Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Tegoedbonnen Parkeren?

Geplaatst door: speurlicht op: 17-10-2010 03:57
Men heeft het over gerommel met kleingeld. Vandaar oneerlijke afgeronde bedragen. Zou iemand die 61 minuten parkeerde en 2 uren betaalde niet een tegoedbon (soort saldo op bon/pas) voor de 59 overgebleven betaalde minuten gratis parkeren moeten krijgen?
Reactie door lapto op 17-10-2010 08:26
Ik denk dat veel parkeergarages zich daar goed voor hebben behoed. Het is een zeer slimme manier om makkelijk meer geld te verdienen. Hoewel ik het diefstal vind hebben hun ( volgens mij ) allemaal in het begin van de garage op een bord of dergelijke staan dat hun dit doen en door toch de garage in te gaan ga je dus wel accoort met deze handeling. Nogmaals ik zie dit liever ook niet maar ik denk dat er niets aan te doen is. Greetings lapto
Reactie door invalide op 18-10-2010 15:58
Na het eten van een halve Bloemkool kan ik deze ook niet inleveren voor tegoed bon! Ik bedoel dus dat het toegestaan is in hele Uren te rekenen, net als diverse andere producten en diensten. Mijn bankpas heeft Chipknip maar ik krijg niets terug hoewel ik deze nog nooit gebruikte, zo zie ik dat. U moet gewoon sneller winkelen en meer op tijd letten of juist rustig aan doen en eventueel een krant lezen tot de 2 uren vrijwel om zijn. Dan gebruik je waar je voor betaalde en verdienen ze minder. Ook banden auto oppompen, vaak nu 50 Cent maar ik controleer alleen als iemand anders voor mij betaalde en de 5 minuten nog niet om zijn! Verder heb je nog Mister Bean Imitators zoals ik die bumper klevend de garage gratis verlaten, het bewijs staan nu helaas op Schiphol die speciaal voor mijn en mijn vrienden dubbele slagbomen plaatste zodat dit niet meer mogelijk is.
Reactie door soepkiep op 18-10-2010 17:07
invalide waar slaat dit verhaal op?????????????? ze hebben het over parkeer geld en niet over bloemkolen en dat u de banden gratis wilt laten op pompen
Reactie door dhr. bentza op 24-02-2012 10:41
Vreemde reactie inderdaad!
Reactie door mahadma op 24-02-2012 10:57
Er zou eigenlijk zoals ik in Oud Beijerland ervaren heb het "Real time" parkeren heb moeten worden ingevoerd. Je hebt een card met saldo erop, je gaat parkeren, er wordt afgehouden tot het einde van de dag vanaf het moment van inchecken bij de automaat, je krijgt een bonnetje voor onder de ruit, je komt terug bij de automaat enje checkt weer uit, het teveel betaalde word direct op je saldo gestort en je kan wegrijden. Op deze manier betaal je per minuut real time parkeren en je krijgt geen prent van een ijverige ambtenaar voor te weinig betalen behalve als je geen kaartje haalt natuurlijk.
Reactie door naitsoezn op 24-02-2012 11:25
Er is technisch geen enkele reden waarom parkeergarages niet gewoon per minuut zouden kunnen afrekenen. De garage-beheerders vertikken dit echter gewoon (dit is al uitgebreid in een Kassa-uitzending behandeld geweest). Maar aangezien het gewoon mogelijk is om per minuut af te rekenen, zie ik niet in wat een vage tegoedbon nou aan het systeem zou toevoegen.... Wat betreft de parkeermeters op straat, hier bestaan ook systemen waar je per minuut kunt afrekenen (denk aan Yellowbrick, Parkline, etc.), dus als consument heb je nu al de keuze om niets teveel te betalen. Als je er vervolgens voor kiest om hier geen gebruik van te maken, dan heb je m.i. ook geen recht op teruggaaf van teveel betaald parkeergeld. Kortom: geen raar gedoe met tegoedbonnen, dat maakt het allemaal onnodig ingewikkeld.
Reactie door jorisw op 24-02-2012 12:53
In de meeste gevallen bepaald de gemeente de parkeertarieven. Dus klachten laten aankaarten in de gemeenteraad zou ik zeggen. Maar realiseer je ook dat parkeertarieven een belangrijke inkomstenbron voor gemeentes zijn. Als die kosten omlaag gaan, gaan andere tarieven omhoog. Gezien de drukte in veel parkeergarages vinden de meeste mensen het kennelijk ook niet echt een probleem om de parkeertarieven te betalen. De meeste mensen kunnen immers ook gewoon met de fiets de stad in...
Reactie door naitsoezn op 24-02-2012 14:29
Quote: jorisw schreef op vrijdag 24 feb 2012, 12:53: Maar realiseer je ook dat parkeertarieven een belangrijke inkomstenbron voor gemeentes zijn. Als die kosten omlaag gaan, gaan andere tarieven omhoog. einde Quote Helemaal waar, behalve dat je gewoon tot op de cent nauwkeurig kunt uitrekenen hoeveel de prijs-per-minuut moet zijn om een parkeergarage gemiddeld net zo renderend te maken als wanneer je per uur afrekent. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen bereidt zijn om iets meer te betalen als ze kunnen afrekenen volgens een (in hun ogen) eerlijk systeem. [quote: Gezien de drukte in veel parkeergarages vinden de meeste mensen het kennelijk ook niet echt een probleem om de parkeertarieven te betalen. De meeste mensen kunnen immers ook gewoon met de fiets de stad in...einde Quote Kulargument. Welke alternatieven mensen wel of niet hebben is volkomen van de situatie afhankelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!