Kassa

TPG Post gaat tenonder door regering.

Geplaatst door: heijmans2000 op: 28-06-2013 00:07
Ik heb aan mijn postbode gevraagd waarom ik 3x per dag post krijg. Het antwoord was dat in Kerkrade 5 firma's brieven bezorgen. Ik vind het dus niet gek dat voormalig PTT het niet meer kan redden. Het is mij bekend dat STADSPOST een brief voor 1 cent goedkoper kon bezorgen. Daarna volgden er nog een paar. DUS: Ik krijg een brief van de belasting van TPG (PTT) DUS: Ik krijg een brief van Gemeente van STADSPOST DUS: Ik krijg een brief van Elders van BUISNISSPOST DUS: Ik krijg een brief van Elders van LICOM En wie zal dat betalen? Al die brieven moeten bezorgd worden. En om 1 cent te bezuinigen per brief zijn er verschillende postbestellers. IK VIND DIT WAANZIN. Het kost allemaal geld. Als ze het hadden gelaten bij het OUDE (PTT) dan zaten we nu o.a. nu niet in de crisis. Dus: Waarom moet ik 3 - 5x per dag brieven krijgen van verschillende postbestellers? Hadden ze het bij het oude gelaten, dan had dit al een stuk gescheeld in de crisis wat we nu hebben. Maar schijnbaar zie ik het verkeerd? Wie ziet het ook zo? Groet, Paul Heijmans.
Reactie door ikbenik op 28-06-2013 02:50
Het probleem is dat Postnl de prijzen drastisch omlaag moest brengen, omdat de concurrentie op dat zeer laag niveau zit, waardoor postnl te duur is geworden. Een ander probleem is dat men DENKT!!! dat door privatisering alles beter en goedkoper wordt. Een stelletje randdebielen denkt nog steeds dat door die verdomde bezuinigingen de crisis opgelost kan worden. En maar roepen dat de rekening niet bij de kinderen neergelegd moet worden! Die gasten zijn echt totaal de weg kwijt. Dadelijk is er niets meer te bezuinigen. Dat wil men maar niet inzien. Sorry hoor, maar door dat gezeik wordt ik echt pist off. Ik noem geen namen, maar zo'n sukkel zei op tv een tijdje terug dat als bleek dat in 2014 de koopkracht achteruit ging, dat er dan nog veel meer bezuinigd moet worden. Dat kon wel oplopen tot 14 miljard. Dat durfde hij met z'n gladde smoel en een grijns op z'n smoel gewoon te zeggen. In plaats van de boel op de rit te krijgen en de economie uit de slop te trekken is men zo gefixeerd op die drie procent, dat men daardoor echt de heleboel naar de knoppen helpt. Sorry voor mijn taalgebruik en dat ik dingen schrijf die ik misschien beter niet had kunnen schrijven, maar ik ben gewoon woest. Woest dat menigeen die het niet kan dragen naar de knoppen gaat en dat degene die ontzettend rijk zijn gewoon op vooruit gaat. En door dat geneuzel trekt men de posterijen de verdommenis in. Het wordt tijd dat de VVD uit het kabinet gezet wordt en de komende 20 jaar niet meer aan de macht komt. In het nieuws staat:"De postbezorging moet in de toekomst terug naar vier of zelfs drie dagen per week. Volgens de VVD is dat nodig om de postbezorging betaalbaar te houden nu er steeds minder post wordt verstuurd." Dat komt, sukkels, omdat de concurrentie maar één of twee keer per week de post bezorgen door studenten! Dus eerst laat men concurrentie toe die maar één keer per week doet bezorgen en ook nog door zeer goedkope studenten. Dan gaat men klagen dat de posterijen te duur zijn, omdat men die gaat vergelijken met die zeer goedkope oneerlijke concurrentie. Duh!!!! Wat men moet doen is die concurrentie opdoeken en van postnl gewoon weer een staatsbedrijf maken. Net als wat PTT vroeger was. Simpel. Zo, dat is eruit!
Reactie door wendy-claire op 28-06-2013 02:57
Dankzij Europa, het Europees Parlement, de Europese Commissie, mochten destijds geen 'overheidsbedrijven' noch nutsbedrijven meer functioneren, deze moesten vanuit Europa verzelfstandigd worden: zogenaamde 'gezonde concurrentie' ten gevolge die niet zo gezond blijkt (bleek) te zijn. PTT, gemeentelijke energiebedrijven & waterleidingsbedrijven & ziekenhuizen & openbaar vervoer, Postgiro, moesten van Europa een andere naam aan gaan nemen, gaan concurreren, geen overheidssteun meer krijgen etc. etc. EUROPA MAAKT MEER KAPOT DAN HET GOED DOET! LIBERALISERING!
Reactie door diumenge op 28-06-2013 12:32
Absurd? Ja. Maakt het wat uit voor de crisis? Nee, natuurlijk niet.
Reactie door ikbenik op 28-06-2013 17:13
Quote: diumenge schreef op vrijdag 28 jun 2013, 12:32: Absurd? Ja. Maakt het wat uit voor de crisis? Nee, natuurlijk niet.einde Quote Toch wel. Als veel ondernemingen maar mensen op staat gaan zetten uit naam van "bezuinigingen" is het echt vragen om problemen. VVD is een liberale partij die de visie heeft dat zo min mogelijk zaken door de overheid geregeld dienen te worden en dat mensen maar zelf de broek op moeten houden. Daarnaast geeft men ook aan dat de rekening niet naar de kinderen geschoven mag worden en dat daarom nu met de botte bijl de "bezuinigingen" doorgevoerd worden om maar onder de drie procent te blijven. Juist in tijden dat veel mensen afhankelijk zijn van vangnetten gaat de VVD daar in snijden. Een ander feit is dat de bezuinigingen voornamelijk de zwakke en armen treft. De rijken merken er niets van en gaan er zelfs op vooruit. De reden dat de VVD juist de armen treft en niet de rijken is gewoon omdat de achterban van de VVD uit de rijken bestaan. De PvdA heeft geen moer te zeggen en het beleid dat het kabinet nu voert is gewoon de liberale koers waarvan de VVD voor het zeggen heeft.
Reactie door tot15karakters op 30-06-2013 11:34
Ik mag niet mijn adres noemen want....... Er is 1 familie die voor 3 bedrijven post bezorgde.... En voor 4 de huis aan huis reclame... En nog pakketten ook dus ZZPers die samen werken en zo wel rendabel hun wijk lopen. Alle door Post NL gesorteerde word dus aangevuld en hij komt daarom extra traag in onze wijk. Deze familie heeft dus samen een complete wijk die niet groot is maar wel volledig en om alles te krijgen moet je dus ruilen met de huidige. Volgens de voorwaarden mag je niet voor meerdere bedrijven tegelijk lopen maar vind maar eens een bezorger die betrouwbaar het doet. Deze familie die ons deel van de wijk doet mag ook geen data base gebruiken en aanleggen wanneer iemand thuis is maar het bezorgde vooral voor pakketten makkelijker! Ook mag je geen post voor thuis op werk adres afleveren maar zolang niemand klaagde dat het zo betrouwbaar bezorgd word zal geen enkele een controle uitvoeren. Dus het kan beter mits we de regels vrij laten en creatieve bezorgers toelaten.
Reactie door heijmans2000 op 30-06-2013 16:27
Aan tot15karakters Zo zie je maar dat als de PTT was gebleven TPG post werk genoeg had. DUS 1 postbedrijf is meer dan genoeg. Neemt niet weg, dat DIE familie ook wat doet om aan de kost te komen. Tegenwoordig mag men blij zijn als men nog werk heeft. TPG moet o.a. ook gewoon ELEKTRISCH gaan rijden. En dan opladen via een Solar systeem. Zijn de kosten voor dure diesel ook pasee.
Reactie door gensnet op 09-10-2013 12:35
Heb één jaar als postbezorger bij postnl gewerkt. Ja met een fooi word je afgescheept en ook financieel afgeknepen. Postnl helpt zichzelf naar de barrebiesjes. Een goed staand bedrijf dat betrouwbaar was, verlaat de goede naam en betrouwbaarheid. Postbezorgers worden voor de gek gehouden/lekker gemaakt met een contract voor onbepaalde tijd, maar als het erop aankomt, werken ze de postbezorgers er na één jaar door de achterdeur uit en nemen weer nieuwe aan door de voordeur die dan ook weer na korte tijd (drie of zes maanden) door de achterdeur er uit gewerkt worden. Op die manier blijven de postbezorgers in schaal 0 en hoeven postbezorgers die voor een fooi hard werken in de laagste schaal.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!