Kassa

T-Mobile slechte dekking, klachten ongegrond!

Geplaatst door: jvangelder op: 04-11-2011 11:25
Sinds kort werk ik allround door Nederland. Gedeeltelijk doe ik dit per trein maar ook per auto. Tussen de bedrijven (klanten door) werk ik onderweg aan e-mails, bestanden en wat er nog meer bij komt kijken dit om mijn tijd nuttig te besteden. Ik weet dat T-Mobile niet de perfecte dekking heeft maar sinds ik allround werk is het bar en boos. Met de trein is er geen stabiele dekking waardoor ik mijn werk niet goed kan uitvoeren. Lees haast geen 3G dekking. T-Mobile daar over gecontacteerd, klacht ingediend, conclusie ongegrond omdat onderweg de verbinding kan variëren. Klacht 2, 3, 4 etc over de locaties waar ik ben, daar ook geen 3G dekking, bv stations. Ook deze klachten ongegrond. Ik ben te kort aanwezig en zonder een frequentie aanwezig op deze locaties waardoor het door piektijden op de locaties de verbinding niet kan werken of geen 3G dekking. Oftewel het kastje naar de muur is gestart. Ik wil het er absoluut niet bij laten zitten. Heb zelf al verschillende test uitgevoerd. Ander toestel, andere sim kaart en bij alle deze testen hetzelfde resultaat. Alle locaties waar ik ben geweest heb ik ook eens bekeken op de dekkingskaart en wat blijkt, er moet gewoon een dekking zijn! Wie weet wat ik hier aan kan doen? Hoe kan ik van T-Mobile verlost worden? Hoe kan ik tot een passende oplossing met T-Mobile komen? Door mijn klachten wordt bruut een streep getrokken, als niet acceptabele reden. Alvast bedankt!
Reactie door naitsoezn op 04-11-2011 11:33
Heb geen oplossing voor je probleem, maar realiseer je wel, dat niet alle dekkings-problemen door de provider veroorzaakt worden. In sommige gevallen (bv. in een gebouw/station/trein) kunnen bepaalde telefoons beter bereik hebben dan andere... Ik heb wel eens naast iemand in de trein gezeten die klaagde over bereik, terwijl ik wel gewoon bereik had. Bleek dat we dezelfde provider hadden....
Reactie door tdehond op 04-11-2011 15:15
Slechte 3G dekking is een bekend probleem bij T-mobile. Ik denk dat u dit zou moeten voorleggen aan de Geschillencommissie telecommunicatie om een uitspraak over dit geschil te krijgen, b.v. met als inzet: de mogelijkheid tot kosteloze voortijdige beëindiging einde overeenkomst.
Reactie door T-MobileWebcare op 04-11-2011 16:05
@jvangelder Ik zie dat je op Tros Radar dit bericht ook geplaatst hebt en ik heb je daar al een reactie gegeven. Richard T-Mobile Webcaredit bericht
Reactie door ew op 04-11-2011 17:01
Zelf ben ik nu een jaar (gelukkig) geen klant meet bij TM. Ik had mij toen der tijd aangemeld bij Collectiefonrecht.nl Ook had ik zelf een procedure gestart tegen TM. Net voor de eerste zitting heeft TM mij toch het contract ontbonden en een schadeloosstelling voorgesteld. Geen wereld bedrag maar toch een blijk van gelijk hebben gekregen. Ik kan je het advies geven een dagboek bij te houden met de tijden dat je geen verbinding hebt en de postcode en of plaats. Stuur deze iedere dag naar info van TM. Doe twee a drie maal per dag een update. Zet boven in de mail dat je het contract ontbonden wil hebben zonder kosten voor de klant. Geeft in de mail aan dat je het toestel in een TM shop zal inleveren. Stuur het NIET op. Van het inleveren zal je een bewijs krijgen. Bewaar deze heel goed. Ze zullen het toestel en de simkaart kwijt raken. Hou de vorige update,s in de verzendlijst. Je zal een elle lange mail gaan krijgen. Laat je niet verleiden tot andere oplossingen. Wat heb je aan 3 maanden korting. Succes.
Reactie door jvangelder op 04-11-2011 18:02
Beste EW Dank je voor je reactie. Vandaag dan ook gestart met een dagboek bij te houden, met een app. Ik loop nu tegen het probleem aan dat T-Mobile per locatie een melding wil ontvangen. Prima, dan doe ik dat toch. Ik ben al jaren abonnee, en nu merk ik pas hoe slecht het netwerk is. Natuurlijk had ik hiervoor ook weleens problemen maar dat nam ik voor lief en bovendien was en is thuis mijn verbinding prima. Sinds ik het land in moet voor mijn werk en vaak onderweg ben loop ik pas echt tegen de problemen aan van het slechte netwerk. En ik kom nou niet bepaald in kleine dorpjes of gehuchten. Bovendien T-Mobile heeft een leuke dekkingskaart op haar website staan en die check ik dan nu ook met de locaties waar ik kom.
Reactie door ew op 05-11-2011 10:46
Succes er mee jvangelderen. TM garandeerd alleen de dekking op de postcode welke is opgegeven als postadres van de klant. Te gek voor woorden natuurlijk. Verstuur de mail wel meerdere maal per dag. Stel telkens in de mail een ultimatum van de termijn waarin je een gepaste oplossing eist. Vermeld dat je als de termijn is verstreken je alles zal inleveren in een TM shop. Als u de abo heeft aangekocht in een shop lever deze dan ook daar weer in. Laat zo ook in de shop een aantekening maken van u voornemen. Ik had een zeer goed contact met de shopmanager welke mij perfect heeft geholpen. OOk deze worden gek van de netwerkproblemen en de daarbij behorende problemen,zoals boze klanten. Probeer te pijlen of u ook een soort gelijk contact kunt krijgen met de shopmanager.
Reactie door jvangelder op 05-11-2011 12:38
Dat merkte ik inderdaad ook! Ik heb op mijn postcode een goed bereik. Heb toen vriendelijk gevraagd wat het nut van een mobiele telefoon volgens de technische medewerker dan wel niet moet zijn. Klantenservice van T-Mobile werkt zeer vriendelijk mee, tenminste van de 4 personen die ik heb gesproken 2. Er werd me zelfs al verteld als er uit het technisch onderzoek uitkomt dat het aan het T-Mobile netwerk ligt er maar 1 optie over blijft en dat is ontbinden. Nu kwam ik er gister technische dienst niet uit, dus ik bel na de klantenservice op om mijn verhaal te doen krijg ik letterlijk te horen, meneer als dat het resultaat van het onderzoek is kan ik niks voor u betekenen! Dat maakte me behoorlijk boos, aangezien ik al zo lang abonnee ben en sinds ik het lang in trek pas echt last heb van de slechte dekking. Dan verteld zo'n technische dienst medewerker dat het teveel inspanning kost om heel mijn afgelegde traject te controleren op slechte dekking! Te bizar voor woorden. Wat betreft de T-Mobile Shop, daar ben ik ook al geweest en die stellen me volledig in het gelijk. Die zeiden ook tegen me dat het bereik rondom station s-Hertogenbosch slecht tot geen bereik is en dat T-Mobile er al heel lang van op de hoogte is. Vertel je vervolgens dit tegen de medewerker van de technische dienst, krijg je te horen dat het er niet toe doet wat er in een T-Mobile Shop wordt verteld, want dat zijn puur verkoopmedewerkers en geen technische mensen. Een T-Mobile Webcare medewerker heeft inmiddels mij een e-mail gestuurd dat hij het verder zal uitzoeken. Ik wacht het even af wat daar uit komt.
Reactie door robtien op 06-11-2011 09:55
geen of slechte bereik bij station den Bosch??? heb ik dus echter nooit problemen mee gehad met mijn t-mobile prepaid en abonnement. anders had je toch ook ff de medewerker uit de winkel kunnen laten bellen naar de klantenservice / technische dienst. ik hoop voor je dat er wat nuttigs uitkomt en dat het nu wel opgelost word nu je een mail gestuurd hebt via de webcare
Reactie door jvangelder op 09-11-2011 11:00
Even een update: Het T-Mobile Webcare team gister gemaild wat de huidige status is van mijn klacht(en). Ik kreeg snel een e-mail terug waarin stond dat mijn klacht van 26 oktober j.l. is afgehand. Zover was ik zelf dus ook al, maar laat ik nou op dit forum hebben gepost dat ik het niet eens ben dat de klacht in afgerond laat staan is opgelost. Bovendien heb ik duidelijk aan de klantenservice laten weten dat ik het niet eens ben dat mijn klacht de status opgelost heeft. Inmiddels is daar weer een nieuwe case over aangemaakt. Maar goed ondertussen ook veel gebruik gemaakt van apps zoals NetwerkRadar en het resultaat is toch wel schrikken. Mijn internetverbinding komt nooit hoger uit dan de status matig, maar veelal slecht. Ook de speedtest app toont aan dat mijn verbinding gemiddeld rond de 0,7 mbps ligt. Heel wat anders tegenover dan de 7,2 mbps die T-Mobile belooft (ja ik weet dat dit van vele factoren afhankelijk is en dat dit in de praktijk nooit haalbaar is), maar nog geen 1/10 van de beloofde snelheid vind ik behoorlijk misleidend. Ik heb op 26 oktober een klacht ingediend per contactformulier (in principe e-mail), maar ook in de klacht vermeld dat het om een wanprestatie gaat en dat ik ze in gebreke stel. Aan de hand van een uitspraak rechtbank Amsterdam en de bevestiging van mijn rechtsbijstandverzekering is een in gebreke stelling per e-mail ook rechtsgeldig. Ik geef ze nog even de tijd voordat ik uit handen ga geven. Tip voor mensen die hetzelfde probleem ondervinden met T-Mobile, maak zelf een dossier aan. Bewaar de e-mails (meldingen netwerkkaart), print screens van de test die je met apps uitvoert, schrijf op wie je spreekt aan de telefoon etc.
Reactie door tdehond op 09-11-2011 11:45
Quote: robtien schreef op zondag 6 nov 2011, 09:55: geen of slechte bereik bij station den Bosch??? heb ik dus echter nooit problemen mee gehad met mijn t-mobile prepaid en abonnement. einde Quote Het probleem betreft m.i. niet het gebruik van de gsm in gsm mode, maar als je via 3G probeert gebruik te maken van je gsm. Ik kon destijds zelfs niet bellen via 3G terwijl ik via GSM mode wel kan bellen met t mobile als provider. Kennelijk is het dekkingsprobleem bij t mobile m.b.t. 3G nog steeds niet opgelost.
Reactie door jvangelder op 09-11-2011 13:29
[quote: Het probleem betreft m.i. niet het gebruik van de gsm in gsm mode, maar als je via 3G probeert gebruik te maken van je gsm. Ik kon destijds zelfs niet bellen via 3G terwijl ik via GSM mode wel kan bellen met t mobile als provider.einde Quote Kennelijk is het dekkingsprobleem bij t mobile m.b.t. 3G nog steeds niet opgelost. einde Quote Juist!! T-Mobile adviseerde me ook al om 3G "maar" uit te schakelen zodat ik wel bereikbaar ben in de buurt van Station Den Bosch. Tja dat is natuurlijk geen oplossing.
Reactie door ew op 09-11-2011 17:54
jvan gelder, TM houd je aan het lijntje. Trek je eigen plan,wacht niet op antwoorden of betere tijden. Ik kan een boek schrijven over de handelwijze van TM.
Reactie door jvangelder op 10-11-2011 09:41
Gisteravond ben ik gebeld door een technische medewerker. Ik had inmiddels zoveel netwerkklachten ingediend dat het voor T-Mobile niet meer overzichtelijk was. Ik heb kenbaar gemaakt op welke plekken in het meest aanwezig ben en wat blijkt op die locaties is de dekking optimaal goed. Het kan voorkomen dat het netwerk soms minder presteert door filevorming. Heb hem ook eerlijk verteld dat ik niet 24/7 last heb van geen verbinding, maar dat het wel erg vaak op een dag voorkomt. De “filevorming” daar kan T-Mobile niets aan doen naast het plaatsen van extra masten. Dan blijf ik het nog vreemd vinden dat ik last heb van de filevorming terwijl het op alle tijdstippen van de dag voorkomt dat ik geen 3G dekking heb of het bereik wegvalt. Uiteindelijk komt T-Mobile tot de conclusie dat het aan mijn toestel ligt. Maar ik heb de afgelopen periode zelf al verschillende tests uigevoerd, zoals ander toestel, ander T-Mobile simkaart, van een familiegenoot, en tijdens deze testen kom ik tot hetzelfde resultaat. Maar goed klachten blijven dus, volgens T-Mobile, ongegrond. Kijk ik ben zelf niet veeleisend, natuurlijk heb ik er begrip voor dat het soms wat drukker op het netwerk kan zijn dan een andere keer, en ik veracht ook geen dekking als ik met Koninginnedag op een Museumplein sta, maar het probleem is er zo vaak en te vaak na mijn mening ook op plekken waar nauwelijks mensen zijn. Mijn conclusie is dat T-Mobile zo’n grote dikke muur om hun argumenten heeft zitten, ja maar dit, ja maar zo, ja maar zus, dat het als consument zijnde onmogelijk is om op eigen houtje stappen te ondernemen tegen de telecomreus. Ook al dien je 1000 klachten in, het is en blijft ongegrond want het is eventjes druk op het netwerk. Ik ga zo eens contact opnemen met mijn rechtsbijstandverzekering hoe ik nu verder kan handelen, en hun om advies vragen. Tenslotte heb ik T-Mobile al in gebreke gesteld via een e-mail/webformulier bericht en dat is ook rechtsgeldig.
Reactie door jvangelder op 22-11-2011 09:10
Het is inmiddels na tevredenheid opgelost. Dit heb ik allemaal te danken aan Richard van het T-Mobile Webcare team, die mijn prima heeft geholpen. Ik vind het wel zo eerlijk om dit hier te laten weten. Na meerdere keren geklaagd te hebben werd ik eigenlijk door de T-Mobile klantenservice niet echt meer serieus genomen. En de laatste keer zelfs onbeschoft behandeld. Want de conclusie van de technische dienst was dat mijn klachten ongegrond zijn. Richard heeft, na velen forum berichten, door mijn geklaag, boosheid en onbegrip, heen gekeken en de feiten die ik opsomde nog eens goed gecontroleerd. De conclusie was dat ik wel degelijk last heb van een netwerkprobleem. Hij heeft nogmaals de technische dienst de opdracht gegeven om eens goed na mijn situatie te kijken en de uitkomst daarvan, bevestigd mijn klachten. Bedankt T-Mobile Webcare team!
Reactie door ew op 22-11-2011 12:49
Goed om te lezen dat de klacht(en) naar tevredenheid zijn opgelost. Is idd ook netjes om te vermelden. Mag ik vragen wat TM heeft gedaan waardoor je kunt melden dat het naar tevredenheid is. Alleen de bevestiging dat de klachten wel gegrond zijn lijkt mij magertjes..
Reactie door jvangelder op 22-11-2011 16:49
Ik had de keuze uit 20% korting tot einde contract of ontbinding. Ik ben dus voor ontbinding gegaan omdat het geen werkbare situatie meer is. Voor een passend bedrag mocht ik mijn huidige toestel houden, dus ik kan nu opzoek gaan na een simonly abonnement bij Vodafone of KPN. Daar ben ik nog niet over uit.
Reactie door mldklh op 22-11-2011 18:23
Ik herken het dekkingsprobleem van T-Mobile. Op Terschelling bijvoorbeeld is TM een ramp. Tot nu toe doet mijn Simyo-kaartje het overal waar ik ben. Simyo werkt op het netwerk van KPN :-) Let op, ga niet naar Simpel, want zij gebruiken het netwerk van TM :-(
Reactie door jvangelder op 23-11-2011 10:29
Bedankt voor het antwoord. Ik stap denk ik over na KPN of Sizz. Voordeel van beide alles uit 1 bundel. Sizz heeft op het moment een leuke actie lopen.
Reactie door petervbeckum op 11-10-2013 20:11
Ja t mobile is een drama en een oplossing hebben ze niet , schandelijk ! Wij zijn er ook al heel lang mee bezig maar zonder enig resultaat ...
Reactie door tijger1 op 11-10-2013 20:33
Quote: petervbeckum schreef op vrijdag 11 okt 2013, 20:11: Ja t mobile is een drama en een oplossing hebben ze niet , schandelijk ! Wij zijn er ook al heel lang mee bezig maar zonder enig resultaat ...einde Quote Dat is jammer, maar het topic is al twee jaar oud.
Reactie door pieterwolters op 14-10-2013 14:42
Quote: petervbeckum schreef op vrijdag 11 okt 2013, 20:11: Ja t mobile is een drama en een oplossing hebben ze niet , schandelijk ! Wij zijn er ook al heel lang mee bezig maar zonder enig resultaat ...einde Quote Technisch zijn de oplossingen er wel maar die zijn meestal niet haalbaar door andere factoren. Dekking binnen gebouwen is heel lastig omdat een provider geen invloed heeft op de gebruikte materialen van een gebouw. In-door dekking is dan een oplossing, maar is niet goedkoop. Bij dekking buiten gaat het vaak fout op het verkrijgen van de vergunningen. Het zal niet de eerste keer zijn dat de buren schuldig zijn aan het wegblijven van fatsoenlijke dekking.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!