Kassa

Wel of geen aangifte doen van mishandeling

Geplaatst door: komsja op: 18-03-2015 19:01
Wat te doen? Iemand heeft voor eerdere mishandeling van zijn vrouw,2 jaar voorwaardelijk gekregen,vrij recent heeft hij zijn (inmiddels ex-vrouw) weer mishandeld,en zij wou daar vandaag wederom aangifte van doen.Tot zover begrijpelijk.Maar voordat ze aangifte wou doen hoorde ze dat zijn moeder(al enige tijd opgenomen in ziekenhuis)alvleesklier kanker blijkt te hebben.Als zij aangifte doet word hij van zijn bed gelicht en komt vast te zitten,maar dat betekend ook dat na die vreselijke diagnose van zijn moeder,de moeder nog meer zorgen heeft over haar opgepakte zoon,maar dat betekend ook dat als hij vast zit niet naar zijn moeder kan. Wat te doen????
Reactie door valerius-2 op 18-03-2015 19:10
Naar haar gevoel luisteren zodat zij achteraf kan zeggen ik heb naar mijn geweten juist gehandeld. Maar nogmaals het zelfde probleem weer voor komt dan gelijk dat wel doen. Zodat het geengewoonte wordt om mishandeling te plegen.
Reactie door tijger1 op 18-03-2015 19:36
Als dat zo door gaat kan hij straks nog eerder de begrafenis bijwonen van zijn ex, dan van zijn moeder. Dus gewoon aangifte doen.
Reactie door hopetobehelping op 18-03-2015 19:45
Dus net de straf uitgezeten voor mishandeling en dan meteen weer de fout ingaan, weer mishandelen. Meteen aangifte doen !!! De straf heeft blijkbaar niet geholpen en het kan zo maar helemaal fout aflopen. Het is heel rot voor de moeder, maar hoe denkt u dat de moeder zich zou voelen als ze te horen krijgt dat het echt mis gaat en dat er geen aangifte is gedaan omdat zij zo ziek is ? Hoe eerder er aangifte wordt gedaan hoe beter.
Reactie door tijger1 op 18-03-2015 22:35
@hopetobehelping De straf was twee jasr voorwaardelijk. Maar blijkbaar niets geleerd.
Reactie door diumenge op 18-03-2015 22:57
Ik sluit mij aan bij aangifte doen, in de rechtbank kan er dan eventueel rekening worden gehouden met zijn omstandigheden. Als de ex dat gaat doen, dan komt de mishandelaar er te makkelijk van af.
Reactie door aurora1 op 19-03-2015 00:40
Dat meneer uit zijn bed gelicht en opgesloten kan worden had hij tevoren kunnen bedenken met de 2 jaar voorwaardelijk en zijn losse handen. Voordat door een mishandelde vrouw aangifte wordt gedaan is er vaak al veel aan mishandelingen aan vooraf gegaan waarvan geen aangifte gedaan is Dus aangifte doen. Moeder weet dan zeker dat hij het voorlopig niet weer kan doen en hoeft daar dan niet bezorgd over te zijn.
Reactie door mein33 op 19-03-2015 11:27
Deze "sujet" maakt zich blijkbaar zelf niet zo druk vanwege de gezondheidstoestand van zijn moeder, anders zou hij zich niet wederom misdragen. Hij weet dat, als hij weer in de fout gaat, zijn voorwaardelijke straf kan worden omgezet in een definitieve straf, eventueel met verzwaring hiervan. Aan deze persoon zit duidelijk een steek(je) los en hij zal, indien het slachtoffer geen aangifte doet, denken dat hem niet te vrezen staat. Het mishandelen zal door blijven gaan en waarschijnlijk van kwaad tot erger worden. Het slachtoffer van deze praktijken moet allereerst aan zich zelf denken en aangifte doen, ongeacht de privé situatie van de dader. Het slachtoffer kan toch niet alle leed van een ander op haar nek nemen en daarbij haar eigen belang en veiligheid uit het oog verliezen. Aangifte doen is het devies.
Reactie door pino123 op 19-03-2015 13:07
Denk ook aan een eventueel volgend slachtoffer.... Het is geen vrijbrief om iemand te mishandelen, zekers niet als je moeder zeer ziek is.
Reactie door jpm op 20-03-2015 12:56
Aangifte doen lijkt me het verstandigst. De man kan verlof krijgen voor de begrafenis van zijn moeder na haar overlijden, de rest van zijn rechten heeft hij volgens mij al wel verspeeld. Maar allereerst geldt dat de rechter hier zijn afwegingen moet kunnen maken en de nieuwe mishandeling gewoon moeten worden gemeld in een aanmelding. Deze mishandeling kan een noodzakelijk onderdeel zijn in de besluitvorming van de rechter bij volgende mishandelingen, bijv. om de man onder behandeling te laten stellen.
Reactie door komsja op 20-03-2015 19:01
Heb vernomen dat de mishandelde morgen aangifte gaat doen,ondanks het bericht dat de moeder van de mishandelaar te horen heeft gekregen dat haar leven niet lang meer zal duren omdat de vreselijke ziekte al te ver gevorderd is en ze geen chemo kuur wil hebben,is de verwachting ongeveer een half jaar,het is in en in triest voor de mishandelaar dat zijn moeder niet lang meer heeft,maar ook de politie heeft ondanks deze zeer trieste situatie geadviseerd om toch aangifte te doen. Dus zullen de vader en moeder nog meer ellende aan hun hoofd hebben omdat zoonlief opgepakt word,en de mishandelaar het dubbel zo zwaar zal krijgen omdat hij z,n poten (ook nogus in z,n proeftijd) niet van zijn inmiddels ex-vrouw kon thuislaten. Maar ver.....(gedorie) het is en blijft een zeer en zeer triest verhaal.
Reactie door tenormin op 20-03-2015 19:06
Aangifte doen, zit nota bene in zijn proeftijd. De losse handjes zullen wel blijven, en hoe begripvol ook van haar: geeft hem alleen maar het idee dat ie (nog steeds) alles kan blijven doen. Akelige mannetjes zijn dat: die denken ook niet aan "moeder", hoor!
Reactie door tenormin op 20-03-2015 19:09
Zie net je recente bericht, maar ondanks alle ellende: politie heeft toch gelijk met aangifte doen (wat iedereen trouwens al als antwoord gaf).
Reactie door mahadma op 20-03-2015 22:35
Er moeten dus eerst (onnodige) doden/invaliden vallen door losse handjes? Aangifte doen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!