Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Waar kun je betrouwbaar bij Schiphol parkeren?

Geplaatst door: d&b op: 23-05-2011 00:14
Ik kom er niet onderuit, ik zal bijna een maand mijn auto bij Schiphol moeten parkeren. Maar waar? Intussen zijn er ongeveer 20 opties, allemaal goedkoper dan Schiphol Smart Parking en allemaal met een mooi verhaal, maar wie is betrouwbaar? Er zijn van vele aanbieders vele negatieve ervaringen te lezen, maar ik ben vooral benieuwd naar de positieve ervaringen. Onderstaande lijst van aanbieders heb ik van een vergelijkingssite voor Schiphol parkeren gehaald, als iemand goede ervaringen heeft met een parkeeraanbieder hoor ik het graag! 123 Parking AirPort Parking Services All-In Parking Schiphol AutoHotel Rijsenhout Best Parking BijSchipholParkeren.nl Budget Parking Central Parking Cheap Parking Quick Parking SchipholParkfly Sky-Park.nl Terminal West Sky-Park.nl Terminal Zuid Sky-Park.nl Budget Totalcareparking.nl Travel Parkingservice Vakantieparkeren.nl Vakantieparking.nl Schiphol Smart Parking 24:7 Parking Goodparking Premium Valet Parkeren Schipholparking24.nl Holiday Car Parking (Erg veel negatieve ervaringen) Bron: [url=http://parkerenluchthavenschiphol.nl/parkeerbedrijven-schiphol/: ParkerenluchthavenSchiphol.nl[/url:
Reactie door rjw op 23-05-2011 09:29
Als je er een maand moet parkeren, is een taxi naar Schiphol dan niet voordeliger?
Reactie door fa op 23-05-2011 09:55
Heb zelf goede ervaring met auto hotel rijsenhout.
Reactie door grootvader op 23-05-2011 15:57
1 maand weg? Tsja, dan is parkeren in tuindorp Nieuwendam een optie want gratisch. Wel even de beleefdheid hebben om op zo'n vrije plaats (en die zijn daar nog genoeg zoals Purmerweg t/o Enkhuizerplein = aan de wegkant) en dan de bus 32 naar het CS en met de trein naar Schiphol. Veel koffers? Dan vandaar uit een taxi.( En na die maand ook terug). Ouder Nieuwendam is wat dat betreft nog rustig. Echt nog een dorp. En........ u weet dit. Vliegen moet u aan de piloot over laten want in mijn taxiverleden had ik vaak dat klanten zeiden: "Chauffeur, we gaan vliegen" Met al die koffers? Dat lukt nooit!! Bovendien mag u niet eens op de startbaan komen!! De Vrije Vogel
Reactie door grootvader op 23-05-2011 15:59
vergeten; Wel even de beleefdheid hebben om op zo'n vrije plaats een briefje in de bus te doen als u in een straat daar parkeert. De VV
Reactie door d&b op 24-05-2011 09:39
Ik kan me zo voorstellen dat de buurt niet heel blij is als iedereen in de dorpsstraten komt parkeren... Het hoeft ook niet gratis te zijn, als het maar betrouwbaar en bewaakt is. Ik wil juist rond Schiphol parkeren zodat mijn auto niet een maand in mijn eigen straat staat maar juist ergens overdekt en beveiligd. @fa. Hoe ging het precies in zijn werk bij Autohotel Rijsenhout en heb je het terrein of de garage ook gezien?
Reactie door fa op 24-05-2011 10:43
U kunt online reserveren u auto wordt bij aankomst nagekeken op eventuele deuken zodat er bij terugkomst geen problemen kunnen onstaan. Lees verder de site van auto hotel rijsenhout . Is van ons drie jaar geleden was toen goed geregeld.
Reactie door getty op 24-05-2011 13:50
Wij hebben geparkeerd bij 123parking. Niet overdekt helaas, maar wel keurig geregeld. Toen we aankwamen snel naar schiphol gebracht en bij terugkomst, een telefoontje en we werden weer bij onze auto afgeleverd. Zeker een positieve ervaring wat ons betreft.
Reactie door poels.jan op 24-05-2011 14:01
We zijn pas een week naar Peking geweest en hebben(overdekt) geparkeerd bij Budget Parking, het is ons goed bevallen, goede haal- en ophaalservice(indien koffers in bezit, telefoneren met B.P. binnen een paar minuten wordt je opgehaald); betalen kun je met bankpas ter plaatse, reserveren per E-mail(evenueel betalen met Ideal), alles zeer eenvoudig. Als je een maand weg gaat kun je beter met de trein naar Schiphol gaan, m.i. zijn de treinkosten goedkoper dan de parkeer-/autokosten; bovendien kom je aan op de Luchthaven Schiphol. Succes Jan
Reactie door verwp01 op 24-05-2011 14:05
Bij de meeste firma`s die een parkeer terrein ergens hebben moet je de autosleutels inleveren en dat zie ik niet echt zitten. Vandaar dat ik hem dan toch maar op Schiphol zelf P 3 neer zet of smart parking. Als ik voor bijvoorbeeld 8 dagen kijk scheelt dat helemaal niet zo veel meer. Mvgr Paul
Reactie door pawana op 24-05-2011 14:25
Als je een maand moet parkeren, omdat je met het vliegtuig weggaat (vakantie, zaken e.d.) dan moet je niet zo moeilijk doen. Parkeergeld hoort dan bij het te besteden budget voor die maand. De meeste mensen doen ook niet moeilijk als hun vakantie plotseling € 200 of € 300 duurder is dan was gedacht. Maar voor € 50 moeilijk doen met parkeren, is dan teveel. Nooi gedacht om aan iemand te vragen (al is het tegen betaling): "Zou jij mij weg kunnen brengen en ophalen, want ik moet een maand weg?"
Reactie door getty op 24-05-2011 14:32
Quote: verwp01 schreef op dinsdag 24 mei 2011, 14:05: Bij de meeste firma`s die een parkeer terrein ergens hebben moet je de autosleutels inleveren en dat zie ik niet echt zitten. Vandaar dat ik hem dan toch maar op Schiphol zelf P 3 neer zet of smart parking. Als ik voor bijvoorbeeld 8 dagen kijk scheelt dat helemaal niet zo veel meer. Bij 123parking zeker niet!
Reactie door william11 op 24-05-2011 14:52
Gisteren terugekomen van Tenerife. De auto hadden we achtergelaten bij Autohotel in Rijsenhout. Je inspecteert vantevoren de staat van je auto en daarna wordt je voor Schiphol afgezet. Éenmaal terug bel je en in enkele minuten wordt je weer opgehaald. Oh ja, voor mij als mindervalide is het sowieso een groot voordeel t.o.v. Smartparking bij Schiphol, want het is maar de vraag of je als mindervalide daar je auto kwijt kunt. In Rijsenhout zetten zij de auto voor je weg en zij gaan daar uitstekend mee om. Een soort valet-parking dus. Tja en als je tijdens je vakantie je sleutel liever bij je hebt, dan is dat ieder zijn/haar mening. Ik zie het probleem niet. Ik boek de volgende keer meteen weer bij Autohotel. M.vr.gr.
Reactie door jannyholtrop op 24-05-2011 15:01
Ik heb uitstekende ervaring met Smartparking Schiphol. Vooral als je echt ruim van tevoren reserveert voor een lange periode ben je echt goedkoop uit. Je kunt via parkeren Schiphol even een vergelijking opstarten om te zien welke mogelijkheid het goedkoopst is, maar voor ons was dat toch Smartparking. Ideaal om met je creditkaart in en uit te rijden. Het nummer geef je bij reservering op en dat is dan ook direct je in/uitrij kaart. Langer dan 4 maanden voor datum geboekt betaal je soms maar 4 euro per dag, een koopje dus. Succes
Reactie door marieke79 op 24-05-2011 17:46
AutoHotel Rijsenhout bevalt goed. Je kan eens overwegen een hotelovernachting te boeken bij Schiphol, van der Valk A4 bijvoorbeeld. Kost voor 2 personen rond de €100 en je mag er 3 weken gratis de auto laten staan. zal je nog voor 1 week bij moeten betalen.
Reactie door ewi op 24-05-2011 17:49
Ik reis vaak naar het buitenland voor korte of langere perioden. Ik maak al een tijdje gebruik van 'parkerenbijschiphol'. Ik ben daar helemaal tevreden van. In de winter gedekt parkeren, in de zomer buiten (de prijs verschilt). Je hebt helemaal geen herrie met bagage etc. omdat zij uw auto voor de vertrekhal ophalen en , bij terugkomst, voor de aankomsthal afleveren. Ze hanteren ook een maximum prijs .Na 3 weken of zo betaal je hetzelfde ongeacht hoelang de auto blijft. Goedkoop en prima service, echt valet parking!
Reactie door zonzoekers op 24-05-2011 19:50
Met een schipholtaxi is goedkoper en luxer. Vermoeiend na de reis is de taxi zo gepiept. Geen vollen paarkeerplaatsen en drukte op de weg. Je kunt lekker slapen in de taxi die je voor de deur ophaalt en afzet. Auto parkeren is duur bij schiphol. Ander parkeerruimte heb ik niet geprobeerd. Overnachten en de auto bij een hotel laten staan is ook een betere optie . Maar dan moet je niet 's nachts vliegen dan kun je maar kort slapen. groetjes Marieke
Reactie door marieke79 op 25-05-2011 11:09
@ naamgenootje Eens, maar je moet er rekening mee houden dat je onderweg stops kunt hebben om andere reizigers op te pikken. Ben wel eens in het holst van de nacht 3 uur onderweg geweest waar je normaal binnen 1,5 uur op Schiphol bent. Of je moet een prive taxi boeken natuurlijk, tegen een pittig prijsje.
Reactie door dogcrazy op 25-05-2011 13:14
Wij hebben vorige week bij Budgetparking geparkeerd, overdekt en al. Prima geregeld. Zo goed als geen wachttijden met het busje wat je vervoerd naar de luchthaven.
Reactie door pien2323 op 25-05-2011 17:06
Wij hebben een goede ervaring opgedaan met vakantieparking.nl. On-line gemakkelijk gereserveerd. Kleinschalig, vlakbij Schiphol, heel makkelijk te vinden, na het van de band halen van de koffers een belletje en binnen 3 minuten staat je busje voor. Op het terrein aangekomen staat je auto klaar (wij hadden binnenstalling) en word je wederom geholpen met de koffers. Alles supersnel en voordelig. Echte aanrader.
Reactie door jkappe op 29-05-2011 10:22
Ik heb goede ervaringen met Vakantieparking. Het is niet binnen, je moet je sleutels afgeven en contant betalen. Maar de afwikkeling gaat heel snel. Bij terugkomst bellen en meestal zijn ze er binnen een kwartiertje.
Reactie door getty op 29-05-2011 15:59
Quote: zonzoekers schreef op dinsdag 24 mei 2011, 19:50: Met een schipholtaxi is goedkoper en luxer. Vermoeiend na de reis is de taxi zo gepiept. Geen vollen paarkeerplaatsen en drukte op de weg. Je kunt lekker slapen in de taxi die je voor de deur ophaalt en afzet. Auto parkeren is duur bij schiphol. Ander parkeerruimte heb ik niet geprobeerd. Overnachten en de auto bij een hotel laten staan is ook een betere optie . Maar dan moet je niet 's nachts vliegen dan kun je maar kort slapen. groetjes Marieke einde Quote BIj een vakantie van een weekje is parkeren toch echt goedkoper. Voor 2 personenen heen en terug betaal je vanuit het Oosten van het land toch al gauw meer dan € 150 voor de taxi. Parkeren hebben wij bij 123 parking voor 8 dagen ongeveer €80. Wel met ik het met u eens dat het wel wat veiliger is. Wij kwamen met een nachtvlucht terug en moesten op de terugweg echt moeite doen om alert te blijven op de weg. Qua tijd is met de auto wel weer sneller. Vorig jaar met de nachttrein geweest (helaas die gaat niet meer!). We waren ongeveer om 2 uur geland en de trein ging pas om 3.30. Rond5 uur thuis. Toen we met de nachtvlucht van 2 uur terugkwamen, doken we om 3.30 in ons bed. Het heeft dus zeker voor maar ook nadelen !
Reactie door getty op 29-05-2011 16:01
Aanvulling op de laatste zin, toen gingen we dus met onze eigen auto!
Reactie door crista24 op 31-05-2011 20:23
Wij hebben onze auto de afgelopen drie maanden twee maal geparkeerd bij vakantieparking in Hoofddorp. Wij zijn tevreden over de service, nadat we gebeld hadden dat we onze bagage hadden, werden we binnen 10 min. opgehaald, onze auto stond klaar bij de ingang van het parkeerterrein, dus in no time ben je onderweg naar huis. Busje waarin je vervoerd wordt ziet er keurig uit en het personeel is vriendelijk en beleefd. Binnen 10 minuten ben je op schiphol. Wij zullen zeker de volgende keer weer voor vakantieparking kiezen.
Reactie door d&b op 31-05-2011 23:00
Update tot en met 31 mei 2011. Ik heb alle reacties bij elkaar geveegd en gekeken welke parkeerlocaties er tot nog toe als beste uitkomen (en waarom). Opvallend is dat er maar over een paar parkeerlocaties reacties komen. Zijn er met de overige locaties geen ervaringen? Vakantieparking (+3 stemmen) Buiten parkeren maar in orde. Autohotel Rijsenhout (+3 stemmen) Ook goed voor minder validen. 123 Parking (+2 stemmen) Niet overdekt maar wel netjes. Budget Parking (+2 stemmen) Overdekt, auto staat netjes. Schiphol Smart Parking (+2 stemmen) Geen sleutels inleveren. BijSchipholParkeren (+1 stemmen) Keuze tussen binnen en buiten parkeren. AirPort Parking Services All-In Parking Schiphol Best Parking Central Parking Cheap Parking Quick Parking SchipholParkfly Sky-Park.nl Terminal West Sky-Park.nl Terminal Zuid Sky-Park.nl Budget Totalcareparking.nl Travel Parkingservice Vakantieparkeren.nl 24:7 Parking Goodparking Premium Valet Parkeren Schipholparking24.nl Holiday Car Parking (Erg veel negatieve ervaringen) Nog even ter herinnering, ik zoek een parkeermogelijkheid juist zodat ik mijn auto niet thuis wil laten staan. De kosten tellen dus wel mee, maar het is vooral van belang dat mijn auto veilig en schoon staat. Bron: [url=http://parkerenluchthavenschiphol.nl/parkeerbedrijven-schiphol/: Parkerenluchthavenschiphol.nl[/url:
Reactie door mikezoekt op 15-06-2011 11:06
Ik heb niet zo'n goede ervaring met vakantieparking. Mijn auto was aan de buitenkant best vies toen ik terugkwam. Verder geen problemen maar ik zoek volgende keer een overdekte locatie. Heeft iemand ervaring met All-In Parking? Die rolt er uit als beste keus op die vergelijkingswebsite maar ik zie er geen reacties over.
Reactie door ... op 15-06-2011 11:19
1x maal en van huis naar Schiphol prima, maar bij terugkomst zoek je erg lang waar jou busje staat die jou met zware koffers naar de parkeerplaats moet brengen. Volgende keer gewoon de trein, goedkoop en je weet waar die staat. Ik heb geen zin om nogmaals 1¾ uur te wachten en dan in overvol busje te stappen met koffers op schoot omdat het toen toevallig erg druk was. Omdat het maar 1x keer was wil ik de firma niet zwart maken door de naam te noemen maar de chauffeur vertelde dat het bij vele concurrenten ook vaak zo gaat. Hij wacht op de parkeerplaats en je moet dus wachten tot hij iemand naar Schiphol brengt en ik maar wachten. 3x bellen hielp dus niets, we komen zo en dat 3x horen....
Reactie door d&b op 15-06-2011 11:30
Beste ... Je hebt juist die informatie die interessant zou kunnen zijn voor mensen als ze een parkeeraanbieder zoeken. Het soort dingen dat je noemt maakt voor mij wel het verschil tussen bedrijven die hun zaakjes wel of niet op orde hebben. Kun je toch niet de naam van het bedrijf noemen?
Reactie door van asselt op 15-06-2011 19:54
AirPort Parking Services is ons goed bevallen,je bent in 10 minuten op Schiphol en kom je terug ong.20 minuten en je word opgehaald soms gecombineerd met anderen nette bediening
Reactie door rjw op 15-06-2011 23:04
Quote: getty schreef op zondag 29 mei 2011, 15:59: BIj een vakantie van een weekje is parkeren toch echt goedkoper. Voor 2 personenen heen en terug betaal je vanuit het Oosten van het land toch al gauw meer dan € 150 voor de taxi. Parkeren hebben wij bij 123 parking voor 8 dagen ongeveer €80. einde Quote Ik weet niet hoever je van Schiphol woont, maar stel dat het 100km is, dan ben je met je eigen auto toch duurder uit dan met een taxi van 150 euro.
Reactie door plk op 27-06-2011 12:13
Ik denk dat bij veel mensen ook de rol meespeelt dat ze het een fijn gevoel vinden als hun auto tijdens hun vakantie overdekt en beveiligd op een parkeerterrein staat. Dat is toch anders dan dat hij 2 weken voor je huis staat.. Ik heb dat idee namelijk ook! Ik heb op een vergelijkingssite gezien dat SchipholParking24 voor mij het goedkoopste is voor 14 dagen en overdekt parkeren! Zijn er toevallig mensen die met dit bedrijf al ervaringen hebben??
Reactie door grootvader. op 14-09-2011 22:27
Ik wou op een dag mijn auto bij schiphol parkeren maar ik werd geweigerd omdat ik te oud was ! Grrr ... ik had nog wel Make-up op ! ( make-up, niets om voor te schamen. ) Nogmaals Grrr wat was ik toen boos ! een groet van... De Vrije Vogel
Reactie door hans1974 op 23-01-2012 09:09
Hier kan je actuele tarieven vinden van vrijwel alle aanbieders: www.schiphol-p3.nl Groet, Hans
Reactie door ohja op 24-02-2012 16:32
En hier staan veel negatieve en positieve ervaringen over parkeren op Schiphol: http://ervaringen.langparkerenschiphol.net/
Reactie door nroekel op 13-04-2012 19:06
Hallo Ewi, Ik ben freelancer en reis regelmatig voor mijn opdrachtgevers. Tot op heden parkeer ik bij de officiële parkeerplaats van Schiphol. Zoals je zult begrijpen is dit een kostbare aangelegenheid. Om kosten te besparen ben ik op zoek naar een goedkoper alternatief. Nu heb ik al verschillende websites bezocht om de verschillende parkeerplaatsen te vergelijken o.a. Parkeren Schiphol. Echter is mijn grootste zorg dat mijn auto veilig staat. Heb jij alleen maar goede ervaringen met 'parkerenbijschiphol' m.b.t. de veiligheid? Met vriendelijke groet, NickParkeren Schiphol
Reactie door festinger op 14-04-2012 02:53
Vind het een prachtige vraag en discussie-item die geldruikers tot in 20 voud aantrekken toch maar vooral verwarring te stichten. Want een boer met weiland ziet geld tot Schiphol zelf die met permanente bewaking zorgt dat uw auto niets overkomt. Vraag me dan altijd af voor wie zijn er 20 bewust moeilijk gemaakte keuzes bedoeld zijn. Niet voor de regelmatige reiziger. Zodra het modale vakantiegeld binnen is maakt het 1x per jaar extra betalen voor auto of een drankje de mensen trots. We gaan 2 weken vakantie vieren en voor vertrek zijn we al tig meer geld kwijt dan gepland.Maar het zei zo. Zelfs een glas water wordt vermarkt opdat we moeten genieten.
Reactie door tot15karakters op 14-04-2012 19:00
We moeten dit in 2 topics verdelen.... De goedkoopste en de veiligste want enkele hebben nauwelijks controle en vele open gebroken voertuigen...
Reactie door erik de hond op 16-04-2012 19:35
Ja maar hoe kom je hierachter en wie bepaald dat. Over elk bedrijf zal wel eens een slechte ervaring zijn. Op dit moment zijn er al aardig wat bedrijven die parkeren rondom Schiphol aanbieden. Zoals zie hier bovenaan deze site aangeeft kan er tussen 28 bedrijven gekozen worden..deze
Reactie door verwp01 op 16-04-2012 20:06
Wat wij vaak doen is een hotel regelen met park en fly. 21 dagen gratis parkeren, 1 hotel overnachting en met een shuttle busje naar en van Schiphol gebracht worden. En dit alles voor een ongeveer 80 a 90 euro in totaal.
Reactie door t54 op 06-11-2012 19:33
Zet hem nooit bij park and fly, Daar moet je de sleutel afgeven en ze hebben al je gegevens. Wij zagen op de terugweg dat de kilometerstand niet goed was, minder dan de rit er naar toe. We waren op nulstand en met een volle tank van huis gegaan en missen 300 km benzine. Gelijk gebeld en gemaild, maar het is ons woord tegen de zijne. Nu hopen we dat de desbetreffende persoon een bekeuring heeft gehad, want dan kunnen we wat. Noteer dus altijd de kilometerstand.
Reactie door hansvogel op 26-01-2015 22:33
Hallo allemaal, De belangrijkste tip, die ik kan geven is om altijd beoordelingen van andere reizigers te lezen! Let er dan wel op dat het onafhankelijke beoordelingen zijn. En als er alleen maar goede beoordelingen staan, moet je ook gaan twijfelen. Want waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt toch? Laats heb ik gereserveerd bij Parkfly.nl in Aalsmeer. Ik had deze site gevonden via [url=http://www.schipholparkeren.nl: schipholparkeren.nl[/url: . Succes! Hans
Reactie door 14peter op 26-01-2015 23:18
Klopt Hansvogel, dan ga je twijfelen. Dat doe ik ook altijd als mensen zich speciaal op dit forum aanmelden om een stokoud topic onder een dikke laag stof vandaan halen en daarin een link achterlaten...
Reactie door 1953 op 27-01-2015 03:08
Quote: hansvogel schreef op maandag 26 jan 2015, 22:33: Hallo allemaal, De belangrijkste tip, die ik kan geven is om altijd beoordelingen van andere reizigers te lezen! Let er dan wel op dat het onafhankelijke beoordelingen zijn. En als er alleen maar goede beoordelingen staan, moet je ook gaan twijfelen. Want waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt toch? Laats heb ik gereserveerd bij Parkfly.nl in Aalsmeer. Ik had deze site gevonden via [url=http://www.schipholparkeren.nl: schipholparkeren.nl[/url: . Succes! Hanseinde Quote Destijds werd een vraag gesteld in discussies. Ik denk niet dat uw antwoord hiertoe nog doet, m.a.w. niet meer actueel.
Reactie door 1953 op 27-01-2015 03:12
Quote: 14peter schreef op maandag 26 jan 2015, 23:18: Klopt Hansvogel, dan ga je twijfelen. Dat doe ik ook altijd als mensen zich speciaal op dit forum aanmelden om een stokoud topic onder een dikke laag stof vandaan halen en daarin een link achterlaten...einde Quote Ik noemde dat vroeger: "Mosterd na de maaltijd"! Mag dat niet meer vermelden alhier in menig topic die onder stof vandaan werd opgehaald, vond en vindt de redactie van deze website.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!