Kassa

SGST failliet

Geplaatst door: joad5 op: 21-07-2015 19:50
Ik heb een reis geboekt bij Adotravel. Toen ik boekte was het reisbureau aangesloten bij het garantiefonds SGST. Dit garantiefonds is echter pas failliet gegaan. Adotravel geeft telefonisch aan dat ze een solide bedrijf zijn en dat er dus geen problemen voor mij ontstaan voor de door mij in september geboekte vakantie. Annuleren is een optie echter in de door mij geboekte periode is geen andere mogelijkheid om naar het door mij gewenst hotel te gaan. Wie kan iets zinnig zeggen over de door Adotravel gegeven verzekering dat mijn vakantie doorgaat ? Wie weet iets over Adotravel dat relevant is in deze?
Reactie door tijger1 op 21-07-2015 20:50
Daar kan niemand iets zonnigs over zeggen als ze niet bij een garantiefonds zijn aangesloten. Gaan ze dan failliet, dan bent u uw geld kwijt.
Reactie door edrick3 op 23-07-2015 18:07
Hallo joad5, Tja, zo'n Turks reisbureautje dat niet bij een ECHTE organisatie is aangesloten. Dat blijkt al uit het feit dat dat zogenaamde garantiefonds dus zelf failliet is gegaan. Lees[url=http://www.travmagazine.nl/sgst-doet-aangifte-wegens-fraude/: hier.[/url: Als er geen gekke dingen met het reisbureau gebeuren, dan kun je lekker op vakantie gaan. Gaat het bureau onvoorzien failliet, dan kun je nergens op terugvallen. Zou dus een volgende keer maar voor wat meer zekerheid gaan. Fijne vakantie.
Reactie door pieterwolters op 23-07-2015 21:48
Je kunt je afvragen waarom het reisbureau niet bij SGR is aangesloten als het zo'n solide bedrijf is.....
Reactie door 1953 op 24-07-2015 02:16
Tsja...toen ik weet* had van de faillissementsaanvraag, in het weekend voor de aanvraag, van Stichting Garantiefonds SGST, had ik een tip bij tip geplaatst, edoch de redactie dezes vond het blijkbaar voorbarig of ongepast de tip en heeft in haar wijsheid besloten deze tip te doen verwijderen. * Stond op een teletekstpagina van RTV Rijnmond.
Reactie door 1953 op 24-07-2015 02:17
SGR nam de restant betalingen over van SGST.
Reactie door 1953 op 24-07-2015 02:20
Quote: pieterwolters schreef op donderdag 23 jul 2015, 21:48: Je kunt je afvragen waarom het reisbureau niet bij SGR is aangesloten als het zo'n solide bedrijf is.....einde Quote De eigenaar van Aldotravel, een Turk, is met de miljoenen euro's met de noorderzon naar ... vertrokken. Daardoor kwam het SGST in financieel moeilijkheden terecht, hun kas was ook leeggeraakt.
Reactie door tijger1 op 24-07-2015 09:18
@1953 Dat was dus niet de eigenaar van Adotravel.
Reactie door jorisw op 24-07-2015 09:25
Quote: 1953 schreef op vrijdag 24 jul 2015, 02:20: Quote: pieterwolters schreef op donderdag 23 jul 2015, 21:48: Je kunt je afvragen waarom het reisbureau niet bij SGR is aangesloten als het zo'n solide bedrijf is.....einde Quote De eigenaar van Aldotravel, een Turk, is met de miljoenen euro's met de noorderzon naar ... vertrokken. Daardoor kwam het SGST in financieel moeilijkheden terecht, hun kas was ook leeggeraakt. einde Quote Wat is de toegevoegde waarde om te vermelden dat de eigenaar een Turk is?
Reactie door tijger1 op 24-07-2015 09:41
En dan ook nog de verkeerde Turk.;((
Reactie door 1953 op 24-07-2015 10:04
Quote: jorisw schreef op vrijdag 24 jul 2015, 09:25: Quote: 1953 schreef op vrijdag 24 jul 2015, 02:20: Quote: pieterwolters schreef op donderdag 23 jul 2015, 21:48: Je kunt je afvragen waarom het reisbureau niet bij SGR is aangesloten als het zo'n solide bedrijf is.....einde Quote De eigenaar van Aldotravel, een Turk, is met de miljoenen euro's met de noorderzon naar ... vertrokken. Daardoor kwam het SGST in financieel moeilijkheden terecht, hun kas was ook leeggeraakt. einde Quote Wat is de toegevoegde waarde om te vermelden dat de eigenaar een Turk is? einde Quote De Turk werd in de media ook zo omschreven, m.n. op teletekstpagina. Vandaar dat ik wist dat het een Turk is.
Reactie door 1953 op 24-07-2015 10:11
Oké! Zat met Aldotravel ernaast met de beweringen, het betrof een ander namelijk Sahin Baba BV/QK reizen. Had de tip geplaatst, doch was vrij snel verwijderd door de redactie dezes, dat het faillissement zou worden aangevraagd. SGSTSGST
Reactie door mspace op 01-08-2015 00:00
Tot 4x de gewenste reis geboekt doordat deze wel beschikbaar was via de site maar niet in de praktijk. Doordat mijn oorspronkelijk reis binnen 6 weken voor vertrek lag heb ik direct het totale geld bedrag overgemaakt. Het alternatief wat werd aangeboden was niet gelijkwaardig, op dat zelfde moment liep er ook nog 1 boeking van mijn keuze waar ik nog geen terugkoppeling op had ontvangen. Uiteindelijk bleek ook die reis niet beschikbaar en ik dus wel voor het alternatief moest kiezen volgens ADOtravel. Hier ging ik niet mee akkoord. De reactie van Adotravel nav de afwijzing van het telefonisch aangeboden alternatief Wel worden de administratiekosten van €25,00 ingehouden. Daar u telefonisch akkoord heeft gegeven voor de boeking van het "xxxx Resort". Normaliter zouden we de boeking tegen de geldende annuleringskosten moeten annuleren. Dit is niet correct. Indien een reisorganisatie de gevraagde reis waarmee wel geadverteerd wordt niet kan leveren dan dien je de gehele reissom terug te krijgen. Per medio juni is ADOtravel, Ticketvoordeel, Enka Reizen BV ect geen lid meer van de ANVR doordat SGST waarbij zijn aangesloten waren inderdaad failliet is gegaan zoals hier al is aangegeven op het forum. Hierbij het dossiernummer van de Consuwijzer 100452453.
Reactie door sverhoeven op 19-08-2015 19:32
Hallo Joad5, Ook al staat een reisburo op rand van faillissement, dan zullen ze dat zelden toegeven als je belt. Dan graven ze hun eigen graf, want dan zeggen ze eigenlijk: je moet bij ons niets kopen! Een garantie is zo sterk als degene die hem afgeeft, en als adotravel niet (meer) bij een garantiefonds is aangesloten, is dat dus adotravel zelf. Het blijft een gokje en hopen dat deze Turkije-specialist overeind blijft, ook nu de boekingen naar Turkije wat minder zijn. http://nos.nl/artikel/2051815-minder-vakantiegangers-gaan-naar-turkije.html Het is natuurlijk ook niet zonder reden dat dit soort reisburootjes zich niet meer kunnen aansluiten bij het meest solide garantiefonds SGR, maar dat ze daarvoor een apart garantiefonds SGST moesten oprichten. (Er is geloof ik nog zo'n kleiner garantiefonds.) En dat dit SGST nu ook weer failliet is, bewijst eigenlijk het gelijk van de SGR. Zij willen daar geen geld meer in blijven pompen. Dus wil je meer zekerheid, boek dan bij een reisburo dat aangesloten is bij het SGR en ANVR. Het ANVR-lidmaatschap trouwens ook altijd ff checken op de ANVR-site zelf. Sommige reisburootjes adverteren namelijk ten onrechte met ANVR-logos en lidmaatschappen. Hopelijk kun je hier iets mee, als is het maar voor een volgende keer!
Reactie door tot15karakters op 21-08-2015 16:20
Ik kwam ooit een bekende handelaar tegen die Bovac garantie bood.. Ja, met een C in plaats van G dus broodje aap papier die totaal niets inhield... Logo en kleur was anders geworden en dan is het lastig om iets te halen. Zo zal dit garantie fonds ook wel geweest zijn en niet vooraf controleren is je eigen risico... Ik boek nog liever zonder garantie dan iets bij iemand die een garantie aanbied die lijkt op grote organisatie maar het niet is.... Dat is verdacht en misleidend dus liever zonder dan flut garantie van dubieuze organisatie. Als failliet gaan meer opleverde dan hard werken, gewoon zaak laten ploffen en opnieuw beginnen, want ik vermoed dat deze eigenaar gewoon elders en onder andere naam nogmaals deze streek zal uithalen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!