Kassa

Verbetering OV-chipcard & bankpas?

Geplaatst door: miepje58 op: 18-08-2014 15:52
Lees ik vandaag dit: Contactloos betalen Klanten van ABN Amro kunnen straks als eerste met hun bankpas in- en uitchecken. NS begint binnenkort een proef met contactloos betalen voor het reizen met de trein. Als deze nieuwe manier van reizen op saldo wordt geïntroduceerd, zullen vermoedelijk snel passen van andere banken volgen. Mogelijk is dan geen aparte ov-chipkaart meer nodig. Je ZOU ze toch! Hadden ze nou echt niet een paar jaar geleden kunnen bedenken dat het handig was om met je bankpas te kunnen reizen? Sterker nog, dat kón al! Lekker chippen in de bus. Goedkoop, snel, simpel. Maar nee hoor, eerst 3 jaar voor de chipknip verdwijnt al die kastjes uit de bus verwijderen zodat je weer staat te prutsen met geld. Dan OV-card kastjes ophangen die nog niet werken. Dan de papieren kaartjes afschaffen en DAN PAS gaan nadenken of het toch niet handig is als je weer met je bankpas kan reizen. Het is nog erger gesteld met Nederland dan ik dacht.
Reactie door tijger1 op 18-08-2014 17:45
Ik neem mijn auto wel.;-)
Reactie door diumenge op 18-08-2014 18:09
Quote: miepje58 schreef op maandag 18 aug 2014, 15:52: Het is nog erger gesteld met Nederland dan ik dacht. einde Quote Emigreren dan maar, welk land heb je in gedachte miepje?
Reactie door sjoppie op 19-08-2014 06:54
Regeren is achterom kijken.....
Reactie door pieterwolters op 19-08-2014 09:47
Quote: miepje58 schreef op maandag 18 aug 2014, 15:52: Het is nog erger gesteld met Nederland dan ik dacht. einde Quote En in welk land is het allemaal wel goed geregeld dan? Als je naar het totaalplaatje kijkt is Nederland toch echt 1 van de beste landen om te mogen wonen. Al sta ik open voor suggesties van landen waar het nog beter is. Noorwegen misschien? Oslo heeft procentueel het hoogste aantal heroïneverslaafden? Zwitserland? Alleen leuk als je genoeg geld hebt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. En voor wat betreft de verschillende kaarten voor OV: het ene sluit het andere niet uit. Wij hebben in ons gezin 2 anonieme OV kaarten die door iedereen kunnen worden gebruikt. Als je alles op een bankpas zet moet iedereen zijn eigen OV potje hebben. Oftewel: je krijgt als consument gewoon meer keuze en je kiest zelf de optie die het beste werkt voor je.
Reactie door miepje58 op 19-08-2014 10:20
Ik ben niet duidelijk geweest, geloof ik. Het gaat mij er om dat nu nét de NS iedereen die OV-kaart door de strot heeft geduwd, men eindelijk bedenkt dat aangezien 90% van de mensen toch een bankpas hebben, je net zo goed daarmee kan laten reizen. Dus is er heel veel geld, moeite, tijd en ergernis (dat laatste bij de klanten) gaan zitten in het ontwikkelen van een kaart die A) in andere landen al was uitgevonden en beter werkt; B) het vervoer duurder heeft gemaakt; C) zonder HBO-opleiding bijna niet meer te volgen is. Emigreren heeft hier niets mee te maken.
Reactie door zoekster op 19-08-2014 10:31
Ik heb ook een anonieme OV kaart, gewoon uit principe, omdat ik geen zin heb om overal maar getraceerd te worden. Bovendien houd je bij een aparte pas beter het overzicht over hoeveel je aan het OV spendeert. Van mij hoeft het niet op 1 kaart.
Reactie door tijger1 op 19-08-2014 10:37
Op mijn bankpas reizen, lijkt mij niet verstandig. Die houd ik graag gecontroleerd in mijn portefeuille en de enige keer per jaar dat ik met het openbaar vervoer ga, is die OV kaart, met gratis reizen voor 65 plussers, prima geschikt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!