Kassa

Rechten en plichten betreffende bewoner(s) R.I.B.W.M.B.

Geplaatst door: schanullekuh op: 19-04-2012 18:24
Ik ben bewonen van de R.I.B.W.M.B. maar ik vraag me eigenlijk af of ik de enige ben (wat me niet erg waarschijnlijk lijkt) die ermee in zijn maag zit, omdat ik toen ik hier een woning aangeboden kreeg, dat ik hoe ik het ook wend of keer, vraag, of wat dan ook maar NIET op papier gekregen krijg van de werknemers van hogere hand, wat nou precies de rechten en plichten zijn, van de bewoner binnen de R.I.B.W.M.B.? Ik ben natuurlijk wel op de hoogte dat drugsgebruik enz. absoluut niet mag, maar de algemene rechten en plichten, zijn mij en met mij meerdere mag, ik wel aannemen, die daar totaal geen weet van hebben, maar dat abtsoluut wel degelijk willen. Ik heb dan wel samen met mijn P.Br een begeleidingsplan c.q. noodplan opgesteld, maar er is nog niemand geweest die mij zwart op wit gegeven heeft waar ik al die tijd maar om blijf vragen. Ik woon nu enkele jaren bij deze instelling, al heb ik dan een huis voor mezelf (via hen natuurlijk) maar ondertussen heb ik niets waarmee ik aan kan tonen of welik in mijn recht sta zo te ja of te nee, dus heb ik naar mijn gevoel geen poot om op te staan. Ik heb het ook al via een lid van de cliëntenraad/comissie gevraagd, maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Als je een woning huurt bij een Woningbouwvereniging krijg je toch ook een of ander contract of wat dan ook, zodat je weet waaraan en waaraf. Ik vraag me af of dit wel zomaar mag of kan? Het lijkt mij tenminste wel een hele normale zaak. Toch? Wie kan mij hier meer over vertellen of discussiëren? Ik zou dit namelijk zeer op prijs stellen. b.v.d.
Reactie door stacey op 19-04-2012 19:33
Weet niet in wat voor woonvorm je precies zit maar misschien heb je wat aan deze folder : Klik Hier PDFKlik Hier PDF
Reactie door schanullekuh op 20-04-2012 13:36
Quote: stacey schreef op donderdag 19 apr 2012, 19:33: Weet niet in wat voor woonvorm je precies zit maar misschien heb je wat aan deze folder : Klik Hier PDFeinde Quote Bedankt voor de folder die je me gestuurd hebt, maar het gaat mij om een uitgebrijdere vorm van de rechten en plichten van bewoners binnen de R.I.B.W.M.B. Ik woon overigens zelfstandig in een appartementje via de intelling.
Reactie door schanullekuh op 21-04-2012 10:22
Quote: schanullekuh schreef op donderdag 19 apr 2012, 18:24: Ik ben bewonen van de R.I.B.W.M.B. maar ik vraag me eigenlijk af of ik de enige ben (wat me niet erg waarschijnlijk lijkt) die ermee in zijn maag zit, omdat ik toen ik hier een woning aangeboden kreeg, dat ik hoe ik het ook wend of keer, vraag, of wat dan ook maar NIET op papier gekregen krijg van de werknemers van hogere hand, wat nou precies de rechten en plichten zijn, van de bewoner binnen de R.I.B.W.M.B.? Ik ben natuurlijk wel op de hoogte dat drugsgebruik enz. absoluut niet mag, maar de algemene rechten en plichten, zijn mij en met mij meerdere mag, ik wel aannemen, die daar totaal geen weet van hebben, maar dat abtsoluut wel degelijk willen. Ik heb dan wel samen met mijn P.Br een begeleidingsplan c.q. noodplan opgesteld, maar er is nog niemand geweest die mij zwart op wit gegeven heeft waar ik al die tijd maar om blijf vragen. Ik woon nu enkele jaren bij deze instelling, al heb ik dan een huis voor mezelf (via hen natuurlijk) maar ondertussen heb ik niets waarmee ik aan kan tonen of welik in mijn recht sta zo te ja of te nee, dus heb ik naar mijn gevoel geen poot om op te staan. Ik heb het ook al via een lid van de cliëntenraad/comissie gevraagd, maar ik krijg het maar niet voor elkaar. Als je een woning huurt bij een Woningbouwvereniging krijg je toch ook een of ander contract of wat dan ook, zodat je weet waaraan en waaraf. Ik vraag me af of dit wel zomaar mag of kan? Het lijkt mij tenminste wel een hele normale zaak. Toch? Wie kan mij hier meer over vertellen of discussiëren? Ik zou dit namelijk zeer op prijs stellen. b.v.d.einde Quote
Reactie door schanullekuh op 21-04-2012 11:16
Zijn er meer mensen die mij wat meer duidelijkheid kunnen geven betreffende mijn onderwerp van discussie? Ik zou daar enorm mee geholpen zijn. Alvast bedankt voor uw inzet.
Reactie door the force 2013 op 01-05-2013 20:36
Ik herken je vraag uit duizenden schanullekuh . jaren geleden vielen wij onder team BB toen we daar instapten kregen we keurig netjes 1 a 2 a4tjes vol met alle regeltjes die voor betreffende woongelegenheid golden. Hier is veel veranderd binnen het RIBW wij zijn geen team BB meer maar ander team . Sinds dien heb ik ook nog wel eens gevraagd naar de algemene wet en regelgeving betreffende de woonlokatie zelf . Ook wij kregen die niet meer , onder het mom van dat vertellen we mondeling en niets meer op papier . Dat kan dus zeggen dat men met de regelgeving wil schuiven zoals gepast en gewenst . Maar dan nog is het ook namens mij wel adviseerbaar deze regels zwart op wit te zetten voor clienten. Dit geeft duidelijkheid en tevredenheid , nu blijven dingen vaag met terug komende vragen. Hier zitten RIBW clienten niet op te wachten op vaagheden binnen een bedrijf. Maar ook hier is t zo dat ook al vragen wij er om met bewoners vergaderingen in semi hat woningen , we krijgen het gewoon weg niet meer . Je kan hier voor doorvragen bij de klachten comissie of directie ,mits je pbjers hier niet aan willen geloven dit toch zwart op wit aan te leveren. Groet The Force
Reactie door moontjess op 04-05-2013 19:32
Ik ben zelf werkzaam bij het RIBW. Het is heel simpel....je moet je aan de regels van de wet houden. Deze zijn al beschreven in het wetboek,en gelden dus ook als je binnen een instelling woont. Dusss...wat voor "normale"huurders in het wetboek staat,geld dus ook voor jou. Verder kan er nog zoiets als huisafspraken zijn...maar nogmaals,dit zijn afspraken en dus niet per wet geregeld,en daarover ga je met elkaar in gesprek(het wel of niet blowen in huis etc). Je moet de zaken niet moeilijker maken dan ze al zijn. Verder heeft RIBW een zorgplicht ten opzichte van jou als bewoner/client. Zij kunnen onmogelijk jou er zomaar uitzetten als je een keer wel geblowd hebt. Om een client eruit te zetten hebben wij toestemming nodig van het zorgkantoor,en ik kan je beloven dit is absoluut niet makkelijk. Dus stop gewoon met onzinnige energie te steken in regeltjes op papier....want dat is niet rechtsgeldig,de wet,dat is rechtsgeldig,geld voor jou als bewoner en voor mij als huurder
Reactie door marja212 op 26-06-2014 23:47
Moontje, Hoe kunnen ze nou zo maar iemand op straat zetten zonder officiele waarschuwingen? en dan ook nog een soort straat verbod opleggen? Bij onze zoon is dit vandaag meegedeeld hij kan 3 dagen in een opvang en daarna niets dat komt hij weer op straat te leven. Hij ging zo goed de eerste 3 jaar tot dat er een wisseling van personeel kwam, toen ging het bergafwaarts.., Hij en wij zijn weer even een stap terug gemoeten. wij zijn zo super trots op hem hij is helemaal zelf van zijn wietverslaving a( €20,00 per dag gekomen, hij betaalde alles netjes en sinds de nieuwe locatie manager er is gaat het mis. ze liggen elkaar niet ze brengt ook steeds veranderingen in waardoor hij helemaal gek wordt en het lijkt er op dat ze hem uit zijn tent wilt lokken. Wij zijn hier ook voor een gesprek geweest, sommig personeel lid heeft geen idee?
Reactie door frums op 28-06-2014 16:20
Schanulleke, het is vrij simpel hoor. Jij mag alles wat iemand anders ook mag, je bent immers een vrij mens.
Reactie door frums op 28-06-2014 16:23
Quote: marja212 schreef op donderdag 26 jun 2014, 23:47: ...ze brengt ook steeds veranderingen in waardoor hij helemaal gek wordt...einde Quote Die ervaring heb ik ook. Ik woon ook bij de RIBW en er wordt nogal eens wat veranderd ja. Nieuw personeel, andere stagieres, andere regels enz. Wat dat betreft werkt dat niet echt mee aan een goeie verstandhouding tussen client/hulpverlener.
Reactie door tot15karakters op 28-06-2014 16:53
[edit redactie: ongepast: Ja, duidelijk en korte teksten die voor iedereen te begrijpen zijn wil ik het niet noemen. Ze veroorzaken dus zelf problemen door moeilijk te lezen en te begrijpen teksten aan te bieden. Vraag eens je eigen gemeente de ambtenaar van sociale dienst of die hulp kan geven of een hulpverlener kan inschakelen dat het vooral voor deze doelgroep een leesbare voorwaarden beschikbaar komen die wel iedereen te begrijpen is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!