Kassa

verpleegtehuizen

Geplaatst door: gradjeenjose op: 21-11-2013 14:35
Op tv maakt men reclame, dat je voor het verpleegtehuis voor je ouders ook moet gaan shoppen, net als dat je een goede school voor je kinderen zoekt, maar wat blijkt, we hebben hier in ons dorp 2 zulke tehuizen, maar je mag er niet eens gaan kijken, of het wel iets is voor je ouders. Je krijgt een filmpje te zien van een ander tehuis uit een ander dorp. Hoe de regels en de verzorging is geregeld krijg je niet te horen, daarbij hoor je verontruste verhalen, dat er niet goed voor de mensen gezorgd kan worden door de bezuinigingen, hoe kun je nu een goede beslissing nemen, als je niets mag zien of weten, dit kan toch niet!
Reactie door tijger1 op 21-11-2013 15:23
U zou eens bij iemand op bezoek kunnen gaan in dat verpleegtehuis in uw dorp. Er woont vast wel een oude buurvrouw of buurman. Dan ziet u meteen de gang van zaken. Vaak wordt er iets georganiseerd, een muziekmiddag of zo, of bingo. Dan kunt u ook eens binnenlopen en aanbieden te helpen. Maar volgens mij zijn die meeste tehuizen niet om over naar huis te schrijven en wordt alles minder en minder.
Reactie door valerius-2 op 21-11-2013 15:28
Als men niet mag zien waar u iemand wilt onderbrengen zal het dus wel niet zo toonbaar zijn.
Reactie door aurora1 op 21-11-2013 19:18
Als ze er een restaurant hebben waar ook buurtgenoten mogen eten, dan daar eens binnenlopen en her en der een praatje met bewoners maken.
Reactie door tot15karakters op 22-11-2013 17:29
Je mag naast officieel bezoek ook een willekeurige bezoeker aanspreken. Vraag diverse bewoners eens en dus niet gelijk voor inschrijven. Er is zoveel familie die zelden komt dat het beslist niet opvalt.
Reactie door strandjutter op 25-11-2013 15:35
Dit komt mij onwaarschijnlijk over. Als je een afspraak maakt mag je altijd rondkijken en vragen stellen. Aan zowel medewerker als bewoners.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!