Kassa

Tandarts tarieven worden maar gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeraar

Geplaatst door: strandjutter op: 25-06-2012 13:52
De afgelopen maanden hebben een aantal gezinsleden en ook ik rekeningen onvangen van de tandarts die niet meer geheel worden vergoed door de zorgverzekeraar. behandelingen welke dit jaar door de tandartsen fors zijn verhoogd worden niet meer voor 100% vergoed. Er wordt een maximum bedrag aan een behandeling gekoppeld wat nog vergoed word en deze schijnt ook lager te zijn dan de afgelopen jaren. We hebben al honderd euro's bij moeten betalen! Veranderen van tandarts omdat deze goedkoper is blijkt onmogelijk. Conclusie: Geen Marktwerking mogelijk. Tandartstarieven zijn fors verhoogt en vergoedingen verlaagt. De dupe de klant. Wie heeft nog meer van deze ervaringen.
Reactie door tdehond op 25-06-2012 15:16
klik hier In de laatste nieuwsbrief van Kassa wordt er aandacht aan besteed. Ik heb er geen last van, dankzij: Hoogste aanvullende verzekering bij mijn zorgverzekeraar + mijn tandarts heeft contract met mijn zorgverzekeraar gesloten, waarvoor mijn dank aan tandarts. klik hier
Reactie door stacey op 25-06-2012 15:40
Het lijkt te werken als er klachten binnen (blijven) komen, die muts van een Schippers lijkt het licht te gaan zien, Dus klacht melden !Misschien kunnen we die onzin stoppen ! -----Wij horen graag uw ervaring met de vrije prijzen in de mondzorg. Wat merkt u hiervan in de praktijk? En krijgt u voldoende informatie? U kunt de vragenlijst invullen wanneer u na 1 januari 2012 een bezoek heeft gebracht aan uw tandarts.---Klik Hier ---Onderteken deze petitie als blijk van uw ongenoegen over de huidige misstanden in de zorg. Dank u! --Klik Hier Ik heb de duurste tandartsverzekering maar mijn tandarts Weigert bij een zorgverzekaar een contract te tekenen, bij geen enkele ! Dus ik moet elke keer bijbetalen want keus voor andere verzekeraar heb ik bij deze tandarts niet daar hij met niemand een contract heeft, meneer wenst zich niet door een zorgverzekeraar aan banden te laten leggen, dat dit ten koste komt van de klant zal hem worst zijn dus....... Een andere tandarts die wel contract heeft nemen betekend keuze van 1 tandarts min. 5 km of 2 ddie 10 km verderop zitten, dus keus uit maar 3 in mijn `regio` ! Dus zou ik maar met mijn kind 5 km verderop naar een tandarts moeten gaan sjouwen. Te zot voor woorden allemaal !Klik HierKlik Hier
Reactie door eric1101 op 27-06-2012 17:03
Indien het waar is dat de tandartstarieven nauwelijks zijn verhoogd,hoeven de tandartsen zich ook niet zo druk te maken als de maatregel wordt terug gedraaid.
Reactie door tdehond op 27-06-2012 17:37
Het probleem ligt m.i. niet bij de tandartsen die volgens de minister wel meer mochten verdienen. Maar de gevolgen zijn negatief voor veel verzekerden omdat de zorgverzekeraars de te hoge tarieven niet volledig willen vergoeden. Het is in het belang van de verzekerden dat de maatregel terug gedraaid wordt. Mijn tandarts heeft een contract gesloten, dus worden de kosten wel vergoed zonder bij te betalen voor de doorsnee behandelingen. Quote: eric1101 schreef op woensdag 27 jun 2012, 17:03: Indien het waar is dat de tandartstarieven nauwelijks zijn verhoogd,hoeven de tandartsen zich ook niet zo druk te maken als de maatregel wordt terug gedraaid.einde Quote
Reactie door hereistom op 27-06-2012 19:59
Ik heb gewoon geen tandartsverzekering, veel te duur en levert niks op. Die verzekeraaars zijn ook oplichters!
Reactie door stacey op 27-06-2012 20:46
Quote: hereistom schreef op woensdag 27 jun 2012, 19:59: Ik heb gewoon geen tandartsverzekering, veel te duur en levert niks op. Die verzekeraaars zijn ook oplichters! einde Quote Tja, die tandartsen ook ;-( Maar ik heb helaas een tandarts verzekering nodig omdat m`n kind eraan hangt, zodra die 18 is en zelf kan verzekereren gooi is de tandartsverzekering ook de deur uit en de `aanvullende` vol beperkingen wellicht ook gelijk maar.
Reactie door lenyenfred op 28-06-2012 11:52
Beste strandjutter, U had toch niet gedacht, dat die marktwerking echt zou werken. Je wordt toch altijd zo in de maling genomen. Van terug draaien, hebben ze ook nog nooit gehoord. Het zal je altijd geld kosten. Een trieste bedoeling.
Reactie door fotoflex op 28-06-2012 15:54
De tandartsen beloven nu de tarieven met niet meer dan de inflatie te laten stijgen om het experiment te redden. Ongetwijfeld waarderen de minister en de kamer dit, zodat het inderdaad doorgaat. Een behandeling die vóór het experiment €100 kostte, zou door de marktwerking €90 worden. Maar in feite betaal je nu €110. Dat is dus 22% méér dan de bedoeling was. De inflatie is ongemeen laag, slechts 2%. Maar ook dat betaal je over de onterechte verhoging. De overheid zou een mooi gebaar kunnen maken door geen BTW en inflatie door te berekenen over het die 22%.
Reactie door picaporte op 28-06-2012 16:14
Pico, Laat men 10000 tandartsen extra afstuderen, dan zullen de prijzen vanzelf dalen. Marktwerking. Dan hebben we over 5 jaar lagere prijzen
Reactie door tdehond op 28-06-2012 18:12
De NMT schijnt nu te overwegen een rechtszaak tegen het ministerie te starten mocht dit experiment afgeblazen worden. De tandartsen, die niet bereid waren om overeenkomst met de zorgverzekeringen af te sluiten varen dus wel bij dit experiment ten koste v.d. patiënt. Quote: fotoflex schreef op donderdag 28 jun 2012, 15:54: De tandartsen beloven nu de tarieven met niet meer dan de inflatie te laten stijgen om het experiment te redden. Ongetwijfeld waarderen de minister en de kamer dit, zodat het inderdaad doorgaat. Een behandeling die vóór het experiment €100 kostte, zou door de marktwerking €90 worden. Maar in feite betaal je nu €110. Dat is dus 22% méér dan de bedoeling was. De inflatie is ongemeen laag, slechts 2%. Maar ook dat betaal je over de onterechte verhoging. De overheid zou een mooi gebaar kunnen maken door geen BTW en inflatie door te berekenen over het die 22%. einde Quote
Reactie door fotoflex op 28-06-2012 18:34
De minister wil al door met de proef. Eind dit jaar moeten de prijzen tot een 'acceptabel niveau' gedaald zijn. Lekker vaag, ongetwijfeld geen verlaging maar een verhoging van wat we voordien betaalden.
Reactie door tdehond op 28-06-2012 19:10
Een acceptabel niveau lijkt mij dat de overeenkomsten niet meer nodig zijn omdat de tarieven van de tandartsen dusdanig gedaald zijn dat de ziektekostenverzekeraars bereid zijn deze te vergoeden. Een utopie lijkt mij. Quote: fotoflex schreef op donderdag 28 jun 2012, 18:34: De minister wil al door met de proef. Eind dit jaar moeten de prijzen tot een 'acceptabel niveau' gedaald zijn. Lekker vaag, ongetwijfeld geen verlaging maar een verhoging van wat we voordien betaalden. einde Quote
Reactie door zoekster op 28-06-2012 19:17
Schippers wil de proef m.i. niet stoppen omdat dat voor haar een persoonlijke afgang zou zijn. Iedere idioot kan zien dat het een totale flop is geworden. Tandartsen willen de prijs nu stabiliseren, ja, dat is ze geraden, nog meer verhoging, na die 9%? Maar goed, na de verkiezingen, welke regering er ook komt, er komt geen kamermeerderheid meer voor de vrije tarieven, we moeten het tot het eind van dit jaar maar zien uit te zingen.
Reactie door hereistom op 28-06-2012 21:08
Die Schippers is ook een trut en doet alles verkeerd, heeft totaal geen verstand van zake en wij zijn er de dupe van!
Reactie door gerardk op 29-06-2012 15:22
Na deze verontrustende berichten de tandarts nota van vorige maand - halfjaarlijkse controle + 2-vlaksvulling met verdoving - vergeleken met eenzelfde behandeling van acht jaar geleden en deze was nagenoeg gelijk. De tandarts is door de inflatie dus goedkoper geworden in plaats van duurder. Aangezien mijn gebit zo goed onderhouden wordt dat ik nauwelijks kosten eraan heb ben ik niet bijverzekerd voor de tandarts want dat is in mijn geval veel duurder dan het zelf betalen.
Reactie door gerardk op 29-06-2012 15:26
Quote: hereistom schreef op donderdag 28 jun 2012, 21:08: Die Schippers is ook een trut en doet alles verkeerd, heeft totaal geen verstand van zake en wij zijn er de dupe van!einde Quote De best stuurlui staan weer eens aan de wal of zit je zelf in de politiek?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!