Kassa

Rechtspraak maakt Rechtsgang onmogelijk

Geplaatst door: hajete op: 30-07-2012 13:23
We kregen een brief van "de Rechtspraak" (Rechtbank) gedateerd 19 juli 2012 over betaling van griffierecht. De allereerste brief daarover. Daarin staat dat de zaak niet in behandeling wordt genomen als het verschuldigde bedrag aan griffierecht niet uiterlijk op 13 juni 2012 op de bankrekening van het gerecht is bijgeschreven. De betreffende afdeling van de Financiele Administratie van "de Rechtspraak" is telefonisch niet bereikbaar. Wat moet je daarmee?
Reactie door stacey op 30-07-2012 15:38
Copie naar ze opsturen met datums in markeerstift en de vraag hoe ze dachten dat je een maand eerder dat geld al kon betalen als je daar NU, ruim een maand later pas eens bericht over krijgt.............?!
Reactie door vladja op 30-07-2012 16:48
Waarschijnlijk een gevalletje van een "oude" brief gebruiken voor een nieuwe en vergeten de datum aan te passen. Wanneer had je de rechtszaak willen voeren? Vladja
Reactie door hajete op 03-09-2012 13:16
Na diverse emails en pogingen via de telefoon is het uiteindelijk gelukt (na eerst weer een foute factuur) om een nieuwe brief met als betalingsdatum een datum in de toekomst te krijgen. Bij navraag kreeg de (overheids)computer weer de schuld. M.i. lekker gemakkelijk en slap alsof de computer een zelfstandig wezen zou zijn, waarvoor zijn baas (onze overheid) niet verantwoordelijk zou zijn. Dank voor de reacties.
Reactie door valerius-2 op 03-09-2012 17:29
Quote: hajete schreef op maandag 3 sep 2012, 13:16: Na diverse emails en pogingen via de telefoon is het uiteindelijk gelukt (na eerst weer een foute factuur) om een nieuwe brief met als betalingsdatum een datum in de toekomst te krijgen. Bij navraag kreeg de (overheids)computer weer de schuld. M.i. lekker gemakkelijk en slap alsof de computer een zelfstandig wezen zou zijn, waarvoor zijn baas (onze overheid) niet verantwoordelijk zou zijn. Dank voor de reacties.einde Quote Ja dat maakt het voor een hele boel mensen gemakkelijk om fouten die zij maken aan de computertoe te schrijven, of het een wezen is met hersens.
Reactie door hajete op 03-09-2012 18:32
Quote: valerius-2 schreef op maandag 3 sep 2012, 17:29: Quote: hajete schreef op maandag 3 sep 2012, 13:16: Na diverse emails en pogingen via de telefoon is het uiteindelijk gelukt (na eerst weer een foute factuur) om een nieuwe brief met als betalingsdatum een datum in de toekomst te krijgen. Bij navraag kreeg de (overheids)computer weer de schuld. M.i. lekker gemakkelijk en slap alsof de computer een zelfstandig wezen zou zijn, waarvoor zijn baas (onze overheid) niet verantwoordelijk zou zijn. Dank voor de reacties.einde Quote Ja dat maakt het voor een hele boel mensen gemakkelijk om fouten die zij maken aan de computertoe te schrijven, of het een wezen is met hersens.einde Quote Inderdaad Valerius 2. Sommige mensen handelen alsof hun verstand/hersens naar de computer zijn getransplanteerd. Zou de benaming "hersenloze" daarmee verband houden?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!