Kassa

Rechtzaak?

Geplaatst door: criztal op: 03-05-2013 20:27
Onlangs heeft een familielid een flink bedrag van mij geleend. Hij heeft een tijdje bij mij gewoond omdat hij erg ziek was en geld nodig had. Hij had een prachtverhaal over dat hij €10.000 zou krijgen en dat ik daar een groot deel van zou krijgen. Helaas kreeg ik iedere dag het zelfde verhaal.. ''Het geld komt morgen, echt waar!'' Ik heb nu zelf ook een aantal schulden lopen, omdat hij het geld nog steeds niet heeft terugbetaald. Na een tijdje kwamen er steeds meer verhalen en ik geloofde het gewoon niet meer. Ik ben er achter gekomen dat hij helemaal niet ziek is.. Hij is alcoholist, heeft geen geld, en hij heeft niet alleen bij mij schulden. Ik heb hem het huis uitgegooid, en neem nog iedere dag contact met hem op omdat ik mijn geld wil! Maar hij durft gewoon nog steeds door te gaan met zijn verhaal over dat hij MORGEN, ECHT WAAR, het geld krijgt. Maar het komt gewoon niet ..... Dit is nu al maanden aan de gang, en ik kan er niet meer tegen. Is er iets wat ik kan doen? Kan ik een rechtszaak tegen hem beginnen? Ik las ook iets over een incasso bureau op hem afsturen.. Heeft iemand enig idee hoe dit in zijn werk gaat?
Reactie door tijger1 op 03-05-2013 21:21
U kunt dat natuurlijk allebei doen, maar als hij alcoholist is en "ziek" bij u was, neem ik aan dat hij geen werk heeft maar een uitkering. Als u gaat procederen, moet u bewijzen dat hij het heeft geleend, dat zal wellicht niet moeilijk zijn, maar goed dan wordt hij veroordeeld om terug te betalen en dat heeft hij niet. Dan kan met dat vonnis door een gerechtsdeurwaarder beslag gelegd worden op een, naar ik aanneem, piepklein deel van zijn uitkering. Want hij moet 90% overhouden om van te leven. Misschien lopen er al beslagen van andere schulden, dan moet u wachten. Maar om dat alles in gang te zetten kost u een flink bedrag aan griffiekosten en deurwaarderskosten. U kunt ook een incassobureau inschakelen en die kunnen niet veel anders doen dan hem aanmaningen sturen en het uiteindelijk voor u bij de rechtbank aanhangig maken. Maar ook dit kost u het nodige en zal ook niet het gewenste resultaat hebben. U bent goed in de maling genomen en bent zeker te goed van vertrouwen geweest. Dat is heel zuur.
Reactie door valerius-2 op 03-05-2013 21:34
Als u goede bewijzen heeft dan kan u een rechzaak doen. Maar zonder bewijs kan dat wel maar heeft u weinig kans.
Reactie door zoekster op 03-05-2013 22:16
Van die klaploper zult u niets terugkrijgen.
Reactie door criztal op 03-05-2013 22:41
Bedankt voor de reacties. Ik kan er dus helaas vrij weinig tegen doen.. Vervelend. Dan maar blijven hopen dat er ooit een wonder gebeurt en ik toch ineens het geld terug krijg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!