Kassa

Veen media - proefnummer

Geplaatst door: ok2014 op: 26-03-2015 10:01
Vorig jaar ben ik ingegaan op een aanbieding van Veen Media, New Scientist. Vijf proefnummers en er stond bij dat je nergens aan vast zou zitten. Is ook logisch als er staat vijf nummers. Na de vijf nummers kreeg ik echter een factuur voor een jaar abonnement. Daar zou ik aan vast zitten. Ik heb dit bestreden en na lang wachten een reactie dat ik een opzeg termijn had en dat die verstreken was. Ze wilden dan wel, uit coulance, na drie maanden laten opzeggen. Ik moest dan wel die 3 maanden nog betalen. Op mijn laatste mail hierover is niet gereageerd en nu krijg ik een incassobureau. Behalve dat denk ik dat ze mij ook aangemeld hebben als wanbetaler. Kan dit zomaar? Moet ik toch betalen?
Reactie door tijger1 op 26-03-2015 12:14
Nee, niet betalen. Als het echt een proefabonnement was, mag dat niet automatisch overgaan in ern abonnement. Zo'n incassobureau stelt niets voor. En men kan u nergens aanmelden als wanbetaler. Bericht éénmalig per mail aan dat incassobureau dat u een proefabonnement had en dat u geen verder abonnement bent aangegaan en dan klaar. Schrijf daarbij dat u verdere stappen met vertrouwen tegemoet ziet. De mail niet ondertekenen. Niet uw telefoonnummer of nog meer gegevens verstrekken. Stuur die mail ook naar Veen Media. Dan verder nergens meer op reageren.
Reactie door edrick3 op 26-03-2015 15:51
Hallo ok2014, Gaat het om deze aanbieding? Ontvang tijdelijk 5 nummers van New Scientist voor 24,95 en krijg gratis de dvd Stephen Hawking's Grand Design. Als abonnee op New Scientist ontvangt u veel voordeel: • Een abonnement is goedkoper dan alle edities los kopen • Elke maand automatisch het nieuwste exemplaar thuisbezorgd • Korting op evenementen • Speciale aanbiedingen op interessante producten Deze actie is alleen geldig in Nederland en België. U ontvangt 5 nummers van New Scientist. Daarna kunt u elke drie maanden eenvoudig opzeggen per post, e-mail of telefoon. Het venijn zit in de laatste regel: Daarna kunt u elke drie maanden eenvoudig opzeggen per post, e-mail of telefoon. Heb je geen Voorwaarden ontvangen bij dat 'proef'abonnement? Daarin zou dan toch iets over opzeggen cq beëindiging na afloop van de proefperiode gestaan moeten hebben. Helaas lezen mensen vaak niet goed. Met vr.gr.
Reactie door tot15karakters op 26-03-2015 16:40
Er zijn ook aanbiedingen die na bepaald aantal nummer stoppen maar deze dus niet bij deze voorwaarden. Klopt dit of heb je op andere manier afgesloten en daar bewijs van? (print) Je moet bewijs hebben onder welke voorwaarden je het proefje hebt genomen en als bovenstaande waar is jammer....
Reactie door ok2014 op 26-03-2015 22:05
Hartelijk dank voor jullie reacties @edrick: Nu staat de aanbieding zo op hun site, maar toen ik het afnam heb ik contact gehad en werd mij gezegd dat je er niet aan vast zat. Ik ben natuurlijk veel te naief en laat zoiets niet schriftelijk bevestigen. Ik heb een factuur gehad en daar op staat alleen de volgende tekst: Ja, ik ontvang graag 5 nummers + gratis dvd Stephen Hawking's Grand Design Op de factuur staat niets over een abonnement. Als ik ergens anders inkopen doe en een factuur krijg betekent dit toch ook alleen dat ik het product gekocht heb dat op de factuur staat en kan ik toch niet plotseling aan een abonnement vast zitten? Ik ben het eigenlijk met tijger1 eens. Ik heb geen enkel bewijs gezien dat ik iets ondertekend heb waaruit blijkt dat ik een abonnement heb, sterker ik heb een factuur waar niets over een abonnement op staat. Dus heb ik gedaan wat tijger1 schrijft.
Reactie door hopetobehelping op 27-03-2015 21:38
Beste ok2014, sluit me aan bij het antwoord van tijger1. Denk dat de volgende vraag en antwoord op consuwijzer aardig aansluiten bij wat u meemaakt: klik hier.hier
Reactie door ok2014 op 31-03-2015 14:29
Vandaag bericht gekregen dat het allemaal niet gelopen is als bedoelt en dat ik wel een punt had dat niet duidelijk bij het aanbod stond dat het een abonnement was. Uit coulance hoef ik niet te betalen. Met andere woorden ze vinden toch wel dat je op die manier kunt adverteren en dat als mensen ingaan op een aanbod van een aantal proefnummers, ze toch een abonnement hebben. Ik vind dat er toch veel harder tegen dit soort misleiding opgetreden moet worden. Een proefabonnement is een proefabonnement. Als de organisatie wil dat je je abonneert moeten zij tegen het einde van de proefperiode actie ondernemen om te vragen of het beviel en of je een abonnement wilt. Dit geldt voor allerlei acties. Het op slinkse wijze mensen overhalen een abonnement op iets te nemen is dacht ik verboden. Het komt er dus nu op aan dat te handhaven. Dank voor alle adviezen.
Reactie door tijger1 op 31-03-2015 15:19
Mooi, opgelost. Laat dat antwoord per mail bevestigen, anders hangt er over een paar maanden een incassobureau asn de bel. Mail bewaren. Bedankt voor het terugmelden.
Reactie door ok2014 op 31-03-2015 15:27
Nawoord: Na mijn opmerking op dit forum, ben ik op zoek gegaan naar de e-mailadressen van werknemers bij de uitgeverij, zoals de directeur en uitgever. Aan hen heb ik het hele dossier gemaild met mijn visie. Volgens mij kun je naar de lezersservice blijven mailen tot je een ons weegt. Ik heb daar antwoorden van minstens vijf verschillende personen gehad. In de mail die ik vandaag ontving is niet alleen gezegd dat ik niet hoef te betalen (het verschuldigde abonnementsgeld wordt gecrediteerd), maar ook dat het incassobureau gevraagd wordt het dossier te sluiten. Uiteraard bewaar ik de mail:)
Reactie door ok2014 op 31-03-2015 15:31
o ja, ik had ook een reactie op de facebook pagina geplaatst: https://www.facebook.com/VeenMedia
Reactie door curly op 01-04-2015 11:46
Quote: ok2014 schreef op donderdag 26 mrt 2015, 10:01: Vorig jaar ben ik ingegaan op een aanbieding van Veen Media, New Scientist. Vijf proefnummers en er stond bij dat je nergens aan vast zou zitten. Is ook logisch als er staat vijf nummers. Na de vijf nummers kreeg ik echter een factuur voor een jaar abonnement. Daar zou ik aan vast zitten. Ik heb dit bestreden en na lang wachten een reactie dat ik een opzeg termijn had en dat die verstreken was. Ze wilden dan wel, uit coulance, na drie maanden laten opzeggen. Ik moest dan wel die 3 maanden nog betalen. Op mijn laatste mail hierover is niet gereageerd en nu krijg ik een incassobureau. Behalve dat denk ik dat ze mij ook aangemeld hebben als wanbetaler. Kan dit zomaar? Moet ik toch betalen?einde Quote
Reactie door curly op 01-04-2015 11:48
Ben jaren geleden ook n's ingegaan op een proef-abonnementje, 6x het computer tijdschrift 'CHIP', inclusief test CD-tjes ,2,95 per boekje. Leerzaam ! Twee en half maand van te voren opgezegd, kreeg ik waarempel idem dito een incasso brief, daarna alle trammeland van dien. De opzeg termijn bleek 3 maanden van te voren te zijn.. Betaalde achteraf tachtig euro incassokosten, plus was nu echt gechipt. Sinds dien neem ik geen abonnement(en) meer. En zo zijn er meer lees ik hier.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!