven. Het heet niet voor niets: collectieve verzekering. Je kunt nu voor bepaalde dingen wel geen zorg nodig hebben, maar wat te denken voor de toekomst???
Reactie door retjudyy op 24-11-2011 12:57
Weet je wat eerlijk zou zijn dat iedereen naar zijn inkomen wordt belast, nu betaald iemand die 100.000 euro verdient net zo veel als een bijstand moeder. dan waren we van veel ellende af
Reactie door valerius-2 op 24-11-2011 13:01
Quote: retjudyy schreef op donderdag 24 nov 2011, 12:57: Weet je wat eerlijk zou zijn dat iedereen naar zijn inkomen wordt belast, nu betaald iemand die 100.000 euro verdient net zo veel als een bijstand moeder. dan waren we van veel ellende afeinde Quote Dit vind ik een beter standpunt, maar ja het geld zit bj de macht, die zullen hier nooit op ingaan.
Reactie door rberkers op 24-11-2011 13:05
Quote: naitsoezn schreef op woensdag 23 nov 2011, 15:09: Nog even een aanvulling om e.e.a. te verduidelijken: de verzekeringsmaatschappijen bestaan vooral om winst te maken. einde Quote Tja en daarom vind ik het nog steeds een heel verkeerd dat de zorg (in algemeen) commercieel is geworden. Het had een overheids-aangelegenheid moeten blijven.
Reactie door shoppertje op 24-11-2011 13:18
Helemaal mee eens! Het moet afgelopen zijn met "pakket-verkoop" in het algemeen. (Bijv. ook kabel TV kanalen). Kopen wat je nodig hebt of denkt te hebben, dat is fair. Het is technisch gemakkelijk te realiseren. Het is belachelijk om LEVENSLANG mee te betalen aan voorzieningen die niet gebruikt worden. Collectief wat bijdragen is OK. Maar niet op de huidige manier. Het "pakket" is een middel om ons te laten betalen voor wat we niet willen kopen en aldus de prijs op te kunnen schroeven. En wat de kosten betreft: We vreten die zogenaamde kostenverhogingen jaar op jaar maar weer. Onbegrijpelijk! LAAT EENS OP PAPIER ZIEN WAAR DIE KOSTEN ZITTEN VERZEKERAARS en hou het niet bij alleen maar roepen dat de kosten weer zo sterk gestegen zijn! Ik geloof er geen barst meer van. Verzekeringen zijn commerciële bedrijven, vergeet dat niet mensen.
Reactie door traporgel op 24-11-2011 13:31
Hoogwelgeboren Gravin, Ik ben nog jong en gezond van lijf en leden en geest. Echter, uwe hoogwelgeboren dame, zult over slechts enkele jaren zo dement als een deur verzorging nodig hebben in een verzorgingstehuis, en u presteert het op grond van uw blauwe adellijke bloed ook nog eens zeer gezellig 95 te worden, wat dus effectief er op neer komt dat ik als jonge, gezonde man, dertig jaar lang mag betalen voor uw plaatsje in het verzorgingstehuis. Nu kan mij dat totaal niets schelen, want eenmaal komt ook voor mij de dag dat ik kwijlend in de conversatiezaal zit te wachten op de dag dat ze me eindelijk in een kist leggen. Kijk, dit is in een notedop het systeem van de zorgverzekering: we betalen met z'n allen voor alle opties die we tegenkomen in de gezondheidszorg. Want reken maar, als uw plannetje uit zou komen, kunt uwe Grafelijkheid jarenlang voor bijna niks verzekerd zijn, maar op het moment dat uw hoogweledelgeboren lijf begint te sputteren, en u niet verzekerd bent geweest, dan mag u een premie ophoesten van 3.850 per maand, en dan verzeker ik u dat uwe grafelijkheid binnen de kortste keren zich opknoopt in het gebinte van de Donjon uwer kasteelwoongelegenheid. Daarom dus. Mocht u het niet helemaal begrijpen, dan ben ik gaarne bereid tot nadere uitleg omtrent de schamele kosten van een definitief spuitje bij de huisarts. € 12,50 en u hoeft nooit meer premie te belaten voor anderen en niet meer voor uzelve, waardige hoogweledelgeboren Gravin D'ementia van Toeten toe Blazen.
Reactie door rberkers op 24-11-2011 13:40
Quote: traporgel schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:31: Mocht u het niet helemaal begrijpen, dan ben ik gaarne bereid tot nadere uitleg omtrent de schamele kosten van een definitief spuitje bij de huisarts. € 12,50 en u hoeft nooit meer premie te belaten voor anderen en niet meer voor uzelve, waardige hoogweledelgeboren Gravin D'ementia van Toeten toe Blazen.einde Quote Mag ik dit een zeer ongepaste en haast beledigende opmerking vinden?
Reactie door traporgel op 24-11-2011 13:45
Quote: rberkers schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:40: Mag ik dit een zeer ongepaste en haast beledigende opmerking vinden?einde Quote |Uiteraard mag u dat vinden, maar mevrouw zal er geen last van hebben, immers zij wil geen premie betalen voor iets wat ze niet nodig heeft, dus als die tijd daar is, zal de huisarts zeggen "helaas, u bent hier niet voor verzekerd". Andere blikrichting: Mevrouw stelt zelf voor een lagere premie te krijgen, opdat zij anderen kan laten verrekken. Ik begrijp dat u dat dan weer niet beledigend acht.......
Reactie door mrnn op 24-11-2011 13:48
Kunnen we niet beter de hele zorgverzekering afschaffen en gaan betalen voor iedere vorm van zorg die we afnemen? Misschien dat er dan een heleboel mensen drie keer nadenken voordat ze voor iedere scheet naar de dokter lopen. Al die mensen die voor ieder klein blauw plekje al zitten te janken bij de huisarts, daar moeten wij voor meebetalen. Ik heb verscheidene chronische aandoeningen waar geen medicijnen voor zijn en ik weet dus dat het geen enkele zin heeft om de deur bij de huisarts plat te lopen. Laten ze maar eens onderzoek gaan doen naar die chronische ziekten ipv geld te verspillen aan hypochonders.
Reactie door rberkers op 24-11-2011 13:52
Quote: traporgel schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:45: Quote: rberkers schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:40: Ik begrijp dat u dat dan weer niet beledigend acht....... einde Quote Het ging mij niet om de stelling, maar om de verwoording!
Reactie door rberkers op 24-11-2011 13:56
Quote: mrnn schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:48: Kunnen we niet beter de hele zorgverzekering afschaffen en gaan betalen voor iedere vorm van zorg die we afnemen? einde Quote Ik ken uw financiële situatie niet, maar ondanks dat ik helemaal niet slecht verdien zijn er genoeg medische handelingen die ik niet kan betalen... Dus het lijkt mij geen goed idee.
Reactie door gravin4 op 24-11-2011 13:56
Quote: shoppertje schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:18: Helemaal mee eens! Het moet afgelopen zijn met "pakket-verkoop" in het algemeen. (Bijv. ook kabel TV kanalen). Kopen wat je nodig hebt of denkt te hebben, dat is fair. Het is technisch gemakkelijk te realiseren. Het is belachelijk om LEVENSLANG mee te betalen aan voorzieningen die niet gebruikt worden. Collectief wat bijdragen is OK. Maar niet op de huidige manier. Het "pakket" is een middel om ons te laten betalen voor wat we niet willen kopen en aldus de prijs op te kunnen schroeven. En wat de kosten betreft: We vreten die zogenaamde kostenverhogingen jaar op jaar maar weer. Onbegrijpelijk! LAAT EENS OP PAPIER ZIEN WAAR DIE KOSTEN ZITTEN VERZEKERAARS en hou het niet bij alleen maar roepen dat de kosten weer zo sterk gestegen zijn! Ik geloof er geen barst meer van. Verzekeringen zijn commerciële bedrijven, vergeet dat niet mensen.einde Quote He he, eindelijk iemand die snapt wat ik bedoel!!! Dankjewel.
Reactie door gravin4 op 24-11-2011 13:58
Quote: rberkers schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:40: Quote: traporgel schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:31: Mocht u het niet helemaal begrijpen, dan ben ik gaarne bereid tot nadere uitleg omtrent de schamele kosten van een definitief spuitje bij de huisarts. € 12,50 en u hoeft nooit meer premie te belaten voor anderen en niet meer voor uzelve, waardige hoogweledelgeboren Gravin D'ementia van Toeten toe Blazen.einde Quote Mag ik dit een zeer ongepaste en haast beledigende opmerking vinden?einde Quote Hartelijk dank!
Reactie door naitsoezn op 24-11-2011 14:02
Quote: gravin4 schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:56: Quote: shoppertje schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:18: ....einde Quote He he, eindelijk iemand die snapt wat ik bedoel!!! Dankjewel.einde Quote O, mensen die het niet met je belachelijke "idee" eens zijn, die snappen niet wat je bedoelt? Da's makkelijk discussiëren...
Reactie door raydep op 24-11-2011 14:14
Quote: traporgel schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:45: Quote: rberkers schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:40: Mag ik dit een zeer ongepaste en haast beledigende opmerking vinden?einde Quote |Uiteraard mag u dat vinden, maar mevrouw zal er geen last van hebben, immers zij wil geen premie betalen voor iets wat ze niet nodig heeft, dus als die tijd daar is, zal de huisarts zeggen "helaas, u bent hier niet voor verzekerd". Andere blikrichting: Mevrouw stelt zelf voor een lagere premie te krijgen, opdat zij anderen kan laten verrekken. Ik begrijp dat u dat dan weer niet beledigend acht....... einde Quote 1-0
Reactie door monique12 op 24-11-2011 14:16
Quote: retjudyy schreef op donderdag 24 nov 2011, 12:57: Weet je wat eerlijk zou zijn dat iedereen naar zijn inkomen wordt belast, nu betaald iemand die 100.000 euro verdient net zo veel als een bijstand moeder. dan waren we van veel ellende afeinde Quote Hallo, ik geef je groot gelijk! Met een bijstandsuitkering en levrcirrose en artritis en colitis en COPD en longemfyzeem en afgekeurd voor altijd (dus tot mijn dood 877 per maand) heb ik veel homeopphatische middelen nodig. Die worden door niemand vergoed, behalve als ik iedere maand 175 euro aan zorgverzekering ga betalen! En dat kan ik niet. Ik vraag me nou al af hoe ik in januari de 220 euro eigen bijdrage moet betalen..:(
Reactie door rberkers op 24-11-2011 14:19
Quote: raydep schreef op donderdag 24 nov 2011, 14:14: Quote: traporgel schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:45: 1-0 einde Quote Niet echt, want zoals ik al schreef ging het mij niet om de stelling maar om de verwoording.
Reactie door raydep op 24-11-2011 14:29
Ok 1-1
Reactie door vdwj op 24-11-2011 17:07
hallo met jan wat mijn mening is zal bij velen niet goed vallen denk ik!! in de vorige eeuw toen de term privatisering nog geen veel voorkomende term(tot de jaren 80/90) was! betaalde iedereen voor iedereen nu is het zo mijn zoon heeft een eenvoudige polis die minder kost als de mijne mijn dochter ook lekker goedkoop zijn allebei kerngezond dus wat let ze maar ze worden ook ouder en gaan dan ook meer last krijgen van kwaaltjes enz. dan wordt de polis dus ook duurder want ze moeten wel maar hebben dan al veel jaren voordeel gehad ten koste van anderen!! zoals het nu is met al die verschillende pakketten kan je lekker shoppen wat voor jou het beste is maar realiseer je wel dat er in verhouding minder geld binnenkomt bij de verzekeringen door al dat geshop in de gezondheids zorg. ik ben zelf ziekenhuis in en uit, afgekeurd maar door al dat gedoe met mijn lijf veroordeeld tot een dure verzekering met mijn kleine uitkering! de verzekering zou zo moeten waarbij zo goed als alles verzekerd is en met de houdige zorgtoeslag die dan rekening houdt met je inkomen er bij! dan zou het zo maar kunnen dat de premie niet zo hoog zou zijn als nu! ik heb zelf in het verleden een ziekenfonds premie betaald voor mij maar ook voor een ander en dat heb ik altijd prima gevonden! door al dit gedoe gaan ze tot op de euro vergelijken en het ikke denken viert hoogtij!!!!!!!!!!!! hebben we allemaal te danken aan balkenende de privatiserings goeroe van de lage landen!! zo denk ik er over groeten Jan.
Reactie door daphy op 24-11-2011 17:36
@MRNN Kunnen we niet beter de hele zorgverzekering afschaffen en gaan betalen voor iedere vorm van zorg die we afnemen? Ja geweldig idee… Rijke mensen kunnen dan (verlengde)leven kopen en de armen moet het dan maar doen met dat spuitje van traporgel a 12.50 euries Dan kunnen die rijken nog meer profiteren want, dan hoeven de pensioenfondsen niet het hele opgebouwde kleine pensioenpotje van die armen uit te keren en dan hebben de pensioenfondsen geen dekkingsprobleem voor de rijken meer. Tel uit je winst!
Reactie door tdehond op 24-11-2011 17:52
I.V.F. behandeling uit basispakket en tandarts erin ook voor volwassenen zou ik een goede deal vinden.
Reactie door polyoot op 24-11-2011 18:19
Ik denk dat op den duur de zorg niet betaalbaar meer is. Als je straks een ongeluk krijgt kijken ze eerst hoe en waar je verzekerd bent en vandaar uit naar een az of een alg.ziekenhuis mag/gaat. Als je 65 bent heb je ook al 40/50 jaar betaald maar hoe zit het met al die mensen die hier in nederland komen wonen op hun 45. Ik ben geen rasist maar een realist en het moet collectief betaalbaar blijven. Oudere mensen van 80 jaar hebben zich kapot gewerkt om nederland zover te krijgen waar wij als jongere generatie van profiteren en nu moeten ze dit meemaken??
Reactie door spikkel op 24-11-2011 18:27
@ Gravin4 Stel dat je morgen ziek wordt of een ongeluk krijgt ga je dan shoppen voor een zeer uitgebreide verzekering of betaal je al die extra kosten zelf ? Als de voor die verzekering gaat is dat best aso. Zelf wil je niet voor anderenn betalen maar anderen mogen wel voor jouw betalen.........
Reactie door sariah op 24-11-2011 18:35
@ spikkel die conclusie slaat nergens op. Gravin geeft nergens aan dat ze niet voor anderen wilt betalen. En @ iedereen. In nederland is er geen sprake meer van Solidariteit . Het is sowieso hier al een mentaliteit voor ieder voor zich dus waarom niet ook in de zorg. Niemand wil hier in dit land elkaar helpen. Als men dat wel wilden dan zou er absoluut geen mensen zijn die in diepe shit zitten. Dus ga ook Gravin er niet op afrekenen op deze manier van denken, want ik kan me er zeker wat bij voorstellen, waarom ze er zo over denkt.Zo zijn er nog veel meer die er zo over denken.Zowel oud en jong.
Reactie door merryweather op 24-11-2011 18:44
Ben van mening dat men moet beginnen voor kinderen vanaf 3 mnd gewoon premie te heffen.Wat denkt u dat beugels kosten en coma zuipen,scooter ongelukken.ADHD med,sportblessures en nog wat meer zaken.Waarom kinderen hebben en deze 18 jaar gratis verzekerd te laten zijn.Daar bereik je ook wat mee,lijkt mij!
Reactie door merryweather op 24-11-2011 19:03
Quote: daphy schreef op donderdag 24 nov 2011, 17:36: @MRNN Kunnen we niet beter de hele zorgverzekering afschaffen en gaan betalen voor iedere vorm van zorg die we afnemen? Ja geweldig idee… Rijke mensen kunnen dan (verlengde)leven kopen en de armen moet het dan maar doen met dat spuitje van traporgel a 12.50 euries Dan kunnen die rijken nog meer profiteren want, dan hoeven de pensioenfondsen niet het hele opgebouwde kleine pensioenpotje van die armen uit te keren en dan hebben de pensioenfondsen geen dekkingsprobleem voor de rijken meer. Tel uit je winst! einde Quote De rijken lijk wel paria's te zijn geworden in deze onverdraagzame maatschappij !Besef wel dat met de 52% afdracht elke maand van deze mensen en vermogensbelasting enz uw zorgtoeslag wordt bekostigd en nog wel wat meer ook.En nee,ik ben niet rijk maar heb een modaal inkomen in de zorg!
Reactie door monique12 op 24-11-2011 19:29
Quote: mrnn schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:48: Kunnen we niet beter de hele zorgverzekering afschaffen en gaan betalen voor iedere vorm van zorg die we afnemen? Misschien dat er dan een heleboel mensen drie keer nadenken voordat ze voor iedere scheet naar de dokter lopen. Al die mensen die voor ieder klein blauw plekje al zitten te janken bij de huisarts, daar moeten wij voor meebetalen. Ik heb verscheidene chronische aandoeningen waar geen medicijnen voor zijn en ik weet dus dat het geen enkele zin heeft om de deur bij de huisarts plat te lopen. Laten ze maar eens onderzoek gaan doen naar die chronische ziekten ipv geld te verspillen aan hypochonders.einde Quote I
Reactie door daphy op 24-11-2011 21:28
@ merryweather Wat heeft 52% belasting en vermogensbelasting met deze discussie te maken? Ik betaal 52% belasting en ook vermogens belasting en krijg geen zorgtoeslag. Ik betaal ook het maximum aan de ZVW te weten € 1.888, zoals iedereen met een inkomen van € 33.427 of hoger, dat bedrag maximaal betaalt ( = 5.65% van bruto salaris). Dus ook als je een miljoen verdient betaal je maar max. € 1.888. Lekker solidair. Dus hoe lager je salaris, des te meer je procentueel van je netto salaris, betaalt aan de ZVW. Maar of deze opsomming nu relevant is voor de discussie?
Reactie door toolboy op 24-11-2011 21:48
Collectief : Dat is het zeker maar is dat wel Collectief ?? Zorgpremie betalen naar inkomen dat lijkt mij pas Collectief .
Reactie door shoppertje op 25-11-2011 03:06
Quote: gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:34: Wanneer kun je nu eindelijk eens een zorgpakket op maat krijgen, waarin je zelf bepaald wat je wilt verzekeren? Laat het BASISPAKKET ALLEEN UIT HUISARTSEN- EN SPECIALISTENVERGOEDING BESTAAN, PLUS CONTROLE TANDARTS EN MEDICIJNEN. De rest kun je dan zelf kiezen, bijvoorbeeld kraamzorg, IV behandelingen, fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen voor boven de 18, tandheelkundige zorg, orthodontisten, enz. Nu betaald iedereen voor zorg die die niet nodig heeft: ouderen voor kraamzorg en beugels bijvoorbeeld en jongeren voor kunstgebitten, hulpmiddelen, enz. Laat iedereen zelf zijn pakket kiezen, dat is eerlijker en voordeliger!einde Quote Voor we de "pakket-verkoop" gedwongen gaan afschaffen: Men gaat in deze discussie steeds maar voorbij aan de vraag OF de zorgkosten inderdaad wel steeds zo buitenproportioneel stijgen als verzekeringsmaatschappijen ons via de regering willen doen geloven. Alleen wordt er wat stigmatiserend over groepen veroorzakers geroepen: ouderen, diabetici. Ik zie nergens cijfers! Wélke kosten dan? En hoe komt het dat de hoogte van de premies op elkaar lijken afgestemd, vooraf met de regering besproken en echte concurrentie (marktwerking) afwezig lijkt? Men accepteert de opgelegde verhogingen telkens weer! Morrend, maar als makke schapen en wat mij betreft veel te kritiekloos. Hoe zit het met de inmiddels opgebouwde reserves van de zorgverzekeraars? Welk percentage zijn we kwijt aan hun "kosten"? Daar zou ik wel eens inzicht in willen hebben. Net als bij lijfrente (woeker)polissen. Wie weet waar ik die cijfers kan vinden?
Reactie door toon59 op 25-11-2011 07:35
traporgel: schreef op donderdag 24 nov 2011, 13:31 Mocht u het niet helemaal begrijpen, dan ben ik gaarne bereid tot nadere uitleg omtrent de schamele kosten van een definitief spuitje bij de huisarts. € 12,50 en u hoeft nooit meer premie te belaten voor anderen en niet meer voor uzelve, waardige hoogweledelgeboren Gravin D'ementia van Toeten toe Blazen. Beste Traporgel, kan je mij misschien vertellen waar ik zo'n spuitje kan krijgen ? Mijn man ligt al 2 maanden te smeken om euthanasie, maar het verpleeghuis van Proteion weigert. Dat is sadistisch en mensonterend. Maar dat zal wel een andere discusie zijn !
Reactie door inekel1953 op 25-11-2011 13:05
Beste Toon, Mogelijk kan deze organisatie iets voor u en uw man iets voor u betekenen, bij deze de link: http://www.nvve.nl/ Ik wens u beiden sterkte en hoop dat het voor uw echtgenoot hierdoor wel menswaardig mag gaan. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door toon59 op 25-11-2011 13:11
Beste Inekel1953, Hartelijke dank voor uw lieve woorden. Wij zijn beide lid van de NVVE en helaas in het katholieke zuiden is NIETS te beginnen. Mijn man is nu verplicht om tot het bittere eind te gaan, eventueel in een ander verpleeghuis.
Reactie door inekel1953 op 25-11-2011 13:31
Beste Toon, Eén vraag, u hoeft iet uw woonplaats te vermelden maar in welk deel van het mooie Limbo-land woont u? Bij deze beloof ik u te gaan uitzoeken of er toch voor u en uw echtgenoot iets mogelijk is, al weet ik nu nog niet of dat positief of negatief zal zijn. Ik kom er zeker op terug. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door loreleigil op 25-11-2011 14:56
Quote: toon59 schreef op vrijdag 25 nov 2011, 13:11: Beste Inekel1953, Hartelijke dank voor uw lieve woorden. Wij zijn beide lid van de NVVE en helaas in het katholieke zuiden is NIETS te beginnen. Mijn man is nu verplicht om tot het bittere eind te gaan, eventueel in een ander verpleeghuis. einde Quote Beste Toon, wat afschuwelijk en mensonterend! Is er dan helemaal geen SECTarts in de buurt die u wilt helpen? Mensonterend om je geloof aan anderen op te dringen en daardoor te weigeren om een wettelijke ingreep uit te voeren. Ik wens u en vooral uw man heel, heel veel sterkte.
Reactie door inekel1953 op 25-11-2011 21:22
Beste Toon, Helaas kan ik niet veel voor u betekenen, ik hoop dat u hier iets kunt met onderstaande . Waarschijnlijk weet uw huisarts wat er gaande is met uw echtgenoot, een verzoek om euthanasie gaat in een thuis situatie altijd via de huisarts. Uw echtgenoot verblijft (helaas) in een streng Katholiek verpleeghuis, die hun eigen regels vaststellen, hebben velen ook de arts die aan het verpleeghuis verbonden is, met de zelfde geloofsovertuiging, waar u niet terecht kunt voor uw dringend verzoek. Misschien heeft u het volgende al gedaan, maar u zou alsnog naar uw eigen huisarts kunnen gaan en vragen of hij persoonlijk uw echtgenoot wil helpen. Al krijgt de huisarts mogelijk geen toestemming om in dat verpleeghuis uw man uit zijn lijden mag verlossen. Dan kan uw huisarts wel helpen om op korte termijn uw echtgenoot over te brengen naar een ander verpleeghuis, waar deze hulp op levensbeëindiging wel wordt toegestaan. Heel veel sterkte ! Met vriendelijke groet, Ineke L
Reactie door dannyzwolle op 26-11-2011 07:46
Quote: gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:34: Wanneer kun je nu eindelijk eens een zorgpakket op maat krijgen, waarin je zelf bepaald wat je wilt verzekeren? Laat het BASISPAKKET ALLEEN UIT HUISARTSEN- EN SPECIALISTENVERGOEDING BESTAAN, PLUS CONTROLE TANDARTS EN MEDICIJNEN. De rest kun je dan zelf kiezen, bijvoorbeeld kraamzorg, IV behandelingen, fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen voor boven de 18, tandheelkundige zorg, orthodontisten, enz. Nu betaald iedereen voor zorg die die niet nodig heeft: ouderen voor kraamzorg en beugels bijvoorbeeld en jongeren voor kunstgebitten, hulpmiddelen, enz. Laat iedereen zelf zijn pakket kiezen, dat is eerlijker en voordeliger!einde Quote ik ben het goedkoopste uit, betaal al jaren niet meer aan die oplichtingspraktijken van de overheid, post gewoon retourneren met afzender overleden !!, mocht je iets overkomen dan word je echt wel geholpen in nederland, ik ben geen zwerver maar betalen kan ik het niet meer van mijn kleine loontje van 700 europer maand, zwervers hebben het beter, die gaan ook de ambulance in mocht dat nodig zijn, dus gewoon niet betalen, iedereen niet, moet je eens kijken wat den haag dan gaat doen, in bel\gie heb je betere zorg en de kosten zijn maar 25 euro per maand, hier in nederland betaal je 110 euro + 220 eugen brijdrage, er zit bijna niets meer in het pakkeet, ik ben chronisch moet alles zelf betalen, nou mij niet meer gezien, ik spek de staats kas niet meer
Reactie door toon59 op 26-11-2011 08:11
Lieve mensen, Hartelijke dank voor uw meedenken, maar ik sta inmiddels tegen de muur met mijn rug. Mijn man vraagt sinds begin oktober 2011 om euthanasie, omdat de behandelde Belgische professor mijn man heeft opgegeven. Wij wonen in Roermond en mijn man zit sinds mei in St.Magdalenahof te Haelen. Toen wij daar binnenkwamen kreeg mijn man een bos bloemen en verder is hem ALLES afgepakt. Ik ben genoodzaakt (met liefde) om iedere dag naar hem toe te gaan, want buiten dat mijn man MS heeft is hij ook nog eens 45 jaar alcoholist. Eerst werd zijn sigaartje/sigaret afgepakt en toen de drank en iedereen kan zich voorstellen wat er toen gebeurde. RUZIE en niet zo'n klein beetje ook, later werd ook nog gezegd dat hij een verpleegster had geslagen, geen enkele getuige gevonden. Mijn man is verlamd vanaf z'n nek! De vorige huisarts Mevr.Drs.T.Sledsens uit Merum voelde zich niet geroepen om aan dit lijden een eind te maken. De NVVE heeft beslist meegedacht, maar kan ook niets, heeft wel een andere arts laten bemiddelen bij Proteion. Ondanks dat artsen, als ze niet willen meewerken, moreel verplicht zijn een andere arts te zoeken, weigeren ze dat ook. IS DIT ONZE ZORGSTAAT????
Reactie door toon59 op 26-11-2011 08:19
Aanvulling: Een scen-arts wordt aangevraagd door de arts die euthanasie wil uitvoeren en een patient kan dat NOOIT doen! Mijn man heeft overplaatsing aangevraagd naar een ander verpleeghuis. Maar dat gaat langzaam aan, want deze patient brengt per dag +/- 160 euro op, dat betaald de AWBZ, ik betaal een redelijke eigen bijdrage. inekel1953 en loreleigil nogmaals bedankt.
Reactie door inekel1953 op 26-11-2011 08:27
Beste Toon, Een volgens mij laatste mogelijkheid voor u en uw echtgenoot, om dat met zekerheid te weten kunt u het navragen bij de NVVE. U kunt uw echtgenoot naar een ander verpleeghuis laten verhuizen...maar.. dan mag dat misschien gewoon naar HUIS. Eénmaal thuis kan en mag de NVVE wel in actie komen om de laatste wens van uw man in te willigen, om thuis in zijn vertrouwde omgeving afscheid te nemen van u en van het leven. Ik leef met u mee en hoop dat u nog de kracht vind om dit op te brengen, in deze voor uw beiden zware tijd. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door dannyzwolle op 26-11-2011 08:43
Quote: gravin4 schreef op woensdag 23 nov 2011, 14:34: Wanneer kun je nu eindelijk eens een zorgpakket op maat krijgen, waarin je zelf bepaald wat je wilt verzekeren? Laat het BASISPAKKET ALLEEN UIT HUISARTSEN- EN SPECIALISTENVERGOEDING BESTAAN, PLUS CONTROLE TANDARTS EN MEDICIJNEN. De rest kun je dan zelf kiezen, bijvoorbeeld kraamzorg, IV behandelingen, fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen voor boven de 18, tandheelkundige zorg, orthodontisten, enz. Nu betaald iedereen voor zorg die die niet nodig heeft: ouderen voor kraamzorg en beugels bijvoorbeeld en jongeren voor kunstgebitten, hulpmiddelen, enz. Laat iedereen zelf zijn pakket kiezen, dat is eerlijker en voordeliger!einde Quote je gewoon dood laten verklaren, als je brieven krijgt acceptgio's terug sturen '' OVERLEDEN '', dat doe je een paar keer en je hoort er nooit meer wat van, ook aan incassobureau;s terug sturen, dan begrijpen ze het wel, anders op de fax zetten, dat werkt ook, maar ga niet emailen vanaf je eigen mailadres , maak dan een nieuwe mailadres aan, succes gegarandeerd, scheeld je toch per jaar 1300 euro, dus als iedereen dat zou doen, kan de overheiod er niet meer omheen, dan moeten ze de kosten lager maken.
Reactie door toon59 op 26-11-2011 08:58
Beste Inekel1953, Naar huis plaatsen is geen optie. Als de NVVE in de gehele provincie Limburg geen arts kan vinden, ik dan wel ? De NVVE is al in aktie geweest maar, net als ik, staan zij ook met de rug tegen de muur. Mischien kunnen wij nog verder samen nadenken: [Edit redactie:
Reactie door natuurmens op 28-11-2011 13:39
De gezondheidszorg kan best goedkoper, we hoeven hier alleen maar naar de Noord Europese landen en Canada en Australie te kijken. Dat collectief best goedkoop kan zijn. Zorg naar draagkracht. Mijn indruk is de laatste tijd dat er mensen zijn die beslissingen nemen niets van de gezondheidszorg afweten. We hebben thuiszorg organisaties die vaak niet aan de zorg vraag voldoen oudere mensen tot de middag in de pyjama rond laten lopen en vinden het normaal ook. Verdeel de werkzaamheden over de dag kan best maar ze worden bestuurd door mensen die niet willen zien hoe het op de werkvloer toe gaat. Ik ben zelf chronische ziek en ben uitzichtloos aan het lijden. Mijn ziekte kosten rijzen de pan uit maar veel word al niet meer vergoed. Dat ik jaarlijks mijn vakantie geld en meer aan de kosten zie opgaan. Feitelijk hoeft het leven van mij ook niet meer zo meer. Ik heb nog een PGB anders zou ik zorg krijgen die niet op mijn is toegespitst. Bij sommige thuiszorg organisaties is het normaal dat oudere mensen tot diep in de middag in hun pyjama of uit bed worden gehaald en om acht uur er weer in die triest is het in zorg land geworden. Men vergeet dat het om de zorg vrager gaat maar niet om de zorg bieder. Voldoe aan de gestelde zorg vraag en het is nog steeds zo dat de farmaceutische industrie en de zorg instelling het voor het vertellen hebben. Maar niet de zorg vrager. We hebben een minister die niets van zorg weet en alleen de prijs van de zorg opdrijft ja tweede kamer en aandeelhouders, ik ben gek maar niet zo gek dat ik dit niet inzie u dient het belang niet van de zorg vrager maar te vaak het van u zelf en het is een kwestie van vragen hoe het in elkaar zit. Dan zomaar denken dat je alles maar weet en de plank mis slaat deze maatregelen die jullie nemen drijven de kosten alleen maar op. Luister naar de werkvloer en bedenk u krijgt ook een moment in uw leven dat u op zorg van andere bent aangewezen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!