Kassa

Verkiezingsstunt van Mark Rutte?

Geplaatst door: zonnewind op: 22-08-2012 20:05
De heer Mark Rutte spreekt over € 1000,00 te 'schenken' aan werkenden. Dit als argument om werken te stimuleren. Afgezien van diegenen die het wel best vinden om een uitkering te blijven ontvangen omdat ze niet willen werken, zullen de meesten toch liever een baan hebben waar ze zelf hun eigen geld kunnen verdienen. Maar, ........... werkend geld verdienen betekent banen. Die momenteel veelal voor velen wegvallen. Als trap na krijgen ze dan nu te horen dat diegenen die wél werken, duizend euries krijgen. Wie betaalt dat dan? Zo'n goedkope verkiezingsstunt verwacht ik van iemand die verder niets anders heeft te beloven dan dat we moeten bezuinigen. Wij bezuinigen inmiddels al jaren, nu de regering nog.
Reactie door stacey op 22-08-2012 20:58
Werken stimuleren..........Tuurlijk...... Eerst maar even (nieuwe) banen creeren voor al die per massa ontslagen en weg-gereorginseerde werknemers eerst maar dan ? En wie gaat dat betalen ? Niet werkend nederland natuurlijk, want die zijn geen cent waard volgens die Flapdrol............ Loon naar werken wil meneer, nou dat prestatielose gedraai van hem is wat mij betreft nog niet de helft van z`n salaris waard dus daar gelijk maar ff flink korten zou ik zeggen ;-)
Reactie door zonnewind op 22-08-2012 21:52
Inhakend op het debat dat momenteel gaande is en waar gesproken wordt over een eigen bijdrage van 350,00 euro per jaar. Omgerekend is dat 29,.... euro extra per maand. Daarboven betalen we dus de 'gewone' maandelijkse premie voor onze ziektekosten. In Duitsland zijn de zorgkosten veel minder. Voor zover ik weet is de verzorging in de Duitse ziekenhuizen prima-visimo. Hoe kan dit?
Reactie door dearagain op 22-08-2012 23:49
Ik begrijp jouw reaktie in dit verband niet zonnewind. Uiteraard is dit een ordinaire verkiezingsstunt van deze "liberaal". Na de verkiezing verdwijnt deze oprisping weer vanzelf in de onderbuik en het volk heeft even gedacht dat politici ook eerlijke mensen zijn. Of het stemmenwinst oplevert waag ik te betwijfelen. De kiezende burger wordt qua intelligentie de laatste jaren wat onderschat, is mijn stellige indruk. Enfin, binnenkort zullen we het weten. dearagain
Reactie door vagcom op 23-08-2012 01:54
Wordt tijd dat Mark eens gaat (op)Rutte....
Reactie door zonnewind op 23-08-2012 08:34
Gezien de grote groepen die achter de PVV en SP aanhollen, lijkt mij dat de intelligentie van die groepen nog wel wat ontwikkeling kan gebruiken. Veel mogen dan 'protest stemmen' zijn maar ondertussen bepalen die groepen protesters tijdens verkiezingen wél hoe het land geregeerd gaat worden. Kijk naar de verkiezingsuitslagen van de afgelopen jaren. Er wordt wel beweerd dat wie ze'n gat brandt moet op de blaren zitten. Deze blaren waren de afgelopen jaren dure blaren. Dus protesteren is prima, maar doe dat niet via verkiezingen. Dat levert niets op alleen ellende. Wat een volk nodig heeft is een regering die de intelligentie bezit om in te zien hoe grote financiële instellingen, o.a. banken, de financiele toestand van een land kunnen maken of breken. DAARTOE moeten ze in staat zijn. Niet alleen maar mooie loze praatjes houden om zieltjes te winnen voor hun partij.
Reactie door jorisw op 23-08-2012 09:03
Het is een mooie manier om de koopkracht van de lager betaalden flink te verhogen. Je kunt ook het belastingtarief verlagen, maar daar profiteren lager betaalden niet zoveel van. 1 of 2% van weinig is nog steeds weinig. Overigens is het helemaal niet zoveel: in het verleden was de belastingvrije voet veel hoger dan nu de arbeidskortingen.
Reactie door jobiejoba op 23-08-2012 10:05
Natuurlijk is dit goed gepland zo voor de verkiezingen. De verhoging van de vrijstelling voor spaargeld valt mij tegen gezien de zeer hoge prijzen voor koopwoningen. Ik had van een liberaal verwacht dat die vrijstelling naar minimaal 100.000 zou gaan ipv 35000. Maar elk begin is natuurlijk goed. Als ik de commentaren op andere websites lees dan weegt het niet op tegen de lastenverzwaringen van het lenteaccoord.
Reactie door cococat op 23-08-2012 10:42
Je gaat die 1000 euro natuurlijk gewoon zelf betalen want het wordt dan op een andere manier wel weer bij je weggehaald, maar dat zeggen ze nu nog niet. Lijkt inderdaad een (slechte) verkiezingsstunt.
Reactie door harrie op 23-08-2012 12:42
Quote: cococat schreef op donderdag 23 aug 2012, 10:42: Je gaat die 1000 euro natuurlijk gewoon zelf betalen want het wordt dan op een andere manier wel weer bij je weggehaald, maar dat zeggen ze nu nog niet. Lijkt inderdaad een (slechte) verkiezingsstunt.einde Quote Dat wordt gewoon gemaskeerd terugbetalen met......rente!!!!! Ex-Haagsche Harrie
Reactie door valerius-2 op 23-08-2012 13:17
Hij moet daar toch eerst een meerderheid voor zien te krijgen. En als ik zo de commentaren hoort van de andere partijen is dat onmogelijk. Dat ios alleen maar een verkiezingskreet. Want dat is het enige doel, hij weet toch dat hij het niet bereikt. Alleen aandacht. Maar kijk maar eens bij zijn afgescheiden politieke vriend die is er ook groot mee geworden. Alas voorbeeld AOW niet verhogen. toen de stemmen binnen waren, was het over.
Reactie door carola.83 op 23-08-2012 14:16
En ook de SP komt met een hele leuke verkiezingsstunt: Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden AMSTERDAM - Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden. Volledig artikel: NU.nl
Reactie door tdehond op 23-08-2012 15:09
Leuk gebaar. :( Zeker in combinatie met versoepeling van het ontslagrecht. Wordt zeker betaald door de ( chronisch) zieken die volgend jaar 7.50 per dag moeten betalen mocht opname in ziekenhuis nodig zijn + verhoging eigen bijdrage in de zorg. Dit in combinatie met de plannen om flink te hakken in de huishoudelijk hulp aan bejaarden en chronisch zieken.
Reactie door jorisw op 23-08-2012 15:27
Quote: carola.83 schreef op donderdag 23 aug 2012, 14:16: En ook de SP komt met een hele leuke verkiezingsstunt: Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden AMSTERDAM - Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden. Volledig artikel: NU.nleinde Quote Met al dit soort dingen moet het toch een makkie van de andere partijen om die SP-ballon heel snel lek te kunnen prikken. Zal de SP nu echt denken dat de kiezers zo dom zijn dat ze met dit soort debiele ideeen te lijmen zijn?
Reactie door ultraglide1998 op 23-08-2012 15:43
Dit is geen verkiezingsstunt maar stond ook al in het verkiezingsprogramma van de partij. ProgrammaProgramma
Reactie door dearagain op 23-08-2012 16:19
Een vrijstelling die stijgt van pakweg 29000 naar 35000 brengt hooguit 64 euro op jaarbasis op. Dat zet dus flink zoden aan de dijk!!! Te weten: 5 en halve euro per maand en dat is ongeveer evenveel als 1 pilsje meer per maand op een terrasje in Kijkduin of op de Coolsingel in het hartje van Rotterdam. dearagain
Reactie door jobiejoba op 23-08-2012 17:12
Quote: ultraglide1998 schreef op donderdag 23 aug 2012, 15:43: Dit is geen verkiezingsstunt maar stond ook al in het verkiezingsprogramma van de partij. Programmaeinde Quote Nu er veel kritiek is doen ze natuurlijk aan damage control. Als het op de voorpagina van de grootste krant staat op de dag daf de debatten op tv beginnen (en de VVD verstek liet gaan) dan kan je niet anders concluderen dat het bij het verkiezingscircus hoort. Afwezig tijdens het tvdebat maar volop aanwezig in de media.
Reactie door diumenge op 23-08-2012 17:26
Quote: carola.83 schreef op donderdag 23 aug 2012, 14:16: En ook de SP komt met een hele leuke verkiezingsstunt: Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden AMSTERDAM - Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden. Volledig artikel: [url=http://www.nu.nl/economie/2891080/restschuld-huizenbezitters-in-nood-kwijtschelden.html: NU.nl[/url: einde Quote Begin toch wel het idee te krijgen dat bij de SP de kolder in de kop is geslagen. Zo gaan we er allemaal aan meebetalen. Als je in die situatie zit, moet je nu al extra gaan aflossen!
Reactie door jorisw op 24-08-2012 09:27
Quote: diumenge schreef op donderdag 23 aug 2012, 17:26: Quote: carola.83 schreef op donderdag 23 aug 2012, 14:16: En ook de SP komt met een hele leuke verkiezingsstunt: Restschuld voor huizenbezitters in nood kwijtschelden AMSTERDAM - Huizenbezitters die met een restschuld zitten en daardoor in de problemen zijn geraakt, moeten door de banken worden geholpen door die schuld kwijt te schelden. Volledig artikel: [url=http://www.nu.nl/economie/2891080/restschuld-huizenbezitters-in-nood-kwijtschelden.html: NU.nl[/url: einde Quote Begin toch wel het idee te krijgen dat bij de SP de kolder in de kop is geslagen. Zo gaan we er allemaal aan meebetalen. Als je in die situatie zit, moet je nu al extra gaan aflossen!einde Quote En dit is ook nog eens een (erg foute) verkiezingsstunt, want er staat geen woord over in het SP verkiezingsprogramma. I.t.t. tot de 1000 euro belastingkosting van de VVD. Het lijkt erop dat de SP gewoon maar wat roept in de hoop nog wat zieltjes te winnen. Aan de andere kant wel slim van ze: nu allemaal lekker populistische dingetjes roepen, en er later niet op kunnen worden afgerekend, want het staat immers niet in het programma. Dat er nog steeds zoveel mensen intrappen in de praatjes van die populisten.
Reactie door zoekster op 24-08-2012 10:04
In mijn ogen zijn ze allemaal met verkiezingsstunts bezig. CDA ineens tegen de terugbetaal regeling voor studenten om stemmen te winnen, maar als puntje bij paaltje komt houdt het geen stand. En zo zal het ook met de beloftes van de anderen partijen gaan. Ook aan dat 'lenteakkoord' wordt al aan alle kanten geknabbeld. Dat VVD, SP en PVV niet komen opdraven op het eerste verkiezingsdebat uit tactische overwegingen, vind ik zwak. Nog geen idee op welke partij te stemmen, kan me nog in geen een enkel verkiezingsprogramma genoeg vinden.
Reactie door carola.83 op 24-08-2012 18:55
Quote: jorisw schreef op vrijdag 24 aug 2012, 09:27: En dit is ook nog eens een (erg foute) verkiezingsstunt, want er staat geen woord over in het SP verkiezingsprogramma. I.t.t. tot de 1000 euro belastingkosting van de VVD. Het lijkt erop dat de SP gewoon maar wat roept in de hoop nog wat zieltjes te winnen. Aan de andere kant wel slim van ze: nu allemaal lekker populistische dingetjes roepen, en er later niet op kunnen worden afgerekend, want het staat immers niet in het programma. Dat er nog steeds zoveel mensen intrappen in de praatjes van die populisten.einde Quote Jammer genoeg trappen er idd veel mensen in. Veel SP stemmers denken echt dat als de SP wint, de SP het helemaal voor het zeggen krijgt en alles kan doen en laten wat zij willen.
Reactie door jorisw op 24-08-2012 19:10
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 24 aug 2012, 18:55: Quote: jorisw schreef op vrijdag 24 aug 2012, 09:27: En dit is ook nog eens een (erg foute) verkiezingsstunt, want er staat geen woord over in het SP verkiezingsprogramma. I.t.t. tot de 1000 euro belastingkosting van de VVD. Het lijkt erop dat de SP gewoon maar wat roept in de hoop nog wat zieltjes te winnen. Aan de andere kant wel slim van ze: nu allemaal lekker populistische dingetjes roepen, en er later niet op kunnen worden afgerekend, want het staat immers niet in het programma. Dat er nog steeds zoveel mensen intrappen in de praatjes van die populisten.einde Quote Jammer genoeg trappen er idd veel mensen in. Veel SP stemmers denken echt dat als de SP wint, de SP het helemaal voor het zeggen krijgt en alles kan doen en laten wat zij willen.einde Quote Overigens: als de banken verplichten zouden worden om deze bedragen kwijt te schelden, gaat ze dat zo'n 24 miljard kosten. Als je dan bedenkt dat een bank als ING tussen de 3 en 4 miljard winst maakt, dan geeft het toch mooi aan dat we geld absoluut niet aan de SP moeten overlaten. (en voor de SP aanhangers die dan met de mantra komen dat het management hun bonussen maar moet inleveren: nee, het management van de banken krijgt bij lange na geen 24 miljard aan bonussen).
Reactie door jobiejoba op 24-08-2012 19:44
Er worden allerlei bedenkelijke truuks gebruikt. Bij Editie NL brachten ze Roemer en Halsema in beeld toen ze het over liegende politici hadden en rechtse politici toen ze het over vertrouwen hadden. Gewoon ouderwetse propaganda. Er zijn natuurlijk ook vreemde rechtse plannen JorisW, zoals de wens om pensioenfondsen nog meer dan nu in hypotheken te laten beleggen.
Reactie door uwv slachtoffer op 11-10-2012 08:40
Een betere verkiezingsstunt was het geweest wanneer ze het UWV zouden opheffen. OOk de PvdA doet niets op dit vlak ik heb geleerd dat heel veel politieke diertjes bijbaantjes hebben in dergelijk organisaties en in eigen vlees snijden doet pijn. ik heb geen vertrouwen in de politiek en ik zou iedereen willen oproepen om de polietiek duidelijk te maken dat niet de politicie en ook niet de banken de baas zijn in Nederland maar wij de burgers.
Reactie door winterman op 11-10-2012 11:56
Quote: uwv slachtoffer schreef op donderdag 11 okt 2012, 08:40: Een betere verkiezingsstunt was het geweest wanneer ze het UWV zouden opheffen. einde Quote Een verkiezingsstunt na de verkiezingen??? Je zou bijna gaan denken dat jij een probleem met het UWV hebt.
Reactie door valerius-2 op 11-10-2012 13:16
Quote: ultraglide1998 schreef op donderdag 23 aug 2012, 15:43: Dit is geen verkiezingsstunt maar stond ook al in het verkiezingsprogramma van de partij. Programmaeinde Quote Als je de politiek gelooft wat ze allemaal voorstellen dan was iedereen al schatrijk geweest
Reactie door ruitenheer op 13-10-2012 17:15
Quote: uwv slachtoffer schreef op donderdag 11 okt 2012, 08:40: Een betere verkiezingsstunt was het geweest wanneer ze het UWV zouden opheffen.einde Quote Dat zou inderdaad een flinke stunt zijn. Ik denk alleen dat degenen die afhankelijk zijn van een uitkering die stunt hadden kunnen waarderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!