Kassa

Ziggo Cisco EPC3925 wifi / of router functie?

Geplaatst door: phen op: 02-03-2012 12:24
Sinds een paar dagen moet ik dus een nieuw Cisco EPC3925 modem gebruiken van Ziggo, het oude modem is verouderd. De bekabelde verbinding werkt goed. Het nieuwe modem heeft 4 aansluitingen voor bekabeld internet. Handig, scheelt dus 1 los router kastje die ik zelf had gekocht. Mijn verwondering gaat over de wifi functie van het nieuwe modem. Ik hoef dus geen wifi te hebben. Als ik de wifi zender op "disable" zet in "advanced settings" in het modem menu, blijft de wifi (zender) dus gewoon aan staan. Na veel proberen en zoeken had ik door dat het een loze functie betreft, en deze optie niet werkt. Dit is bewust door ziggo gedaan begrijp ik van Ziggo Webcare. Ziggo kan de wifi zender op afstand uitzetten, maar dan heb ik dus een "dom" modem over, zonder router functie. Met 1 bekabelde internet aansluiting. Hetzelfde als mijn oude ziggo modem dus (was een Motorola). Geen probleem, ik plug gewoon mijn oude losse router weer in het Cisco modem. Internet werkt verder goed. Toch vindt ik de gang van zaken toch vreemd. 1. Een nutteloze "wifi aan/uit" instelling 2. Dat die knop niet werkt staat niet in de handleiding, daar moest ik na lang zoeken zelf achter komen 3. De enige manier om van de wifi zender af te komen is door Ziggo op afstand het modem te laten "omprogrammeren" naar een "dom modem"
Reactie door freya op 02-03-2012 12:54
Hallo phen, Oké, het is raar dat Ziggo op die manier handelt, maar daar hoef je toch geen probleem van te maken? Gewoon die wifi-functie 'aan' laten staan en instellen dat verbinden alleen mogelijk is met een beveiligde verbinding. Stel een goede WPA-sleutel in en het probleem is opgelost. Er komt dan echt niemand op je netwerk en je kunt zelf gebruik blijven maken van de routerfunctie van het modem. Je eigen router heb je dan niet meer nodig. m.vr.gr. Freya
Reactie door phen op 02-03-2012 14:01
@freya Ik ben niet zo blij met wifi. Then eerste kan ik het wifi kanaal niet instellen op het cisco modem van Ziggo. In mijn buurt zitten tenminste 8 wifi's, Veel op hetzelfde kanaal. Het stoort (op elkaar). Bekabeld is dus sneller en beter. Ten tweede is wifi verboden door mijn opdrachtgever. Ik mag o.a. alleen over bekabelde verbinding internetten, met nog wat andere "beperkingen". Ten derde, beetje controversieel, ik weet niet of al die wifi signalen, wat dag en nacht aan staat, zo gezond is voor mij. Dus als ik er wat aan kan doen, probeer ik dat. Als laatste, bij vrijwel elk wifi apparaat kan je zelf wifi aan of uit zetten, en dat werkt dus ook. Beetje bizar dat Ziggo op afstand wifi aan / uit kan c.q. moet zetten. Ik ken geen andere internet provider die hetzelfde beleid heeft. Irritant gewoon is de niet werkende "knop", waarom zet Ziggo dan die "knop" erop? Laat die keuze gewoon weg als het toch niets doet?
Reactie door phen op 02-03-2012 16:42
hrm, ik moet toch echt opletten wat in schrijf. Mijn tweede argument is onzin voor mijn ervaring met dit type modem i.c.m. ziggo. Overigens loopt de internet verbinding prima met de "domme modem" instelling, verder geen klachten over ziggo internet over "de kabel" :D
Reactie door lammi op 02-03-2012 18:02
Quote: phen schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 14:01: @freya Ik ben niet zo blij met wifi. Then eerste kan ik het wifi kanaal niet instellen op het cisco modem van Ziggo. In mijn buurt zitten tenminste 8 wifi's, Veel op hetzelfde kanaal. Het stoort (op elkaar). Bekabeld is dus sneller en beter. Ten tweede is wifi verboden door mijn opdrachtgever. Ik mag o.a. alleen over bekabelde verbinding internetten, met nog wat andere "beperkingen". Ten derde, beetje controversieel, ik weet niet of al die wifi signalen, wat dag en nacht aan staat, zo gezond is voor mij. Dus als ik er wat aan kan doen, probeer ik dat. Als laatste, bij vrijwel elk wifi apparaat kan je zelf wifi aan of uit zetten, en dat werkt dus ook. Beetje bizar dat Ziggo op afstand wifi aan / uit kan c.q. moet zetten. Ik ken geen andere internet provider die hetzelfde beleid heeft. Irritant gewoon is de niet werkende "knop", waarom zet Ziggo dan die "knop" erop? Laat die keuze gewoon weg als het toch niets doet? einde Quote Weet niet of je hier wat aan hebt maar wat betreft het probleem met dat je elkaar stoort omdat je allemaal op hetzelfde kanaal zit, ik heb het programma InSSider erop gezet en dat probleem heeft zich vanzelf opgelost. Dit zorgt ervoor dat je elkaar niet meer stoort. Is jammer dat je het Ubee modem niet hebt gekregen want daar kun je het kanaal wel zelf instellen. Mij heeft dat programma wel degelijk geholpen want dat probleem had ik zelf ook dat wiffi`s elkaar stoorde op een en het zelfde kanaal. succes ermee. gr. lammi
Reactie door carola.83 op 02-03-2012 18:08
Ik heb hetzelfde modem en ik kon gewoon de wifi uitschakelen. Je moet wel eerst de Wireless Configuration op Manual zetten, anders lukt het idd niet.
Reactie door carola.83 op 02-03-2012 18:18
Quote: lammi schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 18:02: Is jammer dat je het Ubee modem niet hebt gekregen want daar kun je het kanaal wel zelf instellen.einde Quote Op de Cisco kun je ook het kanaal zelf instellen / kiezen.
Reactie door phen op 02-03-2012 20:59
Fijn om te horen dat er ook andere ervaringen zijn met dit modem i.c.m. ziggo. Het is mij niet gelukt, en ik heb de moed opgegeven om verder te experimenteren. Ik zag deze reactie van een ziggo medewerker op een ziggo forum: ------ Hallo, Het wifi gedeelte in de modem is niet door de klant uit te schakelen. Wifi is uit te schakelen door de medewerkers van webcare of door mij en de helpdesk. ------ Na paar tweetjes en email met het verzoek om wifi uit te schakelen heeft Ziggo Webcare netjes mijn modem "dom" geprogrammeerd. Tevoren had ik aangegeven wat voor wifi instellingen ik gewijzigd had, zonder gewenst resultaat. Maar goed, wifi staat nu uit, de internet snelheid is ok. Ik durf nu niets meer te veranderen. Bedankt voor het meedenken :D
Reactie door valerius-2 op 02-03-2012 21:37
Bij mij werkt het ook met alle poorten zelfs mijn TV smart werkt daar goed. Ik gebruik fifi niet om dat ik maar de halve snelheid haalt, maar ik gebruik ge de kabel aansluitingen.
Reactie door ir. benton deus op 03-03-2012 11:38
Ik heb met mijn Ziggo UBEE3200 wifi modem toch meer dan 40,84 Mb/s snelheid, geen verlies van snelheid.
Reactie door winterman op 13-03-2012 17:18
Quote: freya schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 12:54: Gewoon die wifi-functie 'aan' laten staan en instellen dat verbinden alleen mogelijk is met een beveiligde verbinding. Stel een goede WPA-sleutel in en het probleem is opgelost. einde Quote Zo staat hij al standaard ingesteld. Quote: phen schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 12:24: Het nieuwe modem heeft 4 aansluitingen voor bekabeld internet. Ziggo kan de wifi zender op afstand uitzetten, maar dan heb ik dus een "dom" modem over, zonder router functieeinde Quote Dat begrijp ik even niet. Hoe kan je die router functie kwijt zijn als de wifi zender wordt uitgezet? Je hebt nog steeds 4 aansluitingen voor bekabeld internet over.
Reactie door curly op 13-03-2012 22:26
Dus, Wifi is uit te schakelen door de medewerkers van webcare of door de helpdesk. Handig voor Ziggo. Gaan hun klanten ze allemaal weer bellen.
Reactie door winterman op 14-03-2012 00:05
Quote: curly schreef op dinsdag 13 mrt 2012, 22:26: Dus, Wifi is uit te schakelen door de medewerkers van webcare of door de helpdesk. Handig voor Ziggo. Gaan hun klanten ze allemaal weer bellen. einde Quote Ik denk dat de meesten wifi wel graag houden.
Reactie door curly op 15-03-2012 13:40
Ik bedoelde dat men Ziggo gaat bellen omdat het knopje op de modem niet gebruikt kan worden om WIFI uit te zetten. Er zit kennelijk een knopje op dat geen enkele functie heeft.
Reactie door mieke1959 op 27-11-2012 23:24
Ik heb ook dit modem en het is mij gelukt Wlan uit te zetten, ook lampje brand niet meer. Doe het volgende: Log in op modem Setup-Quick Setup- Wireless Network- Disable Wireless- Basic Settings- Wireless Network- Disable Wireless-Wireless Security Mode- Disable (dit laatste deed het lampje uitgaan)
Reactie door phen op 28-11-2012 16:01
Er zitten inderdaad 4 aansluitingen op om 4 pc's aan het apparaat aan te sluiten. Als Ziggo er op afstand een "dom" modem van maakt, de enige officiëel ondersteunde methode om van wifi af te komen, werkt er maar 1 aansluiting. De andere 3 aansluitingen zijn dan "dood". Ik kan daarna dus ook niet in het router menu komen met mijn browser, omdat die functie dan ook uit is gezet. Er zit ook een soort stikker dat je op het apparaat kan plakken wat de 3 niet (meer) werkende aansluitingen afdekt. Quote: winterman schreef op dinsdag 13 mrt 2012, 17:18: Quote: freya schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 12:54: Gewoon die wifi-functie 'aan' laten staan en instellen dat verbinden alleen mogelijk is met een beveiligde verbinding. Stel een goede WPA-sleutel in en het probleem is opgelost. einde Quote Zo staat hij al standaard ingesteld. Quote: phen schreef op vrijdag 2 mrt 2012, 12:24: Het nieuwe modem heeft 4 aansluitingen voor bekabeld internet. Ziggo kan de wifi zender op afstand uitzetten, maar dan heb ik dus een "dom" modem over, zonder router functieeinde Quote Dat begrijp ik even niet. Hoe kan je die router functie kwijt zijn als de wifi zender wordt uitgezet? Je hebt nog steeds 4 aansluitingen voor bekabeld internet over.einde Quote

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!