Kassa

spoedopdracht ABNAMRO

Geplaatst door: zzp-er-in-armoe op: 12-09-2011 09:39
Normaal den ik niet aan spoedopdracht. Maar Eneco wil de stroom en hetgas afsluiten van moe die 83 is. Zit ze met haar kwalen en hyperventilatie vanwege de spanning die instanties en overheden haar doen toekomen ook nog in de kou. De rode kaart van Eneco kwam vrijdag en ik had pas tijd om vanochtend te reageren. En aangezien - we zijn al 40 jaar klant - Eneco ondanks mijn melding bovenstaande perikelen - moet er maar liefst 1200 direct opgehoest worden. Inclusief 50 euro incassokosten. Geen enkele medeleven. Geen enkele ruimte, laat staan een regeling! Dat zal ik dan maar ergens gaan stelen. Overigens durft Eneco een rekening van 330 euro op de mat te gooien. Stel voor de naam van Ebeco te veranderen in Asoco. Heb er geen goed woord voor over. Maar goed de spoedbetaling. Kost 4,50 euro. Bij een normale opdracht wordt je saldo direct aangepast. Je ziet dan als het ware dat de opdracht is uitgevoerd en gelukt. Nee, dit keer neem ik voor Eneco teneinde vlot te zijn de spoedbetaling. Nu kan ik niet zien of de betaling is gelukt. Hoe lang moet ik nu weer gaan wachten. Dit is dus het tegenovergestelde van wat ik wil bereiken. De normale opdracht lijkt in ieder geval sneller te worden behandeld en dan is het nog goedkoper ook! Eneco heeft twee bankrekening nummers een banknummer en een gironummer. Vroeger kon je er vergif op innemen dat een storting op een gironummer dagen trager is dan een storting op de bank. Eneco bewwert nu dat het storten op girorekening 5115 sneller gaat dan de storting op de bankrekening. Hoe kun je toch in godsnaam de zaak bij houden als alles steeds maar verandert. Ik ben in ieder geval elke dag een beetje aan uitburgeren. Totdat ik echt het touwtje aan het plafond kies. Hoe kan het dat Eneco rekeningen van 330 per maand mag blijven sturen terwijl ze niets initieert om de duurzaamheid d.i. isolatie van onze woonst te vegroten. Er is toch subsidie. Of bestaat er zoiets als klasse-subsidie? Nederland - Rotland! Reageren maar at birdie!
Reactie door harrie op 12-09-2011 10:43
*Hoe kan het dat Eneco rekeningen van 330 per maand mag blijven sturen terwijl ze niets initieert om de duurzaamheid d.i. isolatie van onze woonst te vegroten. Er is toch subsidie. Of bestaat er zoiets als klasse-subsidie?* Wat heeft een energiebedrijf te maken met de bouwkundige staat, wat betreft isolatie, van een woning? Dit is een verantwoordelijkheid van de eigenaar/bewoner..... Ik zie het al voor me dat mijn energieleverancier zich met de isolatie van mijn huis gaat bemoeien ;-( Ex-Haagsche Harrie
Reactie door harrie op 12-09-2011 10:46
Ter info; ik betaalde bij ING laatst € 8.- voor een spoedoverboeking. Ex-Haagsche Harrie
Reactie door marcel75 op 12-09-2011 10:57
Dat het geld van jouw rekening af is, wil nog niet zeggen dat het bij de ander ook is bijgeschreven. Je aanname over het bankverkeer klopt dus al niet. Daarnaast wordt er niet zomaar afgesloten. Moeder zal toch wel de nodige herrinneringen hebben ontvangen?
Reactie door zzp-er-in-armoe op 12-09-2011 11:45
at harrie De rekening van Eneco is te hoog voor de doorsnee portemonnee. Overigens is destijds eerst het - heel links - het eigen vastgoed bezit gestimuleerd. Nu gebruikt de overheid de mensen met vastgoed als melkkoe. En dus blijft er niet meer zoveel over voor Eneco als vroeger. Blijkbaar hebben ze aan één melkkoe niet genoeg. d.i. auto. Ik denk dat Eneco zoveel heeft gespaard dat ze haar klanten desnoods met een lening zou kunne helpen aan duurzaamheid en lagere rekeningen. Mensen die 40 jaar klant zijn verdienen dit gewoon. Is er nbog subsidie voor isolatie, zonnecellen en hoog-rendement. Als die subsidie er is dan moet je toch nog zelf de helft erbij leggen. Dus subsidie is discriminerend en het lijkt erop dat de susbsidie gever weet dat de lui met behoefte aan lagere rekeningen vanwege de armoe toch geen claim op subsidie kunnen leggen. Dus het is allemaal een wasse neus. Ja natuurlijk aanname en fantasie! Aangezien ik overspannen ben heb ik niet de fysiek om het tot op de bodem uit te zoeken. De situatie veranderen is vanwege complexiteit en andere trammelant onmogelijk. Dat onze beurs leeg is is zeker geen aanname.
Reactie door zzp-er-in-armoe op 12-09-2011 11:47
at marcel75 Ik ben zo stom dat ik niet door heb dat ik langer heb zitten wachten dan normaal. Dank voor het begrip, het goede advies en de toegezegde hulp.
Reactie door sonjaatje op 12-09-2011 12:31
Als een alleenstaande bejaarde 330 euro in de maand moet betalen aan gas en licht dan woont ze of in een villa, of er klopt iets niet.
Reactie door harrie op 12-09-2011 14:28
Beste ZZP-er. Duidelijk dat er bij jou veel dingen misgegaan zijn in je leven. Volgens jezelf zit je diep in de penarie. Het heeft geen zin om over de oorzaken te gaan ouwehoeren, wel duidelijk is dat alles niet zo gegaan is zoals je had verwacht/gepland. (plan A) Maak een plan B want je zult het zelf moeten oplossen, dit kan met hulp van de gemeente, je huisarts en eventuele anderen. Zij kunnen je adviseren/helpen maar de uitvoering moet je zelf doen Je bent geen Calimero!!!! Ex-Haagsche Harrie
Reactie door zzp-er-in-armoe op 12-09-2011 21:44
at harrie, Dank voor het advies. Je hebt door dat er veel mis gaat. Eindelijk of gelukkig. Helaas heb ik het hele alfabet aan plannen al gehad. Ben ex IT-er en weet dus dat ik ook nog grotere talstelsels kan gebruiken. Ik laat heel goed merken aan allerlei lui en instanties wat er mis is. Op den duur geef je dat op. Om een heleboel samen te vatten, plan-B heb ik al in mijn hoofd. Overigens at sonjaatje. Gaat om een huis van zestig jaar met een enorme achterstand v.w.b. het onderhoud.
Reactie door nbw op 13-09-2011 03:02
Begrijp je frustratie heel goed.. Hoe slim of hoe hard je ook schreeuwt verder dan de uitbesteding kom je niet. En dan moet je vechten en rede vinden maar dat kan niet fysiek/mentaal. Herken heel veel. Je begrijpt werkelijk niet waarom gezonde mensen zich zo laten bedonderen.Je wilt wel protesteren/reageren/emailen maar je hebt nu eenmaal de stempel. Vul je ergens een nummer in en ze weten dat je zzp bent en reageren heel anders op vragen en problemen afkomstig van bijvoorbeeld W.A. van Buren. Stel je exact dezelfde vraag zou ongeacht het persoon het antwoord gelijk moeten zijn. Helaas . ps WA heeft tal van gebouwen met ernstig achterstallig onderhoud.
Reactie door zzp-er-in-armoe op 13-09-2011 10:04
at nbw Frustratie is erg emotioneel voor een ZZP-er. Blijf liever zakelijk. Het touwtje gebruiken is ook heel zakelijk. Uitbesteden is onbetaalbaar. Daarom belt er geen klant meer aan bij de BV Nederland. Zelfs niet bij de BV Europa. Agnes weet dit. Ze zal haar achterban verliezen als deze kwestie uiteindelijk toch besproken moet worden. Vandaar dat men maar praat over een issue van kleiner allure, de a.o.w. leeftijd. Bij de uitbesteding geldt ook nog dat iedereen met arbeidsvermogen bang is zijn uitkering te verliezen. 850 krijgen en een hele maand vrije tijd. Is dat niet een voorsprong op de nugger van zeker 1700 pop? Er zijn drugsbaronnetjes die een uitkering vangen, en lekker flinke zwarte drugs inkomsten hebben. Allemaal omdat de overheid nog steeds haar drugsbestrijdingshobby niet opgeeft. Als zzp-er met een mislukt vastgoed project ben je nugger. Je moet dan via gemeente belastingen ook nog die hopeloze hobby van de groep huisvrouw-ide dictatoren betalen.
Reactie door zzp-er-in-armoe op 13-09-2011 10:16
Nogmaals at nbw. Heb persoonlijk niets tegen een overheid. Ik heb ook niks tegen WA. Als zijn budget binnen de perken wordt gehouden mag ie de gezellige ambassadeur van Nederland zijn. Omdat ik in de armoe zit en omdat ik hier tekeer ga, mag niet uitmonden dat er iemand anders is die zijn welzijn, t.b.v. het onnatuurlijk nivelleren, moet afstaan. Solidariteit en nivelleren moet je nooit doen uit haat of omdat je zelf vertikt te werken. Nog eens over Agnes.... Wanneer wordt het stellen van hoge loon eisen een bijzondere vorm van staken? Het lijkt behoorlijk erop dat het huidige systeem of beter, de huidige systemen, zowel het rechtse systeem als ook het linkse, volledig schadelijk zijn. Er vallen mensen als ik naast de boot. Ze worden flink gediscrimineerd.
Reactie door eneco mdw op 14-09-2011 11:06
Beste zzp-er-in-armoe, In uw bericht op dit forum schrijft u dat u een spoedbetaling heeft verricht om de afsluiting van de energietoevoer van uw moeder, te voorkomen. Verder geeft u ook aan dat we bij uw moeder 330 euro per maand in rekening brengen. Ik vind het begrijpelijk dat u vragen stelt over de hoogte van het termijnbedrag van uw moeder. Een termijnbedrag van 330 euro lijkt, enkel op basis van uw bericht op dit forum, inderdaad onwaarschijnlijk hoog. Graag kijk ik met u de gegevens na, om u inhoudelijk te informeren over bijvoorbeeld het termijnbedrag. Als u dit op prijs stelt, neemt u dan contact met mij op via onlineservice@eneco.nl onder vermelding van het klantnummer van uw moeder, haar rekeningnummer en geboortedatum. Ik zie uw reactie graag tegemoet. Met vriendelijke groet, Kelly, medewerkster Eneco
Reactie door sonjaatje op 14-09-2011 12:50
Gaat om een huis van zestig jaar met een enorme achterstand v.w.b. het onderhoud Als het een koophuis is is de bewoner/eigenaar zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en als het een huurwoning is kan je de woningbouw erop aanspreken. Een huis zo laten verwaarlozen dat je 330 euro in de maand aan gas en licht betaald is niet bepaald slim te noemen. Ik heb ook een vochtig tochtig 60 jaar oud huis, betaal voor met zn drieen 177 in de maand.
Reactie door valerius-2 op 14-09-2011 16:49
Waarom een spoed bealing als ik via internet bankieren iets overmaakt is het binnen enkele seconden over geschreven en zichtbaar bij de ontvanger. Bij de ingbank in elk geval.
Reactie door marcel75 op 14-09-2011 19:49
Valerius, Omdat het niet meteen zichtbaar is bij de ander. Alleen als je binnen je eigen rekeningen geld overmaakt, klopt je bewering. Maak naar derden over, dan is het zeker niet meteen zichtbaar.
Reactie door zzp-er-in-armoe op 14-09-2011 21:39
at Sonjaatje Er zijn wel meer stomme dingen. als eerste de hele oude ouder jaren ziek is en daarna de volgende, dan heb je of je vooral je zieke ouders liever geen werklui over de vloer om verbouwingen te doen. En als je nugger bent en zo oud dat sollicitatie altijd tevergeefs is, moet je dus om zoveel mogelijk tientjes te krijgen om te overleven. Dan komyt onderhoud er niet van. Sinds de intro van BOX III is huilen! Overigens toen Pa stierf is er net een appartemetn van mij verkocht. Door alle heisa toen, is er niet goed nagedacht over de opbrengst. Het is in zijn geheel gegaan naar de aflossing van de hypotheek. Dus dat leverde ook geen liquiditeiten op. De hypotheek gevende instantie heeft dit noit willen terugdraaien ondanks de hoge overwaarde die er ooit was.
Reactie door zzp-er-in-armoe op 14-09-2011 21:43
Ergerlijk dat je hier niet editen kunt. Zoveel mogelijk zzp-eren voor tientjes dus. En dan heb je gelijk weer de kosten van dingen zoals KvK en bedrijfsvereniging et cetera.
Reactie door empyria op 15-09-2011 06:46
Quote: marcel75 schreef op woensdag 14 sep 2011, 19:49: Valerius, Omdat het niet meteen zichtbaar is bij de ander. Alleen als je binnen je eigen rekeningen geld overmaakt, klopt je bewering. Maak naar derden over, dan is het zeker niet meteen zichtbaar. einde Quote M.u.v. ING rekeninghouders onder mekaar dan. Van ING naar ING is per direct de overschrijving zichtbaar op de rekening van de ontvanger. Overblijfsel van Postbank, denk ik.
Reactie door marcel75 op 15-09-2011 08:36
empyria, Ik werk dagelijks met verschillende bankrekeningen en kan je stelling niet onderschrijven. Als iemand van een ING rekening naar mijn zakelijke ING rekening geld overmaakt, heb ik dat nooit meteen zichtbaar. Wel met de valutadatum van die dag, maar dat is iets heel anders.
Reactie door empyria op 15-09-2011 09:17
Misschien dat het aleen (nog) geldt tussen particuliere rekeningen. Mijn ervaringen zijn niet anders dan dat overschrijvingen per direct zichtbaar zijn en zelfs dat het geld al beschikbaar is. Ook met mijn man's zakenrekening. Maargoed, dat zijn alleen maar mijn ervaringen. :-/
Reactie door zzp-er-in-armoe op 15-09-2011 12:25
Holland is weerstand. De kleinbedrijf vruchtbaarheidsindex is te beschamend om te publiceren. Daarom zie je hem niet. Deze index is helemaal niet best. Ik klaag veel over de situatie, maar doe het liever niet. Over de situatie waarin ik niet alleen zit. De behoorlijke groep ondernemers, die ik regelmatig ontmoet, heeft ook de malaise zien ontstaan. Waarom geen ingreep? Kees Jan of Jan Kees, hoe kan je een publiek iemand zo noemen, besteedt te veel tijd aan een verloren land. Een veel betere missie, breng de liquiditeiten weer terug. Jaren leef je met de gedachte dat er overwaarde is en da tje daarom iets in business zou kunnen doen. Ineens is je voordeel verdampt. Wim Kok stimuleerde de OG markt. Zalm die remde weer de markt. Onbegrijpelijk. Vrije markt is lekker liberaal!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!