Kassa

windmolens

Geplaatst door: tj.daems op: 16-06-2014 19:21
Dom om voor meer windmolens te kiezen. In Amerika, Duitsland en Spanje hebben ze geen gunstige resultaten. Men heeft zelfs spijt. Beter is om voor Geo-thermische energie te kiezen. Aanleg duur, maar men krijgt wel schone, onbeperkte en "gratis" energie.
Reactie door tijger1 op 16-06-2014 21:11
Het perpetuum mobile dus.
Reactie door pino123 op 17-06-2014 08:10
Ik vind het persoonlijk dommer om voor fossiele brandstoffen te kiezen....
Reactie door gerboe op 17-06-2014 10:24
@pino: ik neem aan dat u niet reageert op het bericht van tj.daems want geothermische energie heeft niks te maken met fossiele brandstoffen maar met aardwarmte. Maar voortborduren op fossiele brandstoffen lijkt mij ook een heilloze weg.
Reactie door pieterwolters op 17-06-2014 11:46
En in Nederland kunnen we ook nog gebruik maken van getijdenenergie. Als je bijvoorbeeld in de Brouwersdam turbines bouwt kan je met de opgewekte energie alle huishoudens in de regio van elektriciteit voorzien. En omdat je dan energie lokaal opwekt heb je ook nog eens minder verliezen dan nu. Maar het 1 sluit het ander niet uit, dus ik denk dat we naar een combinatie van energiebronnen toe moeten waarbij per regio gekeken wordt wat het meest rendabel is. Soms zal dat geothermische energie zijn, soms wind en soms zon.
Reactie door forever-nl op 17-06-2014 18:32
Groene energie is helaas ook niet altijd zo groen als we denken. Zo vallen er bijvoorbeeld nogal wat slachtoffers onder vogels per windmolen.
Reactie door zoekster op 17-06-2014 19:33
Ik ken inmiddels aardig wat mensen die voor windenergie waren.... totdat ze in hun eigen 'achtertuin' moesten worden geplaatst. Dan is de liefde snel over. Die dingen worden ook steeds groter en maken daarom steeds meer herrie. Ook 's nachts, want ook al is het windstil, door de hoogte vangen ze dan juist extra veel wind. Actiegroepen worden opgericht om die molens te weren. Er spelen allerlei belangen mee, er wordt gelobbyd bij het leven en boeren krijgen goudgeld om hun land ervoor af te staan. Gelukkig woon ik in de stad. Lekker rustig...
Reactie door valerius-2 op 17-06-2014 22:03
Ik denk dat wij hier veel meer wind hebben, wind zelf is gratis net als de zon. Alleen de aanschaf kost geld en onderhoud maar het brengt wel nog werk met zich mee, en dat is nu wel nodig. Mensen die geen werk hebben moeten toch ook leven van een uitkering die men dus beter om kan zetten in arbeid.
Reactie door forever-nl op 17-06-2014 22:11
Overheidssubsidies hebben ook niet zelden als gevolg dat geld investeren in zo'n project erg aantrekkelijk wordt. De subsidie komt dan nog maar heel beperkt in de groene stroom te zitten en verdwijnt grotendeels in de zakken van de investeerder.
Reactie door tot15karakters op 18-06-2014 16:27
1 Er zijn naast slechte ook stille windmolens. 2 Er zijn ook grondwarmte pompen die slecht werken of de bron dus de paal in bodem is te klein of verkeerd aangesloten.... Ook de bodem kan afkoelen en later de installatie waardeloos maken, vooral als de palen te dicht bij elkaar staan of je buren ook zoiets nemen. 3 Vogels, ja je moet windmolens nooit in een vogel trek route zetten of plekken waar er erg veel vliegen dus naast de kabels in de grond altijd iets verder kijken. 4 Subsidie, ja bij teveel subsidie kijken ze minder streng en heb je kans dat bij afschaffen of verlagen er minder of geen rendement meer is. Een Windmolen boven op een hoofd kabel is rendabeler dan een andere die met dure kabel naar deze toe moet zoals op Zee. Wel is op Zee meer wind maar dus ook meer kosten en het aantal en afstand onderling bepaalde, net als zeebodem diepte en bereikbaarheid de kosten. 5 Op land zijn molens meestal beter bereikbaar, maar een kraanwagen kan wel een wegversperring veroorzaken dus kijk voor je ergens wilt plaatsen. Ik zie zowel voor als nadelen en probeer neutraal te blijven en geloof nooit een verkoper die alleen maar de voordelen noemde. Zo is het onderhoud en de daarbij horende kosten per merk sterk verschillend, bij Molens is het net als een auto, levensduur en onderhoud staan soms sterk verschillend met de aanschaf en de in de reclame beloofde rendementen en onderhoudskosten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!