Kassa

Ritalin

Geplaatst door: ongerust op: 27-06-2014 21:01
In de Autokampioen van Juni las ik dat Ritalin (een veelgebruikt medicijn voor kinderen met ADHD) onder de Opiumwet valt. De Opiumwet.....??? Wat wordt onze kinderen voorgeschreven? Drugs? Maken we op zo'n jonge leeftijd al Drugs-gebruikers van ze? En om het nog erger te maken: je bent strafbaar (!!!) als je met Ritalin in je koffer de grens overgaat. STRENGE STRAFFEN, staat er in de ANWB autokampioen. Je moet een doktersverklaring hebben, die ook nog eens door de Inspectie voor Gezondheidszorg is ondertekend. Duurt gemiddeld 4 weken voordat je het ontvangt, en dan is het nog maar 30 dagen geldig. Flink rekenen wanneer je dit dokument aanvraagt en maar hopen dat iedereen op tijd is. Dit is voor de Schengenlanden. Daarbuiten heb je een engelstalige medische verklaring nodig, eveneens door de arts opgesteld, PLUS moet Farmatec die verklaring ook nog eens controleren en legaliseren...... Er zijn 14.000 (!!) kinderen tussen 9 en 20 jaar, (volgens de tabel) die Ritalin gebruiken. Hoe is dit mogelijk?
Reactie door mahadma op 27-06-2014 21:42
In de tijd dat de dochter van een kennis van mij Ritalin kreeg in 2005/2006 (op 5 jarige leeftijd!!!, hoewel de bijsluiter aangaf dat er een hogere minimum leeftijd voor stond) was een doktersverklaring voldoende. Als iemand deze medicatie nodig heeft, informeer dan goed bij je huisarts/specialist/apotheek of je extra papieren nodig hebt voor de verschillende buitenlanden.
Reactie door tijger1 op 27-06-2014 23:42
Haast alle medicijnen kan men rangschikken onder drugs. Dat is toch logisch? Of dacht u dat Ritalin een sinasprilletje was? "Wat wordt onze kinderen voorgeschreven?" Vraag dat uw huisarts of apotheker.
Reactie door pino123 op 27-06-2014 23:49
Tja.... ADHD is voor mensen die in enige vorm last hebben een hyperactiviteitsstoornis. Waar denk je dat dit mee onderdrukt wordt? En ja daar zitten drugs gerelateerde stoffen in. En ja dat stop je in kinderen... Wat is Ritalin? Ritalin is de merknaam van een medicijn dat wordt voorgeschreven bij ADHD en narcolepsie (slaapzucht). De werkzame stof in Ritalin is methylphenidaat. Dit is een stof die nauw verwant is aan amfetamine. De werking van Ritalin is vergelijkbaar met amfetamine maar is veel minder sterk. De effecten houden ook minder lang aan. In de hersenen zorgt Ritalin voor de afgifte van dopamine en noradrenaline. Ook blokkeert het medicijn de heropname van deze stoffen linklink

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!