Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Robeco ook in problemen?

Geplaatst door: zonsonny op: 02-12-2009 12:48
Is Robeco de volgende, die gaat omvallen? Ik zit al dagen te wachten op een uitbetaling van een vrijgekomen belegging. Ten 1ste is het gratis nummer opgeheven en wordt je erg lang aan de praat gehouden met een - betaal - 0900 nummer, ten 2de wordt je dan doorverbonden, maar is er "niemand" van de afdeling bereikbaar, ten 3de wordt dan beloofd, dat je wordt teruggebeld, maar dat kan pas morgen (...het is nu 12.45 uur) en ten 4de als je dan aangeeft te vermoeden, dat het financieel ook zwaar hebben en je je rekeningen gaat leeghalen - kan je plots wél iemand aan de lijn krijgen. Ik vertrouw ze niet meer, want zo ging het ook precies bij Icesave en DSB-bank voordat ze omvielen.
Reactie door read op 02-12-2009 13:28
Dag zonsonny, Het lijkt me inderdaad niet onverstandig om je rekening op te heffen en het geld even (gespreid) te stallen op renterekeningen met een maximum van 100.000 euro per bank per rekening. Pedro.
Reactie door valerius op 02-12-2009 16:10
Quote: read schreef op woensdag 2 dec 2009, 13:28: Dag zonsonny, Het lijkt me inderdaad niet onverstandig om je rekening op te heffen en het geld even (gespreid) te stallen op renterekeningen met een maximum van 100.000 euro per bank per rekening. Read dat is wel verstandig maar dat blijk niet te kunnen lees ik of zie ik het verkeerd. Robeco is toch geen bank maar een belegger.?
Reactie door zonsonny op 02-12-2009 16:20
Klopt hoor, het is een bedrijf, dat handelt in beleggingen (Fondsen) Maar daarnaast hebben ze wel degelijk ook spaarrekeningen (Roparco)! Overigens - heb ik er (helaas) geen e100.000 opstaan..., maar het is wél verontrustend,he?
Reactie door valerius op 02-12-2009 17:17
Ik ook niet maar zolang er nog trubbels verwacht worden heb ik toch mijn spaargeld ook al is het no geen kwart ervan toch veldeeld over verschillen de banken zodat als er 1 gaat ik nog over een gedeelte van mijn spaargeld kan bezitten ne gebruiken. Groet Valerius
Reactie door besseldekker op 03-12-2009 22:19
Beste Read, Zo te zien, lijkt uw onvrede zich op twee terreinen te bewegen: u bent niet erg te spreken over de serviceverlening, én u vraagt zich af of Robeco nog wel solide is. Op grond van beide overwegingen zou u kunnen overwegen uw geld te spreiden; wellicht verdunt u daarmee ook uw ergernis en uw ongerustheid? Overigens wilt u natuurlijk niet dat uw financiële instelling failleert, ook niet als u er minder dan E 100 000 hebt uitstaan: het is immers niet zo leuk om lange tijd op je geld te moeten wachten, en de DSB-affaire laat weer eens zien dat je het bij een faillissement niet zomaar in een weekje terug hebt. Ik vraag me wel af hoe groot de kans is dat Robeco onderuit gaat: naar mijn persoonlijke mening is die klein; de instelling is aan de Rabobank gelieerd, en dat zou mij wel enig vertrouwen geven. Als u overigens wilt weten of Robeco een bankgarantie geeft, kunt u altijd bij De Nederlandsche Bank om inlichtingen vragen. Beleggingsinstellingen daarentegen vallen veelal weer onder de Autoriteit Financiële Markten. Het wordt misschien nog een tikje ingewikkelder: een aantal fondsen van Robeco is bij mijn weten nog steeds in Luxemburg genoteerd. Dit alles zou juist aanleiding kunnen zijn om uw licht bij DNB of AFM op te steken. Die moeten u immers het officiële, deskundige antwoord kunnen geven. Wellicht heeft u daaraan in dit complexe geval meer dan aan een discussie hier. Daarmee bedoel ik helemaal niets negatiefs over deze discussie; maar als u zeker wilt weten hoe het zit met garanties en vergunningen, dan zou ik óók naar de officiële kanalen gaan. Veel succes.
Reactie door besseldekker op 03-12-2009 22:20
Correctie: een bankgarantie heeft had hierboven moeten staan!
Reactie door besseldekker op 03-12-2009 22:22
En nog een correctie: dit bericht was aan Zonsonny gericht, niet aan Read. Mijn excuses aan beiden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!