Kassa

wel of geen aangifte doen

Geplaatst door: yanne op: 11-01-2013 22:10
Ben vanmiddag naar het ziekenhuis gegaan voor controle van onze jongste dochter, we moeten wachten want we zijn een beetje vroeg. Ik doe onze jassen op de kinderwagen van de jongste. Ik ga even kijken bij een leuk plaatje met de kinderen. Neem wel mijn handtas mee met waardevolle spullen. Als we teruglopen zie ik opeens een kindje met een jas aan die dezelfde is als mijn oudste dochter. Kan voorkomen en haar moeder helpt haar met de rits dichtdoen en dan lopen ze richting de liften. Kom bij de kinderwagen is mijn oudste dochters weg! Ik denk gelijk aan die mevrouw en loop met de kinderen er snel naar toe. Ik spreek haar aan of ze misschien per ongeluk een verkeerd jasje heeft gepakt. Ze kijkt naar haar dochters jasje en zegt ja! De jassen worden terug verwisseld, als we naar de controle naar huis gaan kom ik er achter dat die mevrouw mijn dochter sjaal en handschoenen nog heeft. Ik kan mij niet herinneringen dat haar dochtertje deze om had en aanhad. Mogelijk in de tas van de moeder. Ik heb de jas terug maar zit nog met de sjaal en handschoenen. In mijn eigen ogen heeft de mevrouw bewust niks over de sjaal en handschoenen iets gezegd er over en verstopt in haar tas. Want eigenlijk is de jas ook door haar ook bewust meegenomen. Want mijn dochters jas lag op onze kinderwagen en haar dochters jas die totaal anders is hing op een openbare kapstok. Ik neem dat ze toch wel weet welke jas haar dochter aanheeft. Ik heb haar naam. Sta ik in mijn recht om aangifte te doen en hoe sterk sta ik?
Reactie door zoekster op 11-01-2013 23:46
Hoe komt u dan aan haar naam?
Reactie door sweeterlake op 12-01-2013 01:06
Quote: zoekster schreef op vrijdag 11 jan 2013, 23:46: Hoe komt u dan aan haar naam?einde Quote Aangifte doen en de eventuele bewakingscamarabeelden terugkijken of dit zo was.
Reactie door yanne op 12-01-2013 08:57
Quote: zoekster schreef op vrijdag 11 jan 2013, 23:46: Hoe komt u dan aan haar naam?einde Quote Toen ik haar aansprak, zei ze gek genoeg haar naam! Ze schrok er zelf van denk ik aan haar gezicht te zien, misschien uit beroep zijnde dat ze automatische haar naam zegt als iemand haar aanspreekt?
Reactie door carola.83 op 12-01-2013 09:42
.......Sta ik in mijn recht om aangifte te doen en hoe sterk sta ik?....... Ach, als jij voor 5 euro graag een hele ochtend op je beurt gaat zitten wachten op het bureau, moet je dat vooral doen.
Reactie door jpm op 12-01-2013 10:59
Met de naam van de vrouw (in hoeverre weet u dat dit de juiste naam is?) hebt u nog niet het adres van deze vrouw. Als er geen getuigen zijn en de eventuele camerabeelden zijn onscherp dan denk ik dat u niet veel verder komt met een aangifte. Ik vermoed dat de politie hier ook geen erg hoge prioriteit aan geeft, dus van die kant moet u ook niet veel verwachten. Misschien dat u met deze ervaring nog het meeste baat hebt van de ervaring zelf: u zult niet snel meer op deze manier iets kwijtraken, immers: u past in het vervolg wel beter op.
Reactie door zoekster op 12-01-2013 11:09
Ik geloof niets van dit verhaal, Niemand gaat zomaar zijn naam zeggen als die door een vreemde wordt aangesproken, zeker niet als je net een jasje hebt gepikt.
Reactie door empyria op 12-01-2013 13:11
Dat mens is zich natuurlijk rot geschrokken toen ze werd betrapt op het stelen van de jas. Zal zeker niet aan die sjaal en handschoenen gedacht hebben of anderzijds toe hebben willen geven dat ze die in haar tas heeft gestopt. Zou me maar niet meer al te druk maken op die sjaal en handschoenen. Voortaan beter op uw spullen letten! Dieven liggen overal op de loer!
Reactie door ew op 12-01-2013 16:02
Apart gebeuren. Als oa beveiliger maak ik een hoop mee. Mensen kunnen rare grepen doen. Als ik zou mogen adviseren: camara beelden laten terug kijken bij instellingen zoals een ziekenhuis zal voor een vergrijp als dit niet snel gedaan worden. Misschien helpt het als u er vanuit gaat dat er nu waarschijnlijk een kindje heel blij is met warme handjes.. Zal mogelijk uw geen rechtsgevoel geen goed doen. Maar ik persoonlijk zou voor de paar euro aan kosten geen hele dag op het politiebureau willen zitten..
Reactie door sweeterlake op 13-01-2013 03:20
Het gaat om het principe! Gij zult niet stelen! Maar goed dat Shania hier (nog) niet van kracht is: afhakken hand(en) en misschien wel de doodstraf zonder enig inhoudelijk proces?!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!