Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

roy-data

Geplaatst door: zzp-er-in-armoe op: 26-03-2012 19:48
Hoera we hebben een DIGID! Weten ze, geloof ik, bij Roy-data nog niet. Bij Stichting Roy, zijn ze nog met gekke aanvraag formuliertjes bezig. Lieren betalen ze zelfs in Italië niet meer mee! (flauw) Ze hebben bij Roy waarschijnlijk wel ten koste van de premiepot lekker wat besteed aan IT. Maar dat budget hoeft natuurlijk niet besteed te worden aan klantvriendelijkheid, inforecht of gebruiksgemak van degene die er eigenlijk baat bij zou kunnen hebben. Anno 2012. Of bestaat er wel een "Mijn RoyData" en heb ik niet genoeg tijd besteed om het te vinden? Dacht dat MijnBKR wel al bestond.
Reactie door diumenge op 26-03-2012 20:26
Waar gaat dit over?
Reactie door zzp-er-in-armoe op 26-03-2012 21:13
Bij het overstappen naar een andere autoverzekering, of in het chinees soms een "zekerheidspakket particulieren" genoemd, moet je ergens info vandaan halen aangaande opgebouwde schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren des te meer korting op de autoverzekeringspremie. Voor het achterhalen van de info wordt verwezen naar je voorgaande verzekering. Via die partij is er navraag te doen aangaande de info in de database met schadegegevens. Ingang per voertuig i.p.v. per persoon, maar dat kan een reden hebben. Echter je kunt ook direct bij de stichting verantwoordelijk voor die gegevensverzameling inlichtingen vragen. Zij bieden weliswaar internet, maar toch, een ietwat ouderwets aanvraagformulier met bijbehorende vertraging, terwijl internet bedoeld is per direct info te geven. Vandaar het melden van "DIGID" ter bescherming van de privacy als het gaat om gegevensopslag. M.i. biedt de RoyDatabase de mogelijkheid dat autoverzekeringen de potentiële klant bij default de laagste premie aanbieden zonder dat die klant zelf een schadevrije periode moet achterhalen of hoeft te bewijzen. Maar goed dat is behoorlijk wishfull en natuurlijk weer te kort door de bocht.
Reactie door vladja op 26-03-2012 21:55
Roy data is uitsluitend bestemd voor het uitwisselen van de no-claim-gegevens (schadevrije jaren) tussen verzekeringsmaatschappijen. Omdat er persoonsgegevens geregistreerd staan, zijn ze wettelijk verplicht om aan de geregistreerde inzage te geven over welke gegevens daar in staan. Daarom kan je die gegevens opvragen met een formulier. Roy data is niet bestemd voor een publieksfunctie. Daarom is er ook geen toegang met de DigiD. Vladja
Reactie door zzp-er-in-armoe op 26-03-2012 23:43
@vladja Dat is mooi. Roy is nuttig voor verzekeringsmijen. Op zich is daar niets op tegen. Als een nijptang in een gereedschapskist, dus. Alhoewel, dure systemen niet met een publieksfunctie? Geheimen? Alles tot en met de overheid aan toe is toch bestemd voor het publiek? Of meer eigenlijk voor de misdaad? Het is echter vreemd dat dan de door instanties vaak overbelaste klant de gegevens moet over sjouwen tussen de een en de andere verzekeringsmaatschappij. In retour voor deze service van de klant aan de verzekering zou een kleine dienst goed op zijn plaats zijn. De gegevensverzameling is immers tot stand gekomen door het betalen van hoge premies door het publiek. Overigens net zoals de m.i. te vaak uitgezonden sterretjes-in-voorruit reclames. Dus, ik ben nog steeds voorstander implementatie van "MijnRoyDatas", A.S.A.P.! Overigens, "wettelijk" betekent ook niet dat elke burger het begrijpt of erachter staat.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!