Kassa

Serious Request

Geplaatst door: abarth op: 18-12-2011 20:10
De Serious Request actie is weer gestart. Midden in de economische crisis. Wordt de opbrengst weer net zo massaal als vorgaande jaren? Doet u mee aan een actie en/of stort u geld?
Reactie door tdehond op 18-12-2011 20:33
Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis.
Reactie door spooky01 op 18-12-2011 21:48
ik doe elk jaar mee, tdehond heeft een goede reden om het niet te doen. Ik doe het wel en ook om de dj,s een hart onder de riem te steken.
Reactie door loreleigil op 18-12-2011 22:43
In voorgaande jaren heb ik altijd een plaatje aangevraagd. Maar vorig jaar is mijn plaat niet gedraaid, ook niet tijdens de 'Top Serious Request' die tussen kerst en Oud & Nieuw is. Waar volgens 3FM ALLE aangevraagde platen gedraaid worden. Jammer dus. Mijn statiegeldbon gaat wel in de bus voor Serious Request. Ik kijk ook veel, want ik vind het een top actie. Ik denk dat er wel minstens net zoveel als vorig jaar wordt opgehaald, want Coca Cola steunt weer, de Ere Divisie doet mee en vele, vele andere bedrijven ook. Crisis of niet, deze actie spreekt tot de verbeelding.
Reactie door rjw op 19-12-2011 12:07
Quote: tdehond schreef op zondag 18 dec 2011, 20:33: Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis. einde Quote Of een salaris hoog is hangt af van wat deze mensen toevoegen aan zo'n organisatie. Als ze bijvoorbeeld 2 ton per jaar verdienen maar door hun kennis, kunde en netwerk kunnen ze miljoenen extra binnenhalen is het geen probleem wat mij betreft. Vergeet niet dat goede en effectieve inzamelcampagnes opzetten ook een vak is. Je kunt daar een willekeurig iemand neerzetten maar als die persoon niet de competenties heeft die nodig zijn om genoeg geld op te halen is het typisch een gevalletje penny wise, pound foolish.
Reactie door conny2 op 19-12-2011 20:33
Quote: rjw schreef op maandag 19 dec 2011, 12:07: Je kunt daar een willekeurig iemand neerzetten maar als die persoon niet de competenties heeft die nodig zijn om genoeg geld op te halen is het typisch een gevalletje penny wise, pound foolish. einde Quote Is dat niet te somber rjw? Doen ze het alleen voor het geld?
Reactie door conny2 op 19-12-2011 20:33
Quote: rjw schreef op maandag 19 dec 2011, 12:07: Quote: tdehond schreef op zondag 18 dec 2011, 20:33: Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis. einde Quote Of een salaris hoog is hangt af van wat deze mensen toevoegen aan zo'n organisatie. Als ze bijvoorbeeld 2 ton per jaar verdienen maar door hun kennis, kunde en netwerk kunnen ze miljoenen extra binnenhalen is het geen probleem wat mij betreft. Vergeet niet dat goede en effectieve inzamelcampagnes opzetten ook een vak is. Je kunt daar een willekeurig iemand neerzetten maar als die persoon niet de competenties heeft die nodig zijn om genoeg geld op te halen is het typisch een gevalletje penny wise, pound foolish. einde Quote
Reactie door zwemmer op 19-12-2011 20:50
Quote: tdehond schreef op zondag 18 dec 2011, 20:33: Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis. einde Quote Ik weet toch zeker dat dit een aktie voor bepaalde mensen is en niet tegen geheel andere mensen. Een dusdanige denkwijze wordt gekenmerkt door een verwarrende accentverschuiving. Zwemmer
Reactie door sonjaatje op 19-12-2011 22:51
Nee.
Reactie door tdehond op 20-12-2011 09:04
@ conny, Bij dit soort acties denk ik altijd: zo het salaris van het personeel van het Rode Kruis is voor een jaar weer betaald. :) Het salaris van directies van goede doelen is zeer riant.
Reactie door haarp op 20-12-2011 09:45
Idd. een directeur van een goed doel organisatie zit vaak nog boven de Balkenende norm?? Ik heb begin dit jaar alle loterijen opgezegd/machtigingen. Ik geef enkel nog een gemachtigde bijdrage aan de dieren-ambulance daar ik de locale organisatie en bestuur persoonlijk ken. De postcodeloterij kostte mij een paar honderd Euro per jaar nog maar te zwijgen over de andere loterijen. Ik ben hiervan geschrokken dat het bedrag op jaarbasis absurd hoog is. Iedereen kan een optel sommetje maken als je de machtigingen ziet op je internet bankieren factor 12 Daarnaast vind ik de postcode loterij, de Lotto en de Staats-loterij zeer intimenterende methodes gebruikt om nog meer loten te verkopen. € 30 miljoen is de hoofdprijs ............!? Zijn ze nu helemaal gek aan het worden. Waarom niet die hoofdprijs verdelen in bedragen van € 500.000 en € 100.000 dan hebben veel meer mensen een kans om een mooi bedrag binnen te halen. Ik vind dat de regering moet ingrijpen wat betreft die absurd hoge prijzen maar tevens ook naar de intimenderende reclames. Je gaat je bijna schuldig voelen als je geen lot van deze organisatie's koopt.
Reactie door conny2 op 20-12-2011 11:04
Ze zijn met die loterijen begonnen omdat donateurs werven veel tijd kost. De loterijen zijn zo succesvol gebleken dat doneren niet meer nodig is. :)
Reactie door ooparry op 20-12-2011 12:08
Iedereen vult het op zijn/haar manier in, maar soms word je wel gek van alle goede doelen en je kunt niet aan de gang blijven!
Reactie door valerius-2 op 20-12-2011 12:23
Nee ik doe daar ook niet aan. Trouwens de meeste van die grote instellingen zijn mij te zelfzuchtig n.l. de leiding. Zo gauw als het alleen maar zo iets als het leger des heils wil i het wel doen. Die zijn in mijn ogen grotendeels onbaatzuchtig.
Reactie door tdehond op 20-12-2011 12:45
Quote: zwemmer schreef op maandag 19 dec 2011, 20:50: Quote: tdehond schreef op zondag 18 dec 2011, 20:33: Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis. einde Quote Ik weet toch zeker dat dit een aktie voor bepaalde mensen is en niet tegen geheel andere mensen. Een dusdanige denkwijze wordt gekenmerkt door een verwarrende accentverschuiving. Zwemmereinde Quote Nee hoor. Mijn portemonnee vindt het helemaal niet verwarrend dat waar ik mee rond moet komen veel minder is dan het salaris van de directeur van het Rode Kruis. Volgend jaar wordt het nog meer wikken en wegen waar het geld aan besteed moet worden vanwege de stijgende vaste lasten op alle fronten. Ik steun liever een goed doel waarvan ik weet dat het direct besteed wordt aan de mensen die het nodig hebben, dan dat ik de salarissen van het rode kruis sponsor. BTW Van mij mogen ook mannen en ongetrouwde vrouwen zonder kinderen in een noodsituatie hulp krijgen ( waarbij ik zie dat het geld daadwerkelijk bij deze mensen belandt. Niet alleen de mama's.
Reactie door empyria op 20-12-2011 12:51
Nooit!
Reactie door graaiers op 20-12-2011 14:17
ik doe niet mee. heb al een goed doel voor 2012. namelijk proberen zelf te overleven in deze graai cultuur. maar vind het prima als iemand anders dat doel steunt. enne, ik zoek ook nog enkele sponsers voor mijn goed doel.
Reactie door zwemmer op 20-12-2011 17:59
Ik heb het nog nooit gevolgd. Zie altijd tegen deze tijd wat jonge lieden die een wedstrijd van maken om in een glazen huis te vertoeven zonder eten en met veel muziek. Het is maar hoe je het inpakt en hoe je je tijd wenst door te brengen. Leuk toch, die muziek.Ook als het camouflage is..... Zwemmer
Reactie door haarp op 20-12-2011 18:59
Quote: graaiers schreef op dinsdag 20 dec 2011, 14:17: ik doe niet mee. heb al een goed doel voor 2012. namelijk proberen zelf te overleven in deze graai cultuur. maar vind het prima als iemand anders dat doel steunt. enne, ik zoek ook nog enkele sponsers voor mijn goed doel.einde Quote En gelijk heb je .....
Reactie door de eelco op 20-12-2011 19:11
serious request is 1 grote flauwe kul..commersieel en geld klopperij...laten ze maar eens wat doen aan de echte armoeden hier in nederland.zijn genoeg mensen die niet meer weten van gekkigheid hoe ze de eind van de maand moeten halen omdat onze regering zonodig sinterklaas moeten spelen van onze centen in tal van landen waar het geld niet bij de mensen komen die het nodig hebben maar terecht komt in de zakken van dictators die er weer wapen tuig van kopen om hun eigen volkt teonderdrukken...van mijn geen cent ik geef het wel aan een asiel..daar werken mensen met hart voor de zaak en de dieren die krijgen niet ruim boven de balkenende norm....
Reactie door loreleigil op 21-12-2011 04:03
Quote: de eelco schreef op dinsdag 20 dec 2011, 19:11: serious request is 1 grote flauwe kul..commersieel en geld klopperij...laten ze maar eens wat doen aan de echte armoeden hier in nederland.zijn genoeg mensen die niet meer weten van gekkigheid hoe ze de eind van de maand moeten halen omdat onze regering zonodig sinterklaas moeten spelen van onze centen in tal van landen waar het geld niet bij de mensen komen die het nodig hebben maar terecht komt in de zakken van dictators die er weer wapen tuig van kopen om hun eigen volkt teonderdrukken...van mijn geen cent ik geef het wel aan een asiel..daar werken mensen met hart voor de zaak en de dieren die krijgen niet ruim boven de balkenende norm....einde Quote Dat u niet geeft, is helemaal prima. Maar de ellende van Afrika vergelijken met mensen hier in Nederland die het moeilijk hebben is falikante onzin. Vrouwen die nu al twee burgeroorlogen mee hebben gemaakt, hun man, hun huis en kinderen zijn verloren, die zijn verkracht en in het bos hebben moeten overleven.... Dat kun je niet vergelijken met mensen die hier in Nederland een uitkering krijgen, desnoods een beroep kunnen doen op de Voedselbank en allerhande opvang hebben. Natuurlijk voelt het voor hen persoonlijk een ramp, maar wel het perspectief bewaren! Het is een héle manke vergelijking. Ook gaat echt niet de hele opbrengst van Serious Request naar de grote bonzen en blijft niet alles aan de strijkstok hangen. Kijk de jaarcijfers van het Rode Kruis er maar op na. Nogmaals, of u geeft is aan u, maar om zulke scheve vergelijkingen te trekken irriteert mij.
Reactie door eva369 op 21-12-2011 09:23
ik doe nooit mee. heb zelf al genoeg moeite met rondkomen.
Reactie door de eelco op 21-12-2011 11:31
loreleigil...wat ik bedoel met geld geven aan andere landen is dat het niet op de juiste plaats terecht komt maar bij de regerings leiders die met dat zelfde geld hun volk onder drukken....eerst goed lezen dan pas reageren....de vrouwen waar jij het over hebt die worden verkracht en in het bos moeten leven zonder man omdat hij is vermoord dat word mede door onze ontwikkelings geld betaald..laten ze eerst er maar voor gaan zorgen dat het dure geld van alle nederlanders die nu keihard moeten besparen wel bij de mensen komen die het nodig hebben in plaats van het gewoon maar over temaken en er geen controle houden over hoe het geld uit gegeven word...dat is pas alles in perspectief zien....
Reactie door guangyuan op 21-12-2011 14:13
Om mensen in nood te helpen is een goede zaak maar het zijn altijd dezelfde organisaties de kleinere stichtingen maken geen kans vanwegen de hoge kosten van 2890 euro voor de aanvraag bij het CBF. Daarbij is er € 3.169.697 verdwenen in de zakken van deze bestuurders waarbij nog moet worden opgeteld de riante vertrek bonus Unicef 350.000 en de oud directeur van de Hartstichting 700.000. En uiteraard de vergoeding aan de directeur van het Rode Kruis van 200.000. Hoezo betrokkenheid van de mensen in de wereld. En van het geld wat is opgehaald voor Japan is er 21,8 miljoen besteed aan de walvisvangst. Maar ja de mensen laten zich door de massa histerie beinvloeden en dat zo wel blijven. Voorzitter stichting-Guangyuan
Reactie door cococat op 21-12-2011 16:11
Ik doe niet mee. Ik doneer aan goede doelen maar deze niet. Mede door de grote ego's van de dj's die mee doen. Zitten in elk tv programma te vertellen hoe geweldig zij wel niet zijn dat ze dit doen. Ik maak wel gewoon geld over zonder deze flauwekul.
Reactie door cococat op 21-12-2011 16:16
En ik doneer eigenlijk alleen nog maar naar organisaties die opkomen voor dieren.
Reactie door loreleigil op 21-12-2011 22:47
Quote: de eelco schreef op woensdag 21 dec 2011, 11:31: loreleigil...wat ik bedoel met geld geven aan andere landen is dat het niet op de juiste plaats terecht komt maar bij de regerings leiders die met dat zelfde geld hun volk onder drukken....eerst goed lezen dan pas reageren....de vrouwen waar jij het over hebt die worden verkracht en in het bos moeten leven zonder man omdat hij is vermoord dat word mede door onze ontwikkelings geld betaald..laten ze eerst er maar voor gaan zorgen dat het dure geld van alle nederlanders die nu keihard moeten besparen wel bij de mensen komen die het nodig hebben in plaats van het gewoon maar over temaken en er geen controle houden over hoe het geld uit gegeven word...dat is pas alles in perspectief zien....einde Quote Ik heb het prima gelezen, dank u. U zei letterlijk dat de ellende in Nederland op moest worden gelost, doordat ons kabinet geld aan dictatoren geeft. Deze stelling vind ik onzin. Nogmaals, lees de cijfers van het Rode Kruis eens na. Er wordt heus geen geld overgemaakt aan de dictatoren, uit de cijfers van vorig jaar bleek dat heel duidelijk. Vorig jaar werd door Serious Request bijvoorbeeld geld opgehaald voor 'Aidswezen'. Zie hier het (voorlopige resultaat: •13.250 weeskinderen door aids ontvingen hulp in 13 landen: Rwanda, Namibië, Eritrea, Ethiopië, Kenia, Oeganda, Zimbabwe, Zambia, Mozambique, Zuid-Soedan, Soedan, Malawi en Haïti. •8.664 kinderen gingen weer naar school. Het Rode Kruis betaalde hun pennen, schriften, uniformen en lesgeld voor een jaar. •1.817 kinderen en verzorgers zijn een vakopleiding of eigen bedrijfje gestart met behulp van het Rode Kruis. Zo hebben zij weer geld om in hun levensonderhoud te voorzien. •Vrijwilligers van het Rode Kruis legden bijna 19.921 huisbezoeken af voor medische, persoonlijke en emotionele ondersteuning. •Het sociaal isolement van kinderen werd doorbroken met activiteiten, zoals 37 kinderclubs voor HIV-besmette kinderen of weeskinderen door aids. •104.514 mensen werden bereikt met onder andere voorlichting, aidstesten, huisbezoeken en psychische hulp. Dit soort initiatieven wordt ook betaalt door ontwikkelingshulp van Nederland. Is dat slecht? Echt waar?
Reactie door conny2 op 22-12-2011 08:20
Ach, laten we even nuchter wezen. hoeveel heeft al die zendtijd wel niet gekost? Waarschijnlijk meer dan de opbrengst van de donaties. En het is toch bekend dat een dj heel goed verdient, misschien nog wel meer dan z`on bobo van het Rode Kruis. Wat mij betreft geen doel om te steunen.
Reactie door swiveltop op 22-12-2011 09:26
Quote: tdehond schreef op zondag 18 dec 2011, 20:33: Nee. Vanwege het riante salaris van directies van goede doelen. In dit geval het Rode Kruis. einde Quote Dit dus.
Reactie door guangyuan op 22-12-2011 10:29
Er word verwezen naar de cijfers van het Rode kruis, maar hoe weet ik of deze cijfers wel juist zijn? Het CBF waar all deze grote organisaties bij zijn aangesloten zegt citaat: Het CBF heeft geen oordeel over de doelstelling van een organisatie en gaat niet ter plekke zelf controleren of de projecten worden uitgevoerd maar vereist verantwoording daarvan en transparantie door de instelling. Vervolgens worden een aantal landen vermeld waar het Rode Kruis geld aan zou hebben uitgegeven, doch toen er op 12 mei 2008 de aardebeving plaats vond in China die zo groot was als de benelux en veel meer slachtoffers heeft geeist dan de andere rampen. Van deze ramp werd er alleen maar even aandacht gegeven in het nieuws, en voor de rest niets geen inzameling of zo. En wat deed het Rode Kruis niets, alleen de lijken weg halen. En men vergeet dat dat daar de mensen nog steeds in erbarmelijke omstandigeden verkeren, vele malen erger dan in de Afrikaanse landen waar we al 40 jaar geld in blijven pompen. Indien je als kleine stichting ook aandacht vraagt voor mensen in China krijg je als antwoord dat het geen ontwikkelingsland is. Vorige jaar hebben wij daar voedsel uitgedeeld alleen een zak rijst met olie, dan zie je pas hoe gelukkig ze zijn met dit beetje hulp. En indien je dan kijk naar omroep max krijg ik meer de indruk dat dit geen omroep is maar een organisatie die heel gemakkelijke manier geld kan inzamelen door gratis gebruik te maken van hun zendtijd. Daarbij nog opgemerkt dat niet een van de omroepen de moetie heeft genomen op onze brieven te reageren. Indien je kijk naar het collecterooster dan zie je dat het altijd dezelfde organisaties zijn en anderen kunnen dan in de vrije periode. Maar dan loop je weer tegen de eis van vele gemeenten dat je het CBF keurmerk moet hebben. Stichting Guangyuan
Reactie door haarp op 22-12-2011 10:41
Goede doelen steunen doe ik niet aan mee m.u.v. mijn locale dierenambulance. Loterijen heb ik al een tijd stopgezet. Af en toe koop ik nog een lottje aan de deur van een locale vereniging Gisteren is de nieuwe bijstand wet aangenomen. Een door de rechtse VVD een goede manier/motivatie om mensen met een bijstand uitkering een baan te zoeken. Als ouders een bijstand uitkering hebben en hun kinderen vakantie werk of rekken vullen bij supermarkt deze inkomsten 100% van de bijstand uitkering van hun ouders zullen worden verhaalt. Een bijbaantje voor een spelcomputer, meedoen aan verenigingen, de rekening van een mobieltje te betalen. Rekensom: *Bijstand uitkering ouders met kinderen € 1200.00 *Kind heeft een bijbaantje in de supermarkt of een kranten wijk. € 300.00 € 1200.00 € 300.00 - ---------------- € 900.00 = Bijstand uitkering v/d ouders Dat er rotte appels in bijstand zijn wil niet zeggen dat ieder gezin in de bijstand zo zwaar moeten worden gestraft. [url=http://www.retepsrevenge.com/wp-content/uploads/2011/05/rich-man-poor-man.jpg: 2012, een kijk in de toekomst[/url:
Reactie door adriaan2 op 22-12-2011 13:46
Loreleigil, het opgegeven plaatje ziet er positief uit maar ik heb een stelregel: Cijffers liegen niet. Mensen kunnen wel liegen met cijffers. Dit soort zaken wordt altijd in het eigen voordeel gepubliceerd. De meeste managers van goede doelen hebben dat baantje vaak als goed betaald bijbaantje en zijn niet gemotiveerd. Zodra dit soort baantjes een ere-baantje wordt krijg je 100% gemotiveerde managers en medewerkers. Wij geven dus niets meer, doneren niet meer, collecteren ook niet meer om die redenen. 't Is toch te triest voor woorden dat veel verzorging etc. draait op vele duizenden vrijwilligers.
Reactie door merryweather op 22-12-2011 13:52
Nee,het geld komt niet daar waar het echt naar toe moet dus nee,nee en nog eens nee!
Reactie door blorong op 22-12-2011 14:01
Ik doe aan geen enkele actie meer mee ... van mij mogen alle goede doelen acties verboden worden daar te veel geld aan de strijkstok blijft hangen.
Reactie door tenormin op 22-12-2011 14:11
Alleen geef ik nog aan het diabetes fonds. Verder heb ik "mijn eigen goede doel": maak iedere week een tasje vol etenswaren voor een dame die het heel veel minder heeft dan ikzelf. Het "leuke" voor mij is: ze weet niet van wie het komt. Hang het aan haar deurknop iedere vrijdag (weet hoe laat ze thuiskomt-anders word het "gepikt") en zie haar blijdschap. Dat is fijn. Voor mij én voor haar.
Reactie door tenormin op 22-12-2011 14:13
Vergeet helemaal de vraag van TS: ja, ik denk dat er weer gul gegeven wordt. Daar zijn we, hoe dan ook, heel goed in.
Reactie door toetertje1 op 22-12-2011 14:17
Alleen wanneer het om dieren gaat doneer ik. Ik doe verder aan geen enkel "goed doel" meer mee Laten die grote jongens van deze instellingen met hun gigantische honoraria maar wat meer over de brug komen. Maar ja, dat is het juist, daar gaat het meeste geld naar toe. Weggegooid geld dus.
Reactie door toetertje1 op 22-12-2011 14:30
Quote: conny2 schreef op maandag 19 dec 2011, 20:33: Quote: rjw schreef op maandag 19 dec 2011, 12:07: Je kunt daar een willekeurig iemand neerzetten maar als die persoon niet de competenties heeft die nodig zijn om genoeg geld op te halen is het typisch een gevalletje penny wise, pound foolish. einde Quote Is dat niet te somber rjw? Doen ze het alleen voor het geld?einde Quote Ja, volgens mij wel
Reactie door peterf1946 op 22-12-2011 14:31
Ik doe niet mee. Het geld komt echt niet terecht op de juiste plek.
Reactie door toetertje1 op 22-12-2011 14:43
Quote: tenormin schreef op donderdag 22 dec 2011, 14:11: Alleen geef ik nog aan het diabetes fonds. Verder heb ik "mijn eigen goede doel": maak iedere week een tasje vol etenswaren voor een dame die het heel veel minder heeft dan ikzelf. Het "leuke" voor mij is: ze weet niet van wie het komt. Hang het aan haar deurknop iedere vrijdag (weet hoe laat ze thuiskomt-anders word het "gepikt") en zie haar blijdschap. Dat is fijn. Voor mij én voor haar. einde Quote Ik vind dit een fantastisch idee. Dan komt het waar het echt nodig is. Prachtig!!!! Moesten meer mensen doen.
Reactie door chrisyzendoorn op 22-12-2011 15:16
choas ik doe niet omdat het rode kruis al genoeg krijgt,en de plaat die vorig jaar had aangevraagd niet gedraai is.
Reactie door donkschr op 22-12-2011 15:45
Sinds de salarissen van de topmensen duidelijk zijn geworden, geef ik niets meer aan goede doelen! Ik geef het wel op een andere manier aan mijn "eigen" goede doelen!
Reactie door tippelaar1 op 22-12-2011 15:59
Ik heb hier al jaren geleden een standpunt over ingenomen. Uit principe geef ik nergens aan. Natuurlijk ook vanwege de strijkstokpolitiek van al die liefdadigheidsorganisaties, o.a. het Leprafonds. Jaren geleden was daar een voorzitter, ene professor Zegers, die heeft het fonds voor miljoenen guldens getild ( in eigen zak gestoken dus) Het Leprafonds dus, gaat gewoon op de zelfde voet verder en gaat nog vrolijk met de pet rond en koopt o.a. dure zendtijd op radio en tv. Het 2e principe waarom ik niets geef is dat ik van mening ben dat de staat overal voor moet zorgen omdat de staat de gemiddelde belastingbetaler alles al heeft afgenomen. Ik heb een mededeling op mijn huisdoor waarop staat: "Hier v alt niets meer te halen, de belastingdienst heeft alles al afgenomen."
Reactie door tenormin op 22-12-2011 16:18
tippelaar1, dan kunnen de mensen die voor uw deur staan tenminste lachend voorbij gaan. 't Is ook een oplossing.
Reactie door mostertpot op 22-12-2011 16:53
Ja ik doe wel mee. Maar laat wel weten aan het Rode Kruis en andere organisaties dat het met grote terughoudenheid is vanwege de zelfverijking van de top. In mijn ogen zouden dit soort instellingen geleid moeten worden door gepensioeneerde captains of industrie, gewoon als onbezoldigde erebaan. Als we niets geven, dan gebeurt er ook helemaal niets bij het doel waarvoor het geld is bestemd. Dan neem ik toch liever op de koop toe dat er 35% aan de strijkstok blijft hangen aan overhead en salarissen. Het is ieder goed recht om 'NEE' te zeggen, gewoon omdat je het geld niet hebt, of het er niet voor over hebt, maar als 'stil' protest tegen de te riante salarissen......ik geloof niet dat men daar van onder de indruk is. Ik wens iedereen een goed maal en warmte tijdens de Kerstdagen, maar ook voor alle dagen in 2012.
Reactie door megaman63 op 22-12-2011 17:06
Nee ik doe niet mee snap sowieso niet dat mensen klagen dat we maar meer moeten betalen maar ze geven wel geld aan goede doelen.
Reactie door lambikske op 22-12-2011 18:04
Aan dat dwaze gedoe van die DJ's doe ik niet mee. Ik steun zo veel mogelijk door vrijwilligers georganiseerde goede doelen voor dieren en milieu/natuur. Daar ligt mijn hart en niet bij die grote organisaties met een directie en betaalde krachten.
Reactie door agteuben op 22-12-2011 19:15
Nee, ik doe niet mee. Reden: die beruchte strijkstok......
Reactie door f16 op 22-12-2011 19:36
Ik doe hier zeker niet aan mee. Zolang er hier in Nederland nog duizenden oude mensen leven in verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen die het moeten doen van een armetierig aow-tje,1x per week worden gebaad en nauwelijks tijd krijgen om naar het toilet te gaan,ben ik niet van plan om ook maar 1 cent te spenderen hieraan.Laten ze daar ook maar eens een keer een jaar serious request voor organiseren en miljoenen ophalen voor deze mensen,die hebben dat zeker verdiend.
Reactie door eleonore op 22-12-2011 20:15
Nee ,ik geef al jaren geen geld meer. t Geld gaat niet naar waar het naar toe moet. Jammer, maar dan blijf ik zelf het goede doel. Directeuren verdienen er aan, hoop dat de mede mens dit eens goed gaat inzien en er geen euro meer insteekt. Spytig voor de mens in nood helaas...... maar dat is toch niet belangrijk?????
Reactie door tenormin op 22-12-2011 21:09
Mag ik TS een wedervraag stellen? Doet U mee aan een actie en/of stort U geld?
Reactie door f16 op 22-12-2011 21:17
Klopt helemaal eleonore,bij mij gaat de voordeur ook dicht als ze met een collectebus op de stoep staan.Ik ben helemaal niet tegen het feit dat de medemens in nood geholpen moet worden,maar als ik geld in die bus stop met de gedachte dat dat geld in de zak van een of andere directeur van dat goed doel verdwijnt,wordt ik daar absoluut niet goed van.Jammer voor de collectant die door weer en wind gaat,maar als die mensen voor het zakkenvullen van zo'n directeur op pad willen,is dat hun keus.
Reactie door robke66 op 22-12-2011 21:38
Nogmaals mensen...er blijft veel te veel aan de strijkstok hangen en direkteuren met hun hoge lonen en bonussen...nee van mijn schamel loontje (waar ik nu al niet van rond kan komen) gaat er echt geen cent naar acties zoals deze...bovendien vindt ik dat we op de eerste plaats voor ''henk en ingrid'' moeten zorgen dus voor ons eigen volk. Ik ben een PVV'er en dus ook van mening dat we veel te veel naar het buitenland geven, er worden bakken met geld de grenzen over gegooid ! Dit moet stoppen en wel nu ! Ons landje is zóóó klein en hebben een ontzettende staatsschuld waar ook nog eens talrijke bezuinigingen bijkomen...laat andere landen ook maar 'ns geld uitgeven aan zulke actie's !!!
Reactie door haarp op 22-12-2011 21:46
Quote: robke66 schreef op donderdag 22 dec 2011, 21:38: Nogmaals mensen...er blijft veel te veel aan de strijkstok hangen en direkteuren met hun hoge lonen en bonussen...nee van mijn schamel loontje (waar ik nu al niet van rond kan komen) gaat er echt geen cent naar acties zoals deze...bovendien vindt ik dat we op de eerste plaats voor ''henk en ingrid'' moeten zorgen dus voor ons eigen volk. Ik ben een PVV'er en dus ook van mening dat we veel te veel naar het buitenland geven, er worden bakken met geld de grenzen over gegooid ! Dit moet stoppen en wel nu ! Ons landje is zóóó klein en hebben een ontzettende staatsschuld waar ook nog eens talrijke bezuinigingen bijkomen...laat andere landen ook maar 'ns geld uitgeven aan zulke actie's !!!einde Quote Hoe staat de PVV tegenover de nieuwe bijstandwet?
Reactie door mostertpot op 22-12-2011 22:05
Quote: robke66 schreef op donderdag 22 dec 2011, 21:38: Nogmaals mensen...er blijft veel te veel aan de strijkstok hangen en direkteuren met hun hoge lonen en bonussen...nee van mijn schamel loontje (waar ik nu al niet van rond kan komen) gaat er echt geen cent naar acties zoals deze...bovendien vindt ik dat we op de eerste plaats voor ''henk en ingrid'' moeten zorgen dus voor ons eigen volk. Ik ben een PVV'er en dus ook van mening dat we veel te veel naar het buitenland geven, er worden bakken met geld de grenzen over gegooid ! Dit moet stoppen en wel nu ! Ons landje is zóóó klein en hebben een ontzettende staatsschuld waar ook nog eens talrijke bezuinigingen bijkomen...laat andere landen ook maar 'ns geld uitgeven aan zulke actie's !!!einde Quote Het verbaast mij elke keer weer het gebrek aan realiteitszin bij PVV aanhangers. Ze hebben geen notie van hoe goed we het hebben(ja, en ik leef van een uitkering). Die bakken met geld naar het buitenland zijn slechts miezerige fooitjes vanuit onze welvaart, daar zouden we ons voor moeten schamen. Denk de PVV aanhang nu echt dat dit lullige kikkerlandje het overleeft als we het zonder Europa moeten doen? Henk & Ingrid, een zwakte bod om stemming te kweken en mensen, die eeuwig ontevreden zijn, hun gevoel van gelijk te geven. Ja er is armoe in Nederland, vooral bij de PVV: geestelijke armoe. Ik geef dus liever voor verweggistan, want daar zijn mensen al blij met verrekte weinig, waarom aan Henk en Ingrid geven die toch nooit genoeg hebben?
Reactie door shadowman op 23-12-2011 08:15
Nee, ik doe hier zeker niet aan mee.
Reactie door abarth op 23-12-2011 09:03
Quote: tenormin schreef op donderdag 22 dec 2011, 21:09: Mag ik TS een wedervraag stellen? Doet U mee aan een actie en/of stort U geld?einde Quote Ja, ieder jaar wel. Ook vaste donateur van oa. WNF, Greenpeace en iedere collectebus mag op iets rekenen. Ik ben van mening dat er inderdaad teveel geld aan de strijkstok blijft hangen, de directies veel verdienen en niet al het geld op de goede plaats terecht komt. Maar als ik niet geef wie is er dan de dupe de directie of de hulpbehoevende?
Reactie door loreleigil op 23-12-2011 16:05
Quote: f16 schreef op donderdag 22 dec 2011, 19:36: Ik doe hier zeker niet aan mee. Zolang er hier in Nederland nog duizenden oude mensen leven in verzorgingstehuizen en bejaardenhuizen die het moeten doen van een armetierig aow-tje,1x per week worden gebaad en nauwelijks tijd krijgen om naar het toilet te gaan,ben ik niet van plan om ook maar 1 cent te spenderen hieraan.Laten ze daar ook maar eens een keer een jaar serious request voor organiseren en miljoenen ophalen voor deze mensen,die hebben dat zeker verdiend.einde Quote Schitterend deze bijdrage. Natuurlijk heeft iedereen recht op zijn mening en doe nu héél hard mijn best die van u te respecteren, maar deze vergelijking is om te huilen. Iemand die dus AOW heeft, een dak boven zijn hoofd, sanitair, elke dag drie maaltijden en zorg, artsen en verpleegsters bij de hand vergelijkt u nu met een vrouw die alles kwijt is, op (enkele van) haar kinderen na? Een vrouw die geen man, geen huis, geen werk, helemaal niets dan hongerige mondjes om te voeden vergelijkt u met een AOWer in een verzorgingshuis?!? Ik kan niet anders zeggen dan: wow. Nogmaals, of iemand geeft moet hij/zij zelf weten en ik probeer uw reactie te respecteren, maar dit is een vergelijking van lik-me-vestje, dat begrijpt u toch zelf ook wel?
Reactie door haarp op 23-12-2011 17:04
Laten we duidelijk zijn: 1- Er is armoede in Nederland. Prioriteiten van goede doelen organisaties moeten voorrang geven aan de voedselbank/problematiek. 2- Er moet een einde komen aan de hoge salarissen binnen de goede doelen organisaties. 3- De mantelzorg en PGB/CIZ moeten ook na 1 januari 2012 beschikbaar blijven. 4- Hypotheek rente aftrek van villa's en dure huizen moeten verdwijnen. 5- Blijf met je fiscale handen af van kinderen welke een een beperkt bijbaantje hebben als de ouders om wat voor reden dan ook afhankelijk zijn van een bijstanduitkering. Deze kinderen hebben ook recht op een spelcomputer etc. doch in de nieuwe bijstandwet wordt het verdiende geld van de minderjarige 100% afgetrokken van de uitkering van de ouders. 6- De VVD zuigt de invalide en de modale burger uit: Rutte met zijn VVD aanhang zullen de regering moeten verlaten: liever gisteren dan morgen.
Reactie door mostertpot op 23-12-2011 17:11
Naar aanleiding van deze discussie heb ik een mailtje gewaagd aan het Rode Kruis, lees hierbij de reactie en realiseer je dat de zaken te controleren zijn. Voor de meesten is hier het excuus, om niet te geven, weggenomen: Beste meneer M; Hartelijk dank voor uw reactie en betrokkenheid. Graag wil ik u informeren over de besteding van de opbrengst van 3FM Serious Request, omdat we merken dat hier veel misverstanden over bestaan. Met 3FM Serious Request lukt het ons samen met 3FM 1 keer per jaar om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een wereldwijde stille ramp. Een ramp waar normaal geen aandacht voor is in de media en waarvoor we nauwelijks geld in kunnen zamelen, terwijl deze mensen ontzettend hard hulp nodig hebben. We zijn daarom ongelooflijk blij met deze actie en de hartverwarmende reacties in het hele land en we gaan hier dan ook uiterst zorgvuldig mee om. Dit betekent ook dat geen enkele euro van de opbrengst van 3FM Serious Request naar het salaris van de directeur gaat en dat we ieder jaar volledige verantwoording doen op rodekruis.nl en 3FM.nl over hoe het geld van 3FM Serious Request is besteed. Zie ook http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2011/eerdere-edities/paginas/eerdere_edities_serious_request.aspx. Met betrekking tot de kosten die we moeten maken om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp, wil ik u graag verwijzen naar onze website: http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2011/stille-ramp/paginas/veel-gestelde-vragen-over-verantwoording-gelden.aspx Hier staat vermeldt dat 100% van alle inkomsten van 3FM Serious Request naar het Rode Kruis gaan. Met de opbrengst van de actie kan het Rode Kruis wereldwijd moeders helpen met onderdak, water, voedsel en medische hulp (noodhulp). Maar ook met het terugvinden van familie en het verdienen van een eigen inkomen. U suggereert een overhead van 35% in uw mail. Dit percentage wijkt sterk af van de werkelijkheid. Van elke euro die gedoneerd wordt, gaat minimaal 97 eurocent naar de hulpverlening aan deze moeders. De kosten die het Rode Kruis moet maken om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp beperken wij tot een absoluut minimum. Hieraan besteedt het Rode Kruis 1 tot maximaal 3 eurocent per ingezamelde euro. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van het opzetten van het online donatiesysteem dat de honderdduizenden donaties en plaataanvragen moet kunnen verwerken. Of het maken van de kom-in-actie website en de posters en donatie-boxen om alle particuliere acties in het land te ondersteunen. Dat is een belangrijke onderscheidende factor van 3FM Serious Request; iedere euro gaat zo goed als 1 op 1 door naar de mensen die het echt nodig hebben. Ik hoop u hiermee voldoende toelichting te hebben gegeven. Nogmaals dank voor uw reactie en betrokkenheid. Met vriendelijke groet Eva Smits Eva Smits Het Nederlandse Rode Kruis/ Netherlands Red Cross Woordvoerder/ Media Relations Officer
Reactie door loreleigil op 23-12-2011 17:40
Quote: haarp schreef op vrijdag 23 dec 2011, 17:04: Laten we duidelijk zijn: 1- Er is armoede in Nederland. Prioriteiten van goede doelen organisaties moeten voorrang geven aan de voedselbank/problematiek. 2- Er moet een einde komen aan de hoge salarissen binnen de goede doelen organisaties. 3- De mantelzorg en PGB/CIZ moeten ook na 1 januari 2012 beschikbaar blijven. 4- Hypotheek rente aftrek van villa's en dure huizen moeten verdwijnen. 5- Blijf met je fiscale handen af van kinderen welke een een beperkt bijbaantje hebben als de ouders om wat voor reden dan ook afhankelijk zijn van een bijstanduitkering. Deze kinderen hebben ook recht op een spelcomputer etc. doch in de nieuwe bijstandwet wordt het verdiende geld van de minderjarige 100% afgetrokken van de uitkering van de ouders. 6- De VVD zuigt de invalide en de modale burger uit: Rutte met zijn VVD aanhang zullen de regering moeten verlaten: liever gisteren dan morgen.einde Quote Ik ben het met 2 t/m 6 helemaal eens. Maar goede doelen moeten vrij zijn om zelf hun goede doel te kiezen. Ik vind het vrij egoïstisch om te zeggen dat goede doelen voorrang aan Nederland moeten geven terwijl, als je de situaties vergelijkt, wij het hier heel goed hebben. Want jouw stelling zou inhouden dat na de tsunami in Azië of de aardbeving in Haïti geen geld in Nederland zou mogen worden opgehaald voor de slachtoffers daar. Ook moeten we denk ik niet vergeten dat wij in een land leven waar de eerste hulp een behandelplicht heeft, waar sociale zekerheden als AOW, WIA en WWB bestaan. Waar voedselbanken zijn, waar kledingbanken zijn, waar slechts heel beperkt mensen noodgedwongen op straat hoeven te leven (verslaafden daargelaten) en waar ook organisaties als o.a. het Leger des Heils actief zijn en mensen helpen. Zet dat af tegen de situatie in een gemiddeld Afrikaans land, dan mogen wij echt niet klagen. Tuurlijk is hier ellende, maar laten we het een beetje in perspectief zien....
Reactie door loreleigil op 23-12-2011 17:41
@mostertpot: Dank voor het posten, heel verhelderend!!
Reactie door haarp op 23-12-2011 18:55
Quote: loreleigil schreef op vrijdag 23 dec 2011, 17:40: Quote: haarp schreef op vrijdag 23 dec 2011, 17:04: Laten we duidelijk zijn: 1- Er is armoede in Nederland. Prioriteiten van goede doelen organisaties moeten voorrang geven aan de voedselbank/problematiek. 2- Er moet een einde komen aan de hoge salarissen binnen de goede doelen organisaties. 3- De mantelzorg en PGB/CIZ moeten ook na 1 januari 2012 beschikbaar blijven. 4- Hypotheek rente aftrek van villa's en dure huizen moeten verdwijnen. 5- Blijf met je fiscale handen af van kinderen welke een een beperkt bijbaantje hebben als de ouders om wat voor reden dan ook afhankelijk zijn van een bijstanduitkering. Deze kinderen hebben ook recht op een spelcomputer etc. doch in de nieuwe bijstandwet wordt het verdiende geld van de minderjarige 100% afgetrokken van de uitkering van de ouders. 6- De VVD zuigt de invalide en de modale burger uit: Rutte met zijn VVD aanhang zullen de regering moeten verlaten: liever gisteren dan morgen.einde Quote Ik ben het met 2 t/m 6 helemaal eens. Maar goede doelen moeten vrij zijn om zelf hun goede doel te kiezen. Ik vind het vrij egoïstisch om te zeggen dat goede doelen voorrang aan Nederland moeten geven terwijl, als je de situaties vergelijkt, wij het hier heel goed hebben. Want jouw stelling zou inhouden dat na de tsunami in Azië of de aardbeving in Haïti geen geld in Nederland zou mogen worden opgehaald voor de slachtoffers daar. Ook moeten we denk ik niet vergeten dat wij in een land leven waar de eerste hulp een behandelplicht heeft, waar sociale zekerheden als AOW, WIA en WWB bestaan. Waar voedselbanken zijn, waar kledingbanken zijn, waar slechts heel beperkt mensen noodgedwongen op straat hoeven te leven (verslaafden daargelaten) en waar ook organisaties als o.a. het Leger des Heils actief zijn en mensen helpen. Zet dat af tegen de situatie in een gemiddeld Afrikaans land, dan mogen wij echt niet klagen. Tuurlijk is hier ellende, maar laten we het een beetje in perspectief zien....einde Quote Ik ben met je eens dat wij nog een verwend land zijn in tegenstelling tot Africa, doch ben ik het niet eens met jouw versie van kritiek jegens forum leden. Als je kritiek geeft probeer dan eerst te nuanceren ....
Reactie door loreleigil op 24-12-2011 12:24
Quote: haarp schreef op vrijdag 23 dec 2011, 18:55: Ik ben met je eens dat wij nog een verwend land zijn in tegenstelling tot Africa, doch ben ik het niet eens met jouw versie van kritiek jegens forum leden. Als je kritiek geeft probeer dan eerst te nuanceren ....einde Quote Dat geldt geloof ik voor zo'n beetje 80% van het forum. En ik geloof dat ik in het door jou gequotte bericht juist jouwe bericht nuanceerde als de pest...
Reactie door haarp op 24-12-2011 19:42
Quote: loreleigil schreef op zaterdag 24 dec 2011, 12:24: Quote: haarp schreef op vrijdag 23 dec 2011, 18:55: Ik ben met je eens dat wij nog een verwend land zijn in tegenstelling tot Africa, doch ben ik het niet eens met jouw versie van kritiek jegens forum leden. Als je kritiek geeft probeer dan eerst te nuanceren ....einde Quote Dat geldt geloof ik voor zo'n beetje 80% van het forum. En ik geloof dat ik in het door jou gequotte bericht juist jouwe bericht nuanceerde als de pest...einde Quote Ik heb het helemaal met Rutte gehad. Achterbaks en oprichter van het slachthuis wat betreft de lagere inkomens. Belangrijk is de afschaffing van de hypotheek rente voor villa's !? Gewoon onbegrijpelijk ................ dat de VVD hier niet bezuinigd. Daarnaast punt 5 vind ik walgelijk: 5- Blijf met je fiscale handen af van kinderen welke een een beperkt bijbaantje hebben als de ouders om wat voor reden dan ook afhankelijk zijn van een bijstanduitkering. Deze kinderen hebben ook recht op een spelcomputer etc. doch in de nieuwe bijstandwet wordt het verdiende geld van de minderjarige 100% afgetrokken van de uitkering van de ouders. Iets om aan te denken als de klok 12 uur slaat op nieuwjaarsnacht.
Reactie door spooky01 op 24-12-2011 22:00
de opbrengst 8.621.004!!!!! Prachtig en aan al degene die nog wat te zeiken hebben. Kijk eens naar de bijdragen van Eric Corton. Die mensen hebben dit echt nodig. En aan alle andere er zijn ook in Nederland mensen die hulp nodig hebben dat weet ik.
Reactie door vladja op 24-12-2011 22:49
Iedereen heeft in dit geval bewust gegeven voor een bepaald doel of "een plaatje draaien gekocht". Dat wilden de mensen zelf.' Het zou een ander verhaal zijn als de regering - zoals in andere jaren - er nog een grote donatie (miljoenen) had bijgedaan. Waarom zou het Rode Kruis verplicht zijn om het geld in Nederland te besteden aan de armoede hier? Particulier en bedrijfsleven, die aan het Rode Kruis doneert, weet dat dat geld de grens overgaat, en zijn nog steeds vrij om te doen met hun centen wat ze willen. Vladja
Reactie door tenormin op 25-12-2011 00:03
Quote: spooky01 schreef op zaterdag 24 dec 2011, 22:00: de opbrengst 8.621.004!!!!! Prachtig en aan al degene die nog wat te zeiken hebben. Kijk eens naar de bijdragen van Eric Corton. Die mensen hebben dit echt nodig. En aan alle andere er zijn ook in Nederland mensen die hulp nodig hebben dat weet ik. einde Quote Fijn bedrag; bevestigd mijn antwoord van donderdag 15:13. Nederlanders blijven klagen en blijven geven. 't Hoort bij ons, nog steeds: de tulpen, de klompen en de gulheid. Waarom Calvinistisch: wees trots op dit land. Je mag ongestraft Rutte, Wilders en iedereen afbranden; wat Abarth zegt in zijn antwoord naar mijn wedervraag: hij heeft wel gelijk: als niemand iets geeft om allerlei redenen (zoals ik zelf) krijgt de andere kant van de wereld helemaal niets. Juist terug van de dienst in de kerk: de pastor heeft ons wederom weten te raken met zin "preek", het orgel en de liederen heeft me wederom geraakt (oh vladja, wat een chat) en de collectes waren weer zeer groot: voor de mensen in arme landen. Ondanks alle geliefden die ons dit jaar weer zijn ontvallen: als u kunt geven wat u kunt, blijf het doen: op uw eigen manier. Moge God u allen op uw weg blijven begeleiden.
Reactie door festinger op 25-12-2011 03:36
Lokale beroemdheid en faam en een wedstrijd. Worden die moeders echt geholpen door het opgehaalde geld? Ja wellicht waar een camera bij kan komen. Maar neem Somalië. Compleet statenloos en zonder gezag . Piraterij is nog de minst erge misdaad. Maar het is financieel en politiek niet belangrijk genoeg hier op te treden.Het goede doel kan hier niet eens moeders helpen .Ze worden gedood. Vind het schijnheilig . Een kleine week op sap en tegelijkertijd heeft zelfs de somalier een modern wapen? Heb er niet zoveel mee.Sorry
Reactie door prat47 op 18-12-2012 21:50
Ik vind het al een schande als je leest wat een DJ / TV presentator per jaar verdient.... Vooral die bij de publieke omroep... Voor het werk dat ze doen zouden ze met 2500 per maand genoegen moeten nemen en niet bedragen tussen de 300.000 en 500.000. Dus goede doelen steunen NOOIT . Je steunt de directeuren en alles wat erbij loopt ... Laat die maar een hoop inleveren..
Reactie door valerius-2 op 18-12-2012 23:21
Quote: prat47 schreef op dinsdag 18 dec 2012, 21:50: Ik vind het al een schande als je leest wat een DJ / TV presentator per jaar verdient.... Vooral die bij de publieke omroep... Voor het werk dat ze doen zouden ze met 2500 per maand genoegen moeten nemen en niet bedragen tussen de 300.000 en 500.000. Dus goede doelen steunen NOOIT . Je steunt de directeuren en alles wat erbij loopt ... Laat die maar een hoop inleveren.. einde Quote De zon in het water zien schijnen is moeilijk, maar zij doen elk geval nog wat voor een ander.En dat kan men niet zeggen van veel groot verdieners die doen alleen maar wat als ze er zelf wijzer van worden financieel..
Reactie door festinger op 19-12-2012 02:38
Feel good tv/radio. Heb er niets mee . Serious request lijkt op vroegere katholieke praktijken waarbij je aflaten kon kopen je zonden te laten vergeven. Nog erger is dat de gevers er maar 1 keer per jaar zijn en niemand is die ,terug in de werkelijkheid, half mei volgend jaar denkt aan of het goede doel de miljoenen wel waard zijn. Het is een feestje met bijdragen van bedrijven die hier mensen scrupuleus tot voedselbank dwingen. Op 1 januari a.s. geeft de postcodeloterij 48 miljoen weg.En de staatsloterij 30 miljoen 1 dag eerder. Als we allemaal echt zo bezorgd zijn over babysterfte is 48 plus 30 een aardige bijdrage toch.
Reactie door prat47 op 19-12-2012 11:09
Ze doen idd nog iets voor een ander , ze zitten in een glazen huis met hun kop op de tv plaatjes te draaien en geld te bedelen van mensen die het misschien niet eens kunnen missen... Maar ondertussen krijgt de publieke omroep belasting geld en de DJ.s worden daarmee betaald . 300.000 tot 500.000 per jaar . het is niet iets doen voor een andere het is weer reklame maken voor jezelf en meer niet .. Als je al ziet hoe ze zich op tv presenteren en hoe goed ze niet zijn omdat ze dat gaan doen . Hou op hoor laat ze niet ouwehoeren op de radio maar zelf een hoop geld inleveren.. Weinig slapen , 7 dagen in een glazen huis zitten en een beetje zielige verhaaltjes lezen kunnen we allemaal ...

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!