Kassa

Verklaring schadevrije jaren autoverzekering

Geplaatst door: rechtennl op: 28-02-2013 21:46
Mijn autoverzekeraar, FBTO, wil mij geen verklaring geven van mijn schadevrije jaren. Dit zou ik alleen krijgen als ik mijn verzekering op zou zeggen. Wat moet ik doen?
Reactie door tijger1 op 28-02-2013 22:48
En waarom zou u die verklaring dan eerder willen hebben? U weet toch zelf ook hoeveel jaren u schadevrij gereden hebt? U hebt die verklaring ook alleen maar nodig als u naar een nieuwe verzekeraar overgaat..
Reactie door valerius-2 op 28-02-2013 23:00
Dat klopt u heeft toch een polis waarop de schade vrije jaren staan, dat kan u toch opgeven. En zo de verzekering is o[gezegd kan u de verklaring hiervan als gebruiken om de opgave van de jaren te bevestigen.
Reactie door mediokas op 05-03-2013 11:18
De vraag is nogal kort geformuleerd, maar zoals ik het lees, lijkt het erop dat je een tweede voertuig wilt gaan verzekeren bij een andere maatschappij, maar wel met dezelfde schadevrije jaren (svj). Zo werkt het ind e praktijk helaas niet. De officiele svj kunnen maar op 1 verzekering tegelijk gebruikt worden. Koop je daarbij een tweede voertuig, dan bieden bijna alle verzekeraars de mogelijkheid om het tweede voertuig tegen dezelfde noclaim korting te verzekeren. Dit moet dan wel bij dezelfde verzekeraar zijn. Verzeker je het tweede voertuig bij een andere maatschappij, dan begin je gewoon op 0. Dus ik zou aanraden om het tweede voertuig bij dezelfde maatschappij onder te brengen als de eerste
Reactie door tijger1 op 05-03-2013 12:16
@mediokas Dat is niet helemaal correct wat u zegt. Sommige verzekeraars verzekeren bijvoorbeeld geen motoren of campers. Men moet daarmee dan wel naar een andere verzekeraar, die echt dezelfde schadevrije jaren toepast. Maar ik denk dat het al opgelost is, want Ts reageert niet meer.
Reactie door mediokas op 05-03-2013 12:41
@ tijger1 Het zou kunnen dat wat jij zegt bij een aantal maatschappijen geldt, maar ik weet zeker dat zoals ik het heb beschreven bij een aantal echt grote maatschappijen zo werkt. Iedere maatschappij mag dat natuurlijk ook zelf bepalen, omdat ze je treden kunnen toekennen. Maar op zeker zal het officiele aantal svj bij de nieuwe maatschappij op 0 beginnen. Los daarvan zouden ze misschien wel kortingen kunnen geven op basis van het aantal svj bij de eerste maatschappij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!