Kassa

Weg met de BTW actie Mediamarkt

Geplaatst door: marcoo op: 28-01-2013 13:08
Onlangs was de actie bij de mediamarkt. Haal je voordeel, alles nu zonder BTW. Wat ze er niet bij zeggen is dat prijzen veelal hoger zijn, dan de week ervoor. Voorbeeld : Router kost overal 70 euro. Maar tijdens de actie week opeens 98.99 bij mediamarkt. Met "zonder BTW" is dat 82 euro. 12 euro duurder dus. Vandaag kijk ik op de mediamarkt site om mijn vermoeden te checken... en jawel. Hij is weer de normale prijs van 69.99 euro.!! heb je dus vorige week gekocht.. heb je 12 euro te veel betaald! Dat is toch gewoon consumentenbedrog?
Reactie door zoekster op 28-01-2013 13:56
Ja, het is bedrog. En zeker het voorbeeld dat u aanhaalt geeft maar weer aan dat je altijd je ogen goed open moet houden. Toch zullen er weer mensen zijn ingetrapt. Is er nog mogelijkheid tot ruilen na die zg. 'actiedagen'? Of heeft MM zich daar ook goed voor ingedekt?
Reactie door marcoo op 28-01-2013 14:02
Ik vraag mij af of dit niet iets is voor de reclame code commissie of iets dergelijks? Ik weet niet of er al consumenten programma's geweest zijn die hier aandacht aan besteed hebben. Maar mijn ouders zouden hier zo instinken. Niet omdat ze stom zijn, maar niet zoals ik op internet alles checken voor ze het kopen. En ze gaan er vanuit dat de prijzen op het moment van de actie hetzelfde zijn als de week ervoor. Komen ze dan in de winkel, raken ze door de actie gestimuleerd om te kopen. Doen dan een impuls aankoop en..
Reactie door zoekster op 28-01-2013 14:33
Je zou dit aan de consumentenautoriteit kunnen neerleggen, die werkt nauw samen met de Reclame Code Commissie. klik daarvoor HIER HIER
Reactie door rectificator op 31-01-2013 10:02
Quote: marcoo schreef op maandag 28 jan 2013, 13:08: Onlangs was de actie bij de mediamarkt. Haal je voordeel, alles nu zonder BTW. Wat ze er niet bij zeggen is dat prijzen veelal hoger zijn, dan de week ervoor. Voorbeeld : Router kost overal 70 euro. Maar tijdens de actie week opeens 98.99 bij mediamarkt. Met "zonder BTW" is dat 82 euro. 12 euro duurder dus. Vandaag kijk ik op de mediamarkt site om mijn vermoeden te checken... en jawel. Hij is weer de normale prijs van 69.99 euro.!! heb je dus vorige week gekocht.. heb je 12 euro te veel betaald! Dat is toch gewoon consumentenbedrog? einde Quote Consumentenbedrog? De consument is blind, rekent zich rijk (21% BTW weg ermee is niet gelijk aan 21% korting) en komt dan soms bedrogen uit. Sowieso wordt er nergens gezegd dat er op alles korting gegeven wordt. Een Bose bijvoorbeeld doet nooit mee met acties. Ook Apple kan bepalen dat er alleen korting gegeven mag worden op iMac en Macbook, maar niet op iPads. Iemand die de actievoorwaarden gelezen heeft, weet tevens dat accessoires (waaronder ook de routers) uitgesloten zijn. Je hele voorbeeld is dus totaal niet relevant. Er staat intern zowat de doodstraf op het ophogen van prijzen gedurende de weken voor de BTW-actie. Dit neemt niet weg dat er natuurlijk lokaal fouten kunnen gemaakt worden (joh, mensenwerk) en dat er artikelen opgeprijsd worden die de week ervoor in de flyer stonden (geen korting op korting), maar dit is absoluut geen beleid. Zo slecht is het allemaal niet geregeld in die tent hoor, maar ja... hoge bomen, veel wind. Het staat elke actie gewoon ramvol in de winkel dus er zal toch ook vooral heel veel goed gaan. Nederland klaagland.
Reactie door kroon19 op 31-01-2013 10:45
Het is niet alleen de mediamarkt die zulke stunts uithaalt . veel andere electronicazaken stunten met tv, camera,s of computers door eerst de vanaf prijs te verhogen. de vanaf prijs is gebaseerd op de advies prijs van de leverancier/importeur. Maar bij nader onderzoek blijkt dat ze eerst deze prijs verhogen in de winkel en deze dan onterecht hanteren. Men denkt dat de consument hier geen inzicht in heeft of zich niet de moeite getroost eerst te googelen. Dat is mi. zeer misleidend en onjuist. dus wees gewaarschuwd!!!!
Reactie door ikbenik op 31-01-2013 10:50
Quote: rectificator schreef op donderdag 31 jan 2013, 10:02: Consumentenbedrog? einde Quote Toch is het wel consumentenbedrog. En wel om de reden dat er gesuggereerd wordt dat men een product kan kopen zonder BTW te betalen. En dat kan nooit. Men betaalt altijd de BTW. Altijd.
Reactie door marcoo op 31-01-2013 10:53
Ik vind het jammer dat je zo reageert. Ik snap wel wat je bedoelt hoor. Ik word zelf ook niet goed van mensen die in een winkel, liefst bij de kassa, dat ze voor de iPad de gewone prijs moeten betalen. Lees eerst goed. Ik lees altijd de voorwaarden, want die zijn er altijd met dit soort acties. Mij zal je niet in de winkel vinden en er bij de kassa achter komen dat een iPod/iPad etc niet onder de actie valt. Je kan altijd iets over het hoofd zien, maar dan moet je dat accepteren. Heb jij ze ook gelezen? Kan jij mij aanwijzen waar in de voorwaarden staat dat routers niet onder de actie vallen? . Dat staat er volgens mij niet. Dan zou er netwerk onderdelen moeten staan. Ik versta dat in elk geval niet onder accessoires. Een accessoires van een computer is een laptoptas, een headsetje misschien. Een kleine toevoeging/versiersel en dat zou ik een netwerkrouter nou niet bepaald noemen. Maar misschien komt dat omdat ik IT-er ben. Als je de moeite neemt om te kijken op de website, staat er (kantoor) accessoires genoemd, maar staat netwerk als een apart hoofdstuk. Met bedrog heb ik het niet over de hoogte van de korting. Ik weet ook dat het gros van de mensen denken dat ze 79% betalen ipv een 100e deel van 121 (/1.21). Maar ik heb wel leren rekenen. Verder was mijn constatering slechts dat de prijs van deze router tijdens de actie vele malen hoger lag dan buiten de actie. En dat komt bij mij over als bedrog van de consument. Werk je soms zelf bij een winkel als mediamarkt? Aangezien je zoveel lijkt te weten over de interne gang van zaken. Je lijkt het je in elk geval persoonlijk aan te trekken met je "joh mensenwerk". Natuurlijk kan dat, een fout is menselijk. En mensen zeiken, terwijl ze niet goed gekeken hebben. Maar als je als bedrijf in je reclameuitingen onjuist of onvolledig was, moet je het wel zo afhandelen zoals je het daar hebt weergegeven. Zelf heb ik ooit een MacBook Pro gekocht tijdens een actie bij de Saturn, voor elke 100 euro 15euro kassa korting. In alle reclame uitingen stonden MacBooks weergegeven met prijsvoorbeelden. Toen ik het nieuwe model bestelde, werd er gezegd dat er geen korting gold voor de nieuwe versie. Toen ik de manager wees op de reclame uitingen en de voorwaarden waar dat helemaal niet stond, heb ik heel netjes alsnog die korting gekregen. Nou dan ben ik een tevreden klant, want de actie is nagekomen en zie je mij de volgende keer, ook als er geen actie is, weer terug in de winkel. Ik werd ook niet afgedaan als zeur, maar had een terechte opmerking volgens het personeel. Goede service wordt gewaardeerd en bindt klanten. Personeel dat bij voorbaat klanten al ziet als zeikerts en vervelend zodra ze een opmerking hebben, stoot klanten af. En dat proef ik in jouw reactie toch wel erg.
Reactie door freya op 31-01-2013 10:57
@rectificator: Hoe het ook zij, het valt niet te ontkennen dat Mediamarkt oneerlijke spelletjes speelt. Neem b.v. de webshop. Ik was mij vóór de actieweek al aan het oriënteren op witgoed (prijzen en leveringsvoorwaarden) en las dat de 'gewone' bezorgkosten €15 waren en de 'Extra bezorgkosten' (voor als je een apparaat wil laten installeren en dat de bezorgers het oude apparaat meenemen) ook €15. Tijdens deze actieweek waren de 'gewone' bezorgkosten opeens €25......(de 'Extra bezorgkosten' waren nog wel €15). En jawel hoor, nu de actieweek voorbij is zijn de 'gewone' bezorgkosten gewoon weer €15..... Dus kom niet aan met het verhaal dat er 'eerlijk' gespeeld wordt want dit is gewoon pure opzet en bedriegerij. Freya
Reactie door marcoo op 31-01-2013 11:05
Quote: freya schreef op donderdag 31 jan 2013, 10:57: @rectificator: Hoe het ook zij, het valt niet te ontkennen dat Mediamarkt oneerlijke spelletjes speelt. Neem b.v. de webshop. Ik was mij vóór de actieweek al aan het oriënteren op witgoed (prijzen en leveringsvoorwaarden) en las dat de 'gewone' bezorgkosten €15 waren en de 'Extra bezorgkosten' (voor als je een apparaat wil laten installeren en dat de bezorgers het oude apparaat meenemen) ook €15. Tijdens deze actieweek waren de 'gewone' bezorgkosten opeens €25......(de 'Extra bezorgkosten' waren nog wel €15). En jawel hoor, nu de actieweek voorbij is zijn de 'gewone' bezorgkosten gewoon weer €15..... Dus kom niet aan met het verhaal dat er 'eerlijk' gespeeld wordt want dit is gewoon pure opzet en bedriegerij. Freya einde Quote Wow nou.. Rectificate that !
Reactie door freya op 31-01-2013 11:38
@marcoo: Oh, en voor het geval je het nog niet wist, Saturn en Mediamarkt is één en hetzelfde concern..... Freya
Reactie door marcoo op 31-01-2013 11:39
Quote: freya schreef op donderdag 31 jan 2013, 11:38: @marcoo: Oh, en voor het geval je het nog niet wist, Saturn en Mediamarkt is één en hetzelfde concern..... Freya einde Quote Dat wist ik ;)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!