Kassa

Tele2 opzeggen

Geplaatst door: ultraglide1998 op: 02-12-2011 13:07
Ik heb een mobiel telefoon abonnement bij Tele2 vanaf begin dit jaar. Om het vergeten op te zeggen voor te zijn zeg ik altijd al mijn abonnementen zeer vroegtijdig op . Zo wilde ik ook bij Tele2 doen. Gister is er een nieuwe wet ingegaan die onder andere stelt dat je kan opzeggen zoals je je hebt aangemeld . Ik heb mij destijds via de site van Tele12 aangemeld dus wilde ik gister ook via de site opzeggen of via de mail. Nergens iets te vinden op de site dus via de virtuele chat een poging gedaan. Die medewerker zei dat er geen email-mogelijkheden zijn en dat ik moet bellen met de klantenservice ( 10 cent per minuut ). Verder zei deze medewerker dat ik pas in oktober 2012 MAG opzeggen. Dit is toch niet volgens die nieuwe wet of zie ik dit nu verkeerd ? Wie weet het antwoord en wie weet waar dat wetsartikel te vinden is. Ik baal zo van die Tele2.
Reactie door grootvader op 02-12-2011 13:22
Als u een 1-jarig of een twee-jarig abonnement hebt afgesloten bij Tele2 (in dit geval neem ik aan een 1 jarige overeenkomst gezien de eerstvolgende datum van opzeggen = oktober 2012) dan moet u die abonnementsperiode wel uitzitten, daarna gaat pas die nieuwe regeling in van opzeggen. U zult bij het afsluiten van die overeenkomst ongetwijfeld iets extra's gekregen hebben waarmee u die eenjarige overeenkomst met dat Tele2 bent aangegaan = een gratis telefoon/goedkopere beltarieven over dat jaar/ o.i.d. Tsja, Ik heb het niet zo met zwarte schapen, zeker niet met dat zwarte schaap Ook vermijd ik de grote schreeuwers (ik ben toch niet .........) De Vrije Vogel
Reactie door tdehond op 02-12-2011 13:40
Een 1 jarig abonnement kunt u nu opzeggen per datum dat dit abonnement ingegaan is in 2012. Het is m.i. niet verboden om eerder als oktober 2012 op te zeggen bij een 2 jarig contract. M.i. wil men dat in de hoop dat u vergeet op te zeggen. Om gemierenn..... te voorkomen kunt u in uw nieuwe agenda of kalender zetten op de eerste van de 4de maand voor afloop overeenkomst dat u opzegt zoals u zich heeft aangemeld. Als dan niet binnen uiterlijk 1 maand een schriftelijke bevestiging of via email binnen is, zeg dan schriftelijk aangetekend op en bewaar copie brief + verzendbewijs. Trek dan ook uw toestemming voor automatische incasso in. Jammer dan van de kosten, maar het scheelt een hoop irritatie als u in de clinch moet met providers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!