Kassa

werkgever betaald niet alle uren

Geplaatst door: manfred81 op: 11-03-2015 17:46
ik werk al ruim 3 jaar bij dezelfde werkgever en heb al verschillende keren aangegeven dat mn loon niet klopt. waarop hij heel bot reageert en zegt dat t wel klopt. na alles nagerekend te hebben en zelf mn uren bijgehouden te hebben kwam ik erachter dat hij me elke dag twee uur niet uitbetaald, een uur pauze o.k. en een uur reistijd. maar dat staat niet in mn contract.ik ben in vaste dienst en sta op papier voor 40 uur en niet voor 45. ik werk als monteur valbeveiliging d.w.z; het monteren van tijdelijke dakrandbeveiliging en vangnetten onder constructie's op nieuwbouw en renovatieprojecten, door heel nederland belgie en duitsland. normaal wordt alles betaald als werk behalve pauze, da's normaal in deze sector omdat je soms 3 uur of langer onderweg bent. maar hij zegt dat hij dat niet doet en heeft gezegd toen ik begon. anders wordt t te duur zegt ie. maar ik zeg dat ie liegt en dat niet kan maken het zijn immers gewoon werkuren. heb bij andere werkgevers in zelfde sector ook altijd alles betaald gekregen. is normaal. kan ik hiertegen juridische stappen ondernemen?
Reactie door aurora1 op 11-03-2015 18:22
Dubbelpost, staat al bij Vraag & Beantwoord.
Reactie door edrick3 op 11-03-2015 18:24
.....kan ik hiertegen juridische stappen ondernemen?..... Neem eens contact op met het juridisch loket; klik [url=https://www.juridischloket.nl/: hier.[/url: Of - als je lid bent - neem contact op met je vakbond.
Reactie door curly op 20-03-2015 16:39
Een beetje goodwill draagt bij aan een goede relatie.. Misschien staat het water hem tot aan de lippen. Waardoor uw werkgever uitsluitend bot naar het winstoogmerk kijkt. Maar u bent niet in dienst als vrijwilliger bij uw werkgever. Vrijwilligerswerk is werk dat u onbetaald en onverplicht doet, voor anderen of voor de samenleving. Met het oog op de toekomst, zou ik toch maar een rechtsbijstand verzekering nemen- of lid worden van een vakbond.
Reactie door redacteur op 20-03-2015 16:48
Graag hier reageren. Redactiehier

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!