Kassa

prijzen drogisterij artikelen

Geplaatst door: thieuvanderwolf op: 12-04-2012 23:29
Ik kom regelmatig in Duitsland bij DM dat is een drogisterijketen zoals kruidvat en Etos. Het valt mij op dat de prijzen daar over de hele linie veel lager zijn dan in Nederland. Voorbeelden: Elmex tandpasta DM € 2,25 Kruidvat € 3,39 voor dezelfde hoeveelheid en een hoger BTW tarief. L'oreal Preferance DM € 5,45 Kruidvat € 16,85 Zo zijn er veel meer artikelen waarvoor wij in Nederland de hoofdprijs betalen als je dat vergelijkt. Zo is kruidvat steeds verrassend duur en totaal onvoordelig. Tijd voor een grondig onderzoek? Geldt ook voor Etos en Trekpleister
Reactie door ehzdhz op 13-04-2012 09:39
Zelfs met 1 plus 1 gratis ben je soms te duur uit. De flesjes van bijvoorbeeld babyproducten zijn zo klein geworden dat je nog duur uit bent.
Reactie door carola.83 op 13-04-2012 09:44
.....Tijd voor een grondig onderzoek?..... Hoezo? In Thailand liggen de prijzen waarschijnlijk nog lager. Ook dat land maar meenemen in 'een grondig onderzoek'?
Reactie door ehzdhz op 13-04-2012 09:50
Waarom reageer je zo narrig, werk je bij een drogist?
Reactie door zwemmer op 13-04-2012 10:03
Er is geen wet die voorschrijft dat de prijzen internationaal zo goed als gelijk moeten zijn. En, dat Duitsland goedkopere drogisterij-artikelen heeft is enigzins bekend. Ik kan op het web niet zo gauw vinden hoe het met de BTW op deze artikelen zit. Misschien start jij een onderzoek naar de duitse belastingpolitiek?
Reactie door mahadma op 13-04-2012 10:29
Ik ga voortaan tanken in Venezuela, "In Venezuela kost een frisdrankje 20 keer meer dan een liter benzine. Een liter benzine kost 2 tot 3 eurocent in Venezuela, en dat is al tien jaar zo. Het land is een van de grootste olieproducten ter wereld, en veel Venezolanen vinden het dus logisch dat ze bijna niets betalen in het tankstation." dit moet dan toch ook maar eens meer dan griondig onderzocht worden ..............
Reactie door zwemmer op 13-04-2012 10:40
Nou, Venezuela en Duitsland is wel een hemelsbreed verschil. Ik geloof dat je de essentie van het vraagstuk niet echt begrepen hebt.
Reactie door mahadma op 13-04-2012 10:50
Ik begrijp wel degelijk de essentie van het vraagstuk. In elk land gelden andere regels, wetten, gebruiken en prijzen. Dit is niet "grondig onderzoekbaar". Want één prijs voor één bepaald artikel in één stad, laat staan in heel europa (om het te overzien te houden) is al ten ene male absoluut onmogelijk, dus zonde van de energie die "men" in dit grondige onderzoek zou steken.
Reactie door thieuvanderwolf op 13-04-2012 11:42
Het heeft helemaal niets met belastingdiensten en andere wetgeving te maken.En ook niet met het inkopen in één stad. Vergelijkingen met Thailand en Venezuela slaan natuurlijk nergens op. Duitsland is een land binnen de EU met een hogere levensstandaard en een beter lopende economie dan Nederland. Je zou dus kunnen verwachten dat de prijzen daar hoger zijn dan in Nederland. Er zijn daar ook diverse drogisterijketens die ALLEMAAL veel lagere prijzen hanteren dan die in Nederland. In Nederland betalen we voor heel veel zaken de hoofdprijs omdat veel mensen reageren zoals mahadma. Heel jammer.
Reactie door valerius-2 op 13-04-2012 11:43
Kijk u nu ook waar in Nederland de prijzen van producten lager zijn? En u kunt ook nog in Belgie kijken, dan weet u waar je de boodschappen kan doen.
Reactie door mahadma op 13-04-2012 11:59
@thieuvanderwolf, het zoals ik schreef is het niet mogelijk om hetzelfde artikel, en of dit nu een drogisterijartikel is of niet maakt niet uit, in alle EU landen voor dezelfde prijs te verkopen. Er zullen altijd lieden zijn die meer denken te verkopen door op de een of andere manier een korting te geven. Er zullen in Duitsland zeker andere groepen artikelen weer duurder zijn als in vergelijk tot Nederland, moet daar dan ook een grondig onderzoek naar komen? Dit is zoals het spreekwoord zegt: "'s lands wijs,'s lands eer". Maar ik neem aan dat u naar Duitsland reist om daar uw drogisterij artikelen te kopen. Aken is voor mij overigens zeer goed bereisbaar (1 uur met de bus, 1/2 uur met de auto) en tanken doe ik in België, met een totaal 10 omrij kilometers betaal ik € 1,62 per liter (en dat is nog niet eens de goedkoopste). Ik koop daar waar ik het artikel vindt wat ik nodig heb en betaal bij voorkeur (net zoals de rest van Nederland .........) niet te veel. Maar dat is kennelijk vreemd.
Reactie door carola.83 op 13-04-2012 12:08
......Er zijn daar ook diverse drogisterijketens die ALLEMAAL veel lagere prijzen hanteren dan die in Nederland....... Je mag wel oppassen. Straks verhogen ze de prijzen in Duitsland!
Reactie door zoekster op 13-04-2012 12:20
Ik ben het helemaal eens met ts. Het is absurd hoe hoog de prijzen zijn in Nederland voor drogisterij artikelen. Er worden enorme winsten gemaakt op die producten. Een vergelijk met Duitsland lijkt me heel reëel, veel reëler dan naar Thailand te verwijzen. Dat is meer een treurige poging om je gelijk binnen te halen. Action heeft zich ook op deze markt gestort en heeft veel drogisterij artikelen lager geprijst. Antizonnebrandmiddelen zijn soms wel 75% goedkoper. Dat scheelt nogal, bij de Tuinen zag ik een fles voor 16 euro die bij Action voor 4 euro te koop was. En helemaal niet ver reizen, gewoon bij mij in de buurt. Nu begrijp ik ook wel dat winkels lastig kunnen concurreren met Action, maar dit verschil is gewoonweg idioot..
Reactie door zoekster op 13-04-2012 12:46
O ja, over dat grondige onderzoek. Wat hoop je daarmee te bereiken? Denk je dat er prijsafspraken zijn tussen de drogisterijketens? Want op zich hebben ze het recht om iedere prijs te vragen die ze willen. Het is maar wat de gek ervoor geeft.
Reactie door mahadma op 13-04-2012 12:49
Nu ben ik wel een bril, maar waar ik over Thailand heb geschreven zou hebben kan ik niet vinden ............................... Wel als absurd voorbeeld Venezuela qua prijs per liter benzine.
Reactie door zoekster op 13-04-2012 13:36
Carola schreef over Thailand.
Reactie door mahadma op 13-04-2012 13:42
Feit blijft dat alle prijzen voor alle artikelen in alle landen zijn om het spreekwoordelijk te zeggen: Wat de gek er voor geeft. En om daar nu een grondig onderzoek naar te gaan doen .................. Komplete flauwekul.
Reactie door kriekra op 13-04-2012 15:51
Het is misschien een schrale troost, maar in Belgie zijn de drogisterij-artikelen nog duurder dan in Nederland.........
Reactie door jorisw op 13-04-2012 16:14
In Duitsland is de concurrentie in de retail veel heftiger dan in NL met als gevolg dat er steeds meer winkels de strijd niet overleven. In de drogisterijsector is Schlecker onlangs failliet gegaan. Je kunt je dus afvragen of die lage Duitse prijzen wel realistisch zijn. Uiteindelijk is iedereen erbij gebaat dat winkels een gezonde marge kunnen maken, zodat er tenminste wat keuze overblijft voor de consument. Een wereld waarin je nog enkel winkels van METRO (Media Markt, Saturn, Kaufhaus) en Albrecht (Aldi) hebt wil je echt niet.
Reactie door zoekster op 13-04-2012 16:42
@jorisw nee, dat willen velen niet. Ik ook niet. Toch zoeken we bijna allemaal de goedkoopste zaak op als we zelf op zoek zijn naar een wasmachine, tv, drogisterijproducten of wat dan ook. Het is moeilijk principieel te zijn als het je eigen portemonnaie betreft, vooral als er weinig in zit en hetzelfde product is ergens anders goedkoper. Prijsverschillen die oplopen tot 75% lijken me toch ook weer overdreven. Een gezonde marge lijkt me prima, maar er zijn grenzen.
Reactie door thieuvanderwolf op 13-04-2012 19:08
Je hoeft niet alleen maar Aldi's te hebben of Lidls hoewel in de testen hun produkten er wel vaak als beste of veel betere te voorschijn komen. Daar kan AH vaak een puntje aan zuigen. Overigens, voor dat daar weer reacties op komen, mahadma, ik heb niets tegen AH of welke keten dan ook. Iedereen heeft recht om zijn eigen prijzen vast te stellen, zijn eigen kwaliteit te bepalen en ook zijn verkoopapparaat in te richten en last but not least zijn eigen marges vast te stellen, maar bij idiote marges zet ik mijn eigen vraagtekens. Ik wil ook niets verbieden of betuttelen en zal vooral ieder in zijn waarde laten. Uit de reacties blijkt wel dat Nederlanders niet gevoelig zijn voor prijzen. Het zij zo
Reactie door thieuvanderwolf op 13-04-2012 19:11
Oh ja... Schlecker is niet falliet gegaan aan de lage marges maar aan mismanagement op hoog niveau. Veel te snelle groei in te veel landen tegelijk. Hoogmoed komt ook in Duitsland voor de val.
Reactie door mahadma op 13-04-2012 19:37
"Uit de reacties blijkt wel dat Nederlanders niet gevoelig zijn voor prijzen. " Weet je wel hoe het koperdraad is uitgevonden? Twee hollanders die om een cent vochten .............
Reactie door festinger op 14-04-2012 03:11
Woon al sinds mijn geboorte heel lang geleden op nog geen 100 meter van de grens. En ondanks dat we 1 EU zijn snapt de commercie dit niet of juist wel.Tank benzine in Duitsland en neem daar goedkopere boodschappen af. Heb 2 aldi supermarkten met een grens er tussen. Echter je lacht je dood hoe exact dezelfde artikelen vooral verschillend geprijsd zijn . En hemelsbreed nog geen 1,5 kilometer. Heb misschien geluk, maar daar gaat het me niet om.
Reactie door addiemen op 14-04-2012 18:22
Vraag me soms ook af waarom alles in Nederland zo duur moet zijn. Ben het vergeten maar weet nog dat ik schrok van het de hoeveelheid directe en indirecte belasting wij betaling voor iedere verdiende Euro ( was volgens mij rond de 70 cent of zo ).
Reactie door freuleclaudia op 15-04-2012 14:24
Zo als nu bij de Kruidvat bij de actieartikelen een beker 5 hg (of 5x 10² gram) zelfschepdrop gratis! De prijzen zijn zodanig, 2 artikelen kopen, dat je de beker drop dubbel en dwars zelf meebetaalt aan de kassa.
Reactie door jorisw op 15-04-2012 14:50
Quote: thieuvanderwolf schreef op vrijdag 13 apr 2012, 19:11: Oh ja... Schlecker is niet falliet gegaan aan de lage marges maar aan mismanagement op hoog niveau. Veel te snelle groei in te veel landen tegelijk. Hoogmoed komt ook in Duitsland voor de val.einde Quote Het is uiteraard niet alleen de lage marges, maar die werken er natuurlijk wel aan mee. Een keten als Media Markt groeit net zo snel maar omdat zij hoge prijzen blijven vragen (en alleen zorgen voor een goedkoop imago) kunnen zij zo'n snelle groei wel aan. Er is dan ook niets mis met snel groeien, maar niet als je tegelijkertijd keihard op prijs moet concurreren.
Reactie door jorisw op 15-04-2012 14:54
Quote: zoekster schreef op vrijdag 13 apr 2012, 16:42: Prijsverschillen die oplopen tot 75% lijken me toch ook weer overdreven. Een gezonde marge lijkt me prima, maar er zijn grenzen.einde Quote Je moet niet naar individuele producten kijken, maar naar het totaal wat een winkel aanbiedt. En er is geen enkele winkel die dezelfde producten in het hele assortiment zulke grote verschillen met de concurrent kan aanbieden. En als er verschillen zijn van 75% zoals jij noemt, dan zal dat ook alleen maar tijdens acties zijn. Daarvoor wordt bij prijsonderzoeken ook altijd hetzelfde boodschappenpakket gekocht zodat je een beter beeld krijgt van de verschillen.
Reactie door zoekster op 15-04-2012 18:51
"En als er verschillen zijn van 75% zoals jij noemt, dan zal dat ook alleen maar tijdens acties zijn." @jorisw. Nee, hoor, die prijzen bij Action zijn constant laag. Ga er zelf eens heen en kijk eens naar de prijzen van bv schampo's, zonnebrandmiddelen enz. dan gaat er een wereld voor je open.
Reactie door thieuvanderwolf op 15-04-2012 20:41
Quote: jorisw schreef op zondag 15 apr 2012, 14:54: Quote: zoekster schreef op vrijdag 13 apr 2012, 16:42: Prijsverschillen die oplopen tot 75% lijken me toch ook weer overdreven. Een gezonde marge lijkt me prima, maar er zijn grenzen.einde Quote Je moet niet naar individuele producten kijken, maar naar het totaal wat een winkel aanbiedt. En er is geen enkele winkel die dezelfde producten in het hele assortiment zulke grote verschillen met de concurrent kan aanbieden. En als er verschillen zijn van 75% zoals jij noemt, dan zal dat ook alleen maar tijdens acties zijn. Daarvoor wordt bij prijsonderzoeken ook altijd hetzelfde boodschappenpakket gekocht zodat je een beter beeld krijgt van de verschillen. einde Quote Ik heb het niet over acties maar over een aantal artikelen die ik al jaren bij DM koop als ik in Duitsland ben en die zijn NIET in de aanbieding. Wel zijn er kleinere prijsverschillen ook tussen DM winkels in de stad en in de buitenwijken dan praat je over 0,05 tot 0,10 per artikel.,L'oreal préference is bij Kruidvat 200 % duurder en bij acties in Nederland zijn ze nog altijd meer dan 100% duurder. Voor andere artikelen is het prijsverschil 50 tot 75 % en dat betrfet dan geen acties. Ik heb het niet over huismerken want dan heb je geen vergelijking in kwaliteit.
Reactie door festinger op 16-04-2012 02:45
thieu heeft helemaal gelijk. Iedereen zou uit zn voegen moeten springen dat exact dezelfde producten in een exact hetzelfde land qua economie ergerlijk veel goedkoper zijn opdat de commerciële marktverhoudingen verschillen. En als ik massaal daar mijn inkopen doe en hier mijn verkopen middels een keurig nette internetwinkel krijg ik de douane en belastingdienst op bezoek,want dat mag niet. Echter al die fabrikanten van hetzelfde mogen het wel.We zijn wel 1 EU echter niet voor de consument, want ik mag bijvoorbeeld niet legaal een nieuwe auto exact dezelfde kopen in een eu land voor nog niet de helft van de prijs hier. Binnen eu invoerrechten BPM en RDW goedkeuring nodig terwijl het exact dezelfde auto is hier verkocht. Niemand weet dat als 20 auto' in Roemenie niet verkopen voor de vraagprijs van 3999 euro ze door de dealer moeiteloos naar Nederland kunnen worden gehaald zonder belasting/bpm/rdw goedkeuring en hier verkocht worden voor 12.350 euro. Zo werkt het systeem.
Reactie door eva369 op 16-04-2012 12:16
ja en in belgie zijn pijnstillters 3 of 4 keer zo duur als nederland, ook niet eerlijk... als duitsland zo goedkoop is dan ga je daar toch alles kopen. of verhuis er heen.
Reactie door mahadma op 16-04-2012 15:46
Maar als (bijvoorbeeld) de bakkers in zwitserland voordeliger zijn, moet TS weer naar daarnaartoe verhuizen ............. En natuurlijk een grondig onderzoek!
Reactie door boemer.31 op 20-07-2012 13:12
ik heb 3jaar in duidsland gewoond en was voor mijn dagelijkse boodschappen duurder uit als in nederland!!!
Reactie door *zonnebloem* op 20-07-2012 13:29
Waarom zijn er toch altijd forumleden ( mahadma, eva,carola) die mensen belachelijk maken als ze een vraag stellen? Reageer dan niet.
Reactie door cococat op 20-07-2012 14:10
Quote: *zonnebloem* schreef op vrijdag 20 jul 2012, 13:29: Waarom zijn er toch altijd forumleden ( mahadma, eva,carola) die mensen belachelijk maken als ze een vraag stellen? Reageer dan niet.einde Quote Ben ik met je eens. Ik irriteerde mij daar ook aan, ik lees er nu overheen. Misschien zijn die mensen niet gelukkig en reageren zij zich hier af.
Reactie door mahadma op 20-07-2012 19:21
@cococat, "Misschien zijn die mensen niet gelukkig en reageren zij zich hier af." Ik ben zeer gelukkig en reageer mij hier niet af, maar op sommige vragen kàn je een snedig antwoord verwachten. @*zonnebloem*, Ik maak mensen niet belachelijk, maar bij dit soort vragen zoals TS in deze stelt en met de aantekening: "Een grondig onderzoek", vind ik dat er ook andere voorbeelden gegeven kunnen worden van prijsverschillen en als jij dat als belachelijk maken ziet, tja, daar kan ik niets aan doen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!