Kassa

Toestroom vluchtelingen stimuleert huizenbouw.

Geplaatst door: zonnewind op: 21-10-2015 15:04
Bijzonder wonderlijk dat er nú plotseling wél huizen bijgebouwd kunnen worden doordat er zichtbaar zoveel mensen meer zijn die een dak boven het hoofd moeten hebben. Waarom nú ineens wel? Al jaren is er een heel groot tekort aan woningen. Met name sociale huurwoningen. Er wordt gebouwd, ja. Grote luxe villa's en villaparken. Sociale huurwoningen worden onttrokken aan de sociale huurmarkt en door verhuurd als vrije sector woning of verkocht. Wie controleert de woningcorporaties eigenlijk om te zien wat ze uitspoken met sociale huurwoningen? Ik kan zó één geval aanwijzen. Mevrouw bewoont nu een woning die tot voor kort nog verhuurd werd als sociale huurwoning. Die woning kwam leeg en werd prompt doorverhuurd als vrije sector woning, in Nieuw Vennep. Rara hoe kan het dat zó weinig van dit soort woningen overblijven.
Reactie door tijger1 op 21-10-2015 16:24
Nood breekt wet.
Reactie door zoekster op 21-10-2015 16:46
Ik vraag me nog veel meer af. Ineens worden de miljarden uit de mouwen geschud bij minister Dijsselbloem, terwijl eerst werd gesuggereerd dat er geen cent meer uitgegeven kon worden aan wat dan ook (werkgelegenheid zorg, bouw). Dat zou meteen op de begroting drukken en rampen zouden geschieden. Nu is er ineens geld 'gereserveerd' voor vluchtelingen, voor nabetalingen aan Europa, extra woningbouw, zo zie je maar hoe je belazerd wordt. Waar een wil is is een weg, blijkt maar weer, en die wil was er eerst niet, maar met wat getouwtrek in Brussel gaan er allemaal deuren open die voor anderen gesloten blijven. Rutte die eerst beweerde dat Griekenland het maar moest oplossen met de vluchtelingen, nu hoor je hem daar niet meer over. Het is overigens niet dat ik tegen hulp aan vluchtelingen ben, maar ik walg van dat selectieve beleid en gelieg over wat 'wij nog kunnen dragen'. Zo spelen ze Wilders prima in de kaart.
Reactie door zonnewind op 21-10-2015 18:37
Tijger1: Nood breekt wet?????????????? Wat denkt u van huizennood van inwoners van Nederland? Ik zeg niet dat Oorlogsvluchtelingen niet geholpen moeten worden. Maar niet op deze manier. Dakloze Nederlanders voelen zich tekort gedaan. Terecht.
Reactie door zonnewind op 21-10-2015 18:38
Het onderwijs zit ook nog te wachten op hulp (financieel)
Reactie door tijger1 op 21-10-2015 19:08
Een vraagteken is genoeg. De huizennood van Nederlanders is ook groot. Misschien moeten de dakloze Nederlanders zich maar gaan organiseren en demonstreren.
Reactie door hänschen klein op 21-10-2015 19:14
Ineens gaat men ook nog, vanaf vandaag zo meldt het ministerium, het scheefwonen her-organiseren......en zullen huurders met een inkomen, dat niet bedoeld was voor een sociale woning 'aangepakt' gaan worden. Ineens! Toen ik ooit als jongeman in de jaren '60 (lang na WO-II), geen geschikte/betaalbare woonruimte in midden-nederland kon huren, lukte het me zonder meer in de grote stad in Duitsland, terwijl daar veel was platgegooid en afgebrand in de oorlog, was er al keuze genoeg. Inmiddels ben ik 70 jaar en in Nederland is het woningsprobleem nog steeds niet opgelost......moeten jongelui met schuldopname een te dure woning kopen of illegaal in onderhuur gaan. Er is dus niet veel veranderd! Vreemd, dat ik de politiek één-en-ander ga verwijten? Grondstuksspeculatie van gemeentes tot helpers-helper bij het speculeren in de vrije sector van ontwikkelaars en hypothekers. Sociale woningen die naar de vrije-sector verkocht worden of niet goed onderhouden worden. Ikzelf bezit inmiddels een schuldenvrije eigen woning, terwijl de haagse regenten met speculanten mijn nederlandse vrienden en klasgenoten in het nauw hebben gedreven door hun huisbezit onder water te helpen. Wie is er nu nog lid van de VEH? Iedereen dus........woningsbezitters die er toch niets van snappen.......een prima belangenvertegenwoordiger, maar niet heus!! Verkeerde hypotheken en woekerpolissen, maar betaalbare woningen.....NIET! Jawel, er gaan nu actueel nieuwe huizen gebouwd worden. Omdat het heel snel moet om internationaal geen gezichtsverlies te hoeven lijden en de kiezers nu al te bedwelmen vóór de volgende verkiezingen, besluiten de huidige leiders om duizenden goedkope woningen met een geringe houdbaarheidsdatum neer te laten zetten. Weggooi-huizen, die over 20-30 jaar door mankementen of een niet meer haalbaar energielabel alweer zullen moeten worden afgebroken en........weer voor een woningstekort zullen zorgen. Ik zal het hoogstwaarschijnlijk niet meer meemaken, maar het is allemaal zo voorspelbaar. Kapitaalvernietiging en woningen zonder meerwaarde voor vluchtelingen, die ontmoedigd moeten worden in de hoop, dat ze snel weer hun provisorium zullen verlaten en teleurgesteld naar hun geboorteland terugkeren. Nederland als een ongastvrij en primitief land in herinnering zullen houden.
Reactie door valerius-2 op 22-10-2015 00:22
Niet alleen nu maar wat brengt de toekomst met deze invasie, terwijl wij als een van de meest dichte bevolking van Europa hebben.
Reactie door hänschen klein op 22-10-2015 00:44
Quote: valerius-2 schreef op donderdag 22 okt 2015, 00:22: Niet alleen nu maar wat brengt de toekomst met deze invasie, terwijl wij als een van de meest dichte bevolking van Europa hebben.einde Quote Al lange tijd verlaten dagelijks 500 inwoners als emigrant ons nederlandje omdat ze hier geen toekomst meer zien........zouden ze de vrijheid en echte tolerantie missen? Worden ze onder de voet gelopen? Teveel betutteld? We herhalen daarentegen al jaren, dat we, met de Denen samen, het gelukkigste volkje op aarde zijn. Daarnaast denk ik, dat we een injectie nieuwe burgers economisch dringend nodig hebben, want het allergrootste toekomstige probleem zal de vergijzing en gebrek aan medewerkers (bij voorbeeld in de zorg) worden.
Reactie door edrick3 op 22-10-2015 18:26
.....Toestroom vluchtelingen stimuleert huizenbouw...... Dat is toch mooi! Werkgelegenheid, etc. En wellicht krijgen nu al die mensen die al jaren op een betaalbare woning wachten ook eens een onderkomen. Er wordt al over gesproken dat asielzoekers niet meer bij voorrang een woning krijgen toegewezen. klikklik
Reactie door hutch op 23-10-2015 11:03
Quote: edrick3 schreef op donderdag 22 okt 2015, 18:26: .....En wellicht krijgen nu al die mensen die al jaren op een betaalbare woning wachten ook eens een onderkomen. Er wordt al over gesproken dat asielzoekers niet meer bij voorrang een woning krijgen toegewezen.einde Quote Bepaalde partijen zijn dan (...) bang dat zij nog meer stemmen verliezen, als de (economische) vluchtelingen voorrang krijgen. En dat zou toch ook van de gekke zijn! Het is niet 'eigen volk eerst', maar.... gewoon achter aan sluiten. Als voornoemde 'vluchtelingen' eerst mogen, kweek je juist haat en dat is een goede voedingsbodem voor voor een partij als de PVV. Kijk eens naar Zwitserland......
Reactie door zonnewind op 23-10-2015 12:26
Quote: hänschen klein schreef op donderdag 22 okt 2015, 00:44: Quote: valerius-2 schreef op donderdag 22 okt 2015, 00:22: Niet alleen nu maar wat brengt de toekomst met deze invasie, terwijl wij als een van de meest dichte bevolking van Europa hebben.einde Quote Al lange tijd verlaten dagelijks 500 inwoners als emigrant ons nederlandje omdat ze hier geen toekomst meer zien........zouden ze de vrijheid en echte tolerantie missen? Worden ze onder de voet gelopen? Teveel betutteld? We herhalen daarentegen al jaren, dat we, met de Denen samen, het gelukkigste volkje op aarde zijn. Daarnaast denk ik, dat we een injectie nieuwe burgers economisch dringend nodig hebben, want het allergrootste toekomstige probleem zal de vergijzing en gebrek aan medewerkers (bij voorbeeld in de zorg) worden.einde Quote
Reactie door zonnewind op 23-10-2015 12:31
Quote: hänschen klein schreef op donderdag 22 okt 2015, 00:44: Quote: valerius-2 schreef op donderdag 22 okt 2015, 00:22: Niet alleen nu maar wat brengt de toekomst met deze invasie, terwijl wij als een van de meest dichte bevolking van Europa hebben.einde Quote Al lange tijd verlaten dagelijks 500 inwoners als emigrant ons nederlandje omdat ze hier geen toekomst meer zien........zouden ze de vrijheid en echte tolerantie missen? Worden ze onder de voet gelopen? Teveel betutteld? We herhalen daarentegen al jaren, dat we, met de Denen samen, het gelukkigste volkje op aarde zijn. Daarnaast denk ik, dat we een injectie nieuwe burgers economisch dringend nodig hebben, want het allergrootste toekomstige probleem zal de vergijzing en gebrek aan medewerkers (bij voorbeeld in de zorg) worden.einde Quote 500 Nederlandse inwoners die dagelijks als emigrant ons land verlaten, daarvoor zijn er in de afgelopen maanden 1000 den in Nederland binnengekomen. Ik zit niet te wachten op een injectie nieuwe burgers van mensen waarvan het gros niet eens hun eigen naam kunnen lezen of schrijven. Ik snap dat dit heel erg racistisch over kan komen, zo is het zeker NIET bedoeld. Ben het helemaal met hutch eens: achter aansluiten, werkt het beste en is het eerlijkst. Zo bedoel ik het.
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 12:36
Hoe komt u op het idee dat het analfabeten zijn?
Reactie door hänschen klein op 23-10-2015 12:45
@zonnewind. U gaat voorbij aan het feit, dat het (deels) om vluchtelingen gaat die thuis om hun leven moeten vrezen. Onze regenten in den Haag zeggen, dat de economische vluchtelingen zullen worden teruggestuurd (behalve de goed-opgeleiden....). Ook gaat u aan de opmerking voorbij, dat nu al onze eigen kinderen de zorgvragende ouders niet meer zullen/kunnen verzorgen. Werken en mantelzorg gaat bijna niet samen. Zoals u in de media kunt zien, meldt zich een hoog percentage jongelui met kinderen........uw toekomstige verzorgers!
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 13:01
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 12:36: Hoe komt u op het idee dat het analfabeten zijn?einde Quote Ze zegt toch niet dat het allemaal analfabeten zijn? Ach, ik hoorde van de week weer een 'vluchteling' zeggen: mijn oma heeft medische zorg nodig en mijn dochters willen studeren.
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 13:04
Quote: hutch schreef op vrijdag 23 okt 2015, 11:03: Bepaalde partijen zijn dan (...) bang dat zij nog meer stemmen verliezen, als de (economische) vluchtelingen voorrang krijgen. En dat zou toch ook van de gekke zijn! Het is niet 'eigen volk eerst', maar.... gewoon achter aan sluiten. Als voornoemde 'vluchtelingen' eerst mogen, kweek je juist haat en dat is een goede voedingsbodem voor voor een partij als de PVV. Kijk eens naar Zwitserland......einde Quote Afgelopen jaar zijn 29.000 woningen naar asielzoekers met verblijfstatus gegaan. Deze mensen krijgen al jarenlang voorrang op de woningmarkt. Pas nu willen ze het anders gaan doen en waarom? Omdat het nu teveel in de publiciteit komt!
Reactie door hänschen klein op 23-10-2015 13:10
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:01: Quote: tijger1 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 12:36: Hoe komt u op het idee dat het analfabeten zijn?einde Quote Ze zegt toch niet dat het allemaal analfabeten zijn? Ach, ik hoorde van de week weer een 'vluchteling' zeggen: mijn oma heeft medische zorg nodig en mijn dochters willen studeren.einde Quote Misschien kijkt u iets in de geschiedenis terug, toen Europa een armen-continent was en duizenden vluchtelingen per week met de Holland-Amerika-Line naar overzee vertrokken. Nu leven ze met de navolgende generaties in 'het beloofde land'. Nog steeds gaan de meeste emigranten hierheen, naar Canada of naar Australie/Nieuw Zeeland. In Friesland is het nog rustig en overzichtelijk, als tip voor diegenen die denken dat het te vol wordt.
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 13:23
......In Friesland is het nog rustig en overzichtelijk, als tip voor diegenen die denken dat het te vol wordt........ Maar werk is er niet te vinden, vandaar de leegloop. Ook Zeeuws-Vlaanderen wordt daarom steeds rustiger.
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 13:24
........en duizenden vluchtelingen per week met de Holland-Amerika-Line naar overzee vertrokken....... Maar die moesten zelf voor hun inkomen en onderdak zorgen. Geen werk, geen inkomen.
Reactie door hänschen klein op 23-10-2015 13:45
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:24: ........en duizenden vluchtelingen per week met de Holland-Amerika-Line naar overzee vertrokken....... Maar die moesten zelf voor hun inkomen en onderdak zorgen. Geen werk, geen inkomen.einde Quote In Zweden zijn de spelregels voor de vluchtelingen anders. Deze Staat gaat van het principe uit, ga zèlf een woning zoeken en betaal dit van het geld, dat je met zèlfgevonden werk hebt verdiend. De nederlandse spelregels zijn dus juist een blokkade voor deze 'marktwerking'. Vluchtelingen mogen niets zelf organiseren. Toch niet vreemd dat nu hetzelfde nederlandse staatsapparaat met de handen in het haar zit. In Duitsland nemen enkele bedrijven die personeel onderbezet zijn gewoon personeel aan die ze uit het vluchtelingenpotentieel recruteren ......ondeugend volgens de spelregels, maar ook die vluchtelingen hoeven niet bij de Staat en belastingbetalers aan te kloppen......ook ten gunste van hun eigenwaarde!
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 13:48
Van de asielzoekers die de voorbije jaren een verblijfstatus hebben gekregen, zit 60% in de bijstand.
Reactie door hänschen klein op 23-10-2015 14:05
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:48: Van de asielzoekers die de voorbije jaren een verblijfstatus hebben gekregen, zit 60% in de bijstand.einde Quote ....dus hoogste tijd om ze de taal bij te brengen en een beroep te laten leren. a - De taal onder medewerking van vrijwillige burgers b - Vakkunde door de bedrijven aan te spreken c - Steun effectiever organiseren Tolerantie, hulpvaardigheid en organisatie gevraagd!
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 14:17
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:01: Quote: tijger1 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 12:36: Hoe komt u op het idee dat het analfabeten zijn?einde Quote Ze zegt toch niet dat het allemaal analfabeten zijn? Ach, ik hoorde van de week weer een 'vluchteling' zeggen: mijn oma heeft medische zorg nodig en mijn dochters willen studeren.einde Quote "Van mensen waarvan niet eens het gros hun naam niet kunnen lezen of schrijven....." Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen.
Reactie door carola.83 op 23-10-2015 14:21
.......Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen....... Logisch, mensen die verslaggevers niet kunnen verstaan, vragen ze niet voor de camera. Vandaar ook al die tolken die ze nodig hebben bij de procedure?
Reactie door hänschen klein op 23-10-2015 14:24
Meer tolken stimuleren tenslotte ook weer de vraag en bouw van/naar meer woningen.....hetgeen de oorspronkelijke vraag/opmerking hier was. De bouwbranche is hier erg blij mee......!!
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 14:29
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 14:21: .......Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen....... Logisch, mensen die verslaggevers niet kunnen verstaan, vragen ze niet voor de camera. Vandaar ook al die tolken die ze nodig hebben bij de procedure? einde Quote Als u een moeilijk verhaal over uzelf moet vertellen, zult u dat ook graag in uw eigen taal willen doen.
Reactie door pieterwolters op 23-10-2015 18:35
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 14:21: .......Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen....... Logisch, mensen die verslaggevers niet kunnen verstaan, vragen ze niet voor de camera. Vandaar ook al die tolken die ze nodig hebben bij de procedure? einde Quote Dat laatste is zelfs verstandig als je meer dan gemiddeld een vreemde taal beheerst. Je wilt niet dat een procedure faalt omdat je net kleine details mist of verkeerd interpreteert.
Reactie door pieterwolters op 23-10-2015 18:36
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:48: Van de asielzoekers die de voorbije jaren een verblijfstatus hebben gekregen, zit 60% in de bijstand.einde Quote Dat komt vooral omdat Nederland behoorlijk racistisch is waardoor het heel moeilijk is om ergens aangenomen te worden.
Reactie door zonnewind op 23-10-2015 21:49
Quote: pieterwolters schreef op vrijdag 23 okt 2015, 18:35: Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 14:21: .......Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen....... Logisch, mensen die verslaggevers niet kunnen verstaan, vragen ze niet voor de camera. Vandaar ook al die tolken die ze nodig hebben bij de procedure? einde Quote Dat laatste is zelfs verstandig als je meer dan gemiddeld een vreemde taal beheerst. Je wilt niet dat een procedure faalt omdat je net kleine details mist of verkeerd interpreteert. einde Quote "meer dan gemiddeld een vreemde taal beheerst'. Tja, wie bepaalt dat. Als afgestudeerd Engels docente mag ik daar mijn vraagtekens bij zetten.
Reactie door zonnewind op 23-10-2015 21:50
Quote: pieterwolters schreef op vrijdag 23 okt 2015, 18:36: Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:48: Van de asielzoekers die de voorbije jaren een verblijfstatus hebben gekregen, zit 60% in de bijstand.einde Quote Dat komt vooral omdat Nederland behoorlijk racistisch is waardoor het heel moeilijk is om ergens aangenomen te worden. einde Quote Racistisch of Realistisch?
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 21:52
@zonnewind Ik denk dat Pieterwolters het woordje "niet" is vergeten.
Reactie door zoekster op 23-10-2015 22:29
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 21:52: @zonnewind Ik denk dat Pieterwolters het woordje "niet" is vergeten.einde Quote waar moet dat woordje 'niet' dan staan?
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 22:52
Quote: pieterwolters schreef op vrijdag 23 okt 2015, 18:35: Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 14:21: .......Ik hoorde en zag er heel wat in redelijk Engels antwoord geven op vragen....... Logisch, mensen die verslaggevers niet kunnen verstaan, vragen ze niet voor de camera. Vandaar ook al die tolken die ze nodig hebben bij de procedure? einde Quote Dat laatste is zelfs verstandig als je meer dan gemiddeld een vreemde taal beheerst. Je wilt niet dat een procedure faalt omdat je net kleine details mist of verkeerd interpreteert. einde Quote @zoekster Mijns inziens hier: Als je (niet) meer dan enz.........
Reactie door zoekster op 23-10-2015 23:01
O ik dacht dat je het had over "Dat komt vooral omdat Nederland behoorlijk racistisch is waardoor het heel moeilijk is om ergens aangenomen te worden" Kon het al niet plaatsen. dat woordje niet...
Reactie door tijger1 op 23-10-2015 23:03
@zoekster Ik had ook moeten quoten. Nu stond er nog een reactie tussen. Maar het kan mijns inziens niet anders dan dat Pieterwolters dat bedoelde.
Reactie door zoekster op 23-10-2015 23:28
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 23:03: . Maar het kan mijns inziens niet anders dan dat Pieterwolters dat bedoelde. einde Quote Ik denk het ook. Hoewel ik, als ik als vluchteling aan de Engelse grens zou staan, toch ook graag een tolk zou hebben, terwijl ik zelf Engelse teksten vertaal. Just to be on the safe side... (multi-interpretabel)
Reactie door valerius-2 op 24-10-2015 00:12
Dan is dit toch ergens goed voor het levert toch veel arbeidsplaatsen op en het was hardnodig om een rede daar voor te hebben.
Reactie door mein33 op 24-10-2015 13:48
Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.
Reactie door carola.83 op 24-10-2015 14:04
Quote: mein33 schreef op zaterdag 24 okt 2015, 13:48: Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.einde Quote Ik had het niet mooier/beter kunnen verwoorden.
Reactie door van leyden op 24-10-2015 14:36
Op Bonaire zit een ex-directeur van Vestia hard te lachen. Alles komt vanzelf weer op zijn pootjes terecht. Goed, door wat riskante beleggingen konden een paar duizend sociale woningen niet gebouwd worden. maar dat gaat weer helemaal goed komen. Prioriteit was dus niet de eigen bewoners, maar de vluchtelingen. Het kan wel, als ze maar willen, zelfs na mijn niet zo slimme beleggingen. Enfin, de bonus was prima. ik ga maar eens rondje met mijn speedboot varen.
Reactie door van leyden op 24-10-2015 14:52
Maar het is schandalig dat hier de wachttijd voor een sociale huurwoning nu meer dan tien jaar is. Niet alleen hier, dat geldt voor veel gemeentes in de Randstad. Ja ja, de jongeren moeten en zullen in de privee sector wat huren, iedereen wilt een gezin stichten, hoe dan ook. Of een kamer huren. Ook al kunnen ze het amper betalen, want je schrikt je rot van de huurprijzen in de privee sector. Zij betalen de rekening van het vluchtelingenprobleem.
Reactie door van leyden op 24-10-2015 15:58
Quote: carola.83 schreef op vrijdag 23 okt 2015, 13:04: Afgelopen jaar zijn 29.000 woningen naar asielzoekers met verblijfstatus gegaan. Deze mensen krijgen al jarenlang voorrang op de woningmarkt. Pas nu willen ze het anders gaan doen en waarom? Omdat het nu teveel in de publiciteit komt!einde Quote Nee, het is bedoeld om niet al te hoge verwachtingen te kweken bij de vluchtelingen. Want zelfs met voorrang kunnen ze niet alle vluchtelingen binnen een jaar plaatsen. Hecht ook weinig waarde aan die uitspraak. Wat willen ze nou? De eigen bewoners een eerlijke kans geven EN meer asielzoekers dan ooit plaatsen? Dat gaat niet lukken. Of ze moeten als de wiederweerga een zooi prefabhuizen inelkaar flanzen.
Reactie door hänschen klein op 24-10-2015 16:16
Morgen 12.10h Buitenhof kijken........wat is er mis met Europa? http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/2015/buitenhof-25-oktober---de-ziekte-van-europa---de-balkantop---boete-voor-starbucks.html?ns_service=mail&ns_robot=partner-webpower&ns_mail_uid=384670&ns_mail_job=17448&ns_campaign=Buitenhof&category=buitenhof&po_source=email&ns_source=email&ns_mchannel=nieuws_informatie&ns_linkname=&utm_source=Newsletter-Buitenhof&utm_medium=email&utm_campaign=Buitenhof%20Nieuwsbrief%20zondag%202-20151024&utm_content=
Reactie door hutch op 26-10-2015 09:14
Quote: mein33 schreef op zaterdag 24 okt 2015, 13:48: Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.einde Quote Prachtig verwoordt..... ('Vroeger' (...) zou ik hier een grote, vette, groene duim voor gegeven hebben.) Wel een kleine aanvulling: nu zo snel mogelijk alle economische 'vluchtelingen' zo snel mogelijk weer het land, Europa uitzetten. En neem maar van mij aan: dat zijn er hééééél veel!
Reactie door tijger1 op 26-10-2015 09:23
Maar dat uitzetten gaat helemaal niet lukken en over een paar jaar begint het gedoe weer met een "generaal pardon" voor 300 kinderen, en dat blijken er dan nadien duizenden te zijn.
Reactie door gerboe op 26-10-2015 09:30
Quote: mein33 schreef op zaterdag 24 okt 2015, 13:48: Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.einde Quote Het grootste voorrecht dat de 'autochtoon' heeft dat hier je huis niet aan flarden wordt geschoten of je familie wordt uitgemoord of je vrouw en dochter verkracht worden. En dat je niet met een rubberbootje de zee op hoeft om op Terschelling te komen met gevaar voor eigen leven. En dat je de beste salarissen, sociale uitkeringen en pensioenen, ja zelfs VUT uitkeringen, zo maar voor het grijpen hebt. Voor de rest appelleert het bericht niet aan feiten maar aan onderbuikgevoelens. Dé manier waarop je perse niet in de maatschappij moet willen staan.
Reactie door mein33 op 26-10-2015 10:20
Quote: gerboe schreef op maandag 26 okt 2015, 09:30: Quote: mein33 schreef op zaterdag 24 okt 2015, 13:48: Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.einde Quote Het grootste voorrecht dat de 'autochtoon' heeft dat hier je huis niet aan flarden wordt geschoten of je familie wordt uitgemoord of je vrouw en dochter verkracht worden. En dat je niet met een rubberbootje de zee op hoeft om op Terschelling te komen met gevaar voor eigen leven. En dat je de beste salarissen, sociale uitkeringen en pensioenen, ja zelfs VUT uitkeringen, zo maar voor het grijpen hebt. Voor de rest appelleert het bericht niet aan feiten maar aan onderbuikgevoelens. Dé manier waarop je perse niet in de maatschappij moet willen staan.einde Quote @gerboe, En dat is nou juist de reden dat ik aangeef dat "echte vluchtelingen" wel opgevangen en geholpen moeten worden. Alle gelukszoekers moeten, wat mij betreft, zo snel als mogelijk weer terug naar het land van herkomst. Maar, net als o.a. @tijger1 al aangeeft, zal dat niet gaan gebeuren omdat "Europa" geen eenheid vormt en ieder landje alleen voor eigen parochie predikt. Let maar op wat er nu in Polen gaat gebeuren, dat zou wel eens de toch al niet te sterke fundering onder het fenomeen "Europa" kunnen gaan verwoesten.
Reactie door jorisw op 26-10-2015 11:08
Wat is er overigens mis met gelukszoekers? Wie zou hier blijven zitten als je in een ander land veiliger kunt leven en meer toekomst hebt? NIemand toch. Gelukkig hebben wij de mazzel dat we hier wonen niet ergens anders heen hoeven voor een betere toekomst.
Reactie door zonnewind op 26-10-2015 15:25
Quote: mein33 schreef op zaterdag 24 okt 2015, 13:48: Volgens mijnheer D. Samsom van de PvdAAA (Partij van de Afbraak, Allochtonen en Asielzoekers) is iedereen van harte welkom in Nederland. Zijn partij propageert dat nieuwkomers alleen maar "rechten" hebben, zoals "recht" op een woning, "recht" op de inventarisl daarvan, "recht" op "gratis" geld, "recht" op een gratis zorgverzekering etc. etc. De autochtone Nederlander moet dit via de belastingheffing allemaal opbrengen terwijl o.a. de zorg voor ouderen en gehandicapten wordt uitgekleed. Voor die groepen is alleen de participatie (zoek het zelf maar uit) maatschappij nog over. Verder moet de autochtoon zijn mondje houden, voor eigen belangen opkomen mag niet want dan ben je ineens een racistisch. Vervolgens mag de autochtoon netjes helemaal achteraan in die steeds langer wordende wachtrij aansluiten, zonder het "recht" om tegen de voordringer(s) te protesteren. Dit impliceert niet dat er geen hulp aan "echte" vluchtelingen gegeven moet worden, maar ook die kunnen terug naar het land van herkomst als de situatie daar weer is genormaliseerd. Ze zijn daar dan weer hard nodig om het land weer voor hun kinderen en kleinkinderen op te bouwen.einde Quote En zo is het maar net.
Reactie door zonnewind op 26-10-2015 15:27
Quote: jorisw schreef op maandag 26 okt 2015, 11:08: Wat is er overigens mis met gelukszoekers? Wie zou hier blijven zitten als je in een ander land veiliger kunt leven en meer toekomst hebt? NIemand toch. Gelukkig hebben wij de mazzel dat we hier wonen niet ergens anders heen hoeven voor een betere toekomst. einde Quote Wat er mis is met gelukszoekers. Vraagt u. Nou ............................ we kunnen ze nú effe niet ook nog er bij gebruiken.
Reactie door gerboe op 26-10-2015 17:29
Quote: zonnewind schreef op maandag 26 okt 2015, 15:27: Wat er mis is met gelukszoekers. Vraagt u. Nou ............................ we kunnen ze nú effe niet ook nog er bij gebruiken.einde Quote Maar waarom dan niet? Waar baseert u dat dan op? Is de situatie in Nederland momenteel nu zo nijpend dat ze de druppel zijn waardoor onze emmer overloopt? Dat is namelijk niet zo. Uit een al wat ouder onderzoek door Maurice de Hond blijkt dat de gemiddelde Nederlander geen goed idee heeft van de realiteit. Aantallen worden overschat. Zo zat 60% er destijds naast. Ook leven er niet ware ideeën over gezinshereniging of economische vluchtelingen. Men roept maar wat. En men praat elkaar na. Er is geen reden om eraan te twijfelen dat die onbekendheid met de realiteit er nog steeds is. En dat komt voornamelijk voort uit angst voor het onbekende. Lees hier eens over informatie over wie die vluchtelingen en asielzoekers zijn en hoe de feiten nu in werkelijkheid liggen. Feiten en cijfers. Of over het onderzoek van Maurice de Hond. hieronderzoek
Reactie door mein33 op 26-10-2015 17:56
Quote: gerboe schreef op maandag 26 okt 2015, 17:29: Quote: zonnewind schreef op maandag 26 okt 2015, 15:27: Wat er mis is met gelukszoekers. Vraagt u. Nou ............................ we kunnen ze nú effe niet ook nog er bij gebruiken.einde Quote Maar waarom dan niet? Waar baseert u dat dan op? Is de situatie in Nederland momenteel nu zo nijpend dat ze de druppel zijn waardoor onze emmer overloopt? Dat is namelijk niet zo. Uit een al wat ouder onderzoek door Maurice de Hond blijkt dat de gemiddelde Nederlander geen goed idee heeft van de realiteit. Aantallen worden overschat. Zo zat 60% er destijds naast. Ook leven er niet ware ideeën over gezinshereniging of economische vluchtelingen. Men roept maar wat. En men praat elkaar na. Er is geen reden om eraan te twijfelen dat die onbekendheid met de realiteit er nog steeds is. En dat komt voornamelijk voort uit angst voor het onbekende. Lees hier eens over informatie over wie die vluchtelingen en asielzoekers zijn en hoe de feiten nu in werkelijkheid liggen. Feiten en cijfers. Of over het onderzoek van Maurice de Hond. einde Quote "Onderzoek" gedaan door Maurice de Hond, daar is dan ook alles mee gezegd. Maurice de Hond onderzoekt helemaal niets, hij "peilt" alleen maar mening van vooraf geselecteerde personen en brengt dat onder in mooie tabelletjes. De gemiddelde Nederlander heeft geen idee van de dagelijkse realiteit en u gelooft dat en plaatst u daarmee boven de realiteitszin van die gemiddelde Nederlander. 60% van de Nederlanders zat er naast, dat is makkelijk gezegd, maar waar zat de gemiddelde Nederlander dan naast. Als ik dit met enig realisme overzie dan kom ik tot de conclusie dat de gemiddelde Nederlander niet gelooft in de cijfertjes en feitjes van "vluchtelingen werk" die als uitgangspunt voor deze opiniepeiling van Maurice de Hond ten grondslag hebben gelegen. Vluchtelingen werk is nl. belanghebbende en de vragen die Maurice de Hond namens hen stelt zijn sturend in een bepaalde richting, nl de richting de "vluchtelingen werk" voor ogen staat. Er is dus ruim voldoende reden om aan een dergelijke opiniepeiling en de uitkomst daarvan te twijfelen. Wat echter wel een feit is is dat de peilingen van Maurice de Hond rond de verkiezingen de grootste afwijking vertonen van alle opiniepeilingen die er gedaan zijn. Maar dit terzijde.
Reactie door hänschen klein op 26-10-2015 18:02
.....en de vraag was..... wordt de huizenbouw nu gestimuleerd? of was het eerder een vaststelling.....?
Reactie door hutch op 26-10-2015 18:13
@Gerboe, "Het grootste voorrecht dat de 'autochtoon' heeft dat hier je huis niet aan flarden wordt geschoten of je familie wordt uitgemoord of je vrouw en dochter verkracht worden." In welke wereld leeft u? Ik zou toch maar eens het nieuws (in Nederland) wat vaker volgen. Daarnaast refereert u aan Vluchtelingenwerk. Weet u dan niet dat zij (m.u.v. vrijwilligers) hun inkomen danken aan de 'vluchtelingen'? Kort door de bocht: geen vluchtelingen meer, geen inkomen meer. En hoe denkt u over al die economische (zogenaamde) 'vluchtelingen' (die m.b.v. allerlei leugens en smoesjes een vergunning proberen te verkrijgen) en hier alles krijgen wat hun hartje begeert en zelfs voorrang krijgen bij het verkrijgen van woonruimte? En de andere inwoners van Nederland moeten dan maar nog langer wachten...... Dus als het aan u ligt mag letterlijk en figuurlijk, iedereen naar Nederland komen zonder enige toetsing? M.a.w. alle grenzen open? Waar ligt bij u dan de grens? Of krijgen wij nu een diplomatiek, nietszeggend antwoord?
Reactie door van leyden op 26-10-2015 18:14
Quote: hänschen klein schreef op maandag 26 okt 2015, 18:02: .....en de vraag was..... wordt de huizenbouw nu gestimuleerd? of was het eerder een vaststelling.....?einde Quote Titel getuigt wel van een zeldzaam positieve gedachte. Net zoiets typen dat de oorlog in Syrie de wapenindustie stimuleert. Als je erover nadenkt is de laatste optie nog het beste> dat brengt tenminste nog deviezen in het land.
Reactie door van leyden op 26-10-2015 18:19
Snel IS elimineren, dan kan iedereen weer snel EN veilig terug. Dat zou de beste oplossing zijn.
Reactie door van leyden op 26-10-2015 18:28
Maar waarom wordt de woningbouw nu dan wel ter hand genomen? De wachttijden waren al een tiental jaar. (iets meer of minder kan ook) Dat is al lang zo en wordt en werd alleen maar langer. Dat wist de overheid toch? Maar nu zijn er zaken te doen, want de eu betaalt mee. Nu kan en moet het wel. Triest dat juist diegenen die een sociale huurwoning nodig hebben ervoor moeten boeten, zij betalen in de privee sector veel meer aan huur.
Reactie door van leyden op 26-10-2015 18:46
Quote: gerboe schreef op maandag 26 okt 2015, 09:30: Het grootste voorrecht dat de 'autochtoon' heeft dat hier je huis niet aan flarden wordt geschoten of je familie wordt uitgemoord of je vrouw en dochter verkracht worden. En dat je niet met een rubberbootje de zee op hoeft om op Terschelling te komen met gevaar voor eigen leven. En dat je de beste salarissen, sociale uitkeringen en pensioenen, ja zelfs VUT uitkeringen, zo maar voor het grijpen hebt. Voor de rest appelleert het bericht niet aan feiten maar aan onderbuikgevoelens. Dé manier waarop je perse niet in de maatschappij moet willen staan.einde Quote Met alle respect>> onzin. Waarom wagen dan vluchtelingen hun leven bijvoorbeeld bij Hongaarse grens? Daar ben je ook veilig. Het maakt niet uit of een land veilig is, ze willen onderdak en een uitkering. Je vergelijkingen raken kant noch wal>> alsof wij geluk hebben gehad dat het ons allemaal niet is overkomen. Alsof je tegen een automobilist zegt dat hij geluk heeft gehad, want frontale aanrijdingen zijn geen pretje. Fout. Min 1 overmaken.
Reactie door gerboe op 27-10-2015 12:18
Quote: hutch schreef op maandag 26 okt 2015, 18:13: Waar ligt bij u dan de grens?einde Quote Bij een open en faire manier van discussiëren. Waarbij je elkaar niet maar van alles in de mond legt en zonder een antwoord af te wachten dat antwoord alvast afkraakt. We zijn het niet eens. Dat hoeft ook niet. Maar hou het wel bij het open uitwisselen van standpunten. Om op de vraag terug te komen: die huizenbouw is fantastisch voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare woning. En een geweldige opsteker voor iedereen die in de bouw werkt.
Reactie door mein33 op 27-10-2015 12:54
Quote: gerboe schreef op dinsdag 27 okt 2015, 12:18: Quote: hutch schreef op maandag 26 okt 2015, 18:13: Waar ligt bij u dan de grens?einde Quote Bij een open en faire manier van discussiëren. Waarbij je elkaar niet maar van alles in de mond legt en zonder een antwoord af te wachten dat antwoord alvast afkraakt. We zijn het niet eens. Dat hoeft ook niet. Maar hou het wel bij het open uitwisselen van standpunten. einde Quote @gerboe, Naar mijn idee wordt er in dit onderwerp door mij op een open en faire wijze van gedachte gewisseld. Dat ik het niet eens ben met sommige van uw standpunten is waar en dat soort verschillen van inzicht openbaren zich wel vaker voor in een discussie. Gelukkig staat de "vrijheid van meningsuiting" u en mij toe om onze standpunten uit te wisselen. Er is geen enkele reden om u persoonlijk aangevallen te voelen, ik val uw standpunten aan gelijk u dat naar mijn standpunten doet en van mijn kant heeft dit niets van doen met uw persoon.
Reactie door jorisw op 27-10-2015 13:06
Quote: van leyden schreef op maandag 26 okt 2015, 18:46: >> alsof wij geluk hebben gehad dat het ons allemaal niet is overkomen. einde Quote Wij hebben ook veel geluk gehad dat we bijna nooit rampen hebben gehad, en als er een keer rampen waren dat we geholpen werden door het buitenland omdat we zelf zo goed als niks konden doen.
Reactie door zonnewind op 28-10-2015 00:20
Quote: gerboe schreef op maandag 26 okt 2015, 17:29: Quote: zonnewind schreef op maandag 26 okt 2015, 15:27: Wat er mis is met gelukszoekers. Vraagt u. Nou ............................ we kunnen ze nú effe niet ook nog er bij gebruiken.einde Quote Nee, ik roep zeker niet zo maar wat. In mijn directe omgeving zitten diverse mensen in een zo nijpende situatie dat economische vluchtelingen inderdaad de druppel zijn waardoor onze emmer overloopt. De meeste reacties hier komen van mensen die zelf vanuit een comfortabele positie reageren. Niet werkeloos zijn of een eigen woning hebben. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar waarom dan niet? Waar baseert u dat dan op? Is de situatie in Nederland momenteel nu zo nijpend dat ze de druppel zijn waardoor onze emmer overloopt? Dat is namelijk niet zo. Uit een al wat ouder onderzoek door Maurice de Hond blijkt dat de gemiddelde Nederlander geen goed idee heeft van de realiteit. Aantallen worden overschat. Zo zat 60% er destijds naast. Ook leven er niet ware ideeën over gezinshereniging of economische vluchtelingen. Men roept maar wat. En men praat elkaar na. Er is geen reden om eraan te twijfelen dat die onbekendheid met de realiteit er nog steeds is. En dat komt voornamelijk voort uit angst voor het onbekende. Lees hier eens over informatie over wie die vluchtelingen en asielzoekers zijn en hoe de feiten nu in werkelijkheid liggen. Feiten en cijfers. Of over het onderzoek van Maurice de Hond. einde Quote hieronderzoek
Reactie door maarten heest op 30-10-2015 08:36
Vluchtelingenwerk houdt de stroom in stand om hun eigen werk en salaris te genereren? Ja, zo ver zijn wel al! En het gaat nog veel verder. In Pieterburen vissen ze stiekem huilers uit de Waddenzee om de lonen te kunnen bekostigen. En het Rode Kruis schijnt zelf aardbevingen op te wekken want anders vallen er ontslagen. Artsen Onder Grenzen heeft zich bewapend want zonder oorlog geen brood op de plank. Er zijn hier blijkbaar mensen die hierin geloven.
Reactie door jorisw op 04-11-2015 09:58
Quote: maarten heest schreef op vrijdag 30 okt 2015, 08:36: Vluchtelingenwerk houdt de stroom in stand om hun eigen werk en salaris te genereren? Ja, zo ver zijn wel al! En het gaat nog veel verder. In Pieterburen vissen ze stiekem huilers uit de Waddenzee om de lonen te kunnen bekostigen. En het Rode Kruis schijnt zelf aardbevingen op te wekken want anders vallen er ontslagen. Artsen Onder Grenzen heeft zich bewapend want zonder oorlog geen brood op de plank. Er zijn hier blijkbaar mensen die hierin geloven.einde Quote Je vergeet nog dat de redacties van Kassa en Radar bij alle bedrijven in Nederland infiltreren om te zorgen dat er alleen maar slechte service wordt verleend waardoor ze werk houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!