Kassa

TNT laat ons betalen voor "gebakken lucht" !!??

Geplaatst door: stanlee op: 01-06-2011 11:29
Hallo allemaal, Zo nu en dan verstuur ik een pakket via TNT-post omdat ik het leuk vind om spullen te verkopen via marktplaats. Maar dat terzijde. Een onverzekerd pakket laten versturen kost €6,75 Een verzekerd, aangeteken pakket laten versturen kost €8,05 De discussie die ik nu wil gaan starten gaat als volgt. Voorbeeld : Ik verstuur een pakket, onverzekerd en niet aangetekend. (6,75). TNT-post raakt tussentijds mijn pakket kwijt en wordt niet geleverd aan mijn ontvanger (aangetoont). Er word gebeld met TNT, en er wordt mij verteld dat ik hem maar verzekerd had moeten versturen. Kortom ik heb geen recht van spreken, en kan dus volgens TNT nergens aanspraak op doen. Wat vind ik hier van : Ik vind dat in dit geval TNT mij een ondeugelijk "product" verkocht heeft. Kortom, ik koop "iets" van TNT. En daarmee ook de verwachting die ze mij verkopen door een pakket voor mij versturen. Als ze dan mijn pakket kwijtraken. Hebben hun dus niet voldaan aan de verwachting die ze zelf gesteld hebben. Ze versturen pakketten namelijk. Dit is hetzelfde als je tv naar de reparateur brengen en 2 optie's krijgen : 1. voor 25 euro wordt hij MISSCHIEN gemaakt en als je pecht hebt raak ik hem ook nog kwijt. 2. Voor 35,00 wordt hij zeker weten gemaakt en breng ik hem ook nog bij je thuis. Wat vinden jullie hiervan ? Zie ik dit helemaal fout of zit er een kern van waarheid in ? Deze discussie start ik omdat ik ook helaas een nare ervaring heb gehad met TNT.
Reactie door tdehond op 01-06-2011 13:41
Gezien de moeite die de huidige postbodes hebben om e.e.a. op het juiste adres te bezorgen, lijkt het mij verstandig om minimaal aangetekend te verzenden als u een pakket verzendt. Nog in blijde afwachting van o.a. een handtekening retourkaart. ( is dit jaar afgeschaft, dan kan dat tenminste niet meer fout gaan) TNT voelde zich ook niet verantwoordelijk voor het bezorgen voor de handtekening retourkaart waar ook extra voor betaald werd.
Reactie door rjw op 02-06-2011 13:57
Overal waar gewerkt wordt gaan dingen fout, zo ook bij TNT. Een bedrijf kan dan twee dingen doen: - Een verzekering voor alles wat ze doen, waardoor het product voor alle klanten duurder wordt. - Het aan de klant overlaten om wel of niet te verzekeren voor het geval er iets fout gaat. Voor beide opties is wat te zeggen; TNT geeft in ieder geval duidelijk de verschillen tussen de twee opties aan.
Reactie door diumenge op 02-06-2011 16:46
Quote: stanlee schreef op woensdag 1 jun 2011, 11:29: Wat vinden jullie hiervan ? Zie ik dit helemaal fout of zit er een kern van waarheid in ?einde Quote Daar zit zeker een kern van waarheid in, ik heb ook een paar pakketjes gestuurd n.a.v. een verkoop op marktplaats, één heb ik aangetekend gestuurd omdat het om een laptopje ging. De ander waren boeken en heb ik normaal verstuurd. Alle pakketjes zijn gelukkig gewoon ontvangen door de kopers. Zouden ze echter niet zijn aangekomen, dan heeft TNT toch echt een probleem met mij. Ik betaal namelijk voor een dienst die ze dan niet leveren, dus ze zullen op z'n minst de verzendkosten moeten terugbetalen. Maar dan blijf je nog over met het probleem van de verloren waarde van de inhoud van het pakket. Dat vind ik wat lastiger, ik hanteer voor mezelf dan dat als het een wat duurder product is ik liever aangetekend verstuur. Feitelijk zou je daarover een afspraak moeten maken met de koper die in het algemeen de verzendkosten zal betalen, het verschil is tenslotte maar € 1,30.
Reactie door stanlee op 02-06-2011 17:20
Quote: rjw schreef op donderdag 2 jun 2011, 13:57: Overal waar gewerkt wordt gaan dingen fout, zo ook bij TNT. Een bedrijf kan dan twee dingen doen: - Een verzekering voor alles wat ze doen, waardoor het product voor alle klanten duurder wordt. - Het aan de klant overlaten om wel of niet te verzekeren voor het geval er iets fout gaat. Voor beide opties is wat te zeggen; TNT geeft in ieder geval duidelijk de verschillen tussen de twee opties aan. einde Quote Ja er worden fouten gemaakt waar mensen werken, helemaal mee eens. Maar het feit is en blijft dat ze hun verantwoordelijkheid daarin moeten nemen. Verzekerd of onverzekerd. Als je je auto ophaalt bij de garage na een beurt, wordt er toch ook niet verteld "we zijn hem zoekgeraakt" en je zoekt het maar uit !!
Reactie door druifje01 op 02-06-2011 19:41
Je neemt een risiko als je post verstuurt in dit geval. Het is aan jou of je ervoor kiest dat risiko te minimaliseren door voor een verzekering erbij te betalen. Zie het probleem niet.
Reactie door druifje01 op 02-06-2011 20:35
..door voor een verzekering erbij te kiezen, dus.
Reactie door empyria op 03-06-2011 19:36
Ik vind het van de zotte dat TNT zo vaak dezelfde fout maakt! Namelijk post en pakketten kwijtraken. Ik ben heel blij dat het mij maar 1x is overkomen. Pakket uit de USA, was gelukkig verzekerd.
Reactie door wiros op 09-06-2011 00:23
Ik vind het te gek voor woorden dat je een dienst levert, maar daar niet de verantwoording voor wil nemen. Ik verstuur honderden pakketten vanuit mijn webwinkel en als het fout gaat is het antwoord altijd 'u heeft geen verzekering bijgesloten' en verder gebeurd er niets! Dus eerst betalen voor de dienst en nog extra betalen voor als ze hun werk niet goed uitvoeren? Sluit je bij de kapper ook een verzekering af als het model niet goed uitvalt? Nee, dan zal hij de verantwoording moeten nemen en alsnog het probleem oplossen.
Reactie door bboy-lee op 25-09-2011 16:41
Stanlee, tis een goede discussie die je hebt gestart. Vorige maand is dit mij ook overkomen. Ik kan er erg slecht tegen. Ik hoop dat kassa hier wat aan kan doen. Want in de wet staat toch dat wanneer je geld betaald voor een dienst, dat de dienstverlenende partij ervoor verantwoordelijk is. Dit doet me denken aan dat gedoe bij de kapstokken van de discotheken van een aantal jaren geleden. Je betaald om je jas op te kunnen hangen, maar als er iets kwijt is is dat je eigen verantwoordelijkheid. Te gek voor woorden. Ik ben erg teleurgesteld in de mensen van tegenwoordig. Allemaal zijn ze egoistisch en willen andere afzetten...
Reactie door malhy2 op 27-09-2011 05:37
Gelukkig zijn er nog andere postbedrijven die paketten rondbrengen en zelfs voor een lagere prijs. Ik verstuur alle marktplaats verkopen die groter zijn dan een brief via dhl for you en heb tot u toe geen klachten. Gr Ed
Reactie door opabertje op 02-10-2011 13:01
TNT maakt heel veel fouten en lossen weinig op. Daarbij zijn ze ook nog duur. Bedrijven met een pakket contract, betalen zelfs hogere prijs dan als je het pakket aan de balie aanbied. Argument van TNT; U betaald op contract hogere prijs omdat u een factuur ontvangt met BTW. BTW krijgt u toch terug.... dus betaald u minder dan aan de balie jaja ach het rekenwonder van TNT post.nl

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!