Kassa

Tandartsen tarieven vrij gegeven 2012 onzin

Geplaatst door: jarjar op: 15-11-2011 14:09
De tandartsen hebben al een voorschot genomen op de marktwerking binnen hun branch in 2012. De tarieven worden flink opgeschroefd voordat de marktwerking dus is begonnen. Vraag mij af of patiënten deskundig genoeg zijn om een andere tandarts te kiezen. Ben je tevreden over je tandarts waarom dan veranderen, alles heeft zijn prijs die staat tot geleverde kwaliteit. Als je een gaatje hebt en je moet een vervolg afspraak maken dat kost dan natuurlijk weer geld, daar zouden we eens wat aan moeten doen. Behandelen in één keer lijkt mij kosten besparend werken. Waarschijnlijk gaan de kosten in 2012 zover de pan uit reizen dat men minder vaak naar de tandarts gaat. Misschien het overwegen waard om de aanvullende verzekering te laten vervalen voor de tandarts als u weinig problemen hebt met uw gebit. Het betalen van een kleinigheid aan uw gebit is dan vaak goedkoper dan aanvullend verzekerd te zijn. Vraag me af of het nog verstandig is gebonden te zijn aan één tandarts of dokter, want dan kun je pas echt de goedkoopste kiezen. Heb je pijn ga je naar tandarts A en als die je niet bevalt ga je naar tandarts B. Trouwens komen er ook aanduidingen bij de tandarts met alle kosten er op vermeld?
Reactie door naitsoezn op 15-11-2011 14:16
Ik word zo langzamerhand ontzettend moe van die hele marktwerking. Ik wil helemaal niet kiezen welke energie-boer m'n WGL regelt, welke maatschappij m'n ziektekosten regelt, welke provider zorgt dat ik mobiel bereikbaar ben en thuis tv kan kijken en internetten, waar ik het voordeligst uit ben om m'n auto te verzekeren, etc, etc, etc. Nu moet ik strax ook nog voordat ik naar de tandarts ga alle tarieven uit de buurt opvragen en naast elkaar leggen (hopende dat de goedkoopste tandarts mij nog als extra patiënt wil hebben). Lachen als een boer met kiespijn, daar zal het op uitdraaien!
Reactie door janine14 op 15-11-2011 14:46
Ik werk bij tandartsenpraktijken en mondhygienistenpraktijken. Mondhygienistes verdienen nog meer dan een tandarts. (Sommigen hebben slechts een 2-jarige hbo opleiding) Hoe komt dit? Mondhygienisten hebben een uurtarief (ca. 105 euro per uur). Tandarts moet soms half uur met kind praten om in de stoel te krijgen. Dan nog eens een kwartier praten voordat de naald erin zit en dan nog een kwartier om hem eruit te trekken. € 20,66 verdiend in 1 uur tijd. Is dit eerlijk? Mondhygienistes hebben nooit klagende patienten, tandartsen wel. Dan kunnen ze niet wennen aan frame en hebben het zelf verbogen en komen dan hun geld terug vragen. (echt waar !). Tandartsen moeten tijd vrij houden voor pijn patienten en hebben constant een assistente aan de stoel. Mondhygienisten zetten antwoordapparaat aan en bellen terug. Hoeven geen assistente te betalen dus. Controle en gaatje vullen gelijk? Stel dat er niks te vullen is? 25 minuten niksen (incl assistente). Tandartsen zijn al jaren niet meegegaan met de prijscompensatie. Wat mij betreft: tandartsen gaan eindelijk eens wat rekenen, tarieven vrijgevestigde mondhygienisten kunnen wat mij betreft gehalveerd worden. En als je overstapt en denkt goedkoper uit te zijn: De goedkope tandarts kan na een half jaar zijn tarieven opschroeven en dan zit de deur bij je vorige tandarts echt dicht. Voor een vulling naar een ander? prima.. daar intake betalen (80 euro) en hij begint gelijk met röntgenfoto's (want dat is alweer zo'n tijd geleden..)
Reactie door jjbgood op 15-11-2011 14:48
Nah ga maar is naar de tandarts zonder aanvullende verzekering met een onstoken wortel kanaal.. dan kom je er heel snel achter.. met je goedkoop.. Het is onbetaalbaar. Of je moet naar het buitenland. Daar zijn de prijzen anders als in Nederland. Als mijn tandarts duurder wordt ga ik weg en dat zal ik m heel duidelijk zeggen ook.
Reactie door tdehond op 15-11-2011 15:12
Ik denk dat de tandartsen not amused zijn als klanten beginnen te shoppen waar zij het goedkoopst behandeld kunnen worden. Onzalig plan waar de consument weer de dupe van is.
Reactie door jjbgood op 15-11-2011 15:51
Quote: tdehond schreef op dinsdag 15 nov 2011, 15:12: Ik denk dat de tandartsen not amused zijn als klanten beginnen te shoppen waar zij het goedkoopst behandeld kunnen worden. Onzalig plan waar de consument weer de dupe van is. einde Quote geachte heer tdehond... als ik mij niet vergis moet een geschil altijd via de rug van de consument uitgevochten worden en het intreseerd me helemaal niet of de tandartsen wel of niet geamusered zullen zijn. Het zijn de tandartsen die prijzen mogen bepalen dan vind ik dat de consumenten mogen shoppen waar ze willen.
Reactie door zwaardvis op 15-11-2011 16:12
Een echt VVD-besluit (de tandartsenpartij). Als men serieus denkt dat door concurrentie de prijzen omlaag gaan, waarom heft men dan de maximumprijzen op? Ze zouden juist de minimumprijzen moeten laten vervallen. Worden tandartsen nu ook verplicht om hun tarieven openbaar te maken via internet? Alleen dan kun je vergelijken. En geen hond zal voor 5 euro meer of minder naar een andere tandarts gaan. Overigens zijn de eerste tarieven al bekend gemaakt, en het blijkt dat ze bijna verdubbelen. Als alle tandartsen zijn als de mijne, dan zijn ze meer met beleggen en de beurs bezig dan met gaatjes vullen...
Reactie door inekel1953 op 15-11-2011 16:23
Voorheen was de tandarts tevens mondhygienist. Het moest moderner en ondernemender worden, zo wilde (vele) tandartsen een eigen praktijk en een mondhygienist(e) in dienst nemen. Werkzaamheden die bij de taak van een tandarts hoorde en meer verdiende dan een mondhygienist(e), liet dat werk (vaak) door de mondhygienste uitvoeren maar declareerde dat namens zijn werkzaamheden, hiermee werd het inkomen van de tandarts onterecht hoger dan waar hij werk voor had verricht . Hiervoor werd een stokje gestoken door de zorgverzekeraars, en kwamen er aparte mondhygienst-praktijken. Menige tandarts zal dat weer willen terug draaien, om hun inkomen veilig te stellen, misschien ter overweging voor iedere tandarts, doe weer uw werk zoals voorheen incl. de zorg als mondhygienst. Zijn inkomen zal dan toenemen en de cliënt hoeft niet te schoppen. Tja en de mondhygienist(e) kan een mogelijk een HBO studie volgen als tandarts/mondhygienist all in. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door tdehond op 15-11-2011 16:33
Quote: jjbgood schreef op dinsdag 15 nov 2011, 15:51: Quote: tdehond schreef op dinsdag 15 nov 2011, 15:12: Ik denk dat de tandartsen not amused zijn als klanten beginnen te shoppen waar zij het goedkoopst behandeld kunnen worden. Onzalig plan waar de consument weer de dupe van is. einde Quote geachte heer tdehond... als ik mij niet vergis moet een geschil altijd via de rug van de consument uitgevochten worden en het intreseerd me helemaal niet of de tandartsen wel of niet geamusered zullen zijn. Het zijn de tandartsen die prijzen mogen bepalen dan vind ik dat de consumenten mogen shoppen waar ze willen.einde Quote Hopelijk wordt het informeren naar prijzen niet gedeclareerd als een telefonisch consult. :) Als er echt sprake is van vrije marktwerving dan vind ik dat het verplicht zou moeten zijn om tarieven op b.v. de websites van tandartsen bekend te maken, zodat de gedupeerde consument thuis kan shoppen.
Reactie door daphy op 15-11-2011 17:21
@Zwaardvis, Helemaal juist wil je de consument laten profiteren van concurrentie, dan moet de minimum prijs worden afgeschaft. Maar ja... dit is een VVD streek, en die wil de ondernemer laten profiteren. Want let maar op!!! De prijzen zullen flink stijgen. Dit komt ook door “”schaarste”. Als iets schaars is, drijft dat de prijs op. Tandartsen zijn “schaars” en velen nemen geen nieuwe patiënten aan. En wat denk je van “kartelvorming”? De NMA moet maar gelijk op hun qui-vive zijn!
Reactie door freya op 15-11-2011 17:33
Typisch weer zo'n projectje van de regering. Denken dat de prijzen omlaag gaan als je het maximumtarief afschaft..... kansloos..... Alsof tandartsen denken : "Hé, er is geen maximum meer, laten we de prijzen verlagen...." NOT Als patiënt kun je nauwelijks een tandarts vinden die nog nieuwe patiënten aanneemt, dus wat weerhoudt de tandarts ervan om de prijzen op te schroeven? Helemaal niets, de patiënten komen toch wel. 'Marktwerking' heeft nog nooit gewerkt en zal ook nooit werken. Voorbeelden uit het verleden zijn er genoeg. Telecommarkt, energiemarkt, openbaarvervoer en ga zo maar door. Het is alleen maar duurder geworden. Freya
Reactie door daphy op 15-11-2011 18:13
@Freya en Naitsoensn Marktwerking….. VVD streek. Ik wil ook niet uren googlen naar de goedkoopste… (Ziektekostenverzekering. Energieleverancier etc.) Waarbij al die tig bedrijven winst moeten maken (en als de winst tegenvalt, er gelijk gesneden wordt in het personeelsbestand want dat is de grootste kostenpost), om bonussen uit te kunnen delen. Als “Den Haag” alle basis levensbehoeften binnenboord houdt, wordt alles goedkoper… want dan verdwijnen de “bonussen” in de staatskas en blijft het geld van de burger.
Reactie door rjw op 15-11-2011 18:40
Quote: naitsoezn schreef op dinsdag 15 nov 2011, 14:16: Ik word zo langzamerhand ontzettend moe van die hele marktwerking. Ik wil helemaal niet kiezen welke energie-boer m'n WGL regelt, welke maatschappij m'n ziektekosten regelt, welke provider zorgt dat ik mobiel bereikbaar ben en thuis tv kan kijken en internetten, waar ik het voordeligst uit ben om m'n auto te verzekeren, etc, etc, etc. Nu moet ik strax ook nog voordat ik naar de tandarts ga alle tarieven uit de buurt opvragen en naast elkaar leggen (hopende dat de goedkoopste tandarts mij nog als extra patiënt wil hebben). Lachen als een boer met kiespijn, daar zal het op uitdraaien!einde Quote Het zou nog makkelijker worden als iedereen van staatswege een wekelijks voedselpakket op de stoep krijgt afgeleverd. Iedereen hetzelfde, mooi gecontroleerd door een allesbepalende overheid. Lijkt me geweldig. En dan 's ochtends met z'n allen naar het werk wat de overheid voor je heeft uitgezocht aan de hand van de opleiding die je hebt gedaan (die natuurlijk ook centraal is toegewezen aan iedereen).
Reactie door haarp op 15-11-2011 19:41
DOM dom dom, deze tandarts tarieven vrijgeven. Misbruik en wederom afbraak v/h sociaal stelsel zijn de rekensom. Rutte moet met zijn kameraden opgesloten worden. De VVD zuigt de gewone hardwerkende man en het gehele zorgstel uit. Alles wat opgebouwd is na de 2e WO wordt door de VVD afgebroken ... Rutte is een crimineel. Waarom hoeft de Koningin niet te bezuinigen: volgens de VVD hoeft zij deze ronde niet mee te doen !?!? Wederom een slag in het gezicht voor de hardwerkende belastingbetaler. Hoe zit het met de hypotheek rente aftrek van de villa's: die zijn nog niet afgeschaft !? enz. enz.
Reactie door daphy op 15-11-2011 21:29
RJW zit appels met peren te vergelijken. Alhoewel….. als nu heel de wereld wekelijks een voedselpakket op de deurmat heeft en elke dag naar het werk kan……… Ik teken voor zo’n wereld.
Reactie door valerius-2 op 15-11-2011 21:41
Ben ik blij dat ik een prothese heb, hoef mij daar niet druk om te maken, zal er dan ook verder niets aan toevoegen.
Reactie door jjbgood op 15-11-2011 23:18
Helemaal krek Haarp Ik werk me helemaal de schijtslinger en een slag in de ronte om alles te kunnen betalen.. Lijkt wel of half Nederland zijn verstand is verloren om op die PVV en VVD te stemmen.. Ja echt.. en dan verdien ik nog niet eens slecht er zijn collega's die van veel minder moeten doen.. ik snap het niet.. volgend jaar ?? Dat wordt me een slag dat vertel ik jullie. Echt stront aan de knikker.. Maar de Nederlander doet zijn mond niet open.. Bah.. De prijzen van de tandartsen?? moeten bevroren worden op zon bedrag dat ook iemand uit de bijstand ook nog naar de tandarts kan.. en niks anders..
Reactie door godefrieda op 16-11-2011 08:58
Ik zal zeker niet van tandarts gaan veranderen daardoor in 2012: „Goede wijn behoeft geen krans”! „Goedkoop wordt dan toch nog duurkoop?”
Reactie door conny2 op 16-11-2011 09:10
We gaan weer terug naar vroeger, toen kon je aan het gebit van de ander zijn/haar economische status aflezen.
Reactie door janine14 op 16-11-2011 12:47
Iemand uit de bijstand kan gewoon naar de tandarts. Je kunt een aanvullende (tandarts)verzekering krijgen van de gemeente, dan betalen zij de premie. Niet zo klagen mensen. goed poetsen, flossen, tandenstokeren, gazen dan blijft de schade echt wel beperkt
Reactie door janine14 op 16-11-2011 12:48
Quote: jjbgood schreef op dinsdag 15 nov 2011, 23:18: Helemaal krek Haarp Ik werk me helemaal de schijtslinger en een slag in de ronte om alles te kunnen betalen.. Lijkt wel of half Nederland zijn verstand is verloren om op die PVV en VVD te stemmen.. Ja echt.. en dan verdien ik nog niet eens slecht er zijn collega's die van veel minder moeten doen.. ik snap het niet.. volgend jaar ?? Dat wordt me een slag dat vertel ik jullie. Echt stront aan de knikker.. Maar de Nederlander doet zijn mond niet open.. Bah.. De prijzen van de tandartsen?? moeten bevroren worden op zon bedrag dat ook iemand uit de bijstand ook nog naar de tandarts kan.. en niks anders.. einde Quote
Reactie door jjbgood op 16-11-2011 15:01
ja janine114.. maar volgend jaar niet meer.. dan kan iemand uit de bijstand NIX meer...steek je kop maar in het zand NET OF ER NIX AAN DE HAND IS... echt Nederlands dit... net wat ik zeg.. de prijzen bevriezen en mensen is op adem laten komen.. Dit is allemaal de schuld van de banken zelf......... de hele "CRISIS"
Reactie door conny2 op 17-11-2011 08:27
Alsof een laag inkomen automatisch bijstand inhoudt Janine, als je 32 uur in een fabriek werkt of in de detailhandel werkt dan heb je ook een laag inkomen. Wat heb je er aan als een consult en eenvoudige behandelingen fors duurder worden en je bij een dure behandeling een electrische tandenborstel kado krijgt?
Reactie door sonjaatje op 17-11-2011 10:29
Quote: janine14 schreef op woensdag 16 nov 2011, 12:47: Iemand uit de bijstand kan gewoon naar de tandarts. Je kunt een aanvullende (tandarts)verzekering krijgen van de gemeente, dan betalen zij de premie. Niet zo klagen mensen. goed poetsen, flossen, tandenstokeren, gazen dan blijft de schade echt wel beperkteinde Quote Dat is waar, maar dan moet je wel een collectieve verzekering nemen dus bij de maatschappij die de gemeente uitkiest. En dat is in onze gemeente niet de goedkoopste maatschappij waardoor je meer maandpremie moet betalen en dat kun je nu juist niet opbrengen. Wel kun je in onze gemeente bijzondere bijstand voor tandartskosten krijgen.
Reactie door sonjaatje op 17-11-2011 10:32
Ik vind het een heel slecht plan. Ben het eens met Conny2. De tandartsen denke yess we kunnen lekker de prijzen omhoog gooien, met als resultaat dat bijna niemand het meer kan betalen. Dus over een paar jaar hebben we een heleboel failliete tandartsen en een hoop Nederlanders met een slecht gebit. Ik zelf ga al jaren niet meer naar de tandarts voor controle, kan het niet betalen. Alleen als ik iets voel ga ik. En heb ik dan wat dan moet ik bijzondere bijstand aanvragen voor de kosten van de behandeling :-(
Reactie door nico w. op 17-11-2011 11:28
Het besluit van dit kabinet toont weer eens aan dat het al 20 jaar falende beleid van ''marktwerking'' gewoon wordt voortgezet. Martkwerking dan op basis van een eenzijdige benadering van (uitsluitend) de aanbodzijde van het marktproces. Een benaderingswijze die keer op keer tot mislukken is gedoemd. Zolang de rol van de vraagzijde (consument en in casu de patient) wordt genegeerd zal het nooit wat worden. (Deel)markten waar -om wat voor reden dan ook- de consument zijn countervailing rol niet kan of wil spelen, moet je gewoon niet liberaliseren. Daar komt alleen maar ellende van. Wat mij betreft wordt het hoog tijd dat onafhankelijke economen eens een gedegen onderzoek gaan instellen naar de financiele mega miljardenschade die het (neo-liberale)marktwerkingsbeleid vanaf eind jaren tachtig heeft veroorzaakt voor de burgers in ons land. Alleen al de vele financiele sector schandalen zijn enkele van de lijken uit de kast van de jaren negentig (aandelenlease; woekerpolissen; DSB Bank koppelverkoop etc etc.) zullen tezamen al minstens 100 miljard schade hebben veroorzaakt.
Reactie door theo sprong op 17-11-2011 12:07
Nou net alsof de tandartsen niks verdienen . hou toch op asoos zijn het . ze hebben allemaal een VIILA en een zwembad , ze moete heel hardt aangepakt worden ,en niet zoals de vvd het als de vvd het ikke en rest kan stikken ,
Reactie door retaliator op 17-11-2011 12:19
Ik was dinsdag bij de tandarts en vroeg naar de tariefstijging komend jaar en mij is verteld dat het gemiddeld 2-3% zou stijgen. Amper de inflatie dus. Wel is aangegeven dat de verwachting is dat andere tandartsen misbruik gaan maken (praten voor eigen parochie?). Vooral in de Randstad, waar meer gebrek aan tandartsen is, zullen de prijzen een vlucht gaan nemen.
Reactie door jeannettek op 17-11-2011 12:57
Blijkbaar is iedereen die hier heeft gereageerd erg kort van memorie. De afgelopen jaren zijn de tandartstarieven meerdere malen en steeds weer gedaald, maar dat is men vergeten, terwijl alle kosten wel vele malen duurder zijn geworden. Ik heb er in zo'n situatie geen probleem mee als de prijzen op een normale acceptabele manier wat omhoog gaan. Als je appeltjes met appeltjes wilt vergelijken moet je dat ook doen. Eerlijk is eerlijk! En nee, ik ben geen tandarts of assistente!
Reactie door malie op 17-11-2011 13:03
Quote: janine14 schreef op woensdag 16 nov 2011, 12:47: Iemand uit de bijstand kan gewoon naar de tandarts. Je kunt een aanvullende (tandarts)verzekering krijgen van de gemeente, dan betalen zij de premie. Niet zo klagen mensen. goed poetsen, flossen, tandenstokeren, gazen dan blijft de schade echt wel beperkteinde Quote Even iets rechtzetten over deze opmerking: Iemand in de bijstand kan een collectieve ziektekostenverzekering afsluiten via de gemeente. Je hebt dan, weliswaar met enige korting, een goed-dekkend pakket. De premie wordt door de gemeente aan de zorgverzekeraar betaald, maar wordt wel degelijk in mindering gebracht op de uitkering. Er mag dus zeer zeker wel geklaagd worden door mensen in de bijstand!
Reactie door beginlink op 17-11-2011 13:47
Maar als het duurder wordt zegt de Minister dan trek ze de stekker er uit. Dat hoorde ik ook Hoogervorst zeggen bij de zorg. Sindsdien betaal wij meer 50% meer!. Ze zouden beter eens al de marktwerkingen terug gaan draaien. Te beginnen met de zorg, energie en het OV. De VVD is hier vooral bezig met het leven onbetaalbaar te maken
Reactie door mellebel2011 op 17-11-2011 15:53
Quote: inekel1953 schreef op dinsdag 15 nov 2011, 16:23: Voorheen was de tandarts tevens mondhygienist. Het moest moderner en ondernemender worden, zo wilde (vele) tandartsen een eigen praktijk en een mondhygienist(e) in dienst nemen. Werkzaamheden die bij de taak van een tandarts hoorde en meer verdiende dan een mondhygienist(e), liet dat werk (vaak) door de mondhygienste uitvoeren maar declareerde dat namens zijn werkzaamheden, hiermee werd het inkomen van de tandarts onterecht hoger dan waar hij werk voor had verricht . Hiervoor werd een stokje gestoken door de zorgverzekeraars, en kwamen er aparte mondhygienst-praktijken. Menige tandarts zal dat weer willen terug draaien, om hun inkomen veilig te stellen, misschien ter overweging voor iedere tandarts, doe weer uw werk zoals voorheen incl. de zorg als mondhygienst. Zijn inkomen zal dan toenemen en de cliënt hoeft niet te schoppen. Tja en de mondhygienist(e) kan een mogelijk een HBO studie volgen als tandarts/mondhygienist all in. M.vr.gr., Ineke L einde Quote Even voor de duidelijkheid.. Een mondhygienist is een specialisme! Een tandarts biedt geen mondverzorging zoals een mondhygieniste dat kan. En een mondhygienist heeft een HBO opleiding genoten!!
Reactie door kleine op 17-11-2011 16:40
Prijzen gaan omlaag wanneer er concurentie is. Ik heb al verschillende malen gepoogd een andere tandarts in de regioe te vinden. Iedereen zit vol. Waarom zal een tandarts dan zijn prijs gaan verlagen? Je kunt toch niet naar een ander. Weer een regeling waaruit blijkt dat men in Den Haag niet weet hoe de praktijk in elkaar zit.
Reactie door inekel1953 op 17-11-2011 17:25
@Mellebel2011: "Even voor de duidelijkheid.. Een mondhygienist is een specialisme! Een tandarts biedt geen mondverzorging zoals een mondhygieniste dat kan. En een mondhygienist heeft een HBO opleiding genoten!!" Je reactie is offtopic, toch zal ik erop reageren, om complete duidelijkheid te scheppen: Om de opleiding te doen voor mondhygiënist(e) is een vooropleiding minmaal MBO 4 nodig of HAVO nodig. De opleiding voor mondhygiënist(e) is een 4 jarige HBO opleiding van (maar) 28 uur per week. De vooropleiding om tandarts te worden is minimaal een HBO opleiding. De opleiding voor tandarts is een 6 jarige VWO opleiding van 40 uur per week. Deze tandarts is op elk gebied kundig, zowel op de mondzorg die voorheen ook gewoon door de tandarts werd gedaan. Helaas wordt er gewerkt met een loting zodat het moeilijk is om de opleiding tandarts te volgen, met het gevolg dat er maar mondjesmaat tandartsen kunnen afstuderen en mensen zonder tandarts kunnen zitten. Ik heb geen medelijden met het inkomen van tandartsen, het werk mag van mij wel weer worden zoals voorheen, tandarts en mondhygiënist(e) in één. M.vr.gr., Ineke L
Reactie door artenan op 18-11-2011 10:16
Het was al geen feestje om naar de tandarts te gaan. Maar nu wordt het nog minder leuk. Vergelijken is niet echt goed mogelijk en de keuze is zeer beperkt (o.a. door acceptatie). Waar gaan we heen met al deze onzalige constructies? Als iedereen nou eens gewoon zijn werk echt goed probeert te doen. Daar open en eerlijk over is (transparantie). En daar dan een redelijke prijs (ruil) voor vraagt/krijgt. Helaas blijkt dit (nog) een utopie. Maar ik droom er al wel van !
Reactie door tdehond op 18-11-2011 10:40
Quote: artenan schreef op vrijdag 18 nov 2011, 10:16: Het was al geen feestje om naar de tandarts te gaan. Maar nu wordt het nog minder leuk. Vergelijken is niet echt goed mogelijk en de keuze is zeer beperkt (o.a. door acceptatie). Waar gaan we heen met al deze onzalige constructies? einde Quote We gaan op weg naar een kunstgebit omdat de tandartszorg zo onbetaalbaar wordt met dank aan Schippers. :( Hopelijk zet iedereen zijn hersens aan voordat opnieuw gestemd wordt voor VVD en PVV. Want zij weten ons weer fors te pakken.
Reactie door scotty58 op 19-11-2011 13:19
Let op: Het is al jaren enn bekend gegeven dat er te weinig tandartsen zijn in Nederland. Veranderen van tandarts is bijna onmogelijk vanwege de al volle praktijken. Er is dus geen sprake van een gezonde situatie van vraag en aanbod, waardoor marktwerking kan plaatsvinden. Tandartsen willen gewoon rijker worden dan ze al zijn en mevrouw Schippers helpt ze daar graag een handje bij. Haar man (zou zo iemand gertrouwd kunnen zijn??) is waarschijnlijk zelf tandarts. Ondertussen profileert de VVD zich steeds meer als de Republikeinse partij van Nederland, enkel geintersseerd in de rijken van dit land. Mevrouw Schippers maakt in dit verband in bijna al haar maatregelen gebruik van drogredenen om de specialisten en nu dus de tandartsen te helpen. De positie en rechten van de burgers in dit land interessert haar totaal niet, als je kijkt naar al haar andere initiatieven.
Reactie door marnix1 op 19-11-2011 16:17
Quote: inekel1953 schreef op donderdag 17 nov 2011, 17:25: @Mellebel2011: "Even voor de duidelijkheid.. Een mondhygienist is een specialisme! Een tandarts biedt geen mondverzorging zoals een mondhygieniste dat kan. En een mondhygienist heeft een HBO opleiding genoten!!" Je reactie is offtopic, toch zal ik erop reageren, om complete duidelijkheid te scheppen: Om de opleiding te doen voor mondhygiënist(e) is een vooropleiding minmaal MBO 4 nodig of HAVO nodig. De opleiding voor mondhygiënist(e) is een 4 jarige HBO opleiding van (maar) 28 uur per week. De vooropleiding om tandarts te worden is minimaal een HBO opleiding. De opleiding voor tandarts is een 6 jarige VWO opleiding van 40 uur per week. Deze tandarts is op elk gebied kundig, zowel op de mondzorg die voorheen ook gewoon door de tandarts werd gedaan. Helaas wordt er gewerkt met een loting zodat het moeilijk is om de opleiding tandarts te volgen, met het gevolg dat er maar mondjesmaat tandartsen kunnen afstuderen en mensen zonder tandarts kunnen zitten. Ik heb geen medelijden met het inkomen van tandartsen, het werk mag van mij wel weer worden zoals voorheen, tandarts en mondhygiënist(e) in één. M.vr.gr., Ineke L einde Quote "Je reactie is offtopic, toch zal ik erop reageren, om complete duidelijkheid te scheppen:" Huh? Een tandarts opleiding op VWO-niveau? U maakt het m.i. compleet onduidelijk.
Reactie door janine14 op 19-11-2011 17:14
Beste mensen, wacht nou eerst eens af hoeveel jullie tandarts zijn tarieven verhoogt. Ik las in de krant van tandartsen in Oss die 10 euro verhoging voor een halfjaarlijkse controle gaan vragen. En heel veel meer voor een vulling. Die krijgen echt wel een koekje van eigen deeg. Ga je toch gewoon 1x per jaar naar de tandarts voor controle? Als iedereen dat doet, bedaren ze wel. En kun je nu echt verwachten van een tandarts die nu 19,63 mag rekenen voor een controle, hij in 2012 19,00 gaat rekenen omdat de verzekeraar dit bedrag gaat vergoeden? Neemt werknemer genoegen met zo'n loonsverlaging? Die tandartsen moeten investeren in apparatuur om volgens de normen te werken, want anders staat de inspectie op de stoep. Dus wat mij betreft mogen ze best een redelijke verhoging vragen. Hebben jullie trouwens wel eens een stakende tandarts gezien? Huisartsen wel, zodra die gekort worden beginnen ze gelijk zondagsdiensten te draaien. Ik heb respect voor tandartsen die tevreden zijn met 100 euro per uur, waarbij kosten als assistente, materiaal voor vullingen e.d. pand, apparatuur er nog afgaan. Ze zijn er, (maar misschien alleen op het platteland).
Reactie door godefrieda op 19-11-2011 22:36
Net als destijds bij de vrijgave van notaristrieven: „Marktwerking”!
Reactie door godefrieda op 19-11-2011 22:37
Nu correct weergeven. Net als destijds bij de vrijgave van notaristarieven: „Marktwerking”!
Reactie door ainariel op 20-11-2011 09:00
Ik vind het gewoon belachelijk dat als er wat aan mijn gebit mankeert, ik op zoek moet naar een evt goedkopere tandarts. Ik werk hier ook niet aan mee. Mijn tandarts heeft heel veel tijd erin gestoken dat ik überhaupt weer naar een tandarts durf en een ander komt niet in mijn mond te sleutelen. Nederland gaat gewoon overal veel te ver mee, de regering helpt ons mooie zorgstelsel om zeep.
Reactie door tdehond op 20-11-2011 14:51
Quote: ainariel schreef op zondag 20 nov 2011, 09:00: Ik vind het gewoon belachelijk dat als er wat aan mijn gebit mankeert, ik op zoek moet naar een evt goedkopere tandarts. Ik werk hier ook niet aan mee. Mijn tandarts heeft heel veel tijd erin gestoken dat ik überhaupt weer naar een tandarts durf en een ander komt niet in mijn mond te sleutelen. Nederland gaat gewoon overal veel te ver mee, de regering helpt ons mooie zorgstelsel om zeep. einde Quote Dat wordt flink shoppen straks. Eerst onderzoeken waar je het goedkoopst de halfjaarlijkse of jaarlijkse gebitscontrole kunt laten doen. Als behandeling nodig is: offerte vragen bij de diverse tandartsen waar de behandeling het best gedaan kan worden. En nu maar hopen dat vervolgens het onderzoek weer over moet, omdat de behandelend tandarts geen vertrouwen in het onderzoek van collega heeft.
Reactie door tdehond op 20-11-2011 14:51
Oops foutje En nu maar hopen dat vervolgens het onderzoek niet over moet.
Reactie door mijoeleke op 23-11-2011 09:50
Ben misschien wat laat met reageren Het woord asociaal is hier al niet meer van toepassing op onze regering. Ik ga hier niet verder met een ander woord voor deze. Hoe zit het met de mensen die in een uitkering (bijstand) zitten? Ik ken er genoeg. Ik ken een mens die "parodontitis" aan de tanden heeft? Dat mens wil kostte wat kost het gebit goed proberen te houden! Hoe moet dit in 2012? Ook heb ik van horen zeggen dat de sociale dienst de vergoedingen ook niet meer allemaal gaat doen voor deze mensen. Ene Janine meen ik in deze discussie vertelde, dat de gemeente de aanvullende premie zou betalen????? Waar heeft ze deze onzin gehoord?? Onze regering werkt bovendien mee aan meer criminaliteit in deze, want als een mens niet meer te eten heeft (weer een ander thema)? Ja regering denk maar eens na, maar dat kunnen jullie immers niet; ja naar eigen beurs wel!
Reactie door rdea op 15-12-2011 23:19
Wat denkt de Overheid hiermee te bereiken? Dat er nog minder mensen naar de tandarts gaan! Uit de aanvullende verzekering krijg je nog maar weinig vergoed, je moet je vakantiegeld er voor opofferen als je pech heb met je gebit op dat moment. Is mij dus gebeurd paar jaar geleden, heb een modaal-inkomen, maar kon het toch niet allemaal ophoesten, moet er bij vertellen dat ik een tandarts had, die heel graag fotootjes maakte -bijv. voor 1 wortelkanaalbehandeling bracht hij 9 foto's in rekening! Z'n nieuwe auto voor de deur moest zeker snel afbetaald worden? Nou, niet door mij! Wat heb ik toch een respect voor de oude tandartsen van vroeger, die ook wortelkanaalbehandeling goed uitvoerden, maar zonder tig foto's te maken!!!!? Hoe moet dat met mensen die een laag inkomen of uitkering hebben? Die gaan dus helemaal niet meer naar de tandarts toe, omdat ze bang zijn dat ze het niet allemaal meer kunnen en/of willen betalen?! Ik weet al wat ik ga doen, laat de hele zooi trekken en een gebit plaatsen, kost wel een duit, maar dan ben ik er de rest van mijn leven vanaf, want alles zal toch wel weer in de loop der jaren onbetaalbaar worden! Wordt 1 grote cententrekkerij !... van beide kanten.
Reactie door meso op 22-12-2011 16:49
Ik heb mij de laatste tijd weer ingelezen in de zorg. Welke verzekering, wat krijg ik dan wel en niet. Het is nogal moeilijk een 1 op 1 vergelijk te maken. In november kwam plots in de media dat de vrije tarieven tandartsen tot sterke kosten vehogingen zouden leiden. Op zoek naar wat een tandarts gaat rekening was de conclusie dat er bijna geen tandartsen nog een prijslijst hebben. Uiteindelijk bleek dat de verzekeraar de premie sterk ging vehogen en lagere prijzen gaat vergoeden. We betalen meer en krijgen minder. Het is dus een trucje van de verzekeraar om ons te laten geloven dat de tandarts veel duurder wordt. Er staat veel informatie op tandarts.nl. Menzis was de eerste die een prijslijst publiceerde met de prestatiecodes, zoals dat heet. Welke prestatie geleverd wordt is volstrekt onduidelijk en het is dus niet te beoordelen of vergoeding te laag is of de tandartsen rekening te hoog. Laat de minister maar snel verzekeraars verplichten duidelijk te maken we krijgen voor ons geld.
Reactie door stopellende op 07-02-2012 22:36
De tandartstarieven zijn zeer fors gestegen. Voor een eenvlaksvulling betaalde ik vorig jaar ruim 20 euro en nu ruim 50 euro! Ik moet nu ook betalen voor verdoving en etsen t.b.v. composiet, terwijl ik geen verdoving krijg en de vulling gewoon van amalgaam is. En dat hebben die tandartsen met elkaar zo afgesproken (ondanks een verbod op kartelafspraken) en ze nemen geen klanten van elkaar over of rekenen dan forse kosten. Openbaarheid van alle tarieven helpt dus niet. Op TV zie ik tandartsen zwetsen over zogenaamd betere technieken (is geen sprake van) en zorgverzekeraars die zeggen dat de kostenstijging slechts enkele procenten is! ONZIN! Dit kan zo niet. De tarieven van vorig jaar waren al hoog genoeg! Van welke kant moet hulp komen?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!