Kassa

Tommy Teleshopping, mogen hun praktijken zomaar?

Geplaatst door: carlijn63 op: 05-01-2012 14:37
Ik zit reeds 4 maanden te wachten op een retourbetaling van dit bedrijf. Het product is de dag van levering geretourneerd, maar de beloofde betaling wordt maar niet gedaan. Inmiddels staat mijn klacht hierover bij klacht.nl. Ga daar eens lezen en je schrikt. Allemaal dezelfde ervaringen: * op mails wordt niet inhoudelijk gereageerd (alleen een automatische reactie dat je mail in goede orde ontvangen is, maar er volgt geen vervolg op je klacht of vraag) * aan de telefoon (35ct/min, altijd lang wachten) is men vriendelijk en zegt men standaard dat je binnen twee weken je geld zal hebben. Echter: er wordt geen geld terug gestort. In mijn geval is de klacht op klacht.nl "in behandeling'. Maar kijk je op klacht.nl, dan besef je dat dit ook geen garantie is dat jouw casus opgelost wordt. Want klachten zijn heeeeeel lang 'in behandeling'. En Tommy trekt rente. Of verdient een leuk centje doordat mensen gaan opgeven. Geen artikel geleverd, maar het geld wel gehouden. Daarnaast ook extra geld uit de zak van de klant geklopt door ze te laten bellen a 35ct/minuut, ach, dat loopt lekker. Kan KASSA hier niks mee doen? Het is schandalig dat dit bedrijf de hele dag door op tv haar artikelen aan de man mag brengen, als ze zo klant-onvriendelijk met hun clientèle omgaan.....
Reactie door pauls0 op 05-01-2012 18:11
Hallo Carlijn, Het is een zure ervaringen wat u hebt met tommy tele-shopping. Misschien is het wrang dat ik zo formuleer, maar iedereen weet toch, dat alle tele-shoppings, astro-tv, en alle sexlijnen onbetrouwbaar zijn. Het feit dat commerciële tv zender zich hiervoor lenen, is onbegrijpelijk. Hoewel het verleidelijk is wat allemaal getoond wordt, kun je ook bij de blokker, hema of marskramer ook kopen, meestal voor betere kwaliteit. Ik ben een groot voorstander van, dat zulke bedrijven bij wet verboden worden, om malafide bedrijven reclame mogen maken op televisie. De commerciële zenders nemen in elk geval niet haar verantwoording.
Reactie door valerius-2 op 05-01-2012 21:33
U zult toch af moeten wachten dat u terug krijgt , dit soort bedrijven werken nu een maal om de mensen in de maling te nemen, en u geld zo lang mogelijk te bruiken voor hun doel einden.Beschouw het maar als leer geld.
Reactie door carlijn63 op 05-01-2012 23:16
Wat een onzin. Het is een groot internet bedrijf wat adverteert. Dan mag ik verwachten dat ze zich aan de wet houden en binnen 30 dagen mijn geld terug betalen. Inhoudelijk over hun artikelen hoef ik niet te discusieren hier, dat is namelijk een andere discussie.
Reactie door van leyden op 06-01-2012 00:11
Quote: carlijn63 schreef op donderdag 5 jan 2012, 23:16: Wat een onzin. Het is een groot internet bedrijf wat adverteert. Dan mag ik verwachten dat ze zich aan de wet houden en binnen 30 dagen mijn geld terug betalen. Inhoudelijk over hun artikelen hoef ik niet te discusieren hier, dat is namelijk een andere discussie. einde Quote Ja, zou je mogen verwachten...of het ook gebeurt is een tweede. Aan de andere kant>>>ze verkopen rotzooi voor veel te hoge bedragen, alles kan je beter en goedkoper in een winkel kopen. Logisch ook, die zooi van Tommy teleshopping is ook onverkoopbaar in een winkel. Dan de manier waarop die verkoopfimpjes in elkaar geflanst worden>> Alles wat vertoond wordt is bedrog, gelogen en verzonnen, Je kan er zogenaamd alles mee, maar dat is niet waar, het is dure rotzooi. En nee, we gaan niet verder discusieren over die zooi, dit was even nodig, zodat de rest van het relaas logisch wordt. En nou denk jij dat ze met de financien en de communicatie WEL alles volgens de regels doen?? Omdat het een groot bedrijf is? Grote bedrijven lichten de zaken groter op! Dat is ook de dekmantel, de meesten gaan er wel vanuit dat het dan vertrouwd is, Van welke planeet kom jij? Wordt wakker! Een normaal mens bestelt daar niks, die weten allang beter.
Reactie door pauls0 op 06-01-2012 00:32
Sorry Carlijn, maar je bent erg naïef terwijl iedereen weet dat zulke bedrijven niet volgens de wet werken. Paar jaar terug, met name Astro-tv, buiten mensen uit, en hebben een tijd niet meer mogen uitzenden op tv. Jammer genoeg is dat niet erg lang geweest. Nogmaals, het is diep triest dat commerciële media hiervoor zich lenen, kennelijk zijn ze afhankelijk van deze sponsoren. Volgende keer nooit meer bestellen via televisie Quote: carlijn63 schreef op donderdag 5 jan 2012, 23:16: Wat een onzin. Het is een groot internet bedrijf wat adverteert. Dan mag ik verwachten dat ze zich aan de wet houden en binnen 30 dagen mijn geld terug betalen. Inhoudelijk over hun artikelen hoef ik niet te discusieren hier, dat is namelijk een andere discussie. einde Quote
Reactie door carlijn63 op 06-01-2012 08:36
Ik ervaar het toch als ietwat vreemd om op deze consumente site deze reacties te krijgen. Alle 'schuld' wordt bij mij terug gelegd. Ik ben dom, naïef, ga in zee met een verkeerd bedrijf. Waar of niet, het naakte feit blijft dat ik bij een geregistreerd internetbedrijf iets besteld heb, volgens regel geretourneerd heb, en niet zoals de we't voorschrijft binnen dertig dagen mijn geld terug krijg Ik had verwacht dat de klant hier zijn recht ondersteund zou krijgen. Helaas word ik hier dus als dom en naïef zelf verantwoordelijk gehouden. Jammer. Ik dacht dat de consument hier steun zou krijgen. (En alsjeblieft: astro-tv, ero-tv, dat is geen vergelijking, kom daar nou niet mee aan).
Reactie door carlijn63 op 06-01-2012 08:39
Consumentensite bedoel ik natuurlijk, en wet. De autocorrectie is niet altijd fijn...
Reactie door ooparry op 06-01-2012 10:57
Met al dit soort reacties is carlijn63 niet geholpen. Ook ik ben weleens in zo'n reclame getrapt en heb er leergeld mee betaald. Carlijn63 laat klacht.nl z'n werk doen en hoop op een goede afloop. Succes.
Reactie door pauls0 op 06-01-2012 18:29
Hallo Carlijn, Het spijt mij oprecht dat ik u het gevoel geef, dat u dom en naïef bent. Dat is in tegendeel, en zal dat nooit zo durven schrijven. Dit is nooit mijn bedoeling geweest. Mijne excuses. Ik heb hiermee bedoeld, dat u maar moet op rekenen dat u ooit uw centen terugziet, zeer gering is... Teruggave van uw geld, dat kunt u hoog waarschijnlijk wel vergeten. Meerdere malen heeft dit bedrijf is negatieve manier in de media geweest.. Dit bedrijf staat al heel erg lang bekend, dat het boven de wet leeft.. Op een slinkse manier hebben zij hun doel behaald. U heeft het geld overgeboekt naar hun rekening, en het product weer teruggestuurd naar hun magazijn. Voor hun is de buit binnen, en daarmee de kous ook mee af... U geeft zelf ook aan, dat bij klacht.nl meerdere mensen ook de dupe zijn geworden van dit bedrijf, en dat zegt al meer dan genoeg... Hopelijk krijgt u via klacht.nl uw geld terug, sterkte..
Reactie door alexishoop op 07-01-2012 22:46
algemene voorwaarden zijn bindende afspraken voor beide partijen, gewoon een kwestie van de betaaltermijnen en boetes hanteren jegens het bedrijf. je kan aanmaningen blijven sturen of het ander zelf op de rol zetten bij de rechtbank, daar heb je tegenwoordig geen incassoburo meer voor nodig.
Reactie door morgana55 op 07-08-2012 18:30
Hallo Carlijn Ik hoop dat je inmiddels je geld terug heb Ik had de 19e maart 2012 ook iets besteld meteen is het van mijn rekening afgehaald De 27 was het geleverd Maar heb het de 30e meteen weer teruggestuurd In mei heb ik hun een mail gestuurd waarop ik 25 jullie pas reactie terug kreeg. nu heb hun de barcode van het pakketje gestuurd en tot heden aan vandaag nog niets verder vernomen. we zijn een half jaar dus verder Ik heb 12,95 verzendkosten moeten betalen 6,95 retourskosten en ook nog geld besteed om hun klantenservice te bereiken. Al met al een dure grap voor iets wat niet past Snap ook niet waarom hun verzendkosten zo hoog zijn. Ze zijn door de consumenten gids op hun vingers getikt dat ze het geld binnen 30 dagen moeten terug betalen. maar ze gaan gewoon doodleuk verder met dit soort praktijken om hun klanten niet op tijd terug te betalen Ben misschien naief geweest maar dit soort praktijken zou verboden moeten worden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!