Kassa

Veiling Neckerman

Geplaatst door: neodutchio op: 30-12-2014 00:18
Het klinkt leuk, 'goedkope' artikelen via een veiling kopen, maat wat schetst mijn verbazing, Neckermann heeft een doorstart gemaakt, maar op een veilingsite wordt de oude B-keus en retourvoorraden aangeboden. Nergens staat vermeld wat er mis is met deze artikelen en de veilingsite verschuilt zich achter de curator en zodoende is er geen garantie. Ook de nieuwe Neckermann verschuilt zich achter het faillisement. Waarom worden er nog steeds waardeloze artikelen aangeboden op veilingsites met enkel de reden ons geld uit de zak te laten kloppen. Wat kunnen we hieraan doen?
Reactie door tijger1 op 30-12-2014 00:27
Wat u hieraan kunt doen? Dat is simpel, daar niets kopen.
Reactie door tot15karakters op 30-12-2014 09:33
Elke webwinkel krijgt retour goederen. Daar is soms enige verpakking schade zichtbaar dus moeilijk voor de volle prijs... Of het product is niet 100% en kwam daarom retour. Ook defecte worden hersteld en al wat retour kost geld voor controle. Deze goederen van vrijwel elke webshop, dus ook die van mijn worden vaak via handelaren in gebruikte restpartijen verkocht. Ook Demo of zo... Elke handelaar die dergelijke partijen opkoopt mag zelf weten of hij het als Demo, Discount of Veiling aanbied. Vandaag nog een wasmachine, normale prijs E399,- voor E349,- met deuk/transportschade verkocht en verder nieuwe.... Ja, je ziet bij plaatsen de zijkant toch vaak niet of nauwelijks en een leuk voordeel met behoud volle 2 jaren fabrieksgarantie... Ik vertel en laat zien waarom het goedkoper is, maar helaas zijn er ook die het zomaar als nieuw verkopen en dan krijg je dit soort forum reacties...
Reactie door zoekster op 30-12-2014 10:51
Het is vrij simpel, internetveiling van artikelen valt onder de wet overeenkomst op afstand. Dus u heeft sowieso 14 dagen bedenktijd. En ook al zal er geen fabrieksgarantie zijn, toch moet de verkoper u wettelijke garantie bieden, dat betekent dat als er binnen 6 maanden een defect aan het product wordt geconstateerd, u recht heeft op herstel of vervanging van het product. Kan er niet worden hersteld of vervangen dan heeft u recht op geld terug. Na die 6 maanden heeft u nog steeds recht op een goed product, maar dan ligt de bewijslast bij de koper dat er in de basis iets mis is met het product. Nu het mindere deel van het verhaal, vooral bij veilingen blijkt het een bereklus te zijn, om je rechten te halen. Daarom zou ik het advies van tijger1 opvolgen. Niet aan beginnen, tenzij u in een oogopslag kunt zien of het een goed product is. Want het herroepingsrecht blijft sowieso van kracht.
Reactie door zoekster op 30-12-2014 11:01
Dat is waar ook, bij executoriale verkoop (faillissementsverkoop) geldt de wet overeenkomst op afstand niet. Dan maar helemaal wegblijven, ze kunnen je dan echt alle bagger verkopen en ermee wegkomen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!