Kassa

verhogingen Reaal verzekeringen

Geplaatst door: ingzagers op: 16-07-2014 18:39
Gisteren 15 juli kreeg ik van Reaal verzekeringen bericht dat mijn autoschadeverzekering per 1 september automatisch vervangen werd door een nieuw verbeterd pakket: het Reaal Goed Geregeld Pakket. "Wij willen onze klanten verzekeringen bieden die passen bij deze tijd", ik had niet het gevoel dat ik eerder bij hen een vooroorlogse verzekering had afgesloten voor mijn "automobiel". Zonder verder te hebben gelezen voelde ik toen al aan mijn water dat er een premieverhoging aan zat te komen. "wij nemen meer individuele factoren mee in de rekensom", "bovendien worden wij net als andere verzekeraars geconfronteerd met meer schadebetalingen". Wat die individuele factor dan wel niet is met het maximale aantal schadevrije jaren die ik heb weet ik niet maar moest twee keer kijken naar de gevolgen van deze ongevraagde pakketwijziging. Voorheen betaalde ik bij Reaal voor een WA casco met inzittendenverzekering voor de 3 jaar oude Yaris die ik heb 307,08 Euro. Mijn nieuwe premie (dus na weer een schadevrij jaar) zal 396,32 Euro worden. Oftewel een verhoging van dik 89 Euro, let wel dat is een stijging van dik 29%!!! Trok vorig jaar iedereen aan de bel vanwege een stijging van 6% en verhoging van de assurantiebelasting nu wordt je ongevraagd even 29% extra uit de portemonnee getrokken. Dit kan toch niet waar zijn, wie heeft er nog meer van zulke ervaringen met de Reaal autoverzekering? Op voorhand geeft Reaal al aan dat bij niet akkoord gaan van deze overstap je de mogelijkheid hebt om direct tot 1 september 2014 op te zeggen, daarna kan het maandelijks. Moge duidelijk zijn dat ik mijn verzekering bij deze club opzeg, Goed Geregeld Reaal.
Reactie door tijger1 op 16-07-2014 18:49
Even off topic. Voor een slechts drie jaar oude auto is het onverstandig slechts alleen WA verzekerd te zijn. Beter is in ieder geval een Extra dekking te nemen. En als u het maximum aantal schadevrije jaren hebt, kan een all risk dekking u niet meer dan ca. € 400 hoeven kosten. Mocht u wel alleen WA verzekerd willen blijven, dan is een verkeersrechtsbijstandverzekering eigenlijk een must, behalve als u wellicht een gezinsrechtsbijstand hebt, waarin verkeer is opgenomen. Persoonlijk vind ik een inzittendenverzekering compleet overbodig.
Reactie door ingzagers op 16-07-2014 20:32
Sorry, ik had er bij moeten zetten dat ik een WA beperkt casco verzekering heb dus een beperkte all-risk waarbij bijvoorbeeld hagelschade gedekt is. Mijn auto wordt in oktober 4 jaar en als je aan het rekenen komt met dagwaardes, aftopping van de vergoeding en de premie is dat voor mij de meest economische verzekering Maar niet interessant is HOE ik verzekerd ben, mij gaat het om de extreme premieverhoging van een ongewijzigde verzekering die je even wordt meegedeeld. Ja, je kunt de verzekering opzeggen en naar een ander gaan en misschien wil Reaal dat ook liever.
Reactie door tijger1 op 16-07-2014 21:01
Daarom stond er ook off topic boven, maar mijns inziens kunt u overal voordeliger terecht. Reaal kan doen wat ze willen. Die rechtsbijstand was slechts een advies. Als u aangereden wordt, hebt u een hoop werk om dat te verhalen. Maar dat is verder asn u uiteraard.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!