Kassa

Scooter proberen weg te halen

Geplaatst door: frelco op: 21-09-2011 12:47
Ik werk vaak avonddiensten, en ga dan met de scooter naar het station in Venlo, omdat ik anders geen trein terug heb naar het dorp waar ik woon. Nu zijn ze station Venlo aan het opknappen, en moest ik mijn scooter noodgedwongen stallen bij een niet verlichte, onoverzichtelijke fietsenstalling. Hier hebben ze geprobeert mijn scooter te stelen, door mijn stuurslot te forceren, dit is niet gelukt, omdat ik dus 3 sloten heb, 1 voor aan het rek, 1 achter aan het rek, en mijn stuurslot. Ongeveer een week later, de fietsenstalling was ietjes verbetert, en kon ik mijn scooter achter een hek kwijt, ook weer zonder verlichting, hebben ze mijn bougie eruit gehaald, in de hoop waarschijnlijk dat ik de scooter zou laten staan, omdat ie niet meer reed. Heb hem bij kennissen in de buurt kunnen stallen voor 1 nacht. Prorail en de gemeente Venlo, doen hier niets aan, en zeggen dat het even behelpen is. De beveiliging op station Venlo is trouwens helemaal niet om over naar huis te schrijven, die staan meer te buurten met personeel NS en Veolia, dan dat ze iets doen, in de stationhal heb je geen zicht op de fietsenstalling. Maar het is toch van de zotte dat je enige vervoermiddel niet veilig is..........
Reactie door robtien op 22-09-2011 10:24
echter duurt het volgens mij nog wel even voordat Venlo station alles weer buiten in orde heeft. het is idd niet netjes dat ze er niets aan doen en maar gewoon zeggen dat het even behelpen is. maar heeft u wel eigenlijk aangifte gedaan van poging tot diefstal van u scooter.
Reactie door frelco op 22-09-2011 14:45
Ja heb aangifte gedaan, ben helaas alleen WA verzekert, dus dat was pech
Reactie door ericie op 23-09-2011 02:42
Ik wil jullie graag wijzen op de discussie die ik zelf net heb toegevoegd over scooters. Nog veel verbazingwekkender dan uw mededeling....: Na aan leiding van de uitzending van vorige week op kassa heb ik deze aanvullende informatie die ik graag wil delen. Het blijkt dat consumenten en de overheid verbaast is over het makkelijk aan kunnen schaffen van een opgevoerde bromscooter/ scooter. Nu heb ik zelf via domeinenrz.nl een scooter gekocht. Dit is een overheidsinstantie die in beslag genomen scooters aanbiedt aan het "volk". Ik heb via deze instantie een scooter aangeschaft. Deze scooter reed niet en heb ik bij een scooterzaak laten maken. Nadat deze scooter weer werkte bleek deze meer dan 100 km per uur te gaan ik ik wil benadrukken dat er niets aan de scooter is gedaan om deze harder te laten rijden!!. Het meest uit het oog springende van deze scooter was nog wel het feit dat er een "oud" kentekenplaatje op zat. Er werd wel een nieuw kentekenbewijs meegeleverd (tenaamstellingsbewijs) het daadwerkelijke plaatje heb ik zelf +/- 1 maand geleden laten maken. Dit betekend dus (waarschijnlijk) dat deze scooter is "geschouwd" door de politie en is goedgekeurd door de politie, terwijl dit mijns inziens totaal niet had gemogen. De politie overtreedt dus de gestelde regels met beide voeten! Volgens mijn informatie kan een scooter alleen een kentekenbewijs krijgen als deze voldoet aan alle gestelde regels (en dus maximaal 50 mag gaan) Ik heb hierover al gemaild met de redactie van kassa, maar tot nu toe geen reactie. Wie kan mij vertellen wat ik hier mee kan? Ik zit persoonlijk niet te wachten op een boete en/ of inbeslagname van deze scooter en ben hem liever kwijt dan rijk.....Lijkt mij wederom falen van de nederlandse politie
Reactie door nbw op 23-09-2011 03:28
De vraag gaat volgens mij over niet dat alle scooters slecht zijn en opgevoerd en er per definitie geen mededogen mag zijn. Hou toch op met deze formele onzin. De vraag gaat over hoe goed ik ook mijn scooter beveilig het helpt niet. En de vraagsteller heeft geen aangifte gedaan naar ik schat . De wellicht zinloze weg van aangifte doen is de juiste wijze. Als je weet dat donker Venlo ondanks al die gekochte sloten toch niet werken waarom koop je dan die sloten? Door werkzaamheden de schuld te geven is je scooter misbruikt en je vervoer weg. Zou zeggen klaag niet hier maar doe aangifte en schakel rechtshulp in.
Reactie door frelco op 23-09-2011 04:33
Quote: nbw schreef op vrijdag 23 sep 2011, 03:28: Als je weet dat donker Venlo ondanks al die gekochte sloten toch niet werken waarom koop je dan die sloten? Door werkzaamheden de schuld te geven is je scooter misbruikt en je vervoer weg. Zou zeggen klaag niet hier maar doe aangifte en schakel rechtshulp in. einde Quote Op het moment van aan komen rijden constateerde ik de 1e keer pas dat de fietsenstalling verplaatst was, ik WEL degelijk aangifte gedaan, dit is namelijk verplicht voor de verzekering. Maar ik wilde alleen mijn verontwaardiging kwijt over het feit dat men schijbaar niet meer van andermans spullen af kan blijven. Rechtshulp heeft daarentegen geen enkel nut, rechten heb ik niet vanwege het feit dat mijn scooter alleen WA verzekert is. Ook voor de verzekering ben ik verplicht deugdelijke sloten aan te schaffen.
Reactie door robtien op 23-09-2011 12:44
je bent idd verplicht om goede sloten aan te schaffen dit om diefstal te kunnen proberen te voorkomen. goed dat je wel aangifte gedaan hebt. dat maakt het namelijk ook bekend dat er op die plekken nameijk diefstal of pogingen er tot gedaan worden. en er zijn idd veelm ensen die niet meer van andersmans spullen kunnen afblijven dat is heel vervelend en ik vind dat dan ook zeer respectloos.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!