Kassa

Takje voor je deur?

Geplaatst door: ... op: 23-07-2011 20:03
De afgelopen tijd melde deze en andere site's dat inbrekers een takje bij de voordeur zette om te zien of er iemand thuis is. Maar ik ga net als vrijwel gehele familie altijd achterom! Dus ik ben al maanden lang niet door de voordeur geweest en voor verkopers en Jehova doe ik het raam wel open. Dus hoe lang ben ik dan op vakantie? Leuk dit tips maar door als je het ziet juist een halve groene bak tegen je voordeur te zetten maak je hun methode onmogelijk. Net zoals ze soms een kruisje met krijt zetten, kinderen gingen toen alle huizen een kruisje geven en het is over en uit met deze inbrekers. Door dus hun methode te verzieken bereik je meer dan met weghalen. Welke tip vind U beter? Het weghalen of laten weghalen of juist die van mijn door bij alle buren juist extra takken en zo te plaatsen? En de post half uit brievenbus, dat hoort zo gezien bepaalde bezorgers en ik haal alleen brieven binnen en reclame, de volgende duwde het wel verder en dat heeft geen haast. Dus goed bedoelde tips afgelopen tijden maar werken ze wel?
Reactie door bachanaal op 23-07-2011 20:28
de politie beweert dat de takjes methode wel succes heeft anders zouden ze het niet melden.
Reactie door edrick3 op 23-07-2011 20:48
Hallo ..., .....Welke tip vindt U beter? Het weghalen of laten weghalen of juist die van mij door bij alle buren juist extra takken en zo te plaatsen? ..... Het makkelijkst is toch om 'het takje' weg te halen. Lijkt me eenvoudiger dan overal takken te gaan plaatsen. ;-)
Reactie door grootvader op 23-07-2011 21:38
En steekt er post of reklame uit een brievenbus? Duw dat ook even wat verder. Bij mij is dit een gewoonte geworden al kom ik heel soms een brievenbus tegen kom die prop- en propvol zit. De ouwe rooie Vrije Vogel (die die rode haan niet wil opvreten maar hem weer graag op de gevel zie hangen op het Varagebouw. ♫♫ O,socialisten sluit de rijen, enz,enz ♪♪
Reactie door edrick3 op 23-07-2011 22:00
@@@, Zie ook dit bericht uit de krant: klik [url=http://www.gelderlander.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9152137/Dieven-slaan-slag-in-vakantie.ece: hier.[/url:
Reactie door ... op 23-07-2011 23:12
Allen bedankt, ik wilde alleen hun systeem verzieken door bij iedereen takjes te plaatsen, thuis of niet en dan vervalt deze methode. Dit is een goedkope manier om de buurt veiliger te maken. Als een bezorger dit ziet en alle takjes bij het bezorgen van de krant of reclame weg zou trappen is het ook over. 4x per week komen die langs dus ook dat is nog mogelijk. Ik noemde deze eigenlijk alleen maar omdat ik in meerdere kranten hetzelfde bericht las, en naast mijn echte vakantie is dit dus niet betrouwbaar want ze doen het nog niet bij de achterdeur. Verder is de ook veel genoemde post methode gezien de 4x kranten en TNT post ook nog dus niet betrouwbaar. Dus de bezorger zal het diefstal briefje naar binnen duwen en ik pak alleen iets als ik het van binnen kan zien, dus dat het buiten bleef hangen als ik thuis ben kan ook voorkomen. Beter vind ik een andere tip op de plaatselijke website; Plak een Nee/Nee sticker tijdelijk tijdens je vakantie zodat je brievenbus niet vol word. Verder kun je dan weer normaal naar binnen na terug komst en gezien het aantal normale vaste is een tijdelijke Nee/Nee niet echt opvallend. Alleen de bezorgers worden gek want normaal doen ze het zonder te kijken uit hun hoofd....
Reactie door börgemeister op 23-07-2011 23:32
Komkommertijd! Heeft niets met consumentenzaken van doen. Stond al in de krant.
Reactie door ... op 24-07-2011 00:46
Beste Börgemeister, Kun je mij dan uitleggen wat aan die berichten goed is? In vele dorpen gaan de mensen nog steeds achterom, bellen nooit aan maar kloppen even. Dus als je in dit soort dorpen met open achterdeur een takje plaatste kan deze maandenlang blijven staan. Daarom mijn twijfels over de Criminelen. Ik mag hier toch wel oude kranten bespreken als ik het niet eens ben. En die van bij vele huizen takje zetten, dan weten ze het niet meer welke wij zelf en zij geplaatst hebben. Ze komen 1 x per jaar de meter opnemen of een post pakket met onbekende bezorger, maar ook die weten achterom te vinden. Dus de tip vind ik persoonlijk en ons dorp maar niets. Juist nu het rustig is en iedereen op vakantie wil of is geweest zijn dit soort dingen juist goed uit te wisselen. Vooral nu er veel herhaal TV is.
Reactie door tdehond op 24-07-2011 08:00
Ik heb in mijn woonplaats nog geen takjes tegen voordeuren zien staan. Ik loop toch regelmatig met de honden door de wijk. Mensen vragen over het algemeen aan buren of zij de post even weg halen. Want post wat uit de brievenbus blijft steken of een stapel post wat zichtbaar is door een deur is een duidelijker teken dat niemand thuis is.
Reactie door ... op 24-07-2011 11:58
Als je onder in de deur glas hebt kun je er ook folie op plakken, zie je ook niets meer wat je in huis hebt, en de folie niet te donker heb je nog licht genoeg. Maar ook vitrage mag natuurlijk tegen inkijk. Ik plaats zelf een doos voor de post want een volle doos kun je weg duwen, losse post niet want dan loopt deze vast. Ook blijft de post schoner dan op een vieze mat dus hoewel ik nu een opvang bakje van RVS heb, het was ooit een goedkope doos.
Reactie door tdehond op 24-07-2011 12:09
Quote: ... schreef op zondag 24 jul 2011, 11:58: Als je onder in de deur glas hebt kun je er ook folie op plakken, zie je ook niets meer wat je in huis hebt, en de folie niet te donker heb je nog licht genoeg. Maar ook vitrage mag natuurlijk tegen inkijk. Ik plaats zelf een doos voor de post want een volle doos kun je weg duwen, losse post niet want dan loopt deze vast. Ook blijft de post schoner dan op een vieze mat dus hoewel ik nu een opvang bakje van RVS heb, het was ooit een goedkope doos. einde Quote Ik had het niet over mijn huis, maar het huis van de buren:) Ik neem aan dat u dan via de achterdeur het pand verlaat, als u weg bent. Anders staat de doos niet netjes voor de voordeur om de post op te vangen. :)
Reactie door empyria op 24-07-2011 13:10
Of een takje voor je deur zetten (en dan via de achterdeur weer naar binnen) terwijl je zelf overduidelijk thuis bent... Ook verwarrend voor die inbrekers toch?
Reactie door tdehond op 24-07-2011 14:01
Quote: empyria schreef op zondag 24 jul 2011, 13:10: Of een takje voor je deur zetten (en dan via de achterdeur weer naar binnen) terwijl je zelf overduidelijk thuis bent... Ook verwarrend voor die inbrekers toch? einde Quote Voor de inbrekers is het meest handig als er een briefje op de deur hangt in de trant van: ik ben zo terug, even boodschappen doen Of: Pakje bij de buren afgeven!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!