Kassa

tandartsbezoek

Geplaatst door: johannes1 op: 10-01-2014 20:07
Er is een 'onderzoek' geweest dat uitwijst dat 21% van de mensen geen periodiek onderhoud aan hun gebit laten verrichten omdat ze GEEN GEBIT meer hebben ! zo lezen we. Wat een onzin. 1/4 van de mensen laat hun schoenen niet repareren, omdat ze op klompen lopen, zou net zo'n flauwekul zijn. 0ok : het kost de gezondheidszorg niets, dus gaat 't niet uit de algemene zorgpot betaald worden. Logisch want het is er al uitgehaald; de HELE tandartskosten zijn verplaatst naar de aanvullende verzekering, waar ieder naar behoefte/beurs zijn pakket deels samenstelt. 0verigens stijgen de t.a.-kosten de pan uit. 0ns werd geadviseerd door de t.a. om naar de mondhygienist te gaan. Alleen een zg intake koste bijna 160,- p.p. !! Totale kosten beraamd op ca. 600,- om een als goed onderhouden door de ta. te laten reinigen. Daar heeft een mens toch niet van terug. 0p die manier kweken ze het teruglopen van het ta-bezoek ; ergo de gebitsverwaarlozing en toenamen van een algemene slechtere gezondheidstoestand. Heeft U ook zo'n slechte ervaringen ?
Reactie door tijger1 op 10-01-2014 21:44
Ook de kinderen onder de twee jaar zijn meegeteld. Belachelijk onderzoek.
Reactie door aurora1 op 10-01-2014 23:46
Inderdaad een (ook weer duur) onderzoek waar je niets aan hebt. Wat betreft tandartstarieven 2014[url=http://vergelijkmondzorg.nl/tandartstarieven /tandartstarieven-2014/: lees even hier[/url: , even scrollen. De genoemde bedragen van intake e.d. komen me erg hoog voor. Ik heb kort geleden mijn overigens goed onderhouden gebit door de t.a. zelf (2 x 5 minuten) laten reinigen en was met de periodieke controle erbij iets meer dan 40 E. kwijt. Misschien heeft u niet de juiste tandarts?
Reactie door pieterwolters op 12-01-2014 11:27
Sinds wanneer wordt tandarts afgekort tot t.a.? Is dat SMS taal of zo?
Reactie door jpm op 15-01-2014 17:06
De stelling zou iets anders moeten luiden: er is een onderzoek geweest naar tandartsbezoek. Nu blijkt dat 21% niet regelmatig naar de tandarts gaat, bij nader inzien bleek dat mensen die geen tanden meer hebben (of nóg geen tanden hebben, baby's dus), maar een kunstgebit, waren meegeteld. Ja, er zijn heel veel mensen met een kunstgebit, dus dat percentage van 21 maakt dat het wel heel erg gesteld lijkt met het tandartsbezoek. Misschien dat, indien baby's en mensen met een kunstgebit niet zouden zijn meegeteld, het percentage zou komen op 4. Dus zegt het hele onderzoek niet zoveel, jammer van het geld. Zo worden veel onderzoeken vervuild met gegevens die bij nader inzien een verkeerd beeld geven.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!