Kassa

wat wel en wat niet in de zorgpolis

Geplaatst door: concierge op: 20-06-2012 17:19
ja wat moeten we schrappen als zorg onbetaalbaar wordt ? wat moet bijvoorbeeld op een aparte polis ?
Reactie door carola.83 op 20-06-2012 17:28
.......Natuurlijk bekijkt iedereen het vanuit zijn eigen standpunt !..... Zo is dat. Als jij een pensionado was, had je met het voorbeeld geen enkele moeite gehad. Als jij een roker was, zou je daarvoor geen aparte verzekering willen hebben. Als je jong bent, wil je niet voor de ouderen betalen en de ouderen willen niet mee betalen aan kraampakketten. Kortom: iedereen praat naar zijn eigen portemonnee, dus heeft totaal geen zin hierover een (vele malen eerder gevoerde) discussie te voeren.
Reactie door vladja op 20-06-2012 18:47
En dan zijn er nog allerhande sporters, doe-het-zelvers, mensen met overgewicht, zuipers, blowers, vette gehaktballen-liefhebbers etc. Vladja
Reactie door concierge op 20-06-2012 19:23
Quote: vladja schreef op woensdag 20 jun 2012, 18:47: En dan zijn er nog allerhande sporters, doe-het-zelvers, mensen met overgewicht, zuipers, blowers, vette gehaktballen-liefhebbers etc. Vladja einde Quote weet je Vladja: eigenlijk weet je dus al dat al deze problemen die je noemt een overschrijding zijn van het : zelf "verantwoordelijkheid dragen" beginsel Dus nogmaals ik wil geen mensen zonder zorg laten , maar een verstandige leefwijze mag toch ook wel beloond worden . Dat "verstandig leven "is ook al een offer he en we kunnen het ook sturen door goede richtlijnen vanuit de behandel sektor te promoten, door de opvoeding op scholen goed te stimuleren. Zoals al is gemerkt gaat de overheid zich bemoeien met overgewicht. Dat moet niet nodig zijn .Maar als overgewicht een kindermishandeling is wat dan te denken van mensen die roken tijdens zwangerschap of later in het bijzijn van hun kinderen. Overigens wordt je van een vette gehakt bal niet dik . Van teveel koolhydraten die in een gewone boterham zitten wel. Voorlichting is dus een begin : maar wie gaat er betalen voor mensen die willens en wetens een groot beroep doen op de gezondheidszorg DOOR HUN LEEFWIJZE. Als er straks geen geld genoeg meer is , wat zou jij dan uit het vergoedingenpakket schrappen ?
Reactie door nessa op 20-06-2012 19:24
Zorg kan betaalbaarder als we de belachelijke bonussen afschaffen en absurde salarissen verminderen die de bazen en managers in de zorg krijgen... wat ook helpt is minder verspilling in de zorg dus wat hergebruikt kan worden hergebruiken en niet gelijk voor een leven lang bepaalde meds of verband mee maar gewoon voor een kortere tijd en dan weer verder kijken (heb zelf nog verband en gaasjes liggen die ik teveel kreeg in 1998, je weet maar nooit wanneer t weer van pas kan komen) en wat ook helpt is om weer meer natuurlijk voedsel ipv al die chemicalien of genetisch gemanipuleerde dingen erin te gebruiken... En wat helpt is dat de huisarts iemand serieus neemt, ipv afpoeieren met paracetamols, antidepressiva en andere meds... ben zelf afgepoeierd met "neem maar AD" terwijl mijn moeheidsklachten en zwak voelen kwam door bloedarmoede zoals de bloedtest waar ik zelf om moest vragen aangaf, geen wonder dat mensen 10x voor t zelfde heen gaan of maar zelf naar hap, 1e hulp zh, specialist of alternatieve therapeuten gaan...
Reactie door concierge op 20-06-2012 19:32
Quote: carola.83 schreef op woensdag 20 jun 2012, 17:28: .......Natuurlijk bekijkt iedereen het vanuit zijn eigen standpunt !..... Zo is dat. Als jij een pensionado was, had je met het voorbeeld geen enkele moeite gehad. Als jij een roker was, zou je daarvoor geen aparte verzekering willen hebben. Als je jong bent, wil je niet voor de ouderen betalen en de ouderen willen niet mee betalen aan kraampakketten. Kortom: iedereen praat naar zijn eigen portemonnee, dus heeft totaal geen zin hierover een (vele malen eerder gevoerde) discussie te voeren.einde Quote Het is heel erg met jou : ik heb het niet over het solidariteitsbeginsel in de zorg. We hoesten met elkaar die premie op die NOODZAKELIJKERWIJS betaalt moet worden. Maar : dus de rollator die iemand gebruikt terwijl een ander fietst is iets voor te zeggen en eten wat je thuis moet kopen in een zieken huis apart betalen daar is ook wat voor te zeggen . dat is rationeel naar een probleem kijken! Ik ben ook graag op mijn werk want daar hoef ik in de winter ook geen verwarming te hebben en de koffie die gratis is is er erg lekker. Maar als ik in het ziekenhuis lig moet dat dan ook gratis zijn. Kennissen die ook blijven overnachten? Logisch is natuurlijk dat we dan ook gaan nadenken over andere inrichtingen waar mensen langdurig verblijven . Als ik de nederlandse bijstandswet goed ken krijgen die mensen ook niet hun gehele bijstandsuitkering. Maar de beste vorm van geneeskunde is preventie en als ik jou nou vraag waar zou jij snoeien ALS HET NOODZAKELIJK IS (LATEN WE HOPEN DAT HET NIET NODIG IS) wat antwoord jij dan?
Reactie door concierge op 20-06-2012 19:35
Quote: nessa schreef op woensdag 20 jun 2012, 19:24: Zorg kan betaalbaarder als we de belachelijke bonussen afschaffen en absurde salarissen verminderen die de bazen en managers in de zorg krijgen... wat ook helpt is minder verspilling in de zorg dus wat hergebruikt kan worden hergebruiken en niet gelijk voor een leven lang bepaalde meds of verband mee maar gewoon voor een kortere tijd en dan weer verder kijken (heb zelf nog verband en gaasjes liggen die ik teveel kreeg in 1998, je weet maar nooit wanneer t weer van pas kan komen) en wat ook helpt is om weer meer natuurlijk voedsel ipv al die chemicalien of genetisch gemanipuleerde dingen erin te gebruiken... En wat helpt is dat de huisarts iemand serieus neemt, ipv afpoeieren met paracetamols, antidepressiva en andere meds... ben zelf afgepoeierd met "neem maar AD" terwijl mijn moeheidsklachten en zwak voelen kwam door bloedarmoede zoals de bloedtest waar ik zelf om moest vragen aangaf, geen wonder dat mensen 10x voor t zelfde heen gaan of maar zelf naar hap, 1e hulp zh, specialist of alternatieve therapeuten gaan...einde Quote Misschien is het een goed idee om verbandmiddelen en geneesmiddelen ook naar een soort voedselbank te brengen
Reactie door valerius-2 op 20-06-2012 20:21
Als u nu eenmaal in land woont waar er sociale voorzieningen bestaan, is de kans altijd daar dat er andere mensen er maar aan hebben. Als er die niet waren en alleen maar betalen waar je gebruik van kan maken, zijn er geen verzekeringen meer nodig.
Reactie door nessa op 28-06-2012 12:46
Quote: concierge schreef op woensdag 20 jun 2012, 19:35: Misschien is het een goed idee om verbandmiddelen en geneesmiddelen ook naar een soort voedselbank te brengeneinde Quote Apothekers vragen veelal om teveel gekregen medicijnen, verbandmiddelen ed terug te brengen, echte doet niet iedereen dat, patienten hebben er immers zelf voor betaald en verband kan later nog van pas komen (bij mij al zo geweest). Bijna alles is al uit de basis verzekering gehaald en aanvullend verzekeren voor tandarts of bril/lensen is vaak duurder dan geld opzij leggen... Wat er volgens mij moet gebeuren is dat er geen bonussen meer moeten bestaan, dat de salarissen en ontslagregelingen van die hoge managers enorm worden ingekort (tot ver onder de balkenende norm, want minister president bestuurt een heel land en niet alleen een ziekenhuis of zorginstelling), dat de verpleegkundigen veel minder moeten opschrijven (in verzorgingshuis waar ik stage liep waren ze daar al een uur aan kwijt, want alles moest opgeschreven worden), dat patienten minder en ook goedkopere medicijnen en verbandmiddelen meekrijgen (als dat kan, niet iedereen reageert goed op goedkopere variant van hetzelfde medicijn), de verzekeraar/instellingen moeten niet zoveel winst willen maken en mensen met een beter salaris zouden ook meer moeten betalen dan mensen met een ww of minder groot salaris (particulier-ziekenfonds, minder romslomp in papierhandel) en sommige artsen mogen wel op empathie cursus zodat ze patienten niet gelijk wegsturen (dan komt zo iemand niet nog 10x terug of gaat op eigen houtje naar eerste hulp om maar serieus genomen te worden)... denk dat als dit gebeurd er al veel geld zou overblijven, en voor een ieder die betrokken is bij de medemens en teveel tijd om handen heeft, ga naar een verzorgingshuis of gehandicapteninstelling in de buurt en ga met die mensen wandelen of een praatje maken :) Scheelt de verpleegkundigen aan tijdsdruk en verrijkt je leven!
Reactie door jorisw op 28-06-2012 14:13
Quote: nessa schreef op woensdag 20 jun 2012, 19:24: Zorg kan betaalbaarder als we de belachelijke bonussen afschaffen en absurde salarissen verminderen die de bazen en managers in de zorg krijgen... .einde Quote Heb je daar een berekening van? Hoeveel procent van het budget gaat naar salarissen van het management? En als dat minder wordt, hoeveel gaan we dan per maand minder betalen?
Reactie door jorisw op 28-06-2012 14:16
Quote: nessa schreef op donderdag 28 jun 2012, 12:46: Bijna alles is al uit de basis verzekering gehaald en aanvullend verzekeren voor tandarts of bril/lensen is vaak duurder dan geld opzij leggen... einde Quote Onzin, de meest voorkomende en de duurste zaken zitten allemaal nog gewoon in de basisverzekering. Quote: nessa schreef op donderdag 28 jun 2012, 12:46: dat de verpleegkundigen veel minder moeten opschrijven (in verzorgingshuis waar ik stage liep waren ze daar al een uur aan kwijt, want alles moest opgeschreven worden)einde Quote Dus je pleit ervoor om maar wat te gaan aanrotzooien? Ik ben toch wel blij dat men de zaken goed documenteert.
Reactie door jobiejoba op 28-06-2012 15:17
Die gouden handdrukken zijn wel een probleem, of dat nou in de zorg is of bijv. bij het openbaar vervoer (GVB). Als je ruzie op je werk hebt of gefaald hebt dan hoef je geen beloning naast je salaris te ontvangen. Voor de rest is het zo dat veel mensen zich gek laten maken omdat er steeds negatieve berichten in de media verschijnen. Onderzoek eerst hoe het zit voordat je de krant of tv na gaat praten.
Reactie door jorisw op 28-06-2012 15:50
Quote: jobiejoba schreef op donderdag 28 jun 2012, 15:17: Die gouden handdrukken zijn wel een probleem, of dat nou in de zorg is of bijv. bij het openbaar vervoer (GVB). Als je ruzie op je werk hebt of gefaald hebt dan hoef je geen beloning naast je salaris te ontvangen. Voor de rest is het zo dat veel mensen zich gek laten maken omdat er steeds negatieve berichten in de media verschijnen. Onderzoek eerst hoe het zit voordat je de krant of tv na gaat praten. einde Quote Natuurlijk zijn onterechte gouden handdrukken een probleem. Maar het is wel erg naief om te denken dat die bedragen enige invloed hebben op de hoogte van de zorgkosten. Je hebt het daar op jaarbasis hoogtens over tonnen, misschien in een uitzonderlijk geval meer dan een miljoen op een zorgbudget van 60 miljard is dat natuurlijk te verwaarlozen. Het veroorzaakt vooral een vertroebeling van de discussie want iedere poging tot hervorming van de zorgsector wordt meteen doodgeslagen met "maar die managers verdienen te veel" nog voordat je aan nieuwe ideeen toekomt.
Reactie door jobiejoba op 28-06-2012 16:07
Op het totale budget van 60 miljard is het niet veel, maar voor een zorginstelling is zijn die bedragen wel hoog. Weet van dichtbij dat mensen soms te weinig zorg ontvangen terwijl er meerdere mensen zijn vertrokken met een paar ton. Dan komt het in de krant maar de bewoners hebben ten eerste gewoond in een slecht geleide instelling en ten tweede is dat geld niet meer beschikbaar voor zorg. Als je dan weet dat vroeg naar bed moeten omdat dat goedkoper is, ze voor koffie moeten betalen en weinig recreatie hebben dan zijn de gevolgen voor die mensen wel groot.
Reactie door concierge op 28-06-2012 16:48
Quote: jorisw schreef op donderdag 28 jun 2012, 14:16: Quote: nessa schreef op donderdag 28 jun 2012, 12:46: Bijna alles is al uit de basis verzekering gehaald en aanvullend verzekeren voor tandarts of bril/lensen is vaak duurder dan geld opzij leggen... einde Quote Onzin, de meest voorkomende en de duurste zaken zitten allemaal nog gewoon in de basisverzekering. Quote: nessa schreef op donderdag 28 jun 2012, 12:46: dat de verpleegkundigen veel minder moeten opschrijven (in verzorgingshuis waar ik stage liep waren ze daar al een uur aan kwijt, want alles moest opgeschreven worden)einde Quote Dus je pleit ervoor om maar wat te gaan aanrotzooien? Ik ben toch wel blij dat men de zaken goed documenteert. einde Quote ik denk niet dat iemand hier pleit voor aanrotzooien in de zorg: het is de zorg sektor zelf die weet dat zorg onbetaalbaar wordt. toch geloof ik dat hier af en toe mensen op de site zijn die de discussie willen verstoren door maar wat te roepen.! Meningeen hier weet wel dat er bezuinigd moet worden ja : maar we hebben geen rekenkamer ter beschikking om het een en ander na te rekenen ! Soms denk ik dat sommigen uit de zorgsektor die belang hebben bij het uitgeven van honderd duizenden euros aan gouden handdrukken hier de discussie willen verstoren om maar niet tot die resultaten te komen. HET IS MEER DAN SCHANDALIG DAT BEDRIJVEN DIE OP DE UITGAVEN BEKNIBBELEN , HET VOOR ELKAAR SPELEN OM ELKAAR DIE LEUKE BONUSSEN TOE TE SPELEN ! ZO IK HEB GEZEGD

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!