Kassa

Teruggave van overgebleven betaalmunten.

Geplaatst door: curly op: 28-08-2015 21:01
Retour uit Harlingen. Visserijdagen. Leuk festijn. Maar als je daar iets in de horeca etablissementen wilde betalen, moest dat met plastic muntjes gebeuren. Die kon je ergens op straat 200 meter verderop uit een muntenpinautomaat pinnen . Hiermee moest je je koffie en consumpties dan afrekenen.. Contant kon niet meer, werd er gezegd. Volgens zeggen omdat er te weing pinautomaten in Harlingen waren en de pinautomaat snel leeg werd getrokken.. . Had je muntjes over konden deze uitsluitend op zondagmiddag ingeleverd worden en wel op een specifiek adres. Aldaar moest je een pinpas met ibam-nr. tonen om het restbedrag teruggestort te kunnen krijgen. Minder als 4 en meer dan 10 muntjes kon men niet retourneren. Als men onbeperkt naar een toiletunit wilde moest men een polsbandje aanschaffen voor 2.50 euro. ''Plas maar raak voor een knaak stond erop een folder''. Het zijn niet alleen visserijdagen maar ook muntjesbetaaldagen. Ik pleit er voor om alle muntjes af te schaffen en te gaan pinnen tijdens de Visserijdagen in Harlingen. De organisatie van dit festijn zal misschien een goede reden hebben voor het muntjes betaal systeem. Maar dat je niet alle muntjes vergoed krijgt, vindt ik niet goed. Zo wordt een terrasje pikken een dure aangelegenheid in het mooie Harlingen. Gaat dit meer zo in het land ? Na een kort bezoek, moe van alle omslachtigheid met muntjes, snel naar het mooie en sfeervolle Bolswart gereden, alwaar zonder poespas heerlijk koffie /thee etc. kon worden gedronken en als vanouds contant kon worden afgerekend. Visserijdagen
Reactie door tijger1 op 28-08-2015 23:24
Was u dan verplicht een grote hoeveelheid munten in één keer af te nemen? En kostte elke consumptie maar een en dezelfde munt?
Reactie door mahadma op 29-08-2015 00:27
Ik pleit er voor om alle muntjes af te schaffen en te gaan pinnen tijdens de Visserijdagen in Harlingen. Alsof mobiel pinnen niets kost ......... daarom dus De organisatie van dit festijn zal misschien een goede reden hebben voor het muntjes betaal systeem. Als er cashgeld zou zijn in dit soort evenementen, is dit vragen om problemen, waarbij diefstal bepaald niet ondenkbaar is. Maar dat je niet alle muntjes vergoed krijgt, vindt ik niet goed. Zo wordt een terrasje pikken een dure aangelegenheid in het mooie Harlingen. U kiest zelf voor het aantal muntjes wat u per keer aanschaft. Dus i.p.v. drink met mate, is het: koop uw muntjes met mate.
Reactie door curly op 29-08-2015 10:21
Quote: tijger1 schreef op vrijdag 28 aug 2015, 23:24: Was u dan verplicht een grote hoeveelheid munten in één keer af te nemen? En kostte elke consumptie maar een en dezelfde munt?einde Quote 10 Euro vertegenwoordigde geloof ik 10 muntjes. Afrekenen van consumpties soms 2 muntjes, en meer. De een rekende meer dan een ander. Muntjes die niet geconsumeerd zouden worden gingen naar een goed doel. Beetje vreemd. Geld weggeven van andermans geld !
Reactie door joentje1978 op 29-08-2015 10:40
Het muntjessyteem is in principe een mooi systeem, alleen moet het wel mogelijk zijn om deze weer in te wisselen zonder beperkingen. Dat je minder dan 4 munten en meer dan 10 niet terugbetaald krijgt slaat nergens op en is gewoon pure diefstal, je hebt er immers voor betaald. Wat ik zelf eens meegemaakt heb is dat 2 cafe's in ons dorp met de kermis samen iets hadden georganiseerd en dat zij voor consumpties bepaalde munten gebruikte. Net nadat ik 20 munten had gekocht (ons ploegje lust wel een biertje vandaar de 20 munten) gingen we weg. Het jaar daarop ben ik niet op de kermis geweest en een jaar later kon ik helemaal niets meer met de munten. Hoorde achteraf dat de munten in het jaar dat ik niet op de kermis ben geweest nog ingeruild konden worden maar dat werd nergens gecommuniceerd, dat wist je alleen als je dat jaar op de kermis was. Zou ook nog eens een speciale dag georganiseerd worden waarop iedereen de munten kon inleveren en dat zou dan in het dorpsblad gemeld worden, is nooit gebeurd. Dus ff 40,00 EURO van je af gejat.
Reactie door sjoppie op 29-08-2015 10:48
Hallo Curly, ik vind het ook vreemd dat niet alle muntjes op een daarvoor bestemde dag ingeleverd kunnen worden tegen de waarde ervan. U kunt de muntjes ook bewaren voor een volgend evenement. En hier uw link: Visserijdagen Vr, gr.Visserijdagen
Reactie door sjoppie op 29-08-2015 10:52
Quote: joentje1978 schreef op zaterdag 29 aug 2015, 10:40: Dus ff 40,00 EURO van je af gejat. einde Quote maar ging naar een goed doel ;-)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!