Kassa

Werkgever wilt mijn vakantiegeld niet uitbetalen!!

Geplaatst door: louissa op: 15-03-2012 22:36
Hallo, Ik ben vorige jaar begonnen als administratief medewerker en kreeg hiervoor een half jaar contract. Nadat deze bijna verlopen was is mijn contract met nog een half jaar verlengd. Ik vroeg op tijd een functiegesprek aan hoe het zat met mijn contract en of deze nogmaals verlengd zou worden. Al snel kreeg ik te horen dat dit niet zou gebeuren. Hier had ik al een beetje een vermoeden van, dit omdat mijn werkgever een aantal bedrijven heeft verkocht, en hierdoor dus minder werk voor mij was. Ik vroeg hoe het dan zat met mijn vakantiegeld, of deze gelijk uit betaald zal worden nadat mijn contract beeindigd is of dat ik het pas in mei / juni zal krijgen. Al snel kreeg ik te horen dat dit gelijk mee werd uitbetaald, alleen dat er niet veel van zal over blijven. Dit omdat ik regelmatig eerder naar huis ben gestuurd en minder hebt gewerkt dan de daadwerkelijker uren, en mijn werkgever dit toch heeft "voorgeschoten". Ik had een contract van 32 uur per week. Mijn werkgever en andere medewerkers van de Administratie stuurde mij elke keer naar huis omdat zij geen werk meer voor mij te doen hadden. Dit is toch in de risicosfeer van mijn werkgever, of zie ik dit nou verkeerd?? Ook heeft hij dit nooit in mijn contract gezet, en ook nooit aangepast dus heb nergens ook voor getekend. Wat moet ik nu doen
Reactie door mahadma op 15-03-2012 22:42
U had een contract voor 32 uur per week, met een salaris afspraak. U bent geregeld eerder "naar huis gestuurd". Is u toen verteld dat dit viel onder "vrij op te nemen vakantieuren" ? Zo ja en u bent gegaan dan had u kunnen weten dat uw vakantieuren snel zouden minderen. Als u dat niet verteld is, is het "vroeger naar huis sturen" gebeurd op rekening van de werkgever. En worden uw vakantieuren daardoor niet aangetast en dient hij de vakantieuren te betalen. Staan er misschien speciale condities in uw contract?
Reactie door valerius-2 op 15-03-2012 23:23
Onder welke voorwaarden valt u, ga eens praten een vertegenwoordiger van de bond als u daar lid van bent). Als dat niet zo is kan u alleen wettelijke stappen ondernemen als u er recht op heeft.
Reactie door louissa op 16-03-2012 16:33
[quote: Is u toen verteld dat dit viel onder "vrij op te nemen vakantieuren" ? Zo ja en u bent gegaan dan had u kunnen weten dat uw vakantieuren snel zouden minderen. Als u dat niet verteld is, is het "vroeger naar huis sturen" gebeurd op rekening van de werkgever.einde Quote Hier hebben ze mij nooit iets over verteld, ik vroeg al eerder hoe het dan zat met mijn overige uren, maar toen gaven zij aan dat deze gewoon uitbetaald werden. Er werd niet gesproken over vakantiedagen. Verder staat er niets bijzonders of dergelijke dingen over mijn vakantiegeld in mijn contract. [quote: Als dat niet zo is kan u alleen wettelijke stappen ondernemen als u er recht op heeft.einde Quote Ik heb inmiddels contact opgenomen met een vertegenwoordiger, mijn werkgever zit fout!!
Reactie door mahadma op 16-03-2012 16:56
Succes Louisa, meld je de afloop t.z.t.?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!