Kassa

wie koopt er nog kleding met angorawol?

Geplaatst door: zoekster op: 26-11-2013 00:20
In China (en misschien ook elders) wordt op een gruwelijke manier angorawol 'geoogst' bij angorakonijnen. klik HIER (als je er tegen kunt om dierenmishandelilng te zien). In hoeverre beïnvloedt dit jullie bij het kopen van kleding van angorawol? Of vind je het 'wel erg' maar vergeet je het weer op het moment dat je in de winkel staat? Ik wist niet dat het zo ging, maar vanavond in Tros Radar was er gelukkig een item aan gewijd. Voor mij geen angorawol. Al verkopen ze een trui voor 1 euro. De enige manier om deze manier van plukken te stoppen is massaal producten van angorawol afwijzen. Het draait toch allemaal om geld en als consumenten zich tegen deze walgelijke industrie keren dan kan er misschien iets veranderen. Wie is er ook solidair met het angorakonijn? HIER
Reactie door 14peter op 26-11-2013 01:02
Och nu weer de konijntjes. Zijn dat de opvolgertjes van de (overheerlijke) plofkip?? Weet je Zoekster, overal is wel wat op aan te merken. Zijn het niet de kipjes en de konijntjes dan krijgen de kinderhandjes wel weer aandacht. Allemaal prima hoor, maar om nou met een checklist van 86 pagina's onder de arm te gaan winkelen... Zonder duurt 't me ook al lang genoeg.
Reactie door sjoppie op 26-11-2013 07:21
Hallo zoekster, ik durf je link niet te openen (heb het éénmaal bij een nerts gezien) maar ben vanaf nu ook solidair met het angorakonijn. Zal het het dan ook zoveel mogelijk doorgeven.
Reactie door tijger1 op 26-11-2013 10:12
Ik heb het gezien, maar me gauw afgewend. Gruwelijk. Ik had geen idee dat dit zo "geoogst" werd. Nu koop ik sowieso al nooit iets van angorawol, veel te warm, maar zal dat beslist nu ook niet als cadeau kopen en ook anderen ten zeerste afraden dat aan te schaffen.
Reactie door zoekster op 26-11-2013 11:56
Quote: 14peter schreef op dinsdag 26 nov 2013, 01:02: Allemaal prima hoor, maar om nou met een checklist van 86 pagina's onder de arm te gaan winkelen... Zonder duurt 't me ook al lang genoeg.einde Quote Als dit eenmaal is geregeld hoef je niet met je checklist rond te lopen. In dit geval zou een simpele verandering al een enorm verschil maken. In plaats van die haren bij die konijnen uit te rukken en ze gruwelijk veel pijn doen, zou men ze ook gewoon kunnen scheren. Dat is al een hele stap in de goede richting, in plaats van deze barbaarse methode. Je hoeft er niet aan mee te werken, dan knappen anderen het werk wel voor je op. No problem. (toch denk je voortaan even na, als je met angorawol in aanraking komt, let maar op!) @sjoppie en @tijger1 Bedankt voor de hulp. Ik ben zelf ook mijn mini-actie begonnen. Het begint in het klein en dan wordt de druppel op de gloeiende plaat vanzelf een straal.
Reactie door tot15karakters op 26-11-2013 15:24
Waarvan is mijn Jeans gemaakt? Bio of Chemische geteelde katoen.... Zelf kringloop katoen is al te koop dus 70% hergebruik en 30 % verse... Zo zie ik deze moeilijk te controleren mode nu ook. Ik koop zo weinig Angora dat het veel gebruikte Katoen beter is.... Een Jeans 36/34" kopen... Dan wassen met Azijn op 95 graden... Dan krimpt deze tot 34,5" om 32" dus perfect mijn maten... en de gekrompen broek zitten de onderlinge vezels strakker dus sterker... Na gebruik word deze weer soepeler dus eerste keer karton! Maar zelfs een merkloze €7,50 Huismerk Jeans uit Bangladesh gaat dan vele jaren mee.... Langere levensduur en dus minder milieu belasting. Helaas is er nog tekort Angora aanwezig voor kringloop Angora truien en zo...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!