Kassa

Transportkosten energie vanaf 1 aug bij een netwerkbeheerder niet correct uitgevoerd

Geplaatst door: vrijsimpel op: 08-08-2013 22:12
Vanaf 1 augustus worden de transportkosten integenstelling tot hiervoor niet meer apart gefactureerd. Zelf zit ik bij Eneco en de transportkosten worden via Nuon in rekening gebracht. Vanaf 1 augustus is wettelijk geregeld dat deze kosten door je eigen energieleverancier, Eneco in dit geval, in rekening worden gebracht en dat er geen sprake is van aparte facturatie. Echter nu brengt zowel Eneco (terecht) en Nuon de maand augustus in rekening (onterecht), zonder enig uitleg o.i.d. Kassa dit lijkt me een leuke uitzoekklus voor jullie??? https://forum.eneco.nl/servicevragen-90/dubbele-nota-transportkosten-augustus-6191/index3.html#post41611
Reactie door tijger1 op 09-08-2013 00:03
Als u dat nu zelf even uitzoekt? Kassa is met vakantie. Hebt u bij Nuon al nagevraagd hoe dat kan? Betaalt u bij Nuon wellicht achteraf?
Reactie door vrijsimpel op 09-08-2013 00:23
Ach ja men moet op vakantie kunnen... Zijn er nog bedrijven die achteraf factureren? Grapje, maar neen op mn bankaccount staat duidelijk juli & augustus. Nuon bellen? Dacht voorlopig van niet, verdienen ze nog meer geld aan ons; mij niet gezien. Hoezo voorlopig? Via derden begrijp ik dat half sept een eindafrekening plaatsvindt, wacht tot die tijd wel af. Vind het alleen asociaal om het ondanks de veranderende wetgeving toch in rekening te brengen en wij, de consumenten, moeten het maar weer eens in de gaten houden. tbc (geen ziekte lol)
Reactie door tijger1 op 09-08-2013 09:57
Maar als dat vooruit gefactureerd wordt, dan is die incasso toch al van eind juni, begin juli? U zult bij Nuon ook kunnen inloggen en een vraag stellen of mailen. Dan weet u zo waar u aan toe bent. Of vindt u dat een ander dat maar voor u moet doen? De netwerkkosten zijn elke maand hetzelfde, wat valt er nu nog voor eindafrekening op te maken.
Reactie door nuonmedew op 09-08-2013 12:43
Beste vrijsimpel, Uit uw bericht op deze website maak ik op dat u vragen heeft over de kosten voor netbeheer die wij namens Liander bij u in rekening brachten. Graag laat ik u het volgende weten. In uw bericht noemt u dat wij in augustus nog een bedrag hebben afgeschreven voor juli en augustus. Hieruit maak ik op dat deze termijnnota voor twee maanden is. De nota is in juli klaargezet en veertien dagen later automatisch afgeschreven. Er volgt nog een eindafrekening. Wat u te veel heeft betaald voor de periode tot 1 augustus krijgt u weer van ons terug in de eindafrekening. Onze verontschuldigingen voor het ongemak. Heeft u ondanks deze uitleg nog vragen, stuurt u dan even een e-mail naar webcare@nuon.com. Met vriendelijke groet, Barry Nuon Webcare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!