Kassa

Prijsverhoging BCC laptop

Geplaatst door: maartzel op: 03-12-2012 19:10
Graag wil ik iets met jullie delen over wat mij is overkomen bij BCC. Ik ben een scholier van 17 jaar en probeer met oppassen wat extra geld te verdienen. In eerste instantie was dit geld bedoeld voor later als ik ga studeren, maar helaas heeft mijn huidige laptop een kabelbreuk en is erg langzaam geworden, waardoor ik hem niet meer kan gebruiken voor school. Bij de winkel werd mij verteld dat het niet meer de moeite waard was om hem te laten maken. Op bcc.nl stond dat de laptop HP Pavilion G6-2204SD voor 525 euro was. Hij was afgeprijsd van 599 naar 525. Na flink wat oppassen en mijn ouders hadden wat geld bijgelegd, had ik eindelijk de 525 euro bij elkaar. Ik was helemaal blij dat ik hem kon bestellen! Eindelijk, ik verheugde me al een hele tijd om de nieuwe laptop te kunnen bestellen. Een paar dagen geleden checkte ik nog de prijs, maar hij was nog precies hetzelfde. Ook keek ik of er sprake was van een tijdelijke aanbieding. Nee hoor, ik was ervan overtuigd dat het een blijvende aanbieding was. Tot vandaag... Al het verjaardagsgeld en oppasgeld was op mijn rekening gestort, en ik kon eindelijk mijn nieuwe laptop bestellen. Ik ging naar de site toe om de laptop dan eindelijk te gaan bestellen, en schrok heel erg. Er stond opeens dat de laptop geen 525 euro was, maar 599. Het bleek dus toch een tijdelijke aanbieding te zijn, maar op de site stond daar echt helemaal niets over. Als ik dat namelijk van tevoren had geweten, had ik geld van andere mensen geleend om de laptop voor 525 euro te kunnen bestellen. Ik heb bcc.nl gebeld, maar deze mensen stonden mij niet heel erg aardig te woord. Ik vroeg of ik een leidinggevende kon spreken, maar dat kon echt niet. Ik ben echt ontzettend verdrietig over het feit hoe er met mij wordt omgegaan. Nu voel ik me zo ontzettend in de aap gelogeerd, en baal ik echt heel erg. Als ik een paar dagen eerder was geweest, had ik een hoop verdriet kunnen besparen, een hoop minder oppassen binnenkort, en was ik een hele blije eigenaar geweest van een hele mooie laptop. Maar nu, het voelt voor mij als een soort straf, moet ik omdat ik een paar dagen 'te laat' ben 75 euro extra betalen. Voor mij duurt het een behoorlijk tijd voordat ik die 75 euro bij elkaar heb. Ik ben een hardwerkende scholier die op het VWO zit, en ik heb helaas geen tijd door school om iedere dag op te passen. En wie weet wat deze laptop over 3 weken kost...
Reactie door valerius-2 op 03-12-2012 19:43
Dan moet men wel opschieten bij de meest kost hij 649 euro. Zoek maar eens op het met het typenummer veel aanbiedingen. Maar alleen maar kopen als je zeker weet dat ook geleverd wordt.Dus goed naar de leverancier of die eerlijk is.
Reactie door diumenge op 03-12-2012 19:47
Je doet het wel erg zielig voorkomen. BCC was niet op de hoogte dat je deze laptop wilde aanschaffen en is natuurlijk vrij om zijn prijzen te verhogen. Prijzen kunnen omhoog en omlaag gaan, dat is nu eenmaal zo. Voor € 599,99 is het nog steeds een goede deal. Goedkoper krijg je 'm niet: link. Verdriet? Er zijn ergere dingen in het leven dan het niet kunnen kopen van een laptop.link
Reactie door zwaardvis op 04-12-2012 16:11
Soms lijkt het wel of voor de cadeau-maand December de prijzen van populaire artikelen omhooggaan. Dat mag, vrije markt. Maar voor minder geld kun je ook goede laptops kopen. Zelf hoef ik geen HP of Compaq meer.
Reactie door alexishoop op 04-12-2012 20:12
via tweakers kun je heel gemakkelijk alternatieven zoeken, hier heb je bijvoorbeeld een mooie selectie [url=http://tweakers.net/pricewatch/compare/496/316948;318497;320186;321423/: http://tweakers.net/pricewatch/[/url: lenovo geeft je een grote hdd en de asus is zelfs goedkoper en je krijgt er gratis windows 8 pro en mediacenter bij, dan heb je twee besturing systemen en zit je niet vast aan het krakkemikkige windows 8 metro zonder startmenu https://asuswindows8upgrade.com/nl/ aanvullend zou je ook de aspire S3 kunnen overwegen deze is ook 550 euro.
Reactie door alexishoop op 04-12-2012 20:14
typo ik bedoel [url=http://tweakers.net/pricewatch/316838: V3[/url:
Reactie door tot15karakters op 04-12-2012 20:18
Niet boos worden als deze volgend jaar minder als €500,- kost als er weer nieuwe modellen komen. Gewoon elders een gelijkwaardige zoeken want er is voldoende concurrentie. Alleen als je perse dit merk en type wilt zul je duurder uit zijn. Soms is het voordeliger een goedkopere te kopen en zelf er extra geheugen in te zetten en zo op een snelle goede te komen, en of je die grote hoeveelheid Harde schijf nodig hebt? Ik heb voor de zekerheid en levensduur liever een 2 Tb losse harde schijf dan een grote ingebouwde, want een schijf die dagelijks draaide is vaak na een jaar of 3 stuk. De losse externe houd het langer vol dus grote harde schijf ingebouwd is vaak jammer als hij stuk gaat. Kies voor zekerheid en een 320 Gb is voldoende, de rest is elders veiliger.
Reactie door alexishoop op 04-12-2012 21:26
ik snap de teleurstelling wel en begrijp de BBC ook niet zo goed, een beetje verkoper gaat meteen naar zijn terminal kijken naar een mooi alternatief desnoods met een beetje korting, zijn ze nu een klant kwijt. gouden regel = hebben we niet, kennen we niet!!, dat is het eerste wat je leert op de detailhandel school.
Reactie door bcc op 05-12-2012 14:34
Wanneer er een artikel wordt aangeschaft en het wordt bij ons binnen twee weken goedkoper, dan past BCC de prijs aan als u terug komt met de bon. Als het artikel niet is aangekocht terwijl de actie (of actie van concurrent) liep kan niet achteraf alsnog de prijs aangepast, ook al begrijpen wij je teleurstelling. Met vriendelijke groet, BCC
Reactie door valerius-2 op 05-12-2012 23:18
Quote: bcc schreef op woensdag 5 dec 2012, 14:34: Wanneer er een artikel wordt aangeschaft en het wordt bij ons binnen twee weken goedkoper, dan past BCC de prijs aan als u terug komt met de bon. Als het artikel niet is aangekocht terwijl de actie (of actie van concurrent) liep kan niet achteraf alsnog de prijs aangepast, ook al begrijpen wij je teleurstelling. Met vriendelijke groet, BCCeinde Quote Toch nog mooi dat BBC hier op reageert
Reactie door sweeterlake op 06-12-2012 01:25
Als je al onvriendelijk werd behandeld door de (onverschillige) BCC-medewerkers, dan heb ik al gegeten en gedronken bij dit bedrijf. Ga via een zoekmachine op zoek naar het product laptop HP Pavilion G6-2204SD en de hits komen vanzelf, misschien zelfs wel goedkoper te verkrijgen, integendeel zelfs, lijkt wel kartelvorming, vrijwel overal € 649,00 voor deze laptop. Ook HP kan bedongen hebben dat de verkoopprijs op € 649,00 moet zijn, gebeurt wel vaker bij machtige merken dat de verkoopprijs vast is vastgesteld op straffe van niet meer levering aan de detailhandel voor wederverkoop. Kun je nog even wachten een maand of twee? Nu zijn de feestdagen in aantocht! Na de feestdagenperiode zakken de prijzen weer, want januari is maand dat weinig wordt verkocht.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!