Kassa

Stijgende trend brandstichting via brievenbus in belang van banken?

Geplaatst door: westernprophit op: 27-09-2012 14:35
Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er brand gesticht word via de brievenbus in de voordeur. Het is crisistijd en de verleidingen tot corruptie worden steeds sterker in onze gedemoraliseerde samenleving. Ja er zitten veel mensen in het nauw, maar het aantal voordeurbrandjes baart me zorgen. Dit lijdt tot verdachtmakingen van eigenaren die negatief in het nieuws komen alsof ze de verzekeraar een pootje willen lichten. Ik vraag daarom ook aandacht voor een geheel andere mogelijkheid. We hebben een hoog niveau van integratie van informatie gecombineerd met grote verticale integratie van banken, verzekeraars en overheid. Bank en verzekeraar zijn bijna een en de zelfde of gewoon een geheel. Via verschillende systeemkoppelingen kunnen ze je vermogen bepalen, je GBA en BKR controleren en dus ook zien of je al een hypotheek hebt OF NIET. Ze weten of iemand zijn eigen huis heeft afbetaald en hoeveel geld iemand op een spaarrekening heeft. Heb je je huis afbetaald en 50.000 op een rekening staan @3%, dan kost dat de bank 1.500 per jaar. Verzekeraars hebben al geclaimd dat brandstichting via de brievenbus gewoon zelfoorzaak is, omdat het dan 'binnen' is. De claim/beschuldiging doen ze zonder dat er echt duidelijkheid is of het slachtoffer de dader is. De verzekeraar is dan bij voorbaat al judge, jury & executer. Deze situatie maakt het extreem verleidelijk om georganiseerde brandstichters in te huren, de recente aantallen voordeurbranden zijn mogelijk een indicatie. Lukt het om een afbetaalde woning af te branden en schadeloosstelling te weigeren, dan betaald het slachtoffer weer rente bij zijn volgende woning in plaats van te ontvangen EN gaat zijn verzekeringspremie omhoog! Kan kassa hier misschien wat aandacht aan besteden? Misschien ook een hint voor de politie/veiligheidsdiensten.
Reactie door westernprophit op 27-09-2012 14:41
Er is zelfs een vers bericht van brandstichting via de brievenbus. Er is weer werkgelegenheid voor een aannemer. http://www.politie.nl/gelderland-zuid/nieuws/120926verdachtvanbrandstichting.asp
Reactie door valerius-2 op 27-09-2012 15:04
Quote: westernprophit schreef op donderdag 27 sep 2012, 14:35: Het komt de laatste tijd steeds vaker voor dat er brand gesticht word via de brievenbus in de voordeur. Het is crisistijd en de verleidingen tot corruptie worden steeds sterker in onze gedemoraliseerde samenleving. Ja er zitten veel mensen in het nauw, maar het aantal voordeurbrandjes baart me zorgen. Dit lijdt tot verdachtmakingen van eigenaren die negatief in het nieuws komen alsof ze de verzekeraar een pootje willen lichten. Ik vraag daarom ook aandacht voor een geheel andere mogelijkheid. We hebben een hoog niveau van integratie van informatie gecombineerd met grote verticale integratie van banken, verzekeraars en overheid. Bank en verzekeraar zijn bijna een en de zelfde of gewoon een geheel. Via verschillende systeemkoppelingen kunnen ze je vermogen bepalen, je GBA en BKR controleren en dus ook zien of je al een hypotheek hebt OF NIET. Ze weten of iemand zijn eigen huis heeft afbetaald en hoeveel geld iemand op een spaarrekening heeft. Heb je je huis afbetaald en 50.000 op een rekening staan @3%, dan kost dat de bank 1.500 per jaar. Verzekeraars hebben al geclaimd dat brandstichting via de brievenbus gewoon zelfoorzaak is, omdat het dan 'binnen' is. De claim/beschuldiging doen ze zonder dat er echt duidelijkheid is of het slachtoffer de dader is. De verzekeraar is dan bij voorbaat al judge, jury & executer. Deze situatie maakt het extreem verleidelijk om georganiseerde brandstichters in te huren, de recente aantallen voordeurbranden zijn mogelijk een indicatie. Lukt het om een afbetaalde woning af te branden en schadeloosstelling te weigeren, dan betaald het slachtoffer weer rente bij zijn volgende woning in plaats van te ontvangen EN gaat zijn verzekeringspremie omhoog! Kan kassa hier misschien wat aandacht aan besteden? Misschien ook een hint voor de politie/veiligheidsdiensten. einde Quote Je moet maar fantasie hebben om zo iets te denken.
Reactie door westernprophit op 27-09-2012 15:20
Quote: valerius-2 schreef op donderdag 27 sep 2012, 15:04: Je moet maar fantasie hebben om zo iets te denken.einde Quote Het is openstaan voor een mogelijkheid, de aantallen en constante mode of action is vreemd.
Reactie door vladja op 27-09-2012 15:32
Waar staan die statistieken over de toename van brandjes door de brievenbus? Vladja
Reactie door westernprophit op 27-09-2012 16:15
Volgens mij is er zoiets als DICE, daarin werd eerder al een stevige stijging van brandstichting in zijn algeheel opgemerkt. Niet voordeur specifiek, maar 42x onroerend erfgoed in 2011. Volgens mij moet ik erbij herhalen dat ik een vraag stel, een andere mogelijkheid voorstel en geen bewering van 'waarheid' doe. Het is me gewoon opgevallen in de recente nieuwtjes dat er meerdere keren via de voordeur binnen brand gesticht wordt. Soms zelfs in een straat/wijk in een korte tijd. Zonder de bikers en Wibi waren het er ongeveer 5/6 afgelopen maand, als ik me niet vergis. Ik vind dat heel wat op jaarbasis en ook meer dan 42 als dat zo doorzet.
Reactie door hereistom op 27-09-2012 17:24
Je kunt de banken en verzekeraars een hoop aanrekenen, maar dit lijkt me toch iets te ver gezocht!
Reactie door westernprophit op 28-09-2012 14:02
Quote: hereistom schreef op donderdag 27 sep 2012, 17:24: Je kunt de banken en verzekeraars een hoop aanrekenen, maar dit lijkt me toch iets te ver gezocht!einde Quote Ik reken bank en verzekeraar niet aan, het is de wet die zeer belonend kan zijn voor dergelijk gedrag. Ik heb het dan ook over de sterke aanwezigheid van een verleiding. U noemt het vergezocht in uw conformisme aan het collectivisme van de politieke correctheid die Nederland overheerst. Ik deed geen oordeel, ik stelde een vraag over een mogelijkheid. U vindt vragen stellen vergezocht? Alleen vragen mogen stellen die in uw straatje passen en de rest verbieden, dat is pas vergezocht! Denk eens na, blijf vragen stellen en ontdek de ja, de nee of geen antwoord.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!